Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Altın ve Bakır - İran Filmi - Türkçe Altyazılı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Altın ve Bakır - İran Filmi - Türkçe Altyazılı

Farsça Adı: Talâ ve Mes (Altın ve Bakır)
    Yönetmen: Humayun Esediyan
    Dil: Farsça, Azeri Türkçesi, Arapça
    Ülke: İran İslam Cumhuriyeti
    Tür: Dram, Romantik, Komedi
    Süre: 93 dk.
    Senaryo: Hamit Muhammedî
    Yapımcı: Manuçehr Muhammedî
    Oyuncular: Behruz Süheybî (Seyyid Rıza); Nigâr Cevahiriyan (Zehra Sadat);
    Seher Devletşahî (Sepide hemşire); Cevat İzzeti (Hamit bey); Halime Saidî (Azam hanım)…
    Nâm-ı Diğer: Gold and Copper, Oro Y Cobre
    Türkçe Altyazı: Gömülü
    Çevirmen: Matemkâr.. İlk çeviri çalışmam [img alt=]http://s0.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif?m=1129645325g[/img] Hatam varsa affedin..

Kimyagerler, tabiatta bir maddeyi başka bir maddeye çevirme kabiliyeti taşıyan “iksir” veya “kimya” adlı bir maddenin varlığına inanmış ve asırlarca bu maddeyi arayıp durmuşlardır.

İksir; eriten, birleştiren ve tamamlayıcı bir unsurdur. Bakırı altına çevirir… Bu özelliklerin her üçü de aşkta vardır, hem eritici, hem birleştirici, hem tamamlayıcıdır. Ancak, en önemli boyutu “tamamlayıcı ve kemale erdirici” oluşudur. Bu nedenle Farsça şiir söyleyen şairler ötedenberi aşk‘a iksir, tabib, ilaç, derman, Eflatun, Calinus vb. isimler de vermişlerdir.

Aşk mutlak iksirdir, kimyanın özelliğini taşır, yani maddelerin yapısını değiştirir, insanlar da bir tür maddedir zaten…

Gönlü gönül eden aşktır,
    Aşk olmasa gönül de bir avuç topraktır.

…Sevgi ve aşk tembeli çalışkan, hantalı atılgan ve hatta aptalı zekileştirir…

…Cimriyi eli açık; sabırsızı sabırlı ve tahammüllü insana dönüştüren güç, aşktan başkası değildir…
    (Ayetullah Murtaza Mutahhari’nin “Sevgi İksiri” yazısından..; Bilinmeyen Simasıyla Hz Ali (a.s))

-----
    Evet.. Altın ve Bakır..: Bir Mollanın aşkı.. Herşeyi değiştirecek bir iksir..
    Homayoun Assadian (Humayun Esediyan) ‘ın yönetmenliğini yaptığı bu İran Filminde, din öğrencisi Seyyid Rıza; eşinin MS (Multipl Skleroz) hastalığı teşhisinden sonra, edindiği İslami ilmini hayata geçirmek zorundadır..

Esediyan, filmi “Altın ve Bakır”da, Tahran’daki günlük hayat ile, en derin ve en temel İslami öğretiyi, yani aşkı; Hafız-ı Şirazi ve Celaleddin Rumi’nin şiirsel diliyle birleştiriyor.

Buyrun;
    [flash=560,315]http://www.youtube.com/v/dZPdiiV5XWg[/flash]

Sevgi acıları tatlılaştırır
    Bakırı altına dönüştürür.
    (Celaleddin Rumi)

Selametle

Ynt: Altın ve Bakır - İran Filmi - Türkçe Altyazılı

Allah razı olsun kardeşim gerçekten harika bir film. Defalarca seyredilse de insan yine severek seyrediyor...
    Elinizde başka filmler varsa paylaşırsanız memnun olurum. Dediğim gibi alt yazılı olmasa da olur.
    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

Ecmain. Evet, film çok güzel.
      İnşaAllah elimdeki filmleri peyder pey paylaşacağım.
      Ama, filmleri türkçe altyazılı paylaşmayı tercih ederim, malum, yoksa anlamıyoruz.
      Ancak, siz Farsçayı çok iyi biliyorsunuz sanırım, bu konuda bana yardımcı olabilirsiniz.
      Çünkü, Farsça bilmediğimden, size sunum yapmak için, başka dillerde çeviri beklemem gerekiyor.
      ki, orjinal dilinden değil de, çeviriyi çevirdiğimiz için anlam kayması da oluyor. Tavuğun suyunun suyu misali.
      Eğer, siz, ya da Farisi bilen diğer arkadaşlar, çevirilerimi düzenleyip tashih edecekseniz,
      başkalarını beklemeden, vaktimi alsa da filmlere altyazı oluşturabilir, saniye ayarı yapabilirim.
      Tabi çeviri hususunda düzenlemeyi kabul ederseniz..

Üç-dört gün içinde tamamlamayı düşündüğüm.. Şimdiki projem;
      "Her Şeb Tenhaî" (Her gece, yalnızlık..)
      Kode:
      http://www.youtube.com/watch?v=p8NwG4aVXPs
      Selametle

Yorum

Farsça'yı biliyorum diyebilirim ama çok iyi bilmiyorum maalesef. Zaten en çok da Farsça'mı geliştirmek ve bildiklerimi unutmamak için Farsça film seyretmek istiyorum. Farsça filmler getirdim ama yeterli değil, daha fazlasına ihtiyacım var.
        Size yardımcı olmak isterim ama dediğim gibi çok da bildiğim söylenemez. Film seyrettiğimde anlıyorum ama Türkçeye çevirmede sıkıntı yaşıyorum. Bazı cümlelerin Türkçede tam karşılığı ne olur kestiremiyorum. Yani ancak kendimi idare edebiliyorum. Çeviri yapabilmek için Farsça'yı çok iyi bilmek lazım. Sitede Farsçayı çok bilen üyeler vardır onlar yardımcı olabilirlerse çok iyi olur.
        Şimdiki projem dediğiniz filmi indirdim inşaallah akşam seyredeyim, güzele benziyor. Siz çevirinizi gönderin isterseniz bakayım yardımcı olabilecek miyim?
        Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

Fuzuli hocam. Allah razı olsun..
          İnşallah bitince gönderirim, ki, üç-dört günümü alacak..
          Bu kadar zaman almasının sebebi çeviri değil, konuşmaların başlangıç ve bitiş saniyelerini ayarlamak.
          ve sorum, acaba sizin getirdiğiniz filmleri almamız mümkün mü?
          malum, bizde piyasaya sürülenler genelde, İran'da yasaklanmış veya hoş karşılanmamış filmler..
          "İran Filmi" diyeceğimiz filmler ise internette bulunmuyor. Acaba getirdiklerinizi benle paylaşmanız mümkün mü?
          Elinizdeki CD veya DVD'lerinizi, çevirmeden, boyutuyla oynamadan ".iso" dosyası olarak gönderebilirseniz, minnettar kalırız..
          Selametle inşallah

Yorum

Kardeşim bakayım dediğiniz gibi iso dosyası yapabilirsem inşaallah paylaşırım sizinle. Hepsini izlemediğim için bilmiyorum filmler güzel mi değil mi.
            Peki kardeşim bitirince gönderin inşaallah bakayım yardımcı olabilecek miyim.
            Allah sizden de razı olsun kardeşim.

Yorum

Bu filmi izlememistim daha önce ama güzelmis... Iran film/ dizileri çok güzel oluyor. Ben bu aralar khaneye bi parandeh'e bakiyorum. Oda çok güzel bir dizi, izlemenizi tavsiye ederim.

Paylasandan Allah razi olsun.
              Yıka ruhumu merhamet lütfuyla

Bula nurlara gözlerimi n’olur

Çevir basiret çölümü aydınlıklara

Yorum

matemkar kardeşim hangi altyazı programını kullandınız ? Bizde altyazı çalışması düşünüyoruz.
                De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                (Tevbe Suresi 105)

Yorum

daha pratiği var mı bilmem ama "subtitle workshop" kullanıyorum..
                  var olan altyazıyı tercüme etmek, düzenlemek kolaydır..
                  ama altyazı yokken baştan sona yapmak, özellikle film gibi uzun ise zaman alıyor..
                  yalnız programın kısa yolları mevcut; "ins" (insert) tuşu altyazı oluşturuyor..
                  konuşmanın başladığı anda durdurup, "Alt + C" yapıp altyazının başlangıcını ayarlıyor;
                  konuşmanın bittiği anda tekrar durdurup "Alt + V" ile altyazının bitişini ayarlıyorsunuz..
                  Sonraki satır için yine "insert".. böyle devam ediyor.. selametle

Yorum

Vallahi Harika bir filmdi. Bu güne kadar böyle güzel, anlamlı, mesaj veren, duygu yüklü bir Film izlememiştim. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Yorum

matemkar kardeşim Allah razı olsun çok güzel olmuş,filmde harika
                      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

buarada 5 ayda 24,673 kez izlenmiş buda müthiş bir rakam
                        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                        İmam Ali (a.s)

Yorum

Allah razı olsun.. Gerçi rakam çok az..
                          Gereksiz fimlerin izlenme sayısını görünce bu güzel filme neden az bakılmış hayret ediyorum..
                          Reklam mı yapamadım ki acaba.. Neyse, bir sıkıntım var abim.. Yardımcı olursanız minnettar kalırım.. Her Şeb Tenhaî'yi ulaştırmadılar.. Ben de Khoda Nazdik Ast (Huda Nezdik Est) / Allah Yakındır adlı filmi Türkçeye çevirdim.. İngilizce ve Türkçe çevirisini youtube'a atamadık.. Çünkü, önceleri çeviri gönderdiğim arkadaşa artık ulaşamıyorum.. ve youtube benim hesaba ise video uzunluğu limitini tekrar uyguladı.. Film yükleyemiyorum.. Ancak kısa vidyoları kabul ediyor.. Ne yapmalıyım?
                          Teşekkürler..

Yorum

Allah razı olsun mükemmel bir filmdi bunun gibi anlamlı türkçe alt yazılı ve ya dublajlı filmlere (iran filmlerine )nasıl ulaşabilirim yanlış hatırlamıyorsam sizin bir siteniz vardı geçenler de öyle bir yazı okumuştum eğer kapatmadıysanız linkini paylaşabilir misiniz

birde yine siz paylaşmışsınız peygamber efendimizin belgeseli videosu bu videoyu indirdim izledim ama hiçbirşey anlamadım eğer altyazı eklerseniz çok sevinirim çok merak ediyorum

http://www.velayet.com/islami_videol...4089#msg164089

birde İranlı yönetmen olan Majid Majidi'nin (Macit Mecidi) Hazreti Peygamber'i anlatan filminden bahsetmişsiniz bu film yayınlandımı ? haberiniz var mı acaba

Yorum

Allah razı olsun sebep olanlardan çok güzel bir film

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X