Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kuran'da Allaha ait olmayan ayet olabilir mi?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kuran'da Allaha ait olmayan ayet olabilir mi?

Sayın hacı, Zariyat suresi'nin 50. 51. 52. 54. ve 55. Ayetlerinde şöyle der :

Abdulbaki Gölpınarlı Meali :

50- Artık kaçın Allah'a, şüphe yok ki ben size, onun tarafından, apaçık bir korkutucuyum.

51- Ve Allah'la berâber bir başka mâbut kabûl etmeyin; şüphe yok ki ben size, onun tarafından, apaçık bir korkutucuyum.

52- Böylece onlardan önce de hiçbir peygamber gelmedi ki ona büyücü, yahut da deli demesinler.

54- Artık yüz çevir onlardan, bundan dolayı da kınanmazsın sen.

55- Ve öğüt ver, gerçekten de öğüt, inananlara fayda verir.

Buradan da açıkça anlaşılmaktadır ki Ayetlerin başına "de ki" eklemeye gerek kalmadan 50. 51. 52. 54. ve 55. ayetler Efendimiz (S.A.A)'den bahsetmektedir.

Yorum

51- Ve Allah'la berâber bir başka mâbut kabûl etmeyin; şüphe yok ki ben size, onun tarafından, apaçık bir korkutucuyum.
      Peki sizin dediğinize bakacak olursak bu ayette konuşan kim?

Allah mı?
      Peygamber mi?

Eğer cevabınız orada konuşan Allah diyor iseniz:
      ''Şüphe yok ki ben size,onun tarafından apaçık bir korkutucuyum'' sözünde

''Ben'' sözü kimi ifade ediyor.
      ''Onun tarafından'' kimi ifade ediyor.

Eğer konuşan Allah olsaydı ''Onun tarafından apaçık bir korkutucuyum'' diyebilir mi?

Ayrıca ayet durumu kurtarmak maksadıyla yorum katılarak çevrilmiş.

Yorum

54. ve 55. ayetleri dikkatlice okursanız Yüce Allah'ın Peygamber efendimize hitab ettiğini apaçık görürsünüz.Bu sebepten dolayı 50. ve 51. ayetlere "DE Kİ" eklemeye gerek bile yoktur.

Yüce Allah (c.c.) 52. Ayette ise; Peygamber (S.A.A) efendimize, 24'ten 46'ya kadar olan ayetlerde geçen Peygamberlerin yaşadıklarını anlatıyor ve sonrasında diğer ayetleri indiriyor. Yani 50. 51. 52. 53. 54. ve 55. ayetler Efendimiz (S.A.A)'e hitaben inmiştir. Konuşan elbette ki Yüce Allah'tır. Ve kurtarılacak bir durum da söz konusu değildir.

Yorum

[quote author=Ebu_Turab link=topic=7491.msg50058#msg50058 date=1251055531]

herşey tartışılabilir fakat imanımızın,hayatımızın ve varlığımızın menbaı olan Kur'an'ı da tartışacaksak bütün dünyevi ve uhrevi anlayışımız ve beklentileirmiz çökerki bu bizim şiisiyle sunnisiyle yok olmamız demektir.

lütfen biraz hassasiyet..bu konunun hemen kaldırılmasını istirham ediyorum.
          [/quote]
          Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=7491.msg50080#msg50080 date=1251066311]
            Sayın editör sitenizin yönetim anlayışı nasıldır bilemem ama böylesine saçma bir konunun açılmasına müsaade etmeyecek kadar iman ehli olduğunu düşünüyorum.

herşey tartışılabilir fakat imanımızın,hayatımızın ve varlığımızın menbaı olan Kur'an'ı da tartışacaksak bütün dünyevi ve uhrevi anlayışımız ve beklentileirmiz çökerki bu bizim şiisiyle sunnisiyle yok olmamız demektir.

[/quote]

değerli kardeşim forum kurallarına uymak,insanların inançlarına hakaret etmemek kaydıyla her konunun konuşulabileceğini düşünüyoruz.Buna KURAN'da dahil.
            KURAN'ın,islamın ve müslümanların veremeyeceği bir cevap olmadığını düşünüyoruz.
            [/quote]

Bırakın kardeşim bu humanist ayaklarını! her konu konuşulabilirmiş.Ne biçim müslümansınız, ne biçim iman ehli kudsiyet sahibisinizki ne dediği belli olmayan,boş lakırdıdan başka bir değeri olmayan ve eminimki ömründe bir kere dahi bir tefsir okumamış birinin saçmalıkllarını ''konuşulabilir'' kalıbının içine sığdırıyorsunuz.

Adam resmen Allaha ve peygamberine iftira atıyor,ve bunuda mesnetsiz,hiçbir tutarlılığı ve geçerliliği olmayan kıt bir yaklaşımla,ilimden vede bilimden zerre kadar nasibini almamış,kuranı açıp ilk önüne çıkan ayetten hemen kendince hükümler çıkarıp,sanki Kur'an her önüne gelenin oyuncağıymış gibi ve resmen bizlerle dalga geçer bir uslupta beyan ediyor ondan sonra sizde "her konu konuşulabilirmiş" diye güya hoşgörü gösteriyorsunuz.şimdi buna tarihten ve imamların hayatlarından kesitlerde sunarsınız.meseleyi tamamlarsınız.imamlarda çok ateistlerle tartışmış değilmi?diyeceksiniz.değil kardeşim değil bunla onların alakası yok.bu insanın yaptığı ortaya bir konu atıp usulünce tartışmak değil karşımıza geçip bize küfür etmektir.

Allah sizi ıslah etsin diyorum başkada bir şey demiyorum..

Yorum

54. ve 55. ayetleri dikkatlice okursanız Yüce Allah'ın Peygamber efendimize hitab ettiğini apaçık görürsünüz.Bu sebepten dolayı 50. ve 51. ayetlere "DE Kİ" eklemeye gerek bile yoktur.

Yüce Allah (c.c.) 52. Ayette ise; Peygamber (S.A.A) efendimize, 24'ten 46'ya kadar olan ayetlerde geçen Peygamberlerin yaşadıklarını anlatıyor ve sonrasında diğer ayetleri indiriyor. Yani 50. 51. 52. 53. 54. ve 55. ayetler Efendimiz (S.A.A)'e hitaben inmiştir. Konuşan elbette ki Yüce Allah'tır. Ve kurtarılacak bir durum da söz konusu değildir.
              Sözlerinize katılmayı isterdim ama dediğim gibi zorlamalı yorumlar.Bu yorumlarla Bir şeyler kurtarılmaya çalışıyor.Benzer ayetlerden yola çıkarak iddianızın yanlışlığını ortaya çıkarabiliriz.

Hud Suresinin 2. ayetinde der ki; ( Alttaki ilk ayet arapça dan orjinal çeviridir.)

"Bu Kitap Allah'tan başkasına ibadet etmemeniz için indirildi. Kuşkusuz, BEN size ONDAN GELEN bir uyarıcı ve müjdeciyim."

Bu ayette peygamber büyük bir EDİT ayeti kendi ağzından yazmıştır.Fakat bazı uyanık mealciler bu ayetin başına "de ki" getirerek ayeti Allah ın ağzından çıkıyormuş gibi göstermeye çalışırlar.

(De ki: Bu Kitap) "Allah'tan başkasına ibadet etmemeniz için (indirildi). Şüphesiz ki ben, onun tarafından size (gönderilmiş) bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim.

şekline sokmaya çalışır.Bildiğiniz gibi parantez içinde yazılan sözcükler "Bu sözcük orjinal kuranda geçmez ama daha iyi anlamanız için eklenmiştir" anlamında görüş bildiren İslam alimleri bu konuda yalan söylemektedirler.

Türkçe: de ki
              Arapça: kul قُلْ (Bu ayetin başında Arapça 'kul' kelimesi kesinlikle geçmemektedir)

Alttaki ayet hud süresi 2. ayettir başında elif harfi vardır 'kul' kelimesinin قُ

kaf harfini kesinlikle göremezsiniz.

أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا اللَّهَ إِنَّنِي لَكُمْ مِنْهُ نَذِيرٌ وَبَشِيرٌ

Hud süresi 2. ayetini İslam alimleri EDİT farklı biçimlerde Arapçadan Türkçeye çevirmişlerdir, altta kırmızı renkle yazılan farklı ifadeler Kur an ın Arapçasın da bulunmamaktadır.

Diyanet vakfı meali

hud 2 -(De ki: ) "Şüphesiz ben size O'nun tarafından gönderilmiş bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim."

E Hamdi Yazır

hud 2 -şöyle ki, Allah'tan başkasına kul olmayın! Ben size O'nun tarafından müjdelemek ve uyarmak için gönderilmiş bir peygamberim!

Yaşar Nuri Öztürk
              hud 2-Ki başkasına değil, yalnız Allah'a ibadet edesiniz! Kuşkusuz, ben size O'ndan gelen bir uyarıcı ve müjdeciyim.

Ömer Nasuhi Bilmen

hud 2-Şunun içindir ki, Allah Teâlâ'dan başkasına ubûdiyette bulunmayın. «Şüphe yok ki, ben sizin için O'nun tarafından bir nezîr ve beşîrim.»

Suat Yıldırım

hud 2-Bundan maksat, Allah'tan başkasına ibadet etmemenizdir.Gerçek şu ki: Ben sizi cennetle müjdelemek ve cehennemle uyarmak için O’nun tarafından gönderilmiş bulunuyorum. [21,25; 16,36]

Ortada bir tane ayet var başına ne getireceğini şaşıran onlarca allame var.Tuhaf değil mi?

Zariyat Suresi' nin 50. ve 51. ayetlerinde de benzer bir durum var:

50-"O halde hemen Allah'a kaçın; haberiniz olsun ki, BEN size ondan gelen açık bir uyarıcıyım.
              51-Allah'la beraber başka bir tanrı uydurmayın; haberiniz olsun ki BEN size ondan gelen açık bir uyarıcıyım.

üstte ki ayetlerde gene konuşan kişinin Allah değil muhammed olduğu bariz bir şekilde ortadadır.

İFADELERİNİZE DİKKAT EDİN.SİZ İNANMASANIZDA ALLAH'A VE PEYGFAMBERE İNANAN İNSANLAR VAR. BU YÜZDEN YAZDIĞINIZ KELİMELERE DİKKAT EDİN. BU SİZE BİRİNCİ UYARI.

Yorum

Allaaaah!
                benim adamım gelmiş ya
                hacı hoş geldin
                ben niye görmedim seni
                çoktandır bir ataist arıyordum yanlış duymadıysam senin ataist olduğun söylendi
                hayatım boyunca ne kadar ataistim diyen kimseyle tanıştım tartışmaya başladıysam sonunda çürük çıktı yok ya ben aslında tanrıya inanıyorum ama ... demeye başladılar

konuyu burda gördüm ilk kez bir arakadaş söyledi ataist var sitede diye

doğru mu
                çok heyecanlandım bir an önce tartışmak ve bu alanda hiç test edemediğim bilgilerimi test etmek için...

ataist misin deist misin? Turan dursun ilhan arsel dur bi adam daha vardı islamiyet gerçeği serisini yazan kimdi çoktandır bakmadığım için yazarını unuttum
                büyük ihtimal kadın ve şeriat kitabını da okumuşsundur gerçi o ataist değil...
                msn var mı... özelden adresini yaz da ekliyeyim orda tartışalım sonra buraya ekleriz burda çok yavaş olur uzun sürer...

Ama aklıma ilk gelen soru şu oldu, şayet Ataistsen Kur'anla ne işin var? Bu bizim iç meselemiz. bizim sorunumuz, çelişki varsa da yoksa da bu inananları ilgilendirir, sen Tanrı üzerinde konuşsana... Biz (haşa) Allah cebrail imamlar peygamberler hepsini aynı derece sever aynı derece iş yaptıklarına birbirleri adına konuştuklarına inanırız, bundan Allah'a inanmayan sana ne? İnanmadığın Allah'ın nasıl iş yaptıı hakkında konuşmak ataist ahlakına uygun mu...Allaha inanmayanda ahlak ne arasın demezsin inşallah
                konuya ortadan mı girdim, daha önce Allah'ın varlığı üzerinde tartıştınız mı bilmiyorum?

onun yokluğunu (haşa) konuş...
                gel sen beni ikna eder delilleri çürütürsen ben ataist olayım yok senin delillerin çürürse sen müslüman ol...

Turan dursun ahlaksız ve sahtekardı. Arapça bildiğini iddia ediyordu ama dilin inceliğindn kaynaklanan konuda bile bile bile yalan söylüyordu iddialarında... inşallah sen öyle değilsindir...
                bir duvar yazısı vardı:
                Tanrı öldü (NİÇE)
                NİÇE öldü (TANRI)

son olarak sitedeki arkadaşlar siz neden hacıya kızıyorsunuz ki, onun sayesinde çok şeyler öğrenceksiniz. Hayatınız boyunca soramayacağınız ama içinizde olabilecek soruları o soracak ve cevabını öğreneceksiniz bu küçük bir hizmet mi...

inşallah hacı da size bakarak İslam'ın ve Allah'ın izzeti hakkında bir yargıda bulunmaz... çünkü delilin iki ayrı ucu (delili kullanan ile delilin işaret ettiği, ispat edilmek istenen nesne) birbirinden bağımsızdır. delilin yokluğu medlulun (delilin işaret ettiği şeyin) yokluğunu ispatlamaz...

Yorum

sayın hacı bakın kuran her yönüyle dünyada şimdiye kadar var olmuş bütün kitaplardan farklıdır onu bütünüyle incelemek gerekmekttedir ki her ayet anlaşılsın
                  oraya deki yi neden koydukları çok açıkki sizin gibi okuyan insanlar ya bu allahın sözümü demesinler diye zira bunu herkes kavrayamayabilir

ehlibeytin izinden abim bir arkadaşta bana turan dursunun kulleteyn kitabını vererek al bak oku çok değişik gerçekleri göreceksin dedi
                  kitabı birde okudumki ya bu adam ne için ateist olmuş dedim güya benim etkileneceğim kanısındaydı ama ben kitabı okuyunca gerçek islamiyeti yaşadığım için şia olduğum için allahın bana onu tanımamı sağlayacak bir akıl verdiği için şükür ettim
                  turan dursunun sitesine bir baktım ki inanmadıklarını söyleyen kimseler marksistten tutunda turan dursunun kitaplarına kadar her türlü kitaba inanıyorlar
                  bence bu bir çelişkidir ateist olan birisi sadece kendi yolunu izler eğer bir başkasının yazdığı kitaba inanırsa bu o kitabı yazanın inanç akımı olur
                  "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

sayın hacı bakın kuran her yönüyle dünyada şimdiye kadar var olmuş bütün kitaplardan farklıdır onu bütünüyle incelemek gerekmekttedir ki her ayet anlaşılsın
                    oraya deki yi neden koydukları çok açıkki sizin gibi okuyan insanlar ya bu allahın sözümü demesinler diye zira bunu herkes kavrayamayabilir
                    Kendinizi kandırıyorsunuz.Ama siz bilirsiniz.

Sayın ehlibeytin_izinde :

Konular tartışmaya açık.İstediğiniz konudan başlayabiliriz.

Birde ricam olacak,

Ataist değil,doğrusu ateist'tir.

Saygılar.

Yorum

[quote author=Ebu_Turab link=topic=7491.msg50297#msg50297 date=1251153989]
                      [quote author=mikdat bin esved link=topic=7491.msg50080#msg50080 date=1251066311]
                      Sayın editör sitenizin yönetim anlayışı nasıldır bilemem ama böylesine saçma bir konunun açılmasına müsaade etmeyecek kadar iman ehli olduğunu düşünüyorum.

[/quote]

değerli kardeşim forum kurallarına uymak,insanların inançlarına hakaret etmemek kaydıyla her konunun konuşulabileceğini düşünüyoruz.Buna KURAN'da dahil.
                      KURAN'ın,islamın ve müslümanların veremeyeceği bir cevap olmadığını düşünüyoruz.
                      [/quote]

Bırakın kardeşim bu humanist ayaklarını! her konu konuşulabilirmiş.Ne biçim müslümansınız, ne biçim iman ehli kudsiyet sahibisinizki ne dediği belli olmayan,boş lakırdıdan başka bir değeri olmayan ve eminimki ömründe bir kere dahi bir tefsir okumamış birinin saçmalıkllarını ''konuşulabilir'' kalıbının içine sığdırıyorsunuz.

Adam resmen Allaha ve peygamberine iftira atıyor,ve bunuda mesnetsiz,hiçbir tutarlılığı ve geçerliliği olmayan kıt bir yaklaşımla,ilimden vede bilimden zerre kadar nasibini almamış,kuranı açıp ilk önüne çıkan ayetten hemen kendince hükümler çıkarıp,sanki Kur'an her önüne gelenin oyuncağıymış gibi ve resmen bizlerle dalga geçer bir uslupta beyan ediyor ondan sonra sizde "her konu konuşulabilirmiş" diye güya hoşgörü gösteriyorsunuz.şimdi buna tarihten ve imamların hayatlarından kesitlerde sunarsınız.meseleyi tamamlarsınız.imamlarda çok ateistlerle tartışmış değilmi?diyeceksiniz.değil kardeşim değil bunla onların alakası yok.bu insanın yaptığı ortaya bir konu atıp usulünce tartışmak değil karşımıza geçip bize küfür etmektir.

Allah sizi ıslah etsin diyorum başkada bir şey demiyorum..
                      [/quote]

sayın ebu_turab biz o biçim müslümanız işte sizin gibi olamayız artık bizide böyle kabul edin olmaz mı?
                      Bir şii ne kadar müslüman olabilir ki zaten değil mi?

Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

Hacıcan

Benim düşüncem şu ;

Allah nasıl herhangi bir şekilden münezzehse bizim gibi cümle kurmaktanda münezzehtir.Bu yüzden Kuran Allahın mesajıdır ancak cümleler Hz.Muhammedindir.Bu yüzden ayette bu şerefli bir elçinin sözüdür der.

Ama imamiye kardeşlerimde nasıl bilmiyorum ? ve biri cevap verirse sevinirim.

Bide konuyu düzgün bi şekilde tartışalım ortamı germeyin

Yorum

Değerli kardeşim mikdat bin esved,

hiçbir gerekçe ile Kur'an-ı Kerim'i ve Kur'an-ı Kerim'de haşa"Allah(c.c.)a ait olmayan ayet olabilir mi?" gibi haddini aşan

bir konunun tartışılmasına izin vermenizi gerektirmemeli...

bu mübarek ay vesilesi ile münazara bölümünü kapatıyorsunuz -ki saygı duyarım buna-ama en büyük değerimizi "forum kurallarına

uymak,insanların inançlarına hakaret etmemek kaydıyla her konunun konuşulabileceğini düşünüyoruz.Buna KURAN'da dahil." gibi bir

değerlendirme ile izin veriyorsunuz....

lütfen kardeşim ne olur bunu bir daha düşünün..meseleyi yönetim odasına taşıyın ve inşaallah daha sağlıklı bir karar verin...

ne olur bu konuyu burdan kaldırın..tartışmak istiyorsa özel diyaloğlarda tartışsın... bak ne güzel ehlibeytin_izinde kardeşim ne güzel

bir teklifte bulunmuş..varsın o tür özel diyaloğlarda görüşsün bu meseleyi isteyenle..ama bu meselenin bu şekilde burada tartışılmasına

benim yüreğim dayanmaz ve buna şahit olmam...

saygılarımla...
                          Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=7491.msg50561#msg50561 date=1251237427]
                            Bu yüzden Kuran Allahın mesajıdır ancak cümleler Hz.Muhammedindir.Bu yüzden ayette bu şerefli bir elçinin sözüdür der.

[/quote]

harkulade bir cevap.
                            Bence soruya verilecek en kısa ve öz cevap buydu altına imzamı atarım bir imamiye olarak
                            İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=adem_toprak link=topic=7491.msg50567#msg50567 date=1251237964]

hiçbir gerekçe ile Kur'an-ı Kerim'i ve Kur'an-ı Kerim'de haşa"Allah(c.c.)a ait olmayan ayet olabilir mi?" gibi haddini aşan

bu mübarek ay vesilesi ile münazara bölümünü kapatoyorsunuz -ki saygı duyarım buna-ama en büyük değerimizi "forum kurallarına

uymak,insanların inançlarına hakaret etmemek kaydıyla her konunun konuşulabileceğini düşünüyoruz.Buna KURAN'da dahil." gibi bir

lütfen kardeşim ne olur bunu bir daha düşünün..meseleyi yönetim odasına taşıyın ve inşaallah daha sağlıklı bir karar verin...

ne olur bu konuyu burdan kaldırın..tartışmak istiyorsa özel diyaloğlarda tartışsın... bak ne güzel ehlibeytin_izinde kardeşim ne güzel

bir teklifte bulunmuş..varsın o tür özel diyaloğlarda görüşsün bu meseleyi isteyenle..ama bu meselenin bu şekilde burada tartışılmasına

saygılarımla...

[/quote]

değerli adem toprak kardeşim bu isteğini yönetime ileteceğim,forumda kararlar meşveret edilerek alınır.
                              Ama açık konuşayım ki benim oyum bu konuların kaldırılmamasından yanadır.Bir ateist yada bir yahudi yada bir hristiyan bu forumda inancını paylaşabilir yada paylaşabilmelidir.Bu insanların fikirlerine kurana yada bizim dinimize hakaret değildir.
                              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=7491.msg50569#msg50569 date=1251238483]
                                [quote author=adem_toprak link=topic=7491.msg50567#msg50567 date=1251237964]

bu mübarek ay vesilesi ile münazara bölümünü kapatoyorsunuz -ki saygı duyarım buna-ama en büyük değerimizi "forum kurallarına

saygılarımla...

[/quote]

değerli adem toprak kardeşim bu isteğini yönetime ileteceğim,forumda kararlar meşveret edilerek alınır.
                                Ama açık konuşayım ki benim oyum bu konuların kaldırılmamasından yanadır.Bir ateist yada bir yahudi yada bir hristiyan bu forumda inancını paylaşabilir yada paylaşabilmelidir.Bu insanların fikirlerine kurana yada bizim dinimize hakaret değildir.
                                [/quote]

mikdat bin esved kardeşim,

adam kendi inancını paylaşmıyor ki bizimle...
                                bizim inancımızı tartışmaya açıyor ve bir süre sonra çok çirkin boyutlara gelecek...
                                buna müsade etmemelisiniz...EDİT leme ile sürdürebileceğiniz bir konu değil bu...
                                ben kanaatimi ve tavrımı yazdım..
                                karar sizin...
                                tavrınızı bekleyeceğim ve ona göre bir karara da ben varacağım inş..
                                selamlarımla...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X