Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Evrimi reddedenlerin cevaplaması gereken sorular.

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Evrimi reddedenlerin cevaplaması gereken sorular.

[quote author=CEPNİ61 link=topic=7756.msg62842#msg62842 date=1259434878]
    [quote author=Elmeddin link=topic=7756.msg62838#msg62838 date=1259433816]
    doğrudur bilim bunu yapıyor ben bunu inkar etmiyorum. benim dediğim şudur: anne rahmine bilim bir şey ekleye bilir ama onun yarın kafir mi, munafıkmı, müminmi, baba katilimi olacağını bilemez. işte anne rahmi konusu bu. yani anne rahmindekinin yarın ne olacağı, nasıl olacağını sadece Allah bilir
    [/quote]
    Tabii............İşte yeni bir geri çekilip yeni bir cephe açma anlayışı........Kal-ü Bela'da kimin ne olacağına Allah karar vermiş değil mi.........halbuki anarahminde ne oluşacağına da Allah hakim değil mi idi.......nereye geriledik şimdi;Doğan çocuğun ne olacağı konusuna.......Bilimin ana rahminde ürettiği çocukların kaderleri de Kal-ü Bela da mı belirleniyor şimdi.............veya orada mı belirlenecek...........
    Bak arkadaşım;bu düşünce düzeyinde işler nasıl sarpa sarıyor..........
    En iyisi aklımızı başımıza toplayalım ve de olan biteni aklımız ile anlamaya çalışalım..............Ne de olsa Yüce Allah;başka hiçbir yaratığınha vermediği aklı;bize vermedi mi.........O zaman aklımızı kullanalım...........Bir mahzuru olur mu sizce.........
    [/quote]

kardeşim, normal bizim anlayacağımız dilden konuşsana. ermeni cümlesi gibi bu ne. demek istediğini açık de bilelim ve ona göre cevap verelim

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=7756.msg62845#msg62845 date=1259436099]
      [quote author=CEPNİ61 link=topic=7756.msg62842#msg62842 date=1259434878]
      [quote author=Elmeddin link=topic=7756.msg62838#msg62838 date=1259433816]
      doğrudur bilim bunu yapıyor ben bunu inkar etmiyorum. benim dediğim şudur: anne rahmine bilim bir şey ekleye bilir ama onun yarın kafir mi, munafıkmı, müminmi, baba katilimi olacağını bilemez. işte anne rahmi konusu bu. yani anne rahmindekinin yarın ne olacağı, nasıl olacağını sadece Allah bilir
      [/quote]
      Tabii............İşte yeni bir geri çekilip yeni bir cephe açma anlayışı........Kal-ü Bela'da kimin ne olacağına Allah karar vermiş değil mi.........halbuki anarahminde ne oluşacağına da Allah hakim değil mi idi.......nereye geriledik şimdi;Doğan çocuğun ne olacağı konusuna.......Bilimin ana rahminde ürettiği çocukların kaderleri de Kal-ü Bela da mı belirleniyor şimdi.............veya orada mı belirlenecek...........
      Bak arkadaşım;bu düşünce düzeyinde işler nasıl sarpa sarıyor..........
      En iyisi aklımızı başımıza toplayalım ve de olan biteni aklımız ile anlamaya çalışalım..............Ne de olsa Yüce Allah;başka hiçbir yaratığınha vermediği aklı;bize vermedi mi.........O zaman aklımızı kullanalım...........Bir mahzuru olur mu sizce.........
      [/quote]

kardeşim, normal bizim anlayacağımız dilden konuşsana. ermeni cümlesi gibi bu ne. demek istediğini açık de bilelim ve ona göre cevap verelim
      [/quote]
      Nasıl anlatmamı istersiniz.......Söylediklerim ortalama bir insanın anlıyabileceği şeyler............ermeni işini neden karıştırdınız ki.....ben öyle çok ileri düzeyde birşeyler yazmamaya çalışıyorm;................ :

Yorum

ileri değil ama çok karışık yazıyorsun. genelde ermenilerde karışık konuşuyor. söylediklerinin ortalama normal bir insanın anlaya bileceği şeyler olduğunu söylemişsin. ama maymun gibi bir daldan başkasına atlamışsın. insan gibi yaz. ben evrimce bilmiyorum.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=7756.msg62890#msg62890 date=1259488395]
          ileri değil ama çok karışık yazıyorsun. genelde ermenilerde karışık konuşuyor. söylediklerinin ortalama normal bir insanın anlaya bileceği şeyler olduğunu söylemişsin. ama maymun gibi bir daldan başkasına atlamışsın. insan gibi yaz. ben evrimce bilmiyorum.
          [/quote]
          Konu;bilimsel çalışma ve bulguların din ve inanç değerleri ile değerlendirilmesi olayıdır......Ben de diyorum ki;bilimsel çalışmalara dini gerekçelerle karşı çıkarsanız;dinin kendisine daha çok zarar verirsiniz.........Özet olarak anlatmaya çalıştığım olay bu....Bilmem şimdi anlatabildim mi.........

Yorum

yine maymun gibisin ama şimdi sorum şu: kim bilime karşı be adam. sen okuma yazma bilmeyenmi bilimden konuşuyorsun? eğer okumam vardersen bende olsaydı yukarıda yazdıklarımı görürdün derim. yine yazıyorum dinin bilime karşı çıktığı yok. aksine bilim "big bang" teorisiyle ve başka buluşlarla dini destekliyor, darvinoğullarını da çıkmaza itiyor.

şimdi sen cevap ver: bilimden konuşan sizler neden bilime dayanmıyorsun, neden dinokuş gibi palavra fosillere baş vuruyorsunuz?

Yorum

evet sevgili cepni Sabah Gazetesinde, 16 Ekim 1999 tarihinde dinokuş bulundu ama Hürriyet Gazetesinin, 29 Mart 2001 tarihli baskısında yalanlandı. söylermisin eğer teoriniz doğru ise neden bu sahtekarlık gerekiyor?

Yorum

şimdi sana senin bilim dediğin yerden bi soru:

insan patatesle akraba ola bilirmi? yanlış okumuyorsun evet patates yazdım. insanla maymunun akrabalığını kromozom sayısına dayandıran sizler insan 46 maymunda 48 kromozom var diyorsunuz. o halde insanla patatesin daha yakın akraba olması gerek. çünkü patatesde 48 kromozomludur. bunun yanı sıra size göre insan sinek, tavuk ve solucanlada akraba olmalıdır. nedenmi? bak şimdi:

Türk medyasına da yansıyan bir , Drosophila türüne ait meyve sineklerinin genleri ile insan genleri karşılaştırıldığında, % 60'lık bir benzerlik çıktığı yönündedir.23

Yorum

Evrimcilerin şempanze insan arasında % 99 benzerlik olduğu iddiası görüldüğü gibi abartılı bir iddiadır. Ancak iki farklı türdeki canlı % 99 oranda benzer bile olsa, bu ikisi arasında evrimsel bir ilişki kurulamaz. Çünkü genetik çalışmalar türlerin çok özel genetik şifrelere sahip olduklarını göstermektedir. Bu şifrelerde meydana gelen en küçük değişim bile o tür açısından ölümcülsonuçlar getirmektedir. Üstelik canlılardaki bu özel yapı genetik şifrenin işlerliğiyle ilgilidir.

Bunu anlamak için birbirine benzer iki canlı türüyle, birbirine benzeyen iki binayı karşılaştıralım. Evrimcilerin iddiası genetik benzerlik olduğuna göre, bunu bir bakıma canlının projesi olarak değerlendirmek mümkündür. İki canlının ve iki binanın projelerinin % 99 oranında aynı olduğunu kabul edelim. Sonra da bu projelere dayanarak ortaya çıkan canlıların biçimlerini ve binaların yapılarını birbirleriyle kıyaslayalım. Sonuç, genetik yapıları % 99 aynı olan canlılar arasında kapanması mümkün olmayan bir yapı ve fonksiyon farklılığına karşın,projeleri % 99 aynı olan binaların birbirine benzer olacağıdır.

Hem canlılar, hem de binaların projelerinde % 1'lik fark olmasına rağmen niçin binalar çok benzemekte, ama canlılar benzememektedir? Bunun sebebi genetik yasalarının işleyişidir. Pleiotropi adı verilen genetik kanunun bilinmesi ile bu konu daha da açıklık kazanır. Buna göre canlı vücutlarında bulunan bir gen birden fazla özellik üzerinde etkindir. Bir özellik ise birden fazla gen tarafından kontrol edilir.25

Bunun anlamı, iki canlı türünün genetik yapıları arasındaki fark % 1 bile olsa, bu farkın gerçek boyutunun çok daha geniş bir alana uzanmasıdır. Çünkü bina projesindeki % 1'lik fark, yapıda % 1 fark anlamına gelirken, canlı projesi, yani genetik yapıları arasındaki % 1'lik fark o iki canlının yapısı arasında çok büyük farkın olması anlamına gelecektir. Çünkü canlıların farklı olan % 1'lik genetik parçaları, benzer olan % 99'luk genetik yapıda kodlanan özelliklere de müdahale etmektedir.

Yorum

Tamam anlaşıldı;tecahül-i arif sanatı yapan arkadaşımız.....O zaman sen de bana bir bilimsel tespit,veya teori veya bilim dünyasında ''Adem ile Havva'' mavalını doğrulayan veya destekleyen bir düşünce söylermisin........
                    Bakın o evrim teorisi henüz bir teori......Doğrulanır doğrulanmaz,orası ayrı......Doğrulanırsa zaten artık bilgi olur,söyleyecek sözünüz kalmaz...doğrulanma çalışmaları devam ettikçe çok daha başka bilimsel buluşlara kaynaklık edecektir...........
                    Bigbang teorisi,dinin hangi kabulünü destekliyor ki anlıyamadım....
                    O bahsettiğiniz gazete haberleri var ya;bak bilim dünyası bu tür davranışları da ''bilimsel şarlatanlık'' diye vasıflandırır yine kendi içerisinden gereki cevapları verir.......Hiçkimse dinlerin kutsal kitaplarına bakıp da bilimsel çalışmalara veya şarlatanlıklara cevap vermez........
                    Evrim teprisi bizim teorimiz değil;bilim dünyasının teorisi.....O teori yaklaşık yüzelli yıl kadar önce ortaya atılmış;doğrulanan kısımları var,geliştirilen kısımları var,değiştirilen kısımları var......Ama bakın oradan hareket ile;genetik bilimi ortaya çıkmış,canlıların genetik yapıları değiştirilerek daha verimli canlılar,hayvanlar geliştirilebilmiş....İnsan türü üzerinde çalışmalar yapılıyor,insanın yeniden üretilebilmesi çalışmaları var.....Nitekim klonlama yöntemi ile çok daha farklı hayvan ve canlı türlerine ulaşılabiliyor.......bakın tüm bunlar bilimsel çalışmalar çerçevesinde yapılıyor......Siz ne ile karşı çıkıyorsunuz;dinsel dogmalar ile........

Yorum

Devamı.........
                      bakın bu konuyu iyi anlıyabilmeniz için,öncelikle kilise tarihini,''Confussion'' yani din dışı görülen düşünce ve yapıtların kilise eliyle yasaklanmasını;veya 10-11 yüzyıl islam düşüncesi;Ömer Hayyam'ı(Kendisi aslında çağının en önemli gökbilimcilerinden birisidir);Farabi-Gazzali düşünce çatışmalarını ve arkasından siyasi otoritelerin hangi düşünce tarafında yer aldığını;ve ilerleyen süreçte nelerin yaşandığını çok iyi okuyup anlamanı z gerekiyor........
                      yani sizlerin tüm düşünce dünyası 1210 ylında donup kalmışmıdır.....Bakın kullandığınız kaynaklara;temel kaynakların hemen hepsi 1210 yılı öncesi kaynaklarıdır..........Neden diye hiç merak ettiniz mi..............

Yorum

kardeşim, sana soru sordum cevap ver. neden bu evrimciler şarlatanlık yaparak insanları kandırıyorlar? eğer teorileri doğru ise yalana ne ihtiyaç var?

senin soruna gelince, "Big Bang" ilmi bir teoridir. kabul görülmüşdür. evrenin, hayatın bir başlangıcı olduğunu ve bu başlangıcın aniden ve hiç bir şeyin olmadığı bir andan olduğunu söylüyor. aynı din gibi. dinde hiç bir şey yoktu sadece Allah vardı diyor. "Big Bang"da hiç bir şey yoktu, sıfır hacme sahip olan bir nokta vardı herşey oradan başladı diyor. işin ilgincide sıfır hacim bilimde yokluk olarak kabul ediliyor. yani herşey yokluktan oldu, yoklukdan başladı. dininde dediği bu. hiç bir şey yoktu Allah yarattı.

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=7756.msg62914#msg62914 date=1259507617]
                          Devamı.........
                          bakın bu konuyu iyi anlıyabilmeniz için,öncelikle kilise tarihini,''Confussion'' yani din dışı görülen düşünce ve yapıtların kilise eliyle yasaklanmasını;veya 10-11 yüzyıl islam düşüncesi;Ömer Hayyam'ı(Kendisi aslında çağının en önemli gökbilimcilerinden birisidir);Farabi-Gazzali düşünce çatışmalarını ve arkasından siyasi otoritelerin hangi düşünce tarafında yer aldığını;ve ilerleyen süreçte nelerin yaşandığını çok iyi okuyup anlamanı z gerekiyor........
                          yani sizlerin tüm düşünce dünyası 1210 ylında donup kalmışmıdır.....Bakın kullandığınız kaynaklara;temel kaynakların hemen hepsi 1210 yılı öncesi kaynaklarıdır..........Neden diye hiç merak ettiniz mi..............
                          [/quote]

ne demek oldu şimdi bu? kaynaklar 1210 öncesiymiş. ne olmuş yani hadis kitabı 1900 lerde yazılacak değil ya? elbette ki, o dönemde yazılacak. bak daha konun başında yazdım. neden dine saldırmak yerine dine bağlı alimlerin mesela el Birunu, Nasıreddin Tusi, İbni Sina ve başkalarının eserlerini okumuyor, araştırmıyorsun? onlarda müslümandılar. hepside dine ait çalışmaları olmuş şahıslar. ama aynı zamanda hepside bilim adamları. ibni Sina hekim, Nasıreddin Tusi gökbilimci, matematikci, el Birunu Globus hazırlamış. ama aynı zamanda hepside Allahı ve dini kabul etmişlerdir. hata bende ibni Sinanın Allahın sıfatları hakkında bir kitabı var isterseniz biraz aktarım yapayım.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=7756.msg62915#msg62915 date=1259507810]
                            kardeşim, sana soru sordum cevap ver. neden bu evrimciler şarlatanlık yaparak insanları kandırıyorlar? eğer teorileri doğru ise yalana ne ihtiyaç var?

senin soruna gelince, "Big Bang" ilmi bir teoridir. kabul görülmüşdür. evrenin, hayatın bir başlangıcı olduğunu ve bu başlangıcın aniden ve hiç bir şeyin olmadığı bir andan olduğunu söylüyor. aynı din gibi. dinde hiç bir şey yoktu sadece Allah vardı diyor. "Big Bang"da hiç bir şey yoktu, sıfır hacme sahip olan bir nokta vardı herşey oradan başladı diyor. işin ilgincide sıfır hacim bilimde yokluk olarak kabul ediliyor. yani herşey yokluktan oldu, yoklukdan başladı. dininde dediği bu. hiç bir şey yoktu Allah yarattı.

[/quote]
                            Big bang de bir teori;neden onu mutlak doğru kabul ediyorsunuz da evrim teorisini görünce kafanız karışıyor,onu anlıyamadım........Yoklukdan başladığını söylemiyor o bing bang teorisi;bir patlamadan bahsediyor........olmayan şeyin patlamasından söz edilebilir mi............Kendi kendinize uydurmayın....
                            evrim teorisini din kafasıyla değerlendirmeye kalkarsanız işte böyle;kendinize patatesden hıyardan yeşil biberden akraba ararsınız......Siz arayın............
                            evrim teorisinin özeti şudur:Bir canlı evrilerek bir taraftan maymun türünü

Yorum

bana kilise tarihini önerme. çünkü ben zaten bir tarihciyim. ve kilisenin bilime karşı tutumunu bilirim. ama benim kiliseyle ne işim var? kilise küfür dinidir. yanlıştır. benim onunla ne ilgim olsun?

Yorum

devam.........
                                Diğer taraftan da insan türünü geliştirmiş olabilir........Ama bunu söylerken öyle sizler gibi işin kolayına kaçıp,ne dediği hiçbirzaman açık ve belli olmayan din kitaplarına dayanarak değil;bilimsel çalışmalar sonucunda söylüyor bunları........
                                Be teorinin temel dayanaklarından bir diğeri de;evrende yaşama şansı olanların güçlü yaratıklı canlılar değil;değişime uyum sağlayabilen canlılar olduğu gerçeğidir........Ama dediğim gibi tüm bu işler bilimsel çalışmalar ışığında yapılır;din kitaplarının karanlık sayfalarından ilham alarak değil.......

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X