Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Agnostik'ten notlarim

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Agnostik'ten notlarim

2. iyi bir insan olmak icin inancli olmak sart degildir bu dogru….ancak isine gelmedigi yerde yüzünü dönüvermemek icin inancli olmak sarttir.
    Entellektüel egitim almis veya bir sekilde entellektüellesmis insanlar!
    Ne demek acaba, bir fikri olan varmi?
    Entellektüel gelisimin sarti olarak egitim yoksa, inancta yoksa o halde ne var? Nasil entellektüel olunur, o bir sekilde teriminin ici bosmudur yani? Böyle bir sey sözkonusu olabilirmi? Uydur uydur söyle, bir kac yabanci terim, bilimsel vurgu ilave ettinmi nasil olsa kimse birsey anlamayacak
    Entellektüel olmak, bedenden gelen ilkel "elde etme" dürtülerini kontrol altına alır, sosyalleşmeyi, paylaşımı kolaylaştırır. İnançsız insanlar genellikle entellektüel oldukları için daha az suça meyillidir.
    Bir yasima daha girdim
    Acaba bu fikrin kaynagi nedir!?
    Entellektüel insan dürtülerini terbiye etmemisse bilakis entellektüel birikimi elde etme ugruna hizmet eder, yerine göre ilkelleserek, yerine göre sinsi bir sekilde olur bu…ancak dürtüleri kontrol altinda tutabilecek birsey varsa o da yaptirimdir, sosyal, hukuksal, dini yaptirimdir
    Dini yaptirimin yok oldugu noktada ne sosyal ne de hukuksal yaptirim insani durduramaz
    Inancsiz insanlar genellikle entellektüel olurmus, yukarida farkindaysaniz entellektüel insanlarin dini sorgulayip bir kisminin inancsizligi tercih ettigini söylemisti, geriye kalan kismi ne oldu? Akilsizmi?
    Yoksa bütün inanclilar icin entellektüel olma yollari kapalimidir
    Bunlar her nedense, egitim ile inanci birbirine karistirmadan yapamiyorlar
    Insan

a) inancli ve entellektüel
    b) inancsiz ve entellektüel
    c) inancli ve egitimsiz
    d) inancsiz ve egitimsiz
    olamaz yani!?
    Insan ya inancli ve egitimsizdir, ya da inancsiz ve entellektüeldir bunlara göre
    Zihniyete bakin
    Altada ilave etmis „inancsiz insanlar da iyi olabilir elbette
    Aslanlardan bazilarida evcillesebilir elbette gibi bir söz
    Suca egilimli olmayi veya olmamayi da yalnizca entellige baglayip cikmis isin icinden
    Entellik baska bir sey, psikolojik gelisim baska birsey
    Bir insan gayet zeki olabilir, egitim almis olabilir, ancak insanin henüz anne karninda edinmeye basladigi ve sonrasinda süregiden deneyimleri insanin sürekli inis cikislarina, psikolojik yapisina sebebiyet verecektir, yani cok zeki bir insan abuk sabuk takintilar icerisinde olabilir, fobileri olabilir, saldirgan olabilir vs. Vs. Dolayisiyle suc egiliminin altinda yatan tek neden ne inanctir nede entellektüel zeka! Ama bunlarin sorunu zaten „ben inancsizim o halde hem cok iyiyim hem de entelim“ meselesi
    Insan iyilik ve kötülük skalasini yalnizca entellektüel zekasi ölcüsünde genisletemez
    Zekanin artik onlarca yildan beri yalnizca matematiksel zeka olmadigini sagir sultan duydu
    Insanin iyilik ve kötülükte evrensel düsünebildigi oranda genisletebilir, ki bu da ancak bütün mevcudatin bir sahibinin oldugunu, herkesin ve herseyin birbirine karsi sorumlu oldugunu bilmekten ve kabul etmekten gecer
    Su süslü cümlelerin icinin bosluguna bakin:
    Yerde çivi görünce kaldırıp kimseyi incitmeyecek bir yere koymak çok iyi bir şeydir, bunun gibi şeyleri insan her an yapabilir, yapmalıdır da. Bunun gibi iyilikleri yapmayanlara "psikolojik sorunu var", "asgari eğitimi bile almamış", veya "asgari aile sevgisi bile görmemiş" gözüyle bakmak gerekir. Aynı şekilde çiviyi oraya kasten atana da suçlu gözüyle bakmak gerekir.
    Simdi bir an da psikolojik sorun ile entellektüel zekayi ayni kefeye koyduk ve mesele halloldu
    Bu tür iyilikleri asgari egitim almis veya almamis her insan yapar, yüksek düzey egitim almamis her insan yapar, ancak kasti bir sekilde birilerine zarar gelmesini isteyenler egitimsiz degil, psikolojik noksani olan insanlardir…

Sonrasinda da ancak egitim ile mümkün olabilecek bazi iyilik örneklerini siralayivermis
    Inancsiz olduklari icin kendilerini egitimliiiii, efendime söylim akilli, bilgili, faydali, süper insanlar olarak tanimlayanlardan acaba kac tanesi bir mendil üretmis merak ettim!?
    Birsey üretmemislerse bizden farklari ne? Akillarinin bizden üstünlügü ne? Egitimlerinin onlara kattigi ne? Inancsizlik, inanclilara saldirmak, dalga gecmek, kendini övmek, inancli oldugu icin kücümsedigi insanlarla yarismak, kendisini onlarla kiyaslamak, aynaya baktiginda „yasasin ben bir inancsizim“ demekten baska hic birsey

O kadar akilliysan git üret, gel anlat bizde tebrik edelim

O iyilikleri siraladiktan sonra da, inancli olmak bunlari yapmak icin kriter degildir demis, ve devaminda ailesi tarafindan sevgiyle büyütülmüs, kitap okuyan vs. Her insan „!“ bunlari yapabilir demis, buraya yorum yapmama gerek yok herhalde

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=22936.msg145511#msg145511 date=1332589885]
      10.

mesela itaat etmediği için kadına vurmak eğer onun için kötü ise vuramazsın.
      Eşcinseller özgürlük istiyorsa onlara eziyet edemezsin, kendi yaşantılarıdır.
      Köle efendisine isyan ediyorsa kölelik kötüdür o köle için.
      yani ölçü insandır. Birileri gelip ölçü benim kitabımdır, sen bilmezsin ben bilirim diyemez.
      [/quote]

Ölçü insan olunca, değil eşin itaat etmemesi sonucu ona eziyet edilmesi, eşi itaat etse bile ona eziyet etmesini bile ölçüsüz insan isteyebilir. Madem ölçü insan ise, eşini sebepsiz her gün dövmek isteyen insana bu davranışının kötü olduğunu kim söyleyebilir ki. Nihayetinde bunu yapan da bir insandır ve bunu kedince doğru bulmaktadır.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=22936.msg145522#msg145522 date=1332608752]
        15.

hayvan soykırımı...bizde hayvanız ama öyle bir hayvanız ki diğer hayvanları aşağı gören onları kendimizden farklı gören...hayvan sözü hakaret sayılsa da gerçeğin ta kendisi. dnamız hayvan dnası ve yüzde 98 oranında şempanze ile aynı. buna rağmen nerden geliyor bu kibir. ?
        [/quote]

Bilinen evrende Allah cüzi iradeli olarak sadece insanı yaratmış, insanı Allahın belirlediği ölçüler doğrultusunda hareket etmesini tavsiye etmiş ama bunu mecbur etmemiş, diğer bütün yaratılanları da, bu sınavda hizmet eden materylaller olarak yaratmıştır. Her şey insanın tanrı karşısındaki sınavı için bir araçtır.

Bu yüzden İslam insanla hayvan arasında değerlendirme yaparken evrenin kurallarına uyan insanı yüceltirken, uymayanı hayvandan daha aşağıda görmektedir. Burada üstünlüğün ölçüsü soyut anlamda insanın insan olması değil, onun evrendeki yasalara uygun hareket edip etmemesidir.

Gerçek din anlayışından habersiz olan ateist ve agnostistler bunu anlayamamaktadırlar.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=22936.msg145515#msg145515 date=1332591213]
          14.

-İtaatsizlik ederse karını döv
          -9 Yaşında kızla gerdeğe gir
          -Senin gibi düşünmeyi kesenin kellesini vur
          -Çeyrek dinar çalanın elini kes
          -İki insan kendilerini ilgilendiren cinsel münasebetlerde bulundu diye 100 sopa çek (veya Recm artık neyse)
          -Dinleri diye başka ülkelere cihat et, boyun eğip vergi vermeyi kabul etmezler ve kendi ülkeleri ve inançları için savaşırlarsa erkeklerini öldür, mallarını al, karılarını kızlarını seks kölesi yap
          Kötü olanı öğrenmek istiyorsanız buradan başlayabilirsiniz
          [/quote]

Evet itirazlara bakılınca neden insanların ateizme, agnostizme sığındıkları anlaşılmaktadır. Şikayet edilen konular din zannedilmektedir. Maalesef bu zannedilen din de vahhabi selefi taliban zihniyetleri ile dünyada görülen gösterilmek istenen din anlayışıdır. Yani yukarıdaki iddialar gerçekten islamda var olsa hangi insan böyle bir islamı kabul eder ki?

Yorum

Her zaman önemli olduğu gibi Velayet sitesi içinde önemli olan, olması gereken böylesine bakir bir konuyu gündeme getirdiğiniz için şükranlarımızı sunarız kardeşimize.

Çünkü dünya sadece şii ve sünnilerden ibaret değil, diğer insanların da islamdan haberdar olması, ikna edilmeye çalışılması, islamın onlara da ulaştırılması gerekmektedir.

Bu da bu konulara eğilmekle, irdelemekle, gündeme taşımakla, önemsemekle olur.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=22936.msg145514#msg145514 date=1332591197]
              12.
              GİT ESTONYAYI DÜŞÜN ATEİSTLERİN YOGUN OLDUGU ULKE HUZUR VAR

13.
              Asıl birkaç devlet örneği veren sensin, ben tüm dünyayı veriyorum sana.

SSCB gitti Rusya geldi, SSCB bir kere toplum bilincine sahip değilse kimse değildir, 2.Dünya savaşında o allahsızlar 27 milyon insanlarını kaybettiler ülkeleri dümdüz oldu ama nasıl bir azimse artık savaştılar. İman gücümü diyeceksin kızıl orduya şimdi.

SSCB ekonomik yönden yürümedi ama millet bilinci vardı ve anarşizm de olmadı. SSCB gitti Rusya geldi bak Rusya'nın da yarıdan fazlası dinsiz ?
              Çin'de de anarşizm yok, uyduruyorsun. Bilinç var, üstelik sosyalist rejim oldukları için kültürel yozlaşma bile yasak ülkelerinde o denli milli bilinç var yani. ( İyi bir şey demiyorum tabii )
              Kuzey Kore aynı şekilde. Komünist devletler milli bilinci hastalık derecesinde sürdürür, kültürel yozlaşmaya izin vermezler.

Sen birkaç örnek veriyorsun onları da eksik veriyorsun sana tüm Avrupa'yı örnek veriyorum.

Yok kardeş yok, bu konuda da battın.
              [/quote]

Bu konuda objektif davranmamışlar. Aslında ateizmi agnostizmi yaymak isteyen mihraklar bunu doğal olarak yapmamaktadırlar. Arkalarındaki emperyalist organizasyonların yönlendirmeleri ile bunu yapmaktadırlar. Yukarıdaki örnek bunun açık kanıtıdır.

Çünkü, insanlık kapitalistlerden çok komünistlerden çekmiştir. İnsan kıyımı, katliamlar, yozlaştırmalar, insanı hiçe sayma, insana ait en önemli olguları yok sayma, özel mülkiyet, aile, din, özgürlük gibi konuları en çok sosyalist komünistler ihlal etmiş, bunu kabullenmeyen milyonlarca insanı acımasızca katletmişlerken, adamlar bu ülkeleri huzur ülkesi olarak utanmadan lanse etmektedirler.

Madem huzur ülkeleri idiler de neden 1989, 1990 lı yıllarda patır patır döküldü, halkları tarafından ortadan kaldırıldılar.

Yorum

Gülistan kardeşimize bir konuda daha teşekkür ediyorum. Onların iddialarını onların sitelerinde tartışmak anlamsız. Çünkü bir konuda ilerlemene fırsat tanımamaktadırlar. Gürültüye getirip asıl söylemek istediğinden insanı mahrum etmektedirler.

Onların iddialarını buraya taşıyıp cevaplamak çok daha uygun olacaktır. Hem onların düzenlerine vakit harcamamış oluruz, hem de rahat ve özgür bir ortamda, deli saçması iddia ve alaylardan uzakta, düşünme ve akletmeye onları daha fazla yaklaştırmış oluruz.

Yorum

katilim ve gayret icin cok tesekkür ederim, Allah razi olsun kardesim

bu görgüsüzlerden bir kisi bile sitemize geldigi zaman görüyorsunuz ortami
                  üye oldugu andan itibaren, tartisma bölümü olsun olmasin, akort cikarir gibi, bir anda bir sürü basliga yazip, saldirip, dalga gecerek, forumun gündemini de huzurunuda ne hale getiriyorlar, kendi sitelerinde ise bu cinslerden bir sürü var, bunlarin icine gidip neyi kiminle tartisacagiz ki, kendime bu eziyeti ne diye yapayim

isin bir diger boyutuda, bunlarin sanal alemdeki halleri bu iken, sosyal yasam ve dayanismadan bahsetmeleridir, hukuk ve can korkusu olmasa bunlar realde de aynen böyle yapardi, camilere, kiraathane vs.'lere kosturup onlarla dalga gecerlerdi herhalde.... bunu yaparken palyacco kiligina bürünmüs varliklar geliyor gözümün önüne, hani eskiden soytari denilirdi, ellerini burunlarina koyarak "naniiiik nanikkkk" de demeyi ihmal etmezlerdi herhalde

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

http://www.agnostik.net/viewtopic.php?f=1&t=6644

Yorum

Doğru yolu gösterme taktikleri (http://www.agnostik.net/viewtopic.php?f=43&t=6561)

Ölüm Korkusu (http://www.agnostik.net/viewtopic.php?f=43&t=5263)

Hep Birlikte Çürütelim (http://www.agnostik.net/viewtopic.php?f=43&t=5214)

Düşünme özgürlüğümüz elimizden alınıyor, bir şeyler yapmalı! (http://www.agnostik.net/viewtopic.php?f=43&t=5289)

Yorum

Cin Vb. Şeylerden Korkan İnsanlar (http://www.agnostik.net/viewtopic.php?f=43&t=5446)

Yorum

Yazdığınız her şeyi okudum,linklere baktım da agnostizm ne neyse gördüm ki dinden çıkanlar hep insanlardan gördüklerinden etkilenmiş. şu cin meselesi işte hep millet 'çocukları korkutuyolar' diye bi şeyler demiş.beni de korkttular filan demiş. ben 7 yaşımdan itibaren biliyorum cinleri ama hiç korkmadım? tutmuşlar hep 'müslüman olan birisi şöyle saçma iş yapıyodu,böyle saçma iş yapıyodu' filan diyolar. çok saçma dini insanlar üzerinden yargılamak. sen dini adam gibi öğrendin mi ki?insanların naptığından sana ne? bide insanların içine şüphe atıyoruz etkili oluyo falan demiş biri. neyse öyle sansın. eğer tartışma olursa araya girip bi şeyler yazarım belki ama şimdi öyle bi niyetim yok. ama şu agnostik sitesinde biri demiş odtü kafir dolu onlar da mı akılsız filan demişler ona cevap veriim. hayvanla bile epey uğraşsan bi şey yapmasını öğrenir. sen kitapları ısrarla okursan bilgileri beyninin içine koyarsın zekan biraz kıt olsa bile. yani (mesela) bi matematik problemini hızlı çözmen akıllı olduğunu değil zeki olduğunu gösterir. akıl çok daha ayrı bi şeydir. yani iyi bi üni kazanmak akıllı olmanın göstergesi değil çalışmakla ve zekayla alakalı.
                          O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

gördügünüz gibi
                            yazdiklari herseyi öyle anlatiyor, öyle süslüyorlar ki, sanirsiniz yazdiklari seyler tek dogru, yegane gercektir

tam tersidir gercekten, halkin bir kismi cocuklarini olan olmayan herseyle korkutma gibi kisa yollari tercih ederken, bir kismi cocuklarin algilayamayacaklari seyleri onlara anlatmiyorlar, benim cevremde de yok böyle insanlar, bende cocuklarimi hic bir sekilde korku vermeden yetistirdim, ama onlarin da korkulari var, yalnizca bu korkuya karsi tepkileri farkli.... tam tersi olarak burada ateist olan veya baska dinlere mensup olan alman ailelerin gencleri ile de konustugum oluyor, onlarda bir takim hayali varliklardan bahsediyorlar bu da bize insan yasaminda bazi seylerin varligini gösteriyor

olaylari birbirine karistirip, ille de dinciler diye tutturmalari benim burada bu basligi acmama neden oldu

Yorum

Neden buraya gelip tartışmıyolar?Bizler onların sitelerine girdiğimiz zaman banlanıyoruz ama bu forumda öyle birşey yok.Hakaret etmediğin sürece sonuna kadar kendi düşünceni savunma imkanı tanıyor bu forum!Neden bu forumda tartışmak yerine kendi yerlerinde kendileri çalıp oynuyorlar?Birde demişler ''Etrafdan gördüklerini din sanıp dinden çıkıyorlar'' diye.Tabi tabi öyle sansınlar formu az dolaşan insanların neden dini terk ettiklerini görür anlarlar çevreden etkilenip dinden çıkmadığımızı;ama ona bile zahmet etmemişler anlaşılan!

Neden?
                              ne kadar da safiyane duruyor, bilmesek sanacagiz ki, haksizlik edilmis
                              nedeni varmi yahu, iki kelimenizin biri hakaret, burada olsanizda is degismiyor, orada olsanizda, siz aklinizi isbat takintisindasiniz diye biz hakaret isitmek zorunda degiliz ki....banlayacagiz tabiki
                              hakaret etmedigin sürece sonuna kadar kendi düsünceni savunabilirmissin
                              burada da ayni seyler gecerli elbette, ama bunlar birakin sahsimizi, islami bir toplumda yasadiklari, kendileri de daha önce müslüman olduklari ve ne anlama geldigini bildikleri halde direk olarak degerlerimize saldiriyorlar, neyi konusup neyi tartisalim?
                              onlar saniyorki, onlar calacak biz oynayacagiz, biz ne calar ne de oynariz, bize yapilan saldirilara kendi capimizda cevap veririz o kadar
                              calip oynamak onlarin olsun

"istemem deger bictigin
                              yeter ucuza satmasin"
                              demis diyen

evet malesef forumda gezip dolastim, okuduklarimdan anladigim din sandiklari seyin din ile alakasi olmadigi, terkettikleri o degerin din olmadigidir

Yorum

Hakiketen, gelselerde su "müt'a nikahi" olayini sorsaydik .

Birde kuranda olmadigi halde, milleti "recm" adi altinda neden katlediyorlar ?

Asil bu barbarlarin arkasinda cehalet enperyalizmi var.

bizden din adina hic bir aciklama alamazsiniz baylar bayanlar
                                siz kendinizce arastirmis ve reddetmissiniz, bizi ne diye sorguluyorsunuz?
                                ne diye dalga geciyorsunuz?
                                dini reddettiniz, terkettiniz, tamam ok, bizi ilgilendirmiyor, tercih sizin, iyi de ne diye oraya ......... gibi kümelenip, mahocular, dinciler, egitimsizler, geri zekalilar, acinacak varliklar diye nameler saciyorsunuz

daha durun, bu yalnizca bir baslangicti, bekleyin, bizde beklemekteyiz

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X