Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.Ayşe'nin evlilik yaşı hakkında hadisler.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hz.Ayşe'nin evlilik yaşı hakkında hadisler.

Buhari'nin sahihinde şu satırları okuyoruz.

11- Küçüklerin Yaşça Büyüklerden Olanlarla Evlendirilmelerinin Hükmünü Beyân) Babı

18-.......Bize el-Leys, Yezîd ibn Ebî Habîb'den; o da Irak ibn Mâlik'ten; o da Urve'den tahdîs etti ki, Peygamber (S) Ebû Bekr'-den Âişe'yi nikahlamak için istedi. Ebû Bekr, Peygamber'e:

— Fakat ben Sen'in kardeşinim, dedi. Peygamber de ona:

— "Sen benim Allah'ın dîninde ve kitabında kardeşimsin. Bu cihetle Âişe bana halâldır" buyurdu.

60- Dokuz Yaşında Bulunan Bir Kadınla Zifafa Giren Kimse Babı

90-.......Bize Sufyân es-Sevrî, HişâmibnUrve'den; o da baba­sı Urve'den tahdîs etti ki, Peygamber (S)Âişe ile, Âişe altı yaşında iken akd yapmış, dokuz yaşında iken de zifaf yapmıştır. Âişe, Pey-gamber'in yanında dokuz sene kalmıştır [116].

Müslümün sahihinde ise şu satırlara rastlıyoruz.

10- Babanın Küçük Bakireyi Evlendirmesi Babı

69- (1422) Bize Ebû Küreyb Muhammed b. EI-Alâ rivayet etti. (De­di ki) : Ebû Üsâme rivayet etti. H.

Bize Ebû Bekir b. Ebî Şeybe de rivayet etti. (Dedi ki) : Kitabımda Ebû Usâme'den naklettiğini, onun da Hişâm'dan, onun da babasından, onun da Âişe'den rivayet eylediği şu hadîsi buldum. Âişe şöyle demiş :

«Resûlüllah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) beni altı yaşımda iken nikâh etti; dokuz yaşımda iken de benimle zifafa girdi. Müteakiben Medînefye geldik. Ben bir ay sıtmaya tutuldum. (Bu sebeble saçlarım döküldü) ni­hayet saçlarım (tekrar büyüyerek) omuzlarıma indi. Derken bana Ümmü Rumân geldi. Ben kız arkadaşlarımla birlikte tahtaravalli oynuyordum. Bana seslendi. Hemen yanına vardım. Beni ne yapacağını bilmiyordum. Elimden tutarak beni kapıda durdurdu. Nefesim kesilmiş, Iıeh heh diye soluyordum. Nihayet hızlı solumam zail oldu. Ümmü Kuman beni bir odaya aldı. Pir de ne göreyim Ensardan bir takım kadınların huzurun-dayım. Kadınlar : Hayırlı, uğurlu ve mübarek olsun, dediler. Ümmü Ru­mân da beni onlara teslim etti. Kadınlar taşımı yıkadılar. Beni çekip çevirdiler. Bir de Resûlüllah (Sallallahü Aleyhi ve Seîîeın) kuşluk zamanı an-sizm çıka geldi. Kadınlar beni ona teslim ettiler.

Muâviye, Hişânı b. TJrve'den naklen haber verdi. H.

Bize İbni Nümeyr de rivayet etti. Bu lâfız onundur. (Dedi ki) : Bize Abde yâni İbni Süleyman, Hişâm'dan, o da babasından, o da Âişe'den naklen rivayet eyledi. Âişe şöyle demiş: «Peygamber (Sallallahü Aleyhi ve Selleml beni altı yaşımda iken nikâh etti. Dokuz yaşımda iken de zifafa girdi."

71- (...) Bize Abd b. Humeyd rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Abdür-rezzâk haber verdi. (Dedi ki) : Ma'mer, Zührî'den, o da Urve'den, o da Âişe'den naklen haber verdi ki, PeygamfoerfSallallahü Aleyhi ve Sellem) ken­disini yedi yaşında iken nikâh etmiş dokuz yaşında iken de zifaf yapıl­mış (oyuncak) bebekleri beraberinde imiş. On sekiz yaşında iken de Re-sûlüllah {Sallallahü Aleyhi ve Sellem) vefat etmiş.

Peygamber müminlerin Annesi Hz.Ayşe ile 9 yaşındayken gerdeğe girmiş.Kendisi o sıralar kaç yaşındaymış acaba.Tahminen 52 yaşında olmalı.

Ne diyorsunuz?
    Bu hadis doğru ise peygamberin 9 yaşına gelmiş bir çocukla evlendiğini kabul etmemiz lazım.
    Siz 9 yaşına gelmiş kızınızı 52 yaşında bir adama verir misiniz?

Ynt: Hz.Ayşe'nin evlilik yaşı hakkında hadisler.

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ-BEYTE

http://www.welayet.com/index.php?topic=5072.0
    EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

sayın hacı bakın verdiğiniz kaynaklar ehli sünnet kaynaklarıdır
      şia hakkında bir fikriniz olmadığı kanaatindeyim şia ehli sünnetin bir çok hadisini sahih kabul etmezbu konuyu biz şialarda kabul etmeyizki kalkıpta savunalım bunu tartışmasını yapmıştık okursanız sorunuzada cevap bulacaksınız
      "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Konu birkaç başlık altında incelenmiş.Şianın olaya bakışı farklı.Ehli sünnetin kabul ettiği hadisleri red ediyor.Ayrıca konuya ilişkin olarak kendi kabul ettiği hadisçilerden tek bir örnek getirmemişsiniz.Şianın kabul ettiği hadisçiler bu konuya değinmemiş mi acaba.

Yorum

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ-BEYTE

Şia muhaddislerinin bu konu hakkında hadisleri aldılarmı almadılarmı bilmiyorum lakin son dönem tarihçileri bu konuyu kendi kitaplarında işlemişlerdir. Örnek Allame Cafer Süphani Müminlerin annesi Ayşenin 17 veya 18 yaşında evlendiğini beyan ediyor
          EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=7950.msg51864#msg51864 date=1251959301]
            sayın hacı bakın verdiğiniz kaynaklar ehli sünnet kaynaklarıdır
            şia hakkında bir fikriniz olmadığı kanaatindeyim şia ehli sünnetin bir çok hadisini sahih kabul etmezbu konuyu biz şialarda kabul etmeyizki kalkıpta savunalım bunu tartışmasını yapmıştık okursanız sorunuzada cevap bulacaksınız
            [/quote]

Müslümanları ateistlere satmak marifet değildir. Ümmülmüminin Hazreti Ayşenin evlilik yaşı ehli sünnette de tartışmalıdır. Ve özellikle çağdaş ehli sünnet alimleri 9 yaş meselesini kabul etmemektedirler. 9 yaşın, kadının akıl baliğ olmasından sonra geçen süre, kadınlık yaşı olarak ele almaktadırlar. Ateistlere yaranmak için bütün ehli sünneti reddetmek ne derece mantıklı.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

o nasıl laf sayın mehmet ufukalp ne demek satmak çok ayıp inanın hem çok üzüldüm hemde çok sinirlendim
              bakın adam ehli sünnetin en büyük kitaplarından hadis getirmiş ki ben kitabın tamamı sahih değil demedim ki sanki şianın hepsi bunu demiyorda ben kendi kafamdan söylüyorum
              herneyse uzatmak istemiyorum bu konu zaten münazara bölümünde tartışılmıştı
              "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

O zaman Mehmet bey siz bildiklerinizi anlatınız.Buhari ve Müslümde geçen bu hadislere ne diyorsunuz.Bu hadislerin yok hükmünde sayılabilmesi için senedini çürütmeniz gerekmez mi?

Yorum

""Saniyen Ehlibeyt mektebi Aişe'nin yaşının daha büyük olduğu kanatindedir. Hatta buna Sünni kaynaklardan da delil göstermek mümkündür:
                  Örneğin İslam tarihinin babası ve ilk İslam tarihçisi olarak bilinen İbn-i İshak Şöyle diyor: Aişe ilk iman edenlerdendir. O zaman o küçük bir çocuktu. Eğer biz Aişe'nin yaşını o zaman sgari 7 yaş farzedersek, Resulullah ile evliliği zamanında 17, hicret zamanında ise 20 yaş civarlarında imiş."
                  İbn-i Sa'd'ın Tabaktaül-Kübra kitabında ve diğer bir çok tarihçinin yazdığına göre Aişe Resulullah ile evlenmeden CÜBEYR BİN MUTİM adında başka birisiyle nişanlıydı. Resulullah isteyince Ebu Bekir onun nişanlı olduğunu söyledi ve Cübeyr ile konuşup onu bundan vazgeçireyim. Eğer vazgeçerse olur" dedi. Daha sonra konuşup razı etti ve o boşadıktan sonra Resulullah ile evlendi.
                  Şimdiki Sünni alimlerden bir çoğu da Aişe'nin evlilik sırasında en az 17 yaş civarında olduğunu söylüyorlar. Örneğin Prof.Hayrettin KARAMAN gibi. Onların delili şöyledir: O zaman Arabistanda kız çocuklarının yaşı bülüğ çağına erdikten sonra hesaplanıyordu. Dolayısıyla Aişe 9 yaşında evlenmiştir denildiğinde, eğer kız çocuğunu dokuz on yaşlarında baliğ sayarsak 9 yaşı eklediğinizde 17 18 yaş civarında oluyor.."
                  bir şia alimimizin açıklamasıdır(allah kendisinden razı olsun).

Yorum

Şimdiki Sünni alimlerden bir çoğu da Aişe'nin evlilik sırasında en az 17 yaş civarında olduğunu söylüyorlar. Örneğin Prof.Hayrettin KARAMAN gibi.
                    Bildiğim kadarıyla Mevlana Şibli isimli bir zatın 18 asırda yazdığı bir siyer kitabından alıntı yapılarak bu iddialar savunulmaktadır.Benim öğrenmek istediğim ehli sünnetten arkadaşlar Buhari ve Müslümde geçen bu hadislere ne diyor.Bunlar yalan mı?Yalansa kimin yalanıdır.Bu hadisler hasen mi,uydurma mı?
                    Deliliniz nedir?

Sayın Muttaki;
                    Peygamberin doğum tarihi bile tartışmalı iken Ayşenin ablasının yaşı üzerinden yapılan tartışmaları ne derece sağlı buluyorsunuz?

O zaman Arabistanda kız çocuklarının yaşı bülüğ çağına erdikten sonra hesaplanıyordu.
                    Burada yapılan iddiada ufak bir değişiklik yapılmış.Kız çocukları değilde Kadınların yaşı diye anlatılıyor başka başlıklar altında.Mesela bu durumda hazreti haticeyle 40 yaşında değilde 50 yaşında evlenmiş oluyor bu duruma göre.O yaştan sonrada peygambere bir kaç çocuk doğurduğunu düşündüğümüzde biraz tuhaf oluyor bu iddia.Herneyse...
                    Kız çocuklarının yaşı bülüğ çağına geldikten sonra hesaplanıyordu iddianıza iki soru sormak isterim.
                    1-Kız çocuğu kaç yaşında bülüğ çağına gelmiş sayılır.
                    2-Bülüğa erdikten sonra yaşın hesaplandığına ait delilinizi görmek isterim.Konuyu incelemek isterim.
                    Mümkünse tabi.saygılar.

Yorum

sayın hacı
                      alimimiz ehli sünnetteki yaşada açıklama getirmiş durumda
                      her memleketin çocuklarının yaşının buluğ çağı farklı yaşlardır bunda o yerin coğrafi koşullarının etkili olduğu malumunuzdur
                      sadece kendi iddialarınızı koymaktan biraz kendinizi alı koyun ve forumdaki konuları okuyun objektif biri iseniz böyle yapacağınıza inanıyorum hep böyle hazır olmaz sayın hacı
                      son bir şey şia kaynakları hz.hatice selamullahialeyhin peygamber efendimiz s.a.a.dan sadece birkaç yaş büyük olduğunu aktarmaktadır yine forumda biraz gezinirseniz açıklamalarıda okuyabilirsiniz
                      hayırlı geceler

Yorum

her memleketin çocuklarının yaşının buluğ çağı farklı yaşlardır bunda o yerin coğrafi koşullarının etkili olduğu malumunuzdur
                        Dokuz yaşındaki çocuk 9 yaşındadır.Onun ruh hali,bilgi ve becerisi dokuz yaşındaki bir çocuktan farklı değildir.Bülüğa ermek sizce yeterli mi?Bu iş sadece fiziki gelişim mi?
                        Bizden daha iyi beslenen Avrupa toplumunda kız çocuklar daha erken gelişmektedir.Onlar neden 9 yaşında ki kız çocuklarını evlendirmiyorlar.

Forumlarda epeydir geziniyorum ama sözünü ettiğiniz kaynakları göremedim.Üstelik sıhhat derecesi nedir incelemek lazım.Varsa tabi.
                        saygılar.

Yorum

arap ülkelerinde çocuklar mevsimden dolayı erken ergenlik dönemine girmektedir
                          üstelik ayşenin 9 yaşında olmadığınıda açıkladık
                          birazda öz eleştiri yapın:bir çok profesör var ki kendinden 20 yaş küçüklerle evleniyorlar ve kendini aydın olarak tanıtanlar ateist olanlar nedense böyle birşey gerçekleşti diye seslerini çıkarmıyorlar ve buna güzel bir aşk hikayesi olarak bakıyorlar
                          bizim formumuza bakın sayın hacı burda hepsi mevcut
                          birde kaynak isteyip duruyorsunuz biz size en emin kaynak ehli beyt a.s.den aktarılanları paylaşıyoruz ama kaynak istemeniz saçma olmuyormu
                          yani o kaynağı göstereceğimiz yer belliki islami olacak siz allahı inkar ederken kaynağı ondan istemeniz saçma değilmi
                          hani şöyle anlaşılıyor sizin elinizde islami a ve b kitapları var ve siz bunları kabul ediyorsunuz aksi kaynak gösterilirse yani c kitabı örneğin kabul etmezsiniz
                          zaten size göre islami içerikli kitaplar kabul görmüyorki kaynak istemeniz saçma oluyor
                          benden size tavsiye

Yorum

Ehli sünneten arkadaşlar buhari ve müslümde zikredilen hadisler için nediyor.Bu hadisler sahih mi?
                            Mevzü mü?

Yorum

Kimse peygamber efendimizin 18 yaşındaki bir bayanla evlendiğini ispatlamaya çalışmasın. Çünkü 18 ile 9 yaş arasında ne gibi bir fark vardır?

Hacı sence kız kaç yaşında evlenmeli? cevap: 20-25
                              Ali sence? cevap:16-18 yaşlarında
                              Mehmet sence? cevap:14-15
                              Ahmet sence? cevap 25-30

Hangi insana sorarsanız sorun farklı cevaplar alacaksınızdır. Bir duvarcı yukarıdan aşşağıya doğru sarkıtılan ipi ölçü alarak hangi tuğlanın yanlış olduğunu söyleyebilir.

Ama gördüğüm kadarıyla kız kaç yaşında evlenmeli sorusuna cevap verenlerin elinde bir ölçü yok. Bu durumda bir insan hangi ölçüye göre diyecekki "kız çocuğu şu yaşta evlenmelidir veya evlenmemelidir?

Bir kız çocuğu ilk adetini görmüşse İslam'a göre o kız evlenebilir. İsterse 9 yaşında olsun.

Kızın adet görmesi bilimsel olarak ilişkiye hazır olduğunu gösterir. Çünkü kadının rahminde bulunan yumurta aşılanmazsa o yumurta bozulur ve kanama gerçekleşir. Demekki 9 yaşında kadında cinsel ilişki yoluyla döllenmeyi bekleyen ve bu amaç için yani cinsel ilişki yolu ile döllenmek için oluşan bir yumurtalık var. Yani kadın vucudu yumurtayı ana rahmine göndermekle ve cinsel ilşki arzusunu içeren hormonu salgılamakla ben cinsel ilişkiye hazırım diyor.

Yani kadının vücudu 9 yaşında cinsel ilişki kurmak için programlanmış. Çocuk 1,5 yaşlarında yürümeye başlar. Bir insan çocuk 3 yaşında, başka bir insan çocuk 5 yaşında yürümeye başlamalıdır diyebilir mi? Eğer derse onları ölçüsü nedir? Kadını arka kapak sayfalarında çırılçıplak yayınlayıp, kadının onur ve şerefini ayaklar altına alıp ondan sonrada kadın hakları diyen Hürriyet, Milliyet gazeteleri mi? Dün kadının bedeninin toprağa gömenler, bugün kadının şeref ve onurunu toprağa gömdüler.

Bizim ölçümüz vucudun anatomisidir? Sizin ölçünüz nedir? Eğer beğenmiyorsanız kadının DNA'sıyla oynayıp mutasyon yolu ile 9 yaşını 25 yaşına çekebilirsiniz.

Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X