Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kuran kime inmiş?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kuran kime inmiş?

sayın hacı siz kuranı bir bütün olarak ele almıyorsunuz
    o zamanın şartlarına göre tebliğ için bir süreç vardır ki o sürece göre ayetler sırralanmamıştır
    kuranın bir çok yerindede biz bunu tüm insanlığa gönderdik buyrulmaktadır ve yine bunu anlayasınız diye gönderdik buyrulmaktadır
    herhangi bir kitabı elinize alıp içinden bir cümle seçseniz
    örneğin ben şuan musanın çocuklarını okuyorum
    kitabı rastgele açsam ve oradan erdoğanın bizim maksadımız meemleketi kalkındırmak yazısını okusam buna göre demezömiyim helal olsun çok doğru
    ama işin aslına bakarsak kitabın diğer kısımlarında yada takip cümlelerde bunun böyyle olmadığını anlarım
    türklerede kitap gönderdi demişsiniz bakın sayın hacı bunun gerçek olması tek kuran değil birçok kuran olmasını ve bunların gönderildiği bir çok nebi olmasını gerektirirdiki buda islamın gerektirdiği dünya milletleeri birliği dünya birliği siyaseti ve adaletini asla sağlamazdı
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

yapma hacım,
      124.000 peygamberin gelip geçtiği bir dünyada yaşıyoruz.Her neyse uzatmayacağım.Ama ayetlere iyi bakınız.
      Mekke ve çevresi...diyor.

Tüm insanlara seslendiği ayetler daha sonra,Medeni ayetler onlar.Tüm insanlığa hitap edebileceğine sonradan aklı kesmiş olmalı.

Yorum

öncelikle şunu belirteyim ki biz size karşı seviyemizi kaybetmeden konuşuyoruz
        sizde bu şekilde konuşarak aklı kesmemiş gibi çaresiz ve gereksiz cümleler kullanmayınız
        rica ederim
        evet yüzyirmi dört bin peygamber gelmiş fakat hatemul enbiya s.a.a.nın dışındakiler toplumlara gönderilmiş
        bakın dünyadaki düzenden örnek vererek sonuca gidelim
        israil kendi politikasını yürüterek askeri anlamda güçlü olma yolunda amerikada keza para açısından gücü elinden tutuyor yunanistan deseniz kıbrıs sırbistan vs.. ülkeleri kendi politikası altına alma çabasında vs... bu tür olaylardan dolayı dünyada savaşlar bitmiyor herkes olabildiğince kendi gücünü arttırmaya çalışıyor ve bunun içinde olmadık her yönteme başvuruluyor hatta şuan bitkisel olarak dünyayı ele geçirme yoluna bile girildi
        her ülkenin anayasası hukuğu yöneticisi farklı
        sonuç ortada ne yazıkki afrika altın içinde yüzerken hergün aıdsten açlıktan milyonlarca insan ölüyor bu altınları işleten amerikanın yada başka bir ülkenin umrundamı
        işte birçok anayasa birçok liderin olduğu bir dünya
        gerisini zaten anlamışsınızdır...
        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

sayın hacı, ben ayetlere defalarca bakıyorum ama sizin neden anlamak istemediğinizi anlıyamıyorum.

"İşte bu (Kur'an), önündekileri doğrulayıcı ve şehirler anası (Mekke) ile çevresindekileri uyarıp korkutman için indirdiğimiz bereketli bir kitaptır, ahirete iman edenler buna inanırlar. Onlar namazlarını gözetleyenlerdir." (Enam suresi 92-ci ayet)

şimdi sayın Hacı, evet ayet açıkca "şehirlerin anası ve etrafındakileri" diyor. peki siz neye daynarak ayetten "Kuran araplara inmiştir" diyorsunuz? "şehirlerin anasının etrafındakileri" sözüne dayanarakmı? ama ben diyorum ki, "etrafındakiler" ifadesinden kasıt tüm dünyadır. delilim de "şehirlerin anası" ifadesidir. çünkü Mekke şehirlerin anasıdır. sizin anlayacağınız şekilde desek tüm şehirlerde onun yavrularıdır.

"Böylece şehirlerin anasını (Mekke halkını) ve çevresinde olanları uyarman ve kendisinden şüphe olmayan toplanma günü ile uyarıp korkutman için sana Arapça bir Kur'an vahy ettik. (O gün onların) Bir bölümü cennette, bir bölümü de çılgınca yanan ateşin içindedir." (Şura suresi 7-ci ayet)

yukarıda dediğimiz gibi. "neden arapça peki? işte bu onun araplara geldiğini bildiriyor" derseniz derim ki: "fazla heveslenmeyin." çünkü muttaki kardeşin de anlattığı gibi eğer bir projeye başlamak isterseniz bir yerden başlamanız gerekir. araba gel bu ingilizce kitabı oku dersen sana ne cevap verecek? heleki bu araplar komşu kavimlerin dilini zar-zor biliyorlar

"Eğer biz onu fasih olmayan bir Kur'an kılmış olsaydık, mutlaka Onun ayetleri açıklanmalı değil miydi? (Fasih) Araba fasih olmayan Kur'an (öyle mi?)» derlerdi. De ki: «O, iman edenler için bir hidayet ve bir şifadır. İman etmeyenlerin ise kulaklarında bir ağırlık vardır ve o (Kur'an), onlara karşı bir körlüktür. İşte onlar (sanki kendilerine) uzak bir yerden seslenilmekte (de duymuyor gibiler)" (Fussilet suresi 44-cü ayet)

gördüğünüz gibi ayet projenin başladığı yerdeki insanlara (araplara) kusursuz ve açıklanmış, fasih bir proje hazırlandığını bildiriyor (yani ey arap yarın demeki bu ingilizceydi ben anlamadım).

Yorum

Tekrar etmeyi gereksiz görüyorum.Anlamak isteyen konuyu meşrebince araştırır.

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X