Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Tanrıya gerek olmadığı ispatlanabilirdi.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Tanrıya gerek olmadığı ispatlanabilirdi.

tanrının varlığı ispatlanabilirdi yazısına cevaptır.

1- evrenin sonsuzdan beri varolduğu ispatalanabilirdi bu durumda yaratılışa ve yaratıcıya gerek kalmayacaktı.(aksine evrenin sonsuzdan beri varolmadığı ispatlandı)

2- evrende ince ayar ve düzen bulunmayabilirdi , gerekli sabitler gerekmez olabilirdi ve evren her şekilde varolabilicek durumda olabilirdi (tersine evrende ince bir ayar olduğu en küçük bir oynamada evrenin varolamayacağı ispatlandı)

3- canlılığın tesadüfler sonucu oluştuğu ispatlanabilirdi. canlıların basit bir yapıda olduğu görülebilirdi. (tersine canlılığın çok karmaşık olduğu gözlemlenmiştir)

4-bilincin açıklaması materyalist bazda yapılabilirdi (ama yapılamadı)

5- evrimin fosil kayıtları bulunabilirdi ama tam evrimi gösterecek fosil kayıtları bulunamamıştır.
    Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Ynt: Tanrıya gerek olmadığı ispatlanabilirdi.

Allah razi olsun, güzel olmus
    devami varmi?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

inşaallah olacak.sagolun
      Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

merakla bekliyorum, ins. fazla beklemem

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Evet ironik tarzda mükemmel farklı bakış. Tebrikler.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

modern bilim ateizmin temel kale fikirlerini çürütmüştür.

evren sonsuzdan beri var değildir. evrenin başlangıcı vardır.

evren kaos içinde değildir. tersine evren düzen içindedir. normalde patlama maddeyi düzensizleştiriken büyük patlamda tersi olmuştur.

kuantum teorisi maddenin kucuk ölçüde madde olmaktan çıktığını göstermiştir.

modern biyoloji canlıların mükemmel sistemlerle dolu olduğunu göstermiştir.

ateist bunların hepsine TESADÜF diyor. bu aslında insan aklına bir hakaret.

tek bir kamera tesadüfen oluşamazken kameralardan bin kat mukemmel göz nasıl tesadüfen oluşsun.

hadi bir kere tesadüfen oluştu yüz farklı göz çeşidi var hepsi mi tesadüfen oluştu ?

Yorum

güzel aciklamalar, tesekkür ederim

evrenin baslangici vardir (evren maddedir, yani algilanan maddedir)
              ayni zamanda quantum maddeyi yok ediyor

bu duruma ateizmin yaklasimi nasildir?

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23247.msg150471#msg150471 date=1336559034]
                güzel aciklamalar, tesekkür ederim

evrenin baslangici vardir (evren maddedir, yani algilanan maddedir)
                ayni zamanda quantum maddeyi yok ediyor

bu duruma ateizmin yaklasimi nasildir?
                [/quote]

kuantumu ateizme yaklaştıranlar var. normalde evrenin başlangıcı varsa bir dış neden ihtiyacı vardır.

ama kuantum fiziğinde neden sonuç ilişkisi ortadan kalktığı için nedne olmadan da evren varolabilir diyorlar.

Yorum

varlik neden sonuc iliskisine bu kadar muhtac degil ki
                  madde veya var oldugu kabul edilen madde nasil aniden var olmussa
                  quantumdaki kücük madde veya olmayan madde veya hayali madde de öylece aniden olusmustur
                  bütün bunlar ancak insanla anlam bulan seylerdir, insan yoksa algilama da yok, algilama varsa insan ve dolayisi ile baslangic sözkonusudur

Yorum

bu başlığın altında şu animasyonu paylaşmak istedim. http://inciswf.com/589217_scale_of_u...e_enhanced.swf bunu belkide hazırlayan bir ateist bilemiyeceğim. ama ben bunu gördükçe İman'ım daha da artıyor. En küçükten en büyüğe doğru giderken Yaratıcı'nın varlığını inkar etmek ahmaklık olur.

Yorum

gercekten cok ilginc, paylasim icin tesekkür ederim

bir defada yorum yapmak mümkün görünmüyor bana
                      ama yorum yapmak isteyenler olursa ilgiyle okuyacagim

Yorum

Evren, bir evrim içerisinde ilerliyor. İnce ayar fikri cazip ama şunu da unutmamak lazım.İnsanoğlunun tarihi ve varlığı, birkaçbin yıllık. Daha öncesinde yokuz. Evren ise yaklaşık 14 milyar yıllık.
                        Biz ise onun son birkaç bin yıllık döneminde varız.

10 milyar yıl geriye gitsek, zaten yaşamamız mümkün değil.Çünkü yaşamamıza olanak sağlayacak ortam yok.

İnce ayar şu an düşününce cazip.Peki ya birkaç milyar yıl geriye gitsek?

Yorum

Ehlibeyt hadislerine göre Peygamberimiz s.a.a Peygamberlikle görevlendirilişi Hz. Adem a.s'dan 6204 yıl sonra olmuş.

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X