Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski nüsha

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Eski nüsha

Çok okunduğundan mı yoksa zamanla eskimiş olduğunu bilemediğim bir nüshaya rastladım içerisinde Türkçe ibare olmadığı için tarihi ve yazarı hakkında Arapça'sı olan arkadaşların yardımı olur sanıyorum.
    [img width=325 height=600]http://teknikmerkez.com/tmp/12072013241.jpg[/img]
    [img width=449 height=600]http://teknikmerkez.com/tmp/12072013242.jpg[/img]

Ynt: Eski nüsha

Bu Osmanlı'nın kullandığı eski takvim sanırım Rumi takvimle 1341'de basılan Kur'an'ın sonundaki hatim duasıdır. Mühürde de 1926 tarihi yazıyor.

İkinci resimde ayet var La yemessuhu İlle Mutahharun, her Kur'an'da yazan Sanırım Vakıa Suresi'nden bir ayet. Kur'an'a temiz olanlardan başkası el süremez ayeti. Yani bu Kur'an'ı kerim.

Yorum

Bilgiler için teşekkürler...
      İnce bir kâğıda basılmış harab olmak üzere. İncelenmesi gerekir mi, sayfaları taramalı mıyım?

Yorum

Sanırım 1925 yılında basılmış bir Kur'an. Hatim duasının son sayfasını çekmişsiniz. Duanın altındaki yazı Osmanlıca. Yanlış okumadıysam şöyle diyor:

İş bu Nüsha ayet ve kenarlarındaki açıklamalarla, T.C Mushafları inceleme kurulunca onaylanarak 3. kez Vezirhan'da Emniyet Matbaası'nda basılmıştır. H. 1341
        Onay no: 41

Mühür çok karışık. Soldakinde sanırım Emniyet kütüphanesinin mührü., bir de İsim var Muhammed Rıza mı ne..

Sağdaki mühür de zamanın Türkiye Cumhuriyeti Mushafları inceleme kurulu mührü

Müşterisini bulabilirsen tarihi değeri vardır. bence incelemeye değer.

Yorum

Sayfaları tarayayım o zaman, incelemek isteyen olursa yayınlarım. Ticari bakmıyorum.

Yorum

Evet yaklaşık yüz yıl önce basılmış bir Kur'an olarak incelenebilir

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X