Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şiilere Aldanarak Hz. Muaviye ve Oğlu Yezid'e Sövenler, Üstad Kadir Mısıroğl

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şiilere Aldanarak Hz. Muaviye ve Oğlu Yezid'e Sövenler, Üstad Kadir Mısıroğl

[quote author=mikdat bin esved link=topic=22559.msg141333#msg141333 date=1327098407]
    Alakası yok.bak aynen cümlesi şu "Hz Hüseyin'in katlinde yezidin hiç kabahati yok" aynen bu cümleyi kullanmış sözde üstat mısırlıoğlu.Şimdi bu cümleyi ehli sünnet nezdinde inceleyelim.
    1-Ehli sünnet inancında imamın(as) şehadetinden yezid sorumludur.Ehli sünnet içinde bir iki marjinal selefi alim dışında yezidin hatasız olduğunu söyleyen yoktur.(gerçi bu selefi alimleride ehli sünnet olarak görmezler oda ayrı bir konu)
    2-Ehli sünnet alimlerinin nerdeyse tamamına yakını yezidi fasık olarak bilir.

selamün Aleyküm,
    yanlış biliyorsun,onlar çok rahatlıkla bunu söyleyebilirler çünkü inkar bunların içinde var.
    Ama gerçekte yezide biat etmeyeni kafir sayarlar.hatta yezidin oğlu var küçük muaviye.o bile bunların ehlibeyte yaptıklarına karşı çıkmış halife olmamış ve onlara karşı geldiği için boğularak anası tarafından öldürülmüştür.karşı çıkmasına rağmen ehlibeyte inancını açıklamamış ve sonuçta nasıl öldüğünü sadece Allah bilir.Kafir mi yoksa mümin mi bilinmiyor.
    Yezidi fasık falan bilmezler,bu kesin.diyemiyorlar,yapamıyorlar çünkü buharinin kitabında yazılı.biat etmeyenin kafir olduğu.
    Tek sorumlu var,onuda siz biliyorsunuz.

Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Ynt: Şiilere Aldanarak Hz. Muaviye ve Oğlu Yezid'e Sövenler, Üstad Kadir Mısıroğl

[quote author=Cihandar link=topic=22559.msg141351#msg141351 date=1327105475]

İslam Türkiye'ye İran 'dan mı gelmiş güldürme beni...
      [/quote]

kasma kendini gül bende gülüyorum.o zaman gülmeden önce olanları anlat da bilelim nerden geldiğini islamın.imam azamın nereli olduğunu söylede bizde bilelim,gerçi ben merak etmiyorum ama ...........
      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=huge link=topic=22559.msg141354#msg141354 date=1327105777]

kasma kendini gül bende gülüyorum.o zaman gülmeden önce olanları anlat da bilelim nerden geldiğini islamın.imam azamın nereli olduğunu söylede bizde bilelim,gerçi ben merak etmiyorum ama ...........
        [/quote]

Kısa bi özet olarak ilk islamı Hz.Ömer (r.a) zamanında karşılaştık emeviler döeneminde emevilerin arap milliyetçiliği yüzünden müslüman olmak abbasiler dönemine kaldı 751 talas savaşında abbasiler çin savaşanda yardımcı kuvvet olarak bize atayınca islama toplu değilde boy boy girmye başladık ilk oğuz boyu olan karluk devleti ilk müslüman kavmidir.Vede satuk buğra hanla Karahanlılar kuruldu vede böyle başladı.
        Haktır Allahım Muhammed mahım
        Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

İmam Azam nereli onu söyle..........

Yorum

Horasanlı Arap değil bazı tarihçiler Türk olduğunu söyler...

Yorum

iran'lı.

Yorum

[quote author=huge link=topic=22559.msg141365#msg141365 date=1327107181]
                iran'lı.
                [/quote]

Kardeş bende horasanlı dedim ama babası sabitin soy ceddine bakılması gerek ki kendisi tırmizi tarafındandır buda Türk olma olasılığını artırır..

Yorum

neyse önemli değil zaten.iran'a karşı olmanın bir delili olması gerekir.amerikayı sevmiyorum kafir olduğu için.israili sevmiyorum yahudi oldukları için.japonyayı sevmem yüzbinlerle tanrıya inanırlar.rusyayı sevmen Allah'a inanmadıkları için vs.vs.vs.
                  iran hangi sınıfa giriyor sende ?

Yorum

[quote author=huge link=topic=22559.msg141367#msg141367 date=1327107635]
                    neyse önemli değil zaten.iran'a karşı olmanın bir delili olması gerekir.amerikayı sevmiyorum kafir olduğu için.israili sevmiyorum yahudi oldukları için.japonyayı sevmem yüzbinlerle tanrıya inanırlar.rusyayı sevmen Allah'a inanmadıkları için vs.vs.vs.
                    iran hangi sınıfa giriyor sende ?
                    [/quote]

Suriye ve zalim esadı savunuyor...

Yorum

zalim esad

iyi tanıyorsun galiba.zalim diyenler kim? kaddafiyi o şekliyle öldüren kim?
                      neyse gereksiz bir konu.istediğini istediğin gibi düşün.sana imameti incelemeni tavsiye ediyorum.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=22559.msg141368#msg141368 date=1327107718]

Suriye ve zalim esadı savunuyor...
                        [/quote]
                        hayır ben iranı neden sevmedini biliyorum. gerçek neden bu değil. siz iranı türk hakimiyetinin rakibi olduğundan sevmiyorsunuz. iranı sevdiğiniz hiç bir zaman da olmadı zaten. hadi bu gün (size göre) zalim esadı desteklediği için sevmiyorsunuz ya dün? dün seviyor muydunuz? hayır

peki sevmemenizin nedeni zalime (!) yakın olduğu için mi? o halde fatihi de sevmeyin bakalım beşikteki masum yavrucağı boğdurttuğu için ondan büyük zalim var mı?

Yorum

video'yu izlemeye bile gerek görmedim
                          Yezitin nasil bir nasipsiz oldugunu anlamam icin bana fitratimda mevcut olan dini hissiyat yeterlidir
                          süphesiz bu hassasiyet, tarih hususunda birilerinin ustaligindan "!" daha keskindir

lanetin bedenlenmis seklidir yezit ve atasi
                          onu öven ve masum gören bir insanin tarihteki ustaligi ancak fitratindaki hissiyatiyla ölcülebilir, ki burada durum gayet belirgin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22559.msg141382#msg141382 date=1327142759]
                            hayır ben iranı neden sevmedini biliyorum. gerçek neden bu değil. siz iranı türk hakimiyetinin rakibi olduğundan sevmiyorsunuz. iranı sevdiğiniz hiç bir zaman da olmadı zaten. hadi bu gün (size göre) zalim esadı desteklediği için sevmiyorsunuz ya dün? dün seviyor muydunuz? hayır

peki sevmemenizin nedeni zalime (!) yakın olduğu için mi? o halde fatihi de sevmeyin bakalım beşikteki masum yavrucağı boğdurttuğu için ondan büyük zalim var mı?
                            [/quote]

Aslında tek suriye meselesi değil doğrudur rakip olduğu içinde sevmiyorum ayriyetten acemlerle belli bir dostluğumuzda yok tarihde hem çekişmişizdir.Sana onuda açıklarımda bunu anlamak için milli benlik duygsu vede Türklük bilinci olması lazım olmazsa boşuna yazmış olurum...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22559.msg141327#msg141327 date=1327096765]
                              dini olarak doğru bakış açısı olmayanın tarihi olayları doğru şekilde anlaması ve yansıtması mümkün değildir.
                              [/quote]

Kesinlikle.
                              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=22559.msg141396#msg141396 date=1327149482]

Aslında tek suriye meselesi değil doğrudur rakip olduğu içinde sevmiyorum ayriyetten acemlerle belli bir dostluğumuzda yok tarihde hem çekişmişizdir.Sana onuda açıklarımda bunu anlamak için milli benlik duygsu vede Türklük bilinci olması lazım olmazsa boşuna yazmış olurum...
                                [/quote]

Cihandar kardeşim, Allahın Kitabında Rasulullahın sünnetide türklük bilinci diye emredilmiş tavsiye edilmiş bir şey var mı? Yoksa aksine siz kavim kavim olarak yarattık tanışasınız mı demiştir.

İranda farslık bilinci olduğu için biz İranı seviyor değiliz ki. Biz İran Allahın ahkamını yürürlüğe sokup zülme ve sömürüye savaş açtığı için seviyoruz. İranın misyonunu hangi ülke gerçekleştirseydi biz onu sevecektik. Bizim ölçümüz sadece islam ve islam bilincidir.

İranı sevmediğinizi söylüyorsunuz. İranı sevmeme gerekçelerini sıralayabilir misiniz.

İslamdan haberi olamayan ama insanlıktan nasibini almış gayrimüslimler bile İranı sevmek için 41 neden, 41 gerekçe göstermektedirler. Acaba sizin İranı sevmemek için 10 gerekçeniz var mı? Var ise göerbilir miyiz?
                                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X