Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Muaviye bin Ebu Süfyan -Mehmet Çelik

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Muaviye bin Ebu Süfyan -Mehmet Çelik

MUAVİYE ve OSMAN bin AFFAN'IN KANI :

[flash=600,400]http://youtube.com/v/GMH-SLb7LqU[/flash]
    http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Ynt: Muaviye bin Ebu Süfyan -Mehmet Çelik

MUAVİYE ve SIFFIN SAVAŞI :

[flash=600,400]http://youtube.com/v/Eql9UPJYdYM[/flash]
    http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

muaviyenin babası belli değil.kabul eden ebu süfyan'dır.bilginize...........
      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

nereye bu gidiş,bir sahabeye ağıza alınmayacak bu sözler..yazık çok yazık..

Yorum

ateistler, agnostikler bir dert
          muaviye ye hazret deyip sahabe görenler ayri bir dert

sahi nereye bu gidis?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=22933.msg145966#msg145966 date=1333277848]
            ateistler, agnostikler bir dert
            muaviye ye hazret deyip sahabe görenler ayri bir dert

sahi nereye bu gidis?
            [/quote]

Muaviyeyi gördüğümüz noktadan izah etmekten ise, onu insanların görmesini sağlayarak, ondan sonra onların değerlendirmelerine bırakmak sanki daha sonuç alıcı olur.

Muaviye ehli sünnette motomat iyi sahabi kabul edilmiş değil. Daha birincil meseleler ortada iken muaviyenin diriltilmeye çalışılmasını herkes anlamayabilir. Muaviyenin maskesi iyi bir şekilde indirilemezse ona kötü bir şekilde hazreti markasını vurmaya devam edenler eksik olmayacaktır.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

ben bu konudan coktan vazgecmisim zaten kardesim
              herkes istedigini istedigi gibi görsün
              muaviye gibi biri yüzünden bir insanin kalbini kirdigima degmez
              iyi biliyor temiz görüyor öyle söylüyor
              bizde bazen kendi prensibimiz disina cikip üc satir yaziveriyoruz ama hic devamini getirmeye niyetim yok

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=22933.msg145978#msg145978 date=1333284920]
                ben bu konudan coktan vazgecmisim zaten kardesim
                herkes istedigini istedigi gibi görsün
                muaviye gibi biri yüzünden bir insanin kalbini kirdigima degmez
                iyi biliyor temiz görüyor öyle söylüyor
                bizde bazen kendi prensibimiz disina cikip üc satir yaziveriyoruz ama hic devamini getirmeye niyetim yok
                [/quote]

Tebrik ederim.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=huge link=topic=22933.msg145478#msg145478 date=1332530514]
                  muaviyenin babası belli değil.kabul eden ebu süfyan'dır.bilginize...........
                  [/quote]
                  Sıradan bir insan iken okuduğum Muaviye'yi çok yadırgamış ve böyle bir insan "Müslüman olabilir mi?" diye düşünmüştüm.
                  Sünni bie çevrede yetişince, Muaviye'ye olan bakışım hiç değişmedi, hiç bir zaman sempati duyamadım.
                  Şia olunca, Muaviye'nin karanlık yüzünü daha yakından müşahede ettim.
                  Yani hayatım boyunca, hainlik, katl, zulüm, fasıklık ve kin içinde yaşamış bir İnsanı sevmem mümkün değil.

Ancak hiçbir zaman da bunlar dışında, sevmediğim İnsanı zor durumda bırakacak, kötü gösterecek diye, farklı yollara başvurmadım.
                  Her konuda olduğu gibi, bu konuda da Adaletli ve Objektif olmak lazım.
                  Muaviye'nin babası ile ilgili farklı rivayetleri ben de duydum. Ancak bunlara itibar edemedim.
                  Bu mevzudu Sizin bir bilginiz varsa, bizimle paylaşırsanız sevinirim.

MAİDE 8 :

"Ey İman edenler! Allah için kıyam edenler ve adaletli şahitler olun.
                  BİR TOPLULUĞA OLAN KİNİNİZ SİZİ ADALETSİZLİĞE SÜRÜKLEMESİN.
                  Adil olun, Takvaya daha yakındır. Allah'tan sakının,
                  Doğrusu Allah yaptıklarınızdan haberdardır."

Yorum

mehmet çeliğin ağzına sağlık
                    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                    İmam Ali (a.s)

Yorum

Ehlibeyt düşmanlarının soyları sopları belli değildir. onlar yaratılmışların en şerlileridir...

Yorum

[quote author=Aşk Kervanı link=topic=22933.msg145983#msg145983 date=1333288512]
                        Sıradan bir insan iken okuduğum Muaviye'yi çok yadırgamış ve böyle bir insan "Müslüman olabilir mi?" diye düşünmüştüm.
                        Sünni bie çevrede yetişince, Muaviye'ye olan bakışım hiç değişmedi, hiç bir zaman sempati duyamadım.
                        Şia olunca, Muaviye'nin karanlık yüzünü daha yakından müşahede ettim.
                        Yani hayatım boyunca, hainlik, katl, zulüm, fasıklık ve kin içinde yaşamış bir İnsanı sevmem mümkün değil.

Ancak hiçbir zaman da bunlar dışında, sevmediğim İnsanı zor durumda bırakacak, kötü gösterecek diye, farklı yollara başvurmadım.
                        Her konuda olduğu gibi, bu konuda da Adaletli ve Objektif olmak lazım.
                        Muaviye'nin babası ile ilgili farklı rivayetleri ben de duydum. Ancak bunlara itibar edemedim.
                        Bu mevzudu Sizin bir bilginiz varsa, bizimle paylaşırsanız sevinirim.

MAİDE 8 :

"Ey İman edenler! Allah için kıyam edenler ve adaletli şahitler olun.
                        BİR TOPLULUĞA OLAN KİNİNİZ SİZİ ADALETSİZLİĞE SÜRÜKLEMESİN.
                        Adil olun, Takvaya daha yakındır. Allah'tan sakının,
                        Doğrusu Allah yaptıklarınızdan haberdardır."
                        [/quote]

selamün aleyküm,
                        itibar etmemenin nedeni çoğu hadisleri bilmediğinden kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum.bir de bu ayet yolu ile aba altından sopa gösterme modası bitmeyecek.karşı taraf hakkında konuşurken adalet isteme,neden zalimler için olur onuda anlamış değilim.
                        bize niye adalet uygulanmaz çözebilmiş değilim.adaleti kullanmak maharet gerektirir,

çok bilinecek birşey yok,anası bile bilmez babasını.daha nasıl anlatalım bilmem.

Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Allah muaviyeye lanet etsin
                          [center]
                          ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                          [center]
                          Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                          Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=huge link=topic=22933.msg146027#msg146027 date=1333322667]
                            selamün aleyküm,
                            itibar etmemenin nedeni çoğu hadisleri bilmediğinden kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum.bir de bu ayet yolu ile aba altından sopa gösterme modası bitmeyecek.karşı taraf hakkında konuşurken adalet isteme,neden zalimler için olur onuda anlamış değilim.
                            bize niye adalet uygulanmaz çözebilmiş değilim.adaleti kullanmak maharet gerektirir,

çok bilinecek birşey yok,anası bile bilmez babasını.daha nasıl anlatalım bilmem.

[/quote]

Adalet zalimler içinde geçerlidir. Zalime ancak zulmünün cezası verilebilr. Hak etmediği bir uygulama ve haksızlık yapılamaz. İslam Makyevalizm değildir.

Siz onların ilahına, değer verdiklerine sövmeyin ki, onlarda Allaha ve İslami mukaddeslere sövmesinler ayeti ahbari şiileri kapsamıyor mu yoksa?

Yorum

uluorta herşeyi söylemiyoruz zaten ancak kendileri isterse bu arzuları yerine getirilir.ayet şiileri kapsıyor,diğerlerini bilmem.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X