Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kuran'da bulunan çelişkiler ve bu çelişkilere ilişkin örnekler.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kuran'da bulunan çelişkiler ve bu çelişkilere ilişkin örnekler.

hayırdır hacı bi insana hayvan denilmesini yoksa hakaret olarakmı görmeye başladın

güzel güzel sende ciddi anlamda gelişme var..

bi daha sormana gerek yok sen okuma (ya da anlama) özürlüsün sanırım ki verdiğim cevabı es geçmişsin

şimdi yandaki imleci hafif yukarı kaldırıyosun, son yazdığım cümleyi sakin kafayla tane tane tekrar okuyosun

eğer yine anlamazsan söyle bana anlayacağın dile açıklarım ben sana

ha böle sürekli ben sorarım bunlarda cevaplar falan havalarına girmeyesin sakın
    benim sorularıma cevap verdiğin ölçüde sorularına karşılık alırsın

önce atanı öğren gel sonra başkalarının atasını sorgulamaya çalış

Yorum

Ensest bir ilişkinin ürünü olmaktansa,maymun olmak evladır. ;D

Pekiyi siz Mekteb-i Mülkiye ;

Sizin atalarınızda mı böyle bacısıyla abisi halvet olaraktan dünyaya geldiniz?

Sonuçta siz onların çocuklarısınız.Ne diyorsun.

Yorum

sana sinirlenmicem hacı çünkü hep kendimi görüyorum sende

sana karşı empati yapabiliyorum.. aynı yollardan aynı aşamalardan ben de geçtim

hep böyle inançlı kişilerle uğraşıp onlar beni kaale almadığında bunun ezikliğiyle yaşadım

beni en fazla sinir küpü eden şey buydu kaale alınmamak.. şimdi benimde seni kaale almamam seni kudurtuyo buna eminim

daha önce biyerde açıklamıştım bunu dedimki ateistlerin tarzı yöntemi budur; önce inanca dair şeylerle tahrik ederler , eğer karşı taraf muhatap olarak kbl edip ona cvb verme gereği bile durmuyosa yavaş yavaş çirkeflik aşaması başlar ve küfür ve hakaretlere başvurarak tahriğe devam edilir eğer yine umduklarını bulamazlarsa kuyruklarını arkalarına kıstırdıkları gibi defolup giderler

bize ateist büyüklerimiz hocalarımız tarafından telkin edilen sürekli bişi vardı: islami forumlara üye olun önce beyefendi tarzda yaklaşın güzel güzel tartışın onların inançlarını ince ince eleştirin kendinizi onlara kabul ettirin... aralarından mutlaka aa ateist gelmiş şuna islamı anlatalımda hidayete ersin diye sizinle ilgilenen sazanlar çıkacaktır.sizi artık kabullendikleri zaman inançlarını eleştirme dozunuzu artırın onları küfür ve hakaret etmeye zorlayın. onlar küfür ve hakaret ederse siz geri çekilin beyefendi takılmaya devam edin ki onlar suçlu durumöa düşsün. hatta kendi aralarında bile niye ateiste böyle davranıyosun diye kargaşa çıkacaktır. baktınız karşı taraf sizle hiç ilgilenmiyo muhatap olarak bile almıyo o zaman basın küfrü ayrılın ordan

kalın kafan yine anlamıcak senin buna eminim ama belki olurda forumu okuyan kişilerinde kafası karışmış olabilir bu bahsettiğin ilişki konusunda

biz nasıl üredik biliyomusun? havva ile adem çiftleşti çocukları oldu sonra allah bunların çocuklarına eş yarattı. böylece üreme devam etti

ya siz?

maymunlarla gorillerin birleşmesi sonucumu ürediniz yoksa gorillerle şempazelerinmi

Yorum

biz nasıl üredik biliyomusun? havva ile adem çiftleşti çocukları oldu sonra allah bunların çocuklarına eş yarattı. böylece üreme devam etti
          Kaynağın var mı?

Yoksa işkembe-i kübradan mı? :-*

Kaynak rica edeyim.

Yorum

bak yukarda bişi sölemiştim sen geç algıladığın için onuda es geçmişsin

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7683.msg51801#msg51801 date=1251927824]

ha böle sürekli ben sorarım bunlarda cevaplar falan havalarına girmeyesin sakın
            benim sorularıma cevap verdiğin ölçüde sorularına karşılık alırsın

önce atanı öğren gel sonra başkalarının atasını sorgulamaya çalış
            [/quote]

Yorum

Kaynağım yok diyosun yani. :

Yorum

bu demogojoilerin bana sökeceğini sanıyosun sanırım

çok toy gördüm seni

Yorum

[quote author=hacı link=topic=7683.msg51817#msg51817 date=1251929505]
                  Kaynağın var mı?

Yoksa işkembe-i kübradan mı? :-*

Kaynak rica edeyim.
                  [/quote]

Bureyd bin Muaviye el-İcli, Ebi Cafer’den (a.s) şöyle buyurduğunu nakletmektedir:

“Şüphesiz aziz ve celil olan Allah, Adem’e cennetten bir huri indirdi. Adem onu oğullarından biriyle evlendirdi. Diğerini de cinden biriyle evlendirdi. Her ikisi de doğurdu. İnsanlarda varolan cemal ve huy güzelliği şüphesiz ki huridendir, insanlarda olan kötü huy ise cin kızındandır ve o oğlunu kızıyla evlendirmeyi hoş görmemişti.”

(İlel’uş Şerayi, 103/1)
                  "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

iddianın iki tarafı vardı
                    kaynak isteniyordu
                    bir taraf kaynağı sundu
                    akıllara zarar bir türeme olmadıığı görüldü
                    şimdi sıra şu iddianın diğer ayağıydı
                    hocam
                    maymunların insanlardan türediğine dair bir ayet var mı?
                    tam tersine yani?
                    "Bakara suresinde ct azgınlık edenlere birer aşağılık maymun olun dedik" ayeti maymunların insanlardan gelebileceğini gösterir mi..

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7683.msg51851#msg51851 date=1251942762]
                      iddianın iki tarafı vardı
                      kaynak isteniyordu
                      bir taraf kaynağı sundu
                      akıllara zarar bir türeme olmadıığı görüldü
                      şimdi sıra şu iddianın diğer ayağıydı
                      hocam
                      maymunların insanlardan türediğine dair bir ayet var mı?
                      tam tersine yani?
                      "Bakara suresinde ct azgınlık edenlere birer aşağılık maymun olun dedik" ayeti maymunların insanlardan gelebileceğini gösterir mi..
                      [/quote]
                      ehlibeytin_izinde hocam,
                      Sorunuz bana mı yönelikti, tam anlayamadım ama ben cevap vereyim. Hadislere göre maymun olan insanlar birkaç günden fazla yaşamadılar. Kaynağa gerek olursa bulup yazarım inşaAllah.
                      "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

EVet üstad size idi sorum
                        doğru ben de duymuştum ama siz yazınca hatırladım Allah razı olsun
                        böylece karakter olarak değil biyolojik olarak dönüştükleri anlaşılıyor. ayrıca doğaları bozulduğu ve bir azap mahiyetinden olduğu için de bir kaç günden fazla yaşamamaları gerekirdi ki hadisler de bize çok doğru bilgi veriyor Allah'a hamd olsun...

Yorum

Bureyd bin Muaviye el-İcli, Ebi Cafer’den (a.s) şöyle buyurduğunu nakletmektedir:

“Şüphesiz aziz ve celil olan Allah, Adem’e cennetten bir huri indirdi. Adem onu oğullarından biriyle evlendirdi. Diğerini de cinden biriyle evlendirdi. Her ikisi de doğurdu. İnsanlarda varolan cemal ve huy güzelliği şüphesiz ki huridendir, insanlarda olan kötü huy ise cin kızındandır ve o oğlunu kızıyla evlendirmeyi hoş görmemişti.”

(İlel’uş Şerayi, 103/1)
                          Konuya ilişkin hadisler var.Anlaşılan ehli sünnet ile şia'nın konuya bakışı farklı.Pekiyi ayette insanların bir erkek ve bir dişiden yaratıldıkları ve oradan kabilelere ayrıldıkları açıklanmış.Bu durumda ayete mi öncelik verilir yoksa hadis mi geçerlidir.
                          Şia için hangisi önemli ve önde.

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X