Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

gercek irtica: Ateizm

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: gercek irtica: Ateizm

ahirete sarilanada yobaz
    müslüman kardeşim , son dört yüzyıldan itibaren sadece ahirete yönelen bir insan örneğini gösterebilir misiniz (ki tamamen ahirete yönelmek yanlıştır) . ben dünyadan el etek çektim şeklinde kendini gösteren 'veli ,evliya' sıfatlarını yalnız kendine yakıştıran ,ahmak ,dolandırıcı ,emperyalizmin bireysel halini almış şeyh tayfasıdır.insanları ahiretle korkutup ,fil dişi kulelerinde ,saraylarında ,güze kadınları kendine edinmiş ,din tacirlerine karşı aklını kullanmayan insanlara 'akla veda' ettiklerini söyledim ,akılsız demedik , var olan aklını kullanmalarını dile getirdik.'akla veda' kelimesinden ,neden bu kadar keskin bir cümle olan 'akılsız' ibaresini çıkardınız?

resulullah din ile dünyayı ayırmadı ,dünyayı kur'anla yorumladı ve dünyayı yaratanda ,kitabı gönderende aynı kişiyse (yani Allahsa) ikisi arasında nasıl çelişki olabilir ki?ve çelişkinin olmadığını bize bir daha gösterdi ve gitti(gıyabında selam olsun).
    insanlara akılsız demedik ,akıllarını dinlerini yaşamak için kullanmaları için bir müslüman abiden söz nakl ettik ,onun için üzülmeyin ,gönlünüzü müsterih tutun.

Yorum

söylediklerinize katilmakla birlikte
      gercekten yukaridaki söylemleriniz kapsamina sigmayan insanlarda oldu, ciddi olarak dünyadan el cekenler ve bunu talim edenlerde oldu
      dünyada her akimin her zaman icin birden fazla görüntüsü oldu
      o yüzden ben bu kadar kolay söylemler yapamiyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

konunun ana düşüncesine dönersek ,ateizm yoktur.ateizmin fikirlerine sahip bir insan sınıfını kur'anda da göremiyoruz.
        kur'an evrsensel bir kitaptır ,dolaysıyla çağların tümüne ait ,fikirleri ,düşünceleri kendi içinde hem barındır ,hemde o çürük iddialara cevaplar verir...

Yorum

ateizm, tanritanimazlik nasil kuranda yoktur?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

iddianız doğru ise ,buyrun ,bekliyorum..

Yorum

neyi bekliyorsunuz anlamadim?
              bugün islam alemi ateist dedigi zaman "tanriyi inkar" eden oldugunu bilir
              yine ateistlerin acik halidir bu!
              ateistlerin kendi halleri ve söyledikleri yeterli kanit degilmidir size göre?
              buna ateist veya kafir denilmesi bir fark dogururmu?

Yorum

buna ateist veya kafir denilmesi bir fark dogururmu?
                doğurur.
                bir düşünceyi anlamak için ,ona verilen mefhumun doğru bilinmesi gerekir ,aksi takdirde kavramlar bir birine karışır ,bulanık bir anlayışlar enflasyonu oluşur.

ateizm, tanritanimazlik nasil kuranda yoktur?
                ben yoktur diyorum ,eğer şayet öyle bir ayete denk geldiyseniz ,bizimlede paylaşın.bizde bilelim

Yorum

önce su ateist ile kafirin arasindaki farki aciklayin

kuranda yaraticiyi inkar etme ile alakali bir ayet olmadigini iddia ediyorsunuz bu konuda sizinle tartismayacagimdan emin olabilirsiniz, zira kuran-i kerim bastan sona kadar küfr ile imani anlatir!

Yorum

uzun bir yazı yazmıştım ,yeteneksizliğim yüzünden iki defadır silinir oldu. kısa bir açıklama geçmek istiyorum
                    tarihte ,toplumun zaman içinde aldığı yolda hiç bir vakit bir din ,dinsizlikle savaşmamıştır.bir dinin karşısında hep başka bir din almıştır.bu yüzden ateizm dinsizlik değildir ,inançsızlıkta değildir.
                    küfr ,araplarda ,çiftçinin tohumun üstünü toprakla örtmesi manasına gelir.yani kafir ,örten demektir.neyi? gerçek dini başka dinsizlikle değil ,başka bir dinle örtüyor.
                    vahiy-akıl ilişkisini sağlıklı kuran her kişi görecektir ki ,her insanin içinde bir tapınma duygusu vardır.(Fizikçiler herşeyi yer çekimine dayandırır ,ve yer çekimine taparlar ,Onlardaki ilah kavramının adı ,yer çekimidir)
                    düşen uçakta ateist kalmaz sözü çok isabetli bir sözdür (korku anında kişi gerçek yaratıcısına döner ,yani YÜCE Allah'a)

Yorum

yani simdi sizin bu aciklamalarinizdaki baska seylere iman eden inanan insanlar bu sekilde küfr'den cikmismi oluyorlar? hatta ve hatta tarih boyu Allahin emrettigi sekilde iman etmemis olanlari inkarcilar olarak tanimliyor kuran-i kerim

bu baglamda, ateistin kafir olmasi ile dinlerin catismasi arasinda ne gibi bir baglanti kurdunuz?
                      dinler dinlerle savasmistir da ateistler dinsizliklemi savasmistir?

1.ateizm yoktur.
                      2.ateizmin fikirlerine sahip bir insan sınıfını kur'anda da göremiyoruz.
                      dediniz ve ateist ile kafir arasinda fark oldugunu ima ettiniz
                      son yazdiklarinizin icerisinde bunlari bulamadim?

Yorum

a/teist kavramının galat ı meşhur bir kavram olduğunu daha önceki yazışmalarımızda tanımıyla birlikte zikretmiştim.

kafirlik ,örtmek demektir.hakkın üstünü , batıl ile örten her kişi kafirdir.
                        Allahın üstünü örtmek ,onu gizlemekte kafirliktir.siz olmayan bir şeyi gizliyebilir misiniz? hayır

dünya yaratıldığından itibaren , dinsiz bir topluma rastlanmamıştır.son üç asırdır ,boy gösteren 'ateizm' yani 'inançsızlık' jargonları , geçmiş kavramların ,dehasal bir zekayla kılıflanıp , yeniden fikir piyasasına sunulmasıdır..

kur'anda inançsız bir kavimle ilgili , ayet bulunmamaktadır.aksine , inançlı ,dindar kavimlerden bahsedilmektedir.
                        mukaddes kitab Allah dışında ,kendine ek tanrı edinen kavimlere atıfta bulunmaktadır.geçmişin ek tanrıları ,taştan yontulan putlar ise ,günümüzdeki tanrılar elle yontulan arabalar ,af edersiniz elle yapılan arabalar , gökdelenler ,yatlar ,katlar vs.

siz inançsızlık/Allahsızlık kavramını kabul etmekle ,kur'anın evrenselliğini ihlal etmiş olmuyor musunuz? oysa kur'an çağlar üstüdür ,kavramların ismi farklı olsa bile ,mutlaka kur'an bu görüşleri ele alır , ve onlara karşı devrimci ve hamleci bir şekilde karşı koyar...

Yorum

Allah askina felsefe yapmayi birakin artik

nisa suresi 51: bakmazmisin su kendilerine okuyup yazmaktan biraz nasib verilmis olanlara ki putlara ve kahinlere inaniyorlar da ALLAHI TANIMAYANLARA bunlar müminlerden daha dogru yolda diyorlar

siz bu ayette kac tür insan görüyorsunuz?
                          Allaha sirk kosanda kafirdir, Allahi tanimayanda kafirdir
                          kafirin cesitlerini tek tek kurandami arayacaksiniz? kafir kelimesi yeteri kadar kapsamli gelmiyormu?

sirk kosanlar batilda olsa bir yaraticiya inananlardir, onlar öldükten sonra dirilmeye ve hesap vermeye inanirlar, ancak kurani kerime baktigimiz zaman, inkar edenlerin "biz ölüp kemiklerimiz dagildiktan, toprak olduktan sonra bizi kim tekrar diriltecekmis" diye dalga gecenlerden bahseder

ateist vardir, canli canli aramizda dolasiyorlar, hayalet falan degiller, hatta bu foruma dahi geldiler!
                          özenle titizlikle bir yaratici olmadigini vurguladilar

onlarin körü körüne inandiklari, bagnazca iman ettikleri meseleleri onlarin yüzüne yeteri kadar vurdum, ancak onlarin bir seye iman etmis olmalari, onlarin varligi yaratan birinin olduguna inanmalari anlamina gelmiyor
                          bir zümre var olacak, Allahi inkar edecek ve siz onu kuranda bulamadiniz diye zümreyi aramizda dolasip durduklari halde yok sayacaksiniz, sonra da kuran ile biz celismis olacagiz!? tanritanimazlik kavraminin felsefesini yapacak, onlarda aslinda suna iman etmis oluyorlar, olmayan birseyin üzerini örtmeye calisamazsiniz ki diyecegiz, bu felsefemizden dolayi ateizm yoktur dolayisi ile kuranda da yoktur diyecegiz? ateist ile kafir arasinda fark vardir diyecegiz, sonrada kafir birseyin üzerini örtmeye calisandir, olmayan birsey örtülemeyecegine göre ateist de olamaz diye bir fikir yürütecegiz ve ortalikta ALLAH (hasa) YOKTUR BIZ TESADÜFEN VAR OLDUK diye bagrisip gezenlerin kuranda kayitlari olmadigini iddia edecegiz?

Hani, Firavun adamlarına demişti; "Hele bana yüksek bir kule yapın da çıkıp bakayım, Musa'nın Rabb'i orada mı?" (Kasas, 28/38)

bu kissa size neyi cagristiriyor?
                          sizin kavramlari anlasilir hale getirmek icin izlediginiz yol ve kavram kargasasindan kurtarma yönteminiz bumu?

Yorum

Allah askina felsefe yapmayi birakin artik
                            felsefe yapmıyorum ,kur'an okuyorum.

nisa suresi 51: bakmazmisin su kendilerine okuyup yazmaktan biraz nasib verilmis olanlara ki putlara ve kahinlere inaniyorlar da ALLAHI TANIMAYANLARA bunlar müminlerden daha dogru yolda diyorlar
                            gulistan_2 yi tanımıyorum derken neyi kast etmiş olurum? yok saydığım anlamına mı gelir? gulistan_2'yi tanımıyorum derken ,onun ne dediği ,ne söylediği umurumda değil dermiş olurum.'Allahı tanımayanlar' onun yeryüzündeki hüküm koyuculuğunu istemiyorlar/tanımamak.

tek ayetten dahi verdiğim mana çıktığı halde ,siz çıkmadığını söylüyorsunuz.öncesi ve sonrasını vereyimde siz değerlendirin

48 - Doğrusu Allah, kendisine ortak koşulmasını asla affetmez. Ondan başkasını (diğer günahları) ise, dilediği kimseler için bağışlar ve mağfiret buyurur. Her kim Allah'a şirk koşarsa gerçekten pek büyük bir günah ile iftira etmiş olur. (gördüğünüz gibi Allaha inanıyorlar ,ortak koşuyorlar ve Allah buna vurgu yapıyor) 49 - Kendi nefislerini temize çıkaranları görmüyor musun? Hayır! Ancak Allah, dilediğini temize çıkarır. Onlara kıl kadar zulmedilmez.
                            50 - Bak nasıl da Allah'a yalan uyduruyorlar. Apaçık bir günah olarak bu yeter.(Allah'a karşı yalan uydurabilmeleri için Allah'a inanmaları gerekmez mi? )

51 - "Şu kendilerine kitaptan (okuma yazmadan) bir nasib verilmiş olanları görmüyor musun! Onlar puta ve şeytana inanıyorlar. Ve Allah'ı tanımayanlara, "Bunlar, müminlerden daha doğru yoldadır." diyorlar.( gulistan_2 kardeşim gördüğünüz üzere kendilerine ilimden az pay verilmiş din adamları ,kendi güttükleri adamları ,kendi istedikleri şekilde yaşayan insanlara diyorlar ki ,siz islama uyan müslümanlardan daha doğru yoldasınız.lütfen söyleyin ,bu inançsızlar için mi? )

52 - Onlar, Allah'ın lanet ettiği kimselerdir. Allah kime lanet ederse artık ona asla bir yardımcı bulamazsın.
                            53 - Yoksa onların mülkten bir payı mı vardır. Eğer öyle olsaydı, insanlara bir çekirdeğin zerresini bile vermezlerdi.
                            54 - Yoksa onlar, Allah'ın lütuf ve kereminden insanlara verdiği nimetleri kıskanıyorlar mı? Şüphesiz biz, İbrahim ailesine de kitap ve hikmeti vermiştik. Hem de onlara büyük bir mülk ve saltanat ihsan ettik.
                            55 - İşte o yahudilerden bir kısmı ona iman etti. Bir kısmı da ondan yüz çevirdi. O iman etmeyenlere cehennem alevi yeter.
                            56 - Şüphesiz ki âyetlerimizi inkâr eden kâfirleri biz yarın bir ateşe atacağız. Derileri piştikçe azabı duysunlar diye, kendilerine başka deriler vereceğiz. Çünkü, Allah gerçekten çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.
                            ..
                            Hani, Firavun adamlarına demişti; "Hele bana yüksek bir kule yapın da çıkıp bakayım, Musa'nın Rabb'i orada mı?" (Kasas, 28/38)
                            firavun ben Allahım demiyor(rablık iddiasında bulunuyor) ,öyle Allahsızlık diye bir iddiası yok , Hele bana yüksek bir kule yapın da çıkıp bakayım, Musa'nın Rabb'i orada mı? sözüyle musa ile dalga geçiyor.

Bu şekilde âyetlerimiz onların gözleri önüne serilince, "Bu apaçık bir sihirdir" dediler. neml 13
                            Gönülleri kesin olarak kabul ettiği halde, haksızlık ve büyüklenmelerinden ötürü onları bile bile inkar ettiler. Hele bir bak ki o bozguncuların sonu nasıl oldu. (Neml 14)
                            dikkat ederseniz ayet kendi ifade ediyor 'bile bile inkar' etti diyor. ateistler konuşmuşluğum vardır ,çevremizde ben ateistim diye gelipte ,ateist olmadığı ayan beyan olan nice insan oldu.,

ateist vardir, canli canli aramizda dolasiyorlar, hayalet falan degiller, hatta bu foruma dahi geldiler!
                            hayalet olduklarını söylemedim ,hayal etmemenizi söyledim.

Yorum

o halde biz neyi tartisiyoruz?

ateist var ise kuranda olmamasi nasil mümkün olabilir?

ayette hem sirk kosanlar, hem tanri tanimazlar acikca beyan edilmis
                              ateizm sizin dediginiz gibi son üc asirda meydana cikmis degildir ki
                              cok daha öncesinde vardilar, kuran kafirin her türlüsüne kapsamli olarak kafir der, yani her kafir ateist degildir ama her ateist kafirdir
                              ateisti tanimamaniz baska ateistin kuranda olmadigini iddia etmeniz baska seydir, bundan önceki yazdiklarimda da aynen bunu kastetmistim, bizim ateisti tanimamamiiz, bu tanimayisimizin nedenleri, ateisti yok etmez, var olan bir sey de kuranda yok denilemez, ki siz bunu yaptiniz!!!

firavun Rablik iddiasinda bulunuyorsa, demekki evreni yaratan baska birine inanmiyor, Musa a.s'in buyruklari ona yalan ve uydurma geliyor, cünki rab olan kendisidir, kendisinden öncede baskalariydi, kendiside digerleri gibi yaratilista hic bir hükme sahib olmadigini bildigine göre, mevcudatin nereden geldigine inaniyordu sizce? yaratan kimdi?

biliyormusunuz
                              size benzer bir insana daha tanik olmustu bu forum
                              yazdigi her yorum gergin, saldirgan oldugu gibi, en kücük noktada kendisinden ayri düsenlere kafir, kurana iftira atan, kurani carpitan deme zavalliligina düsmüstü
                              siz henüz böyle dememis olsanizda gidisat onu gösteriyor sanki
                              kurani yalnizca siz okumuyorsunuz, bizde okuyoruz
                              ha, ben daha iyi anliyorum diyorsaniz, o sizin iddianizdir, öyle düsünmek ve sanmakta elbette özgürsünüz
                              o ayetin öncesinide sonrasinida verseniz, ayette; a) yahudilerden okur yazar bazi kimseler; b) Allah tanimayanlar c) müminler, olarak üc sinif insan görüyoruz

yine kuranda, biz ölüp kemiklerimiz yok olduktan sonra bizi kim tekrar diriltecekmis seklinde dalga gecenleri anlatan ayetlerde, tipik ateist düsüncesidir

Allahin yer yüzündeki hüküm koyuculugunu istemeyenler kendilerine baska rabler edinen seriklerdir, ateistler yaraticiya inanmazlarki su veya bu yaraticinin hükümler koymasina razi olsunlar

lutfen, kuran üzerinden tartismaya bir son verelim artik, bu tür tartismalar hic bir zaman güzel sonuclar cikarmadi, anladiginiz sekliyle iman edin size düsen budur (tabiki bizede)

Yorum

size benzer bir insana daha tanik olmustu bu forum
                                yazdigi her yorum gergin, saldirgan oldugu gibi, en kücük noktada kendisinden ayri düsenlere kafir, kurana iftira atan, kurani carpitan deme zavalliligina düsmüstü
                                siz henüz böyle dememis olsanizda gidisat onu gösteriyor sanki
                                sizinle görüş alış-verişi yapıp paslaştım.bu yaşıma kadarda ,kendime aykırı düşeni ,tekfir etmedim.bu bana yakışmazda.saldırgan bir tutum sergilediğimi söylediniz.istemeden bu şekilde davranmışsam ,hakkınızı helal edin.ama nedense bende bu durumun sizde görüyordum.ne ise.
                                yazınızdan alıntıladığım insana beni benzetmenizden dolayı ,sizinle görüş paylaşımında bulunmuyacağım ,bu kadar ağır içerik ihtiva eden yazınızdan ötürü ,hiç bir yazınızı okumuyacağım ,umarım sizde benim yazılarımı okumazsınız.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X