Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Planck zamanı ve evrenin ayarlanmış oluşu

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Planck zamanı ve evrenin ayarlanmış oluşu

[color=rgb(136, 136, 136)]http://www.youtube.com/watch?v=P84Ft...eature=related[/color][color=rgb(51, 51, 51)][/size]Evren yokluktan varlık aşamasına geçerken büyük patlama üzerinden bir saniyenin trilyonda biri kadar bile zaman geçmeden gerekli büyük değişikliklerin gerçekleşmesi gerekiyordu.Aksi halde evren varlığını sürdüremeyecekti.Bir saniye bile geçse evren varlığını devam ettiremeyecekti.İşte bu saniyeden trilyonlarca kere daha güçük olan hassas zaman ayarına Plank Zamanı denilmektedir.Plank Zamanı bir nevi evrenin yaratılışına ve nasıl şekilleneceğine dair,evren varolmadan önce karar verilen hassas hesap ölçüsüdür.Plank Zamanı her şeyin hassas bir hesap ayarına tabi tutulduğunu ve bu evrenin ince matematik hesabı ile üretildiğini gösteriyor.Çünkü saniyeden trilyonlarca kere küçük olan plank zamanı insanın hayal bile edemeyeceği kadar küçük bir zamandır.Birisi bu küçük zaman dilimine çok büyük değişiklikleri sığdırmayı başarabilmiş gibi görünüyor. [/color][color=rgb(136, 136, 136)]http://en.wikipedia.org/wiki/Planck_time[/color][color=rgb(51, 51, 51)][/color]
    Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Ynt: Planck zamanı ve evrenin ayarlanmış oluşu

[color=rgb(51, 51, 51)]Plank zamanını ıskalamak gibi bir şansı olmayan evren saniyeden trilyonlarca defa daha küçük bir zaman ölçüsünü tam seçmek zorundaydı.Evrenin geleceğini kurtarmanın ilk hassas ayarlarını da bu süreye sığdırmak zorundaydı.[/color][color=rgb(51, 51, 51)][/size]Bunu insan zekasıyla başarmak imkansızdır hatta hayal etmek bile zordur.Ayrıca kara madde miktarını,genişleme ve patlama hızının kritik ayarını tam tesbit etmek,ışık hızını ve parçacık ilişkilerini de tam ayarlamak gerekiyordu.Yani devasa ve yıkıcı hareketlerin tehditleri altında olan evren sürekli risk altındaydı.Evreni dengede tutacak olan evrensel düzen bu tip yıkıcı ortamların gelişigüzelliği ile elde edilemeyecek bir pozisyondaydı.[/color]
    Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[color=rgb(51, 51, 51)]Plank zamanında madde oluşumu için gerekli değişiklikler ve inşaa planları tam ölçüsünde yapılmalıydı.Bu evrenin çökmemesi için bir ön şarttır.Ama tabii plank zamanının her ayrıntısı şimdilik bilinmiyor.[/color][color=rgb(51, 51, 51)][/size]Bu hassas değişimlere çok duyarlı oluşu şöyle açıklayalım,ışık hızı birazcık daha yavaş olsaydı,nükleer kuvvetler bundan etkilenecekti,evren daha yavaş genişleyecekti ve çoktan çökmüş olacaktı.Yani evrenin ışık hızını tam tutturmak için birden fazla deneme şansı yoktu.İlk seferde ve tam olması gereken miktarda tutturmalıydı.Yoksa gümleyip gidecekti.Bunun gibi tirilyonlarca trilyon hassas ayarı,birer denemeyle hiç ıskalamadan defalarca tutturmalıydı.Penrose bunun tesadüfen olmasının ya da bilinçli bir hesaplama olmadan maddenin hareketleriyle olmasının ihtimal dışı olduğunu bilim dünyasına gösterdi.Bilimde tesadüfçülerin sayısını azaltan diğer bir sorun da bazı mekanizmaların onları yapma amacı olmadan yapılamayacak olmasıdır.Örneğin göz yapma amacı olmadan,görecek bir organ yapma amacı olmadan,göz gibi görme amacına hizmet edecek karmaşık bir mekanizma yapılamayacaktır.Şuursuz atomların hareketleri böyle bir amaç güdemeyeceğinden böyle bir mekanizma kuramayacaklardır.Çünkü gözün her aşamasında görme amacına uygun olması gözetilmelidir ve bunu engelleyecek pürüzler bulunup devre dışı bırakılmalıdırlar.NEDEN SONUÇ ZİNCİRİ BİR AMAÇLANMIŞLIK GÜDEMEZ.Görecek bir organ yapma niyetini besleyemez ve bu amaca uygun bir planı izleyemez.Tıpkı bir bilgisayar yapma amacı olmadan rastgele atom hareketleriyle bilgisayar mekanizmasının oluşamayacağı gibi.[/color]

Yorum

Allah hidayetten ayirmasin, güzel paylasim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X