Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kuran'da Allaha ait olmayan ayet olabilir mi?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kuran'da Allaha ait olmayan ayet olabilir mi?

Kuran başlığı altında bu konuyu tartışmaya açmak istedim.
    Sizce Kuran'da Allah'a ait olmayan sözler olabilir mi?

Bazı arkadaşlar buda ne demek diye düşünebilir.

Girizgah olması hasebiyle ilk sure olan Fatiha suresini örnek vermek isterim.

1. Bismillahirrahmânirrahîm

2, 3, 4. Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur.

5. (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.

6, 7. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

Bu surede konuşan kimdir?

Allah olamaz.Daha çok bir duaya benziyor.Bir kulun ağzından çıkmış gibi.

Ne dersiniz?

Ynt: Kuran'da Allaha ait olmayan ayet olabilir mi?

sayın hacı yani bahsettiğiniz ayeti bir insanın yazmış olduğunu söylüyorsunuz yanılmıyorsam
    kurandaki her ayet yüce yaradan tarafından indirilmiş muhkem bir çok ayette onu biz indirdik buyrulmuş ve yine başka bir ayette de onu koruyacak olan da biziz buyurulmuştur
    evet yukarıda bahsettiğiniz ayette kişi rabbine seslenmekte işte orada yüce rab bizlere dua etmeyi öğretmekte nasihat etmektedir
    bu durumla kuranın başka ayetlerindede karşılaşmak mümkün
    işte allahu tebareke ve teala o kadar yücedir ki kuluna ona nasıl dua etmesi gerektiğini onu nasıl yüceltmesi gerektiğini bile tembihlemişki kullarına bol bol kapılar açsın onlara bolbol ihsanda bulunsun
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Dediğiniz gibi olduğunu düşünürsek başına ''de ki'' gibi Kuran'ın aslında olmayan ilaveler ekleniyor günümüzde.Sanki bu sureye bu ilave unutulmuş gibi.
      Sonra Allah insana neden dua etmeyi öğretsin ki!
      Falanca durumlarda filanca ayeti okuyun der,geçer giderdi.Yani teziniz çok sağlam gerekçelere oturmamış.
      Mamafih konuya ilişkin başka bir ayet verirsek daha aytınlatıcı olur.

"Bu Kitap Allah'tan başkasına ibadet etmemeniz için indirildi. Kuşkusuz, ben size O'ndan gelen bir uyarıcı ve müjdeciyim."

Yukarıda ki sure Hud suresi 32.ayettir.

Okuyunca hemen anlayacaksınız ki burada konuşan Allah değildir.

Bizzat peygamber Muhammedin ağzından çıkmış bir söz değil mi?

Yarin öbürgün yeni çıkacak Kuran meallerinin birinde bu ayetin başına bir adet ''de ki'' eklemelerini bekliyrum. :-*

Yorum

birşeyleri tartışmak konuşmak sorgulamak istiyorsanız önce şu çocuksu gereksiz ifadelerinizden vazgeçin
        bu şekilde ifadeleriniz sizinle ddiyalogdan uzaklaştırıyor
        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Sayın editör sitenizin yönetim anlayışı nasıldır bilemem ama böylesine saçma bir konunun açılmasına müsaade etmeyecek kadar iman ehli olduğunu düşünüyorum.

herşey tartışılabilir fakat imanımızın,hayatımızın ve varlığımızın menbaı olan Kur'an'ı da tartışacaksak bütün dünyevi ve uhrevi anlayışımız ve beklentileirmiz çökerki bu bizim şiisiyle sunnisiyle yok olmamız demektir.

lütfen biraz hassasiyet..bu konunun hemen kaldırılmasını istirham ediyorum.

Yorum

[quote author=hacı link=topic=7491.msg49910#msg49910 date=1250997672]

"Bu Kitap Allah'tan başkasına ibadet etmemeniz için indirildi. Kuşkusuz, ben size O'ndan gelen bir uyarıcı ve müjdeciyim."

Yukarıda ki sure Hud suresi 32.ayettir.
            [/quote]

Sanırım yanlış alıntıladınız sayın hacı,

Abdulbaki Gölpınarlı Meali :

HUD 32- Yâ Nûh dediler, gerçekten de bizimle uğraşmadasın ve uğraşmanda ileri de gittin, gerçeklerdensen hadi, tehdit edip durduğun azâba uğrat bizi.

Kadri Çelik Meali :

HUD 32- «Ey Nuh! Bizimle çekişip durdun, bu çe­nede ileri de gittin. Doğru sözlülerden isen bize vaat ettiğini getir (görelim)» dediler.

Yorum

Sanırım yanlış alıntıladınız sayın hacı,
              Uyarınız için teşekkürler.Doğrusu Hud suresi 2 ayet olacaktı.
              Elmalılı çevirisi şöyle,
              2. şöyle ki, Allah'tan başkasına kul olmayın! Ben size O'nun tarafından müjdelemek ve uyarmak için gönderilmiş bir peygamberim!

Bazı arkadaşlar öfkeleniyor.Bence öfkeleneceklerine doğrusunu araştırıp öğrenmeleri gerekir.Madem bu kadar itikatları var,o halde bu ayetlerin bir izahını yapabilmeliler.Hem cevap vermeyip,hemde bu nasıl iş demeleri abesle iştigal.

Benzer bir ayet daha sunmak istiyorum bu konuda,

Zariyat 50 ve 51.ayetler:

50. O halde Allah'a koşun. Şüphesiz ben, size O'nun katından gönderilmiş açık bir uyarıcıyım.
              51. Allah ile beraber başka bir ilah edinmeyin. Gerçekten ben, size, Allah tarafından gönderilmiş açık bir uyarıcıyım.

Çok açık değil mi?

Ayetlerde konuşan Allah değil,bizzat peygamberin kendisidir.

Yorum

Allaha hamdolsun itikadımız gayet sağlam ve bu ayetlerinde izahını hem kendimize hemde sana yapabilecek seviyedeyiz fakat senin anlayabilecek bir durumda olduğunu sanmıyorum.Çünkü bu konuyu açan bir insanın Kur'an hakkında gerçektende bir araştırma ve bazı şeyleri tesbit etme gayreti olduğunu sanmıyorum.Sadece kafa bulandırma ve kıt ilminle Kur'an'ı bir okumakla yeni bir şey keşfettiğini sanma gayretkeşliği var.Dolayısıyla ben sana Hilali göstermek için parmağımı ne kadar uzatsamda sen ısrarla benim parmağıma bakacaksın.Hilali görmeyeceksin.Benim yeterince araştırma yaptığıma emin olabilirsin fakat böylesine saçma şeylere cevap vermek için değil.

Sen bana tefsir ilminin usüllerinden,sistematiğinden,terminolojisinden ve çeşitlerinden bahsedermisin hacı kardeşim ilminin seviyesini bir görelimde ondan sonra adam yerine konulup cevap verilebilecek birimisin ona karar verelim.

Yorum

[quote author=Ebu_Turab link=topic=7491.msg50058#msg50058 date=1251055531]
                  Sayın editör sitenizin yönetim anlayışı nasıldır bilemem ama böylesine saçma bir konunun açılmasına müsaade etmeyecek kadar iman ehli olduğunu düşünüyorum.

herşey tartışılabilir fakat imanımızın,hayatımızın ve varlığımızın menbaı olan Kur'an'ı da tartışacaksak bütün dünyevi ve uhrevi anlayışımız ve beklentileirmiz çökerki bu bizim şiisiyle sunnisiyle yok olmamız demektir.

lütfen biraz hassasiyet..bu konunun hemen kaldırılmasını istirham ediyorum.
                  [/quote]

değerli kardeşim forum kurallarına uymak,insanların inançlarına hakaret etmemek kaydıyla her konunun konuşulabileceğini düşünüyoruz.Buna KURAN'da dahil.
                  KURAN'ın,islamın ve müslümanların veremeyeceği bir cevap olmadığını düşünüyoruz.
                  Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                  İmam Ali (a.s)

Yorum

ee Hacının sorusuna cevap verecek kimse yokmu ? ?

Zariyat 50 ve 51.ayetler:

50. O halde Allah'a koşun. Şüphesiz ben, size O'nun katından gönderilmiş açık bir uyarıcıyım.
                    51. Allah ile beraber başka bir ilah edinmeyin. Gerçekten ben, size, Allah tarafından gönderilmiş açık bir uyarıcıyım.

Bu sözler kimin ??

Yorum

elmalılı zariyat 51-52 ayetlerin tefsiri:
                      50- Ey Muhammed! de ki: "Öyleyse Allah'a koşun, gerçekten ben size O'nun tarafından gönderilmiş apaçık bir uyarıcıyım.

51- Allah'la beraber başka bir tanrı uydurmayın (O'na ortak koşmayın). Gerçekten ben size O'nun tarafından gönderilmiş apaçık bir uyarıcıyım."

Yorum

elmalılı fatiha suresi tefsiri
                        çok uzun olduğundan buraya aktarmadım linkten zahmet edip buyurun sizin sorunuzun tam cevabı orada mevcut

http://www.enfal.de/telmalili/fatiha.htm

Yorum

elmalılı zariyat 51-52 ayetlerin tefsiri:
                          50- Ey Muhammed! de ki: "Öyleyse Allah'a koşun, gerçekten ben size O'nun tarafından gönderilmiş apaçık bir uyarıcıyım.

51- Allah'la beraber başka bir tanrı uydurmayın (O'na ortak koşmayın). Gerçekten ben size O'nun tarafından gönderilmiş apaçık bir uyarıcıyım."
                          Sayın Muttaki:
                          Ayetlerin orijinalinde '' de ki '' kelimesi geçmemektedir.Bu nedenle Elmalılı da orijinal kuran çevirisinde '' de ki'' sözünü kullanmaz.Ama ortada benim de iddia ettiğim gibi bir mantık hatası var.O hatayı düzeltebilmek için Peygamberin kendi ağzından çıkan sözleri Allaha aitmiş gibi gösterebilmek için önüne parantez içinde ''de ki'' sözünü getiriyorlar.Elmalılı da Kuran mealinde yapamadığını Kuran tefsirinde yapma yöntemini seçmiştir.Ama bu bile varolan çelişkiyi ortadan kaldırmaya yetmiyor.

Size bir soru sormama müsaade buyurun.

Kuranda bir çok surenin önüne parantez içi ''de ki'' diye bir ön ek konulmaktadır.

Bu ''de ki'' kelimesi Kuranın aslında var mıdır?
                          Yoksa İnanırlar Kuranı açıklayacağım bahanesi ile Kuranı tahrif etmektedirler.
                          Saygılar.

NOT:Kuranda parantez içinde yapılan açıklamaların hiç biri orijina (Arapça aslı diyelim) Kuranda yoktur.Bu bağlamda ''De ki'' kelimesi örnek verdiğim ayetlerde yoktur.Onu yerli müslümanlar Allahın hilafına eklemekten çekinmemektedirler.

Yorum

sizce tefsir ilmi neden vardır peki
                            hangi ayetin ne için geldiği ne gibi bir mesaj içerdiğini açıklamak için değilmi
                            işte burada müfessirlerin ilmi devreye girer ki anlamayan insanlar anlasın diye
                            bakın kuranın kendine has bir grameri belagatı olduğunu bugün tüm din adamları söylemektedir
                            fatiha suresinin tefsirini rica ediyorum okuyunuz orada sadece sureyi tefsir etmekle kalmamış aynı zamandada kurandaki hitapları grameride anlatmış elmalılı

Yorum

fatiha suresinin tefsirini rica ediyorum okuyunuz orada sadece sureyi tefsir etmekle kalmamış aynı zamandada kurandaki hitapları grameride anlatmış elmalılı
                              Elmalılı üstat extradan böyle bir zahmete neden girmiş acaba. :-\

Ayetteki çarpıklığı gördüğünden olmasın sakın?

Üstelik sizlere soruyorum ama bir türlü cevap veremiyorsunuz.

ARAPÇA METİNDE '' DE Kİ'' VAR MI?

Yoksa yerli müslümanların ayetin peygamberin ağzından çıkmış olduğunu gizlemelerini sağlayan sonradan yapılmış bir ilave mi? ;D

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X