Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Agnostizim nedir ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Agnostizim nedir ?

Ateizm tanrı yok iddiasında bulunurken agnostizm bundan tanrı var mı yok mu bilemeyiz diyerek ayrılır. fakat agnostik ve ateistlerin fikirleri hemen aynıdır. agnostikler tanrıya inanma sadece yok oldugunu bilmiyoruz derler. ateistler agnostikleri korkaklıkla suçlar ve direk tanrı yok demedikleri için onları eleştirir.

yaratıcı iddiası için sayısız delil vardır. özellikle bilim sayısız delilini göstermiştir. bu delillere rağmen bilmiyoruz bilinemez demek mantıksızdır. bir bina görüp bunu yapan var mı yok mu bilemeyiz demek gibi...

bu binanın bir yapanı kesinlikle yok = ateist

bu binanın yapanı olabilir veya olmayabilir bilmiyorum = agnostik

bu binanın yapanı olma ihtimali çok düşük = agnostik ateist

darwin bir agnostikti.
    Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Ynt: Agnostizim nedir ?

darwin'in bazi sözleri agnostik, bazi sözleri ateist gibi duruyor aslinda

bu kisa ve öz bilgler icin cok tesekkür ederim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23310.msg151402#msg151402 date=1336941350]
      darwin'in bazi sözleri agnostik, bazi sözleri ateist gibi duruyor aslinda

bu kisa ve öz bilgler icin cok tesekkür ederim
      [/quote]

agnostikler çoğu zaman ateistlere benzer hatta ayıramazsın.

tanrının yokluğunu ispat edemiyoruz ama varlığına delil yok öyleyse tanrıya inanmam ama agnostiğim diyenlerde vardır. bunlara agnostik ateist denir.
      Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

2 grupta aynı yolun yolcusu
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

eh yani

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X