Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Evrimi reddedenlerin cevaplaması gereken sorular.

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Evrimi reddedenlerin cevaplaması gereken sorular.

[quote author=Elmeddin link=topic=7756.msg62918#msg62918 date=1259508404]
    bana kilise tarihini önerme. çünkü ben zaten bir tarihciyim. ve kilisenin bilime karşı tutumunu bilirim. ama benim kiliseyle ne işim var? kilise küfür dinidir. yanlıştır. benim onunla ne ilgim olsun?
    [/quote]
    Tarihçi isen dürüst değilsin derim ben........İslam tarihine iyi bakın;mezhep imamları nasıl ve de hangi gerekçelerle zındık sayılmış,İbn-i Rüşt hangi gerekçelerle fasık zındık;İbn-i Haldun neden zındık kabul edilmiş.......Eğer onparalık bir tarih bilgin olsaydı;bu zırvaları buralara taşımazdın............Bilim ve bilimsel çalışmaların din kitapları ile tetkik edilemiyeceğini bu işin alfabesi olarak bilmen gerekirdi.......

Yorum

[b][quote author=CEPNİ61 link=topic=7756.msg62917#msg62917 date=1259508250]
      Big bang de bir teori;neden onu mutlak doğru kabul ediyorsunuz da evrim teorisini görünce kafanız karışıyor,onu anlıyamadım........Yoklukdan başladığını söylemiyor o bing bang teorisi;bir patlamadan bahsediyor........olmayan şeyin patlamasından söz edilebilir mi............Kendi kendinize uydurmayın....
      evrim teorisini din kafasıyla değerlendirmeye kalkarsanız işte böyle;kendinize patatesden hıyardan yeşil biberden akraba ararsınız......Siz arayın............
      evrim teorisinin özeti şudur:Bir canlı evrilerek bir taraftan maymun türünü
      [/quote]

öncelikle hamd olsun Alemlerin Rabbine ki, benim uydurmaya ihtiyacım yok! uydurmaya ihtiyacı olan zavallı maymunculardır.

senin soruna gelince, evrime neden karşıyım? ilk olarak ben kafir değilim ondan. ikinci olarak evrimde yalan ve uydurmalar bir değil beş değil. üçüncü olarak başlangıcı anlatamıyor. dördüncü olarak bir canlı başka bir canlıya dönüşemez ondan. sen düşün ceylan at ola bilirmi? sizin dediğiniz gibi olsun. diyelim ki, kutlar ceylanları kovaladı ve hep sağlam ceylanlar kurtuldu, öbürleri ölüp gitti. iyi ama bu sadece çevik bir ceylan sürüsünün olmasına sebep olacak. asla ceylanı ata dönüşdürmeyecek

neden "Big Bangı" doğruluyorum? ilmi delillerle olduğu için. şimdi sana bi önerim olucak bu konuda istediyin kadar ve samimi olarak konuşalım ama bana sakın "Big Bang" hakkında bir şeyi anlatmaya çalışma. çünkü ben "Big Bang" teorisini bilen biriyim. üstelik okuduğu şeyleri kaynaklarıyla arayıp buldum sadece bir kitap okuyup durmadım. evrimcilerin "big bang" teorisini nasıl kullanmaya çalışdığını da bilirim. kapanan açılan evren modelleri falan.

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=7756.msg62920#msg62920 date=1259508746]
        Tarihçi isen dürüst değilsin derim ben........İslam tarihine iyi bakın;mezhep imamları nasıl ve de hangi gerekçelerle zındık sayılmış,İbn-i Rüşt hangi gerekçelerle fasık zındık;İbn-i Haldun neden zındık kabul edilmiş.......Eğer onparalık bir tarih bilgin olsaydı;bu zırvaları buralara taşımazdın............Bilim ve bilimsel çalışmaların din kitapları ile tetkik edilemiyeceğini bu işin alfabesi olarak bilmen gerekirdi.......
        [/quote]

kardeş, öncelikle senin anlamadığın ve ya anlamak istemediğin bir konu var. ben her ilmi çalışmayı dinden bulmaya çalışmıyorum. adamın birisi arabayı bulmuş, ee iyi işte kim ne diyor buna? bizim dediğimiz şu din bilimle çatışmıyor. çünkü dini koyan Allahdır ve O Alimdir. kaldı ki, senin dürüst değilsin sözüne dediğim gibi benim yalana ihtiyacım yok, hamd olsun yakinim var. Mezhep imamları konusuna gelince ben şii müslüman alimler hakkında herşeye cevap vermeğe hazırım. eğer bilmediğim olursa da öğrenip yazarım. ama bin Bazz gibi birisi çıkıp "dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen kafirdir" diyecek ben ona cevap veremem. dediğim gibi Tevhidde şaşan biri başka konularda benim için kilisenin aynısıdır. şimdi ibni Haldun ve ibni Rüşt konusunu bilmiyorum. konun aslı nedir?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=7756.msg62923#msg62923 date=1259509449]
          [quote author=CEPNİ61 link=topic=7756.msg62920#msg62920 date=1259508746]
          [/quote]

kardeş, öncelikle senin anlamadığın ve ya anlamak istemediğin bir konu var. ben her ilmi çalışmayı dinden bulmaya çalışmıyorum. adamın birisi arabayı bulmuş, ee iyi işte kim ne diyor buna? bizim dediğimiz şu din bilimle çatışmıyor. çünkü dini koyan Allahdır ve O Alimdir. kaldı ki, senin dürüst değilsin sözüne dediğim gibi benim yalana ihtiyacım yok, hamd olsun yakinim var. Mezhep imamları konusuna gelince ben şii müslüman alimler hakkında herşeye cevap vermeğe hazırım. eğer bilmediğim olursa da öğrenip yazarım. ama bin Bazz gibi birisi çıkıp "dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen kafirdir" diyecek ben ona cevap veremem. dediğim gibi Tevhidde şaşan biri başka konularda benim için kilisenin aynısıdır. şimdi ibni Haldun ve ibni Rüşt konusunu bilmiyorum. konun aslı nedir?
          [/quote]
          Farabi ve İbn-i Rüşt herşeyde aklın egemenliğini,ve de önceliğini savunur.......Eeee;o zaman nakilcilere göre bu durum açık bir zındıklık değil mi..........
          İbn-i Haldun,insan karakteri üzerinde coğrafi şartların etkisini öne sürer(Asabiyet teorisi);Eeee.......bu durumda kal-ü bela ve elest anlayışının reddi sayılmaz mı............
          Biraz daha geriden;Ömer Hayyam;çağının en büyük gökbilimcisi;Tanrısal alanı gözetliyor diye Semerkand'daki rasathanesi başına yıkılmadı mı...............
          İbn-i Sina;tüm tıbbi deneylerini hayvan kadavrası,özellikle domuz vucudu üzerinde(insan vücüdu ile çok benzediği için,yalnız domuzda apandisit yok,insanda var) yapmamış mı idi.........Gerekçe;insan bedeninin tanrı huzuruna tam olarak çıkabilmesi anlayışı.........işte sana Kur'ani bir gerekçe..........
          Burada esas olarak şunu anlatmaya çalışıyorum;bilimsel çalışmalar dini kabuller ile artık test edilemiyor;üçbeşyüzyıl önce olsaydı hadi ne ise.......Şimdi olmuyor işte...........
          daha yakın zamandan bişr somut bir örnek;karaköy tüneli ulaşıma açıldığında Şeyhulislam fetvası;''İnsanların canlı canlı yer altına girmesi caiz olamayacağından bu tünel hayvan ve yük taşıma işlerinde kullanılabilir''..............

Yorum

yazdıklarını okudum. bilmediğim bir konuda bir söz söyleyemem, yalan konuşmuş olurum. ama araştırıp sana yaza bilirim. bu arada tunel fetvasını veren şeyh el İslam kim?

Yorum

cepni dediğim gibi bunu araştıracağım. ama birden kafama takıldı. mesela kim Farabiyi ve ya ibni Rüştü kafir ve ya zındık ilan etmiş?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=7756.msg62930#msg62930 date=1259512251]
                cepni dediğim gibi bunu araştıracağım. ama birden kafama takıldı. mesela kim Farabiyi ve ya ibni Rüştü kafir ve ya zındık ilan etmiş?
                [/quote]
                kendi çağdaş din adamları,veya dönemin önde gelen düşünürleri......mesela;Gazzali.Ekolü

Yorum

buna kaynak suna bilirmisin? ha bi de şu şeyh el islam kim? onu söyle

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=7756.msg62933#msg62933 date=1259512845]
                    buna kaynak suna bilirmisin? ha bi de şu şeyh el islam kim? onu söyle
                    [/quote]
                    O dönemin düşünce tartışmalarını okuyacaksın........İbn-i haldun'un asabiyet teorisini okuyabilirsin.....İmam-ı azam'ın hayatını da okuyabilirsin.......Biraz ahmet edeceksiniz.......
                    Tünel hakkındaki fetva;1957 yılı basımı Türkiye ansiklopedisinde yer alır böyle bir fetva.olduğu......Ancak orijinal veya tıpkıbasımına ben de rastlıyamadım.......Bu konuda Ahmet cevdet Paşa da Tezakir'de bu konudan bahseder........
                    hem Ahmed Cevdet Paşa'nın Tezakir isimli eserini başından sonuna takip ederseniz;orada çokdaha başka şeyler de bulabilirsiniz.........Kuran-ı Kerimin basım izni ile ilgili konuları da okuyabileceksiniz.......Ama dediğim gibi biraz araştıracaksınız,okuyacaksınız..........

Yorum

İşlerimin yoğunluğundan forumu bir süredir takip edemiyordum.Konu alakasız mesajlarla dağılmış.Burada evrimsel değişim süreci sonucunda canlıların geçirdiği değişim ve körelen organlarının ''EVRİM TEORİ''since açıklanabildiği savı işlenmektedir.Örneklerde de anlaşıldığı gibi hiç bir teist(İnançlı-Müslüman-Hiristiyan yada Musevi) bu değişimi dini kaynaklara dayanarak açıklayamadığı gibi,Akıllı tasarımı savunanların da bu konu karşısında ki çaresizliklerini gözler önüne sermek istedim.Allaha çok şükür ki ;D(!) hiç bir müslüman bu sorulara cevap vermedi.Ben bu sorulara neden cevap veremiyorum diye düşünmeden hala aynı savlarla karşımıza gelenlere söyleyecek söz bulmakta zorlanıyorum.Aslında hazin bir durumla karşı karşıyayız.Ama ne kadar insan bu durumun farkında bilemiyorum.
                      Konuyu toparlamak amacıyla soruları topluca tekrar veriyorum.

1.Köpeklerin fazlalık parmağı
                      Köpeklerin ayağının arka üst kısmındaki o küçük uzantı nedir? Hiç bir ise yaramadığına Göre bu parçanın varlığının sebebi nedir? Allah’ın gereksiz yere böyle bir uzantıyı yaratması mı daha mantıklı bir açıklamadır, yoksa bu uzvun artik ise yaramadığı için evrim surecinde yok olmakta olan besinci bir parmak olması mı? Nitekim, kurtların, kedilerin ve kaplanların da aynı uzvu vardır.

2.Parmaklarımız
                      Mesele su ki, 5 tanedir. Bu da bizi memeliler sınıfına sokar. Tüm memelilerin kol veya kol yerine gecen uzuvlarında 5 parmak veya parmak kalıntıları bulunmaktadır. Tipik 5 parmak yapısına tam uymayan canlılarda fosil kayıtlarına bakarak bu sayıdaki azalmayı gözleyebiliyoruz. (Örneğin atlarda). Fakat prensip aynı. Memelilerin 5 parmağı vardır. Bunu gerektiren doğru dürüst bir sebep olmadığı durumlarda bile. Örneğin neden balinaların yüzgeçlerinin altına gömülmüş 5 kemik uzantısı bulunur? Neden yarasaların açıkça beş uzantıya ayrılmış kanatları bulunur? Bunların dizayn benzerliği olması mı daha iyi bir açıklamadır, yoksa tüm memelilerin ortak bir atadan gelmesi mi? Bazı memeliler bu 5 parmağın tümünü hala kullanır, bazıları birkaçından kurtulmuştur, bazıları ise hala ise yaramayanları taşımaktadır. (Örneğin yunuslar).

3.Yılanların ve balinaların kalça kemikleri
                      Boa yılanı, piton yılanı ve kor yılanların tümü vücutlarına gömülmüş, tamamen ise yaramaz birer bel kemiği artığına sahiptir. Ayni zamanda balinalar da. Niçin bir yaratıcı böyle yaratıkların vücuduna o yaratıkları için tamamen ise yaramaz olan ve tamamen bel kemiğinin evrimsel bir kalıntısı gibi görünen böyle kemikler koymuştur? Ayrıca piton ve boalarda pençe artığı birer kısım da bulunmaktadır.

4.Tavukların ayakları
                      Tavukların ayaklarının alt kimsi tüyle örtülü değildir. Pullarla örtülüdür. Eğer bu tavukların reptil atalarından kalma bir kalıntı değilse nedir?

5.Erkeklerin memeleri
                      Allahın erkeklerde hiçbir ise yaramayan memeler ve bu memelerin altında meme dokusu yaratmasının ne sebebi olabilir? Hele de önce Âdem’i yarattığı ve Havva’yı sonradan ona eş olsun diye yarattığı düşünülürse. Bu meme dokusu ergenlikte uygun hormonal sinyali almadığından erkeklerde hiçbir zaman is gören gerçek memelere dönüşmez. Bunun cinsiyetin yasam suresi boyunca değişebilir olduğu ilkel atalarımızdan kalma bir evrimsel kalıntı olması mı daha olası bir açıklamadır (nitekim bazı balık ve reptil türleri normal ömürleri boyunca birkaç kez cinsiyet değiştirirler), yoksa Allahın insanları böyle ise yaramaz parçalarla donatmış olması mı? Ayrıca kotu tasarımın bir başka örneği: Niçin testisler vücudun içinden (kadınlarda yumurtalıklara karşılık gelen yerden) aşağıya, normal bölgelerine inmek zorundadırlar? (Ki nitekim bazen inmeyip sağlık sorununa yol acarlar).

6.Kör mağara balığı
                      Neden mağaralarda yasayan bazı balık türleri ve diğer tür canlıların (örneğin yarasalar) işlev görmeyen gözleri vardır? Evrim sureci kör işlediği için böyle tuhaflıklara yol açabilir ama bilinçli ve sonsuz güçlü bir yaratıcıdan beklenecek şeyler midir bunlar?

7. "Plantaris" kası
                      İnsan bacağının alt kısmındaki "plantaris" kası maymunlarda işe yarayan bir kastır. Tüm ayak parmaklarının bir anda esnemesini sağladığından ayakları kullanarak ağaçlarda daldan dala atlarken faydalıdır. İnsanlarda ise yok olmaya yüz tutmuştur. Ayak parmaklarına kadar ulaşmaz bile, "Achilles tendon"una kadar inip yok olur. İnsanlarda bu kasın bulunmasının maymunlarla bir akrabalık haricinde mantıklı bir açıklaması aklınıza geliyor mu?

8.Köpek dişleri
                      İnsan vücudunun evrim olmadan doğru dürüst açıklanamayacak bir başka özelliği köpek dişleridir. Üst köpek dişlerimizin kökleri diğer dişlere göre çok daha iridir. Örneğin maymunlarda bu dişlerin iriliği daha da belirgindir. Fakat bizlerde bile elinizi diş etinizde gezdirdiğiniz de bu gereğinden iri kökleri fark edersiniz. Daha ilkel türlerden evrimleşme haricinde bunun daha tutarlı bir açıklaması aklınıza geliyor mu?

9.Ensenin arkasındaki tüyler
                      Neden insan korktuğunda ensesinin arkasındaki tüyler diken diken olur? Evrimsel biyolojiye göre bu memeli atalarımızdan kalma bir tepkidir. Diğer memeliler (kedileri düşünün) tehlikeli durumlarda tüylerini kabartırlar. Bu hayvanı daha iri ve korkutucu gösterir. Biz belli ki bu sinyali çoktan terk ettik, fakat geriye korktuğumuzda ensemizde oluşan bu etki kaldı.

10.Kuyruk Sokumu
                      Röntgende veya bir iskelette incelendiğinde kuyruk kalıntısı gibi görünür. Günümüzde kesinlikle hiçbir işlevi yoktur ve eğer bu kemiğinizi kırarsanız büyük ihtimalle Allahın neden böyle gereksiz ve bas belası bir organı yarattığını merak edersiniz.

11.Doğum anormallikleri
                      Zaman zaman kuyruklu veya vücudu tüylerle kaplı bebekler doğar. Kuyruklu doğum pek çok kişinin zannettiğinden çok daha yaygın bir olgudur ve karşılaşıldığında hemen cerrahi müdahaleyle kuyruk alınır. Çocuğa ise genellikle birşey söylenmez. Kuyruklu insanlara ise bir örnek meşhur Meksikalı bir ailedir. Bu kişilerin pek çoğu sirkte çalışmıştır.

Ayrıca, bir not olarak şunu eklemek gerekir ki, yaratılışçıların imrendiği, herkesin dine inandığı o eski günlerde bu tür doğum anormalliklerinde, örneğin çocuk kuyruklu doğduğunda, bu çocuklar şeytanın çocuğu kabul edilir ve hemen öldürülürdü. Tabi anneleri de onlarla birlikte. (Cadı oldukları için).
                      12.İse yaramayan genler
                      Bu genler 1994'te keşfedilmiştir. Bunlar artık işe yaramayan fakat DNA ile birlikte fazlalık bir yük olarak taşınan gen artıklarıdır. Ayrıca zaman içinde değişirler. Nesilden nesile taşınırlar. Ayrıca evrimsel soyağacı çıkarmada da çok faydalıdırlar. İki organizmanın en son ortak atası birbirinden ne kadar uzaksa bu iki organizma arasındaki işe yaramayan genlerin ortaklığı da o ölçüde az olacaktır. Şempanze ile insanın işe yaramaz genleri karşılaştırıldığında farklılık çok azdır. Bir kemirgeninkiyle karşılaştırıldığında daha fazla, bir tahıl ile karşılaştırıldığında ise çok daha fazladır.

Yorum

sayın hacı
                        siz soruyorsunuz fakat sanırım artık cevapları okumuyorsunuz
                        yukarda birçok cevap yazdım size
                        insanı yoruyorsunuz böyle yaparak
                        lütfen değerli vaktimizi çalmayın böyle gereksiz şeylerle zira daha okumamız gereken bir çook kitap var yaa
                        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

siz soruyorsunuz fakat sanırım artık cevapları okumuyorsunuz
                          Evrimi kabul ediyor musunuz?
                          Verdiğiniz cevaplar (Ki tüm sorulara cevap vrmediniz-şimdi kurnazlık yapmaya çalışıyorsunuz) evrimi savunan bilim adamlarının cevaplarıdır.Oysa siz inanan biri olarak dinin bu konudaki açıklamasını ortaya koymalısın.
                          Mesela erkekte işe yaramayan memenin Neden yaratıldığını Dini kaynaklara dayanarak açıklaman gerekir.Evrime inanan ve bunu açıklayan bilim adamlarının açıklamalarını getirirsen,evrimi eleştirme hakkınıda kaybetmiş olmaz mısın?
                          Yada bu durumda hangi hakla evrimi eleştirirsin...

Yorum

Bence siz bu soruları bilim adamlarına sorun hani oo çok güvendiğiniz bilime bilimin işi bilinmeyeni ortaya koymak değil mi ozaman sizin sorularınızın cevabınıda bilim adamlkarı açıklamalı

Eğer onlar açıklamamış yada açıklayamamışsa bu evrimin olduğuna değil bilim adamlarının daha o kadar gelişmediğini gösterir çünkü hiç bir bilim adamı bu son buluş artıık başka bir şey olmaz yada bunlar bulguların sonu demiyor sürekli araştırıyorlar henüz bu aşamaya gelmedikleri içindir belkide ateistlerin bu soruları sorması merak ediyorum bu sorularınıza cevap bulunduğüunda bir yaratıcı olduğuna inanacakmısınız yoksa başka bahaneler mi bulacaksınız ???
                            [glow=red,2,300]Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
                            Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
                            Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.[/glow]

Yorum

edrikni kardeşim örneğin plantaris kası hakkında bilim adamları pek birşey açıklamamışlar ama eğer bütün mesajları okumuşsanız bununla ilgili aklımı kullanarak şöyle bir çevreme bakarak sonuç söylemiştim
                              fakat hacı pek umursamıyor
                              bakın o konuyuda konuşmuştuk siz aynı konuları başka başlıklarda tekrar tekrar sunuyorsunuz sayın hacı
                              şimdi benden size bir hediye
                              yarın bir aksilik olmazssa ünlü bir çok buluşa imza atmış bilim adamlarının inançlarını anlattıkları kitabı ekleyeceğim inşaallah
                              e artık o bilim adamlarına ulaşmaya çalışırsınız söyleyecek sözünüz olursa
                              "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[quote author=EdRiKnİ link=topic=7756.msg63178#msg63178 date=1259688251]
                                Bence siz bu soruları bilim adamlarına sorun hani oo çok güvendiğiniz bilime bilimin işi bilinmeyeni ortaya koymak değil mi ozaman sizin sorularınızın cevabınıda bilim adamlkarı açıklamalı

Eğer onlar açıklamamış yada açıklayamamışsa bu evrimin olduğuna değil bilim adamlarının daha o kadar gelişmediğini gösterir çünkü hiç bir bilim adamı bu son buluş artıık başka bir şey olmaz yada bunlar bulguların sonu demiyor sürekli araştırıyorlar henüz bu aşamaya gelmedikleri içindir belkide ateistlerin bu soruları sorması merak ediyorum bu sorularınıza cevap bulunduğüunda bir yaratıcı olduğuna inanacakmısınız yoksa başka bahaneler mi bulacaksınız ???
                                [/quote]
                                Hayır;biz de sizin o herşeyi Kuran-ı kerim çerçevesinde bildiğini iddia eden din tacirlerinize soruyoruz......cevap verin....bakın Kur'an-ı kerime,bir fal kitabı gibi,ne görüyorsanız söyleyin o zaman......çünkü sizin nezdinizde Kuran-ı Kerim,bir fal kitabından farksızdır.......Bilerek veya bilmeyerek.....
                                Buyurun siz cevap verin;o zaman biz de kendi durumumuzu ayarlarız,meraklanmayın..........

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X