Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

NEDEN BILIM YARADANIN VAR OLUSUNU (ALLAH u Tealayi) ANLATMAMYIOR ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: NEDEN BILIM YARADANIN VAR OLUSUNU (ALLAH u Tealayi) ANLATMAMYIOR ?

[quote author=EdRiKnİ link=topic=9459.msg63548#msg63548 date=1259861224]
    onun okutmasına gerek yok Hamd olsun Rabbim göz vermiş görüp okuyoruz
    [/quote]
    Yani, rab gözüyle okuyup anlıyabidiniz mi yazdıklarımı.........Çok şükür ki rab gözüyle anlaşılabiliyorum...

Yorum

edrinki, teşekkür ederim kardeşim. ben yazıyı bir iki kişiye daha gösterdim. öbür yazılarına da bakınca oy birliğilyle cepniyi.....

Yorum

sayın hacı, doğrusu yazdıklarınızı okumadım. çünkü siz sadece bir yarış hevesiniz var gibi yazıyorsunuz. sana o kadar şey yazdım. üstüne üstlük kıvırmaman için bi fizikcinin de görüşünü ekledim, sen yine dediğim dedikdir diyorsun.
        Kişisel ve taraflı yorumlarınız sizin olsun.Ancak yazdıklarım hakkında en ufak bir fikriniz olmadığını görüyorum.Sözünü ettiğiniz fizikçi Hugh Ross Hiristiyanlıkla ilgili yayımlar çıkaran ve haftalık radyo proğramı yapan bir kurum olan ''Reason to Believe (İnanma nedenleri) adlı kurumun başkanıdır.Kurumun ismine uygun olarak bu zatı muhterem ,Hiristiyanlara bir yaratıcının var olduğunu anlatmaya çalışan birisidir.Sizleren tasarımcı ile ilgili ileri sürdüğünün tüm argümanların kaynaklarından birisidir bu adam.Harun Yahya'nın da ağa babası bu adamdır. Teist dünya görüşüne dair düşünceleri bilim dünyasınca kabul görmüş biri değildir.Ancak buna rağmen bu zatı muhterem ''EVRİM TEORİ'' sini red etmemektedir.Sağdan soldan kopyala-yapıştır yaptığınız için adamın bu yönünü bildiğinizi de sanmıyorum.Ayrıca Einstein'den ''boş zamanlarında fizik çalışmış bir mühendis'' olarak bahsedip,küçümsemeye çalışıyor.Nedenini biliyormusun?
        Ben söyleyeyim.Çünki Einstein ateisttir.
        Gelelim kıvırmamak için verdiğiniz fizikçi şahit benzetmenize.Yukarda şahit olarak gösterdiğiniz adamın profilini azda olsa verdim.Oysa ben iletimde bir bilim adamının yayınladığı makalesinden bahsettim.Okuma zahmetine katlansaydınız,bu fizikçinin ''Big Bang'in'' bir yokluk yada hiçlikten çıkmadığını,aksine bir maddeye ihtiyaç duyulduğunu savunduğunu anlardınız.
        Sözün özü;
        Big bang madde olmadan gerçekleşemez.

Yorum

musadenizle bir soruda ben sorayım :büyük patlama gerçekleşti bu dünya bir hediye paketinden çıkar gibi bu şekliylemi çıktı
          yani bir çok ekolojik yapı mevcut hava nasıl oluştu havadaki gazların oranı nasıl dengede dünya ile güneşin mesafesi dünyanın dönme hızını ayarlayacak şekilde nasıl oluştu,arılar kovan yapmayı nasıl öğrendi,denizlerin okyanusların ısısı tuzu nasıl bu kadar değişken fakat canlılık çeşidine uygun hale geldi,bu kadar çok bitki çeşitliliği bir kuru ottanmı oldu,bir maymun kendi kendine nasıl çoğaldı,mitoz bölünme ilemi vs...bu tarz sorular arttırılabilir
          "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=9459.msg63645#msg63645 date=1259931617]
            edrinki, teşekkür ederim kardeşim. ben yazıyı bir iki kişiye daha gösterdim. öbür yazılarına da bakınca oy birliğilyle cepniyi.....
            [/quote]
            Esfele safiline mi gönderdiniz.....Ama inanın,esfele safilinde de olsa;ben sizlerden daha ilerde olacağım....en azından sizler gibi A'raf ta takılıp kalmayacağım..........

Yorum

Arkadaşlar bu tartışmayı bilimci düşünenler ve dinci düşünenlerin karşılıklı yapması hiç bir işe yaramaz.

Eğer tüm kainatı Allah yarattı ise (benim şüphem yok) bilim adamı ve din adamı olmak ayrı şeyler değildir. Bir gün bu ikisi bir arada olan birileri geldiği zaman onlar tartışır, biz de izleriz.

Bu konulardaki tek görüşün sizin görüşleriniz olmadığı bilinsin istediğimden yazıyorum.

Bazı insanların görüşlerine göre Allah dünyada insandan önce de ırklar yaratmıştır. Bu ırkların en sonuncusu en mükemmel olan insandır (Neanderthal, Homo sapiens vs?). Kuranda bu görüşün aksine bir ayet yoktur. Ayrıca meleklerin Ademin yaratılışına dair "yeryüzünde bozgunculuk yapacak birisini mi yaratacaksın" demelerinden, yeryüzünde daha önceden bozgunculuk yapan birilerinin olduğu sonucu da çıkabilir.

Bu görüş haricinde çamurdan yaratma mevzusunun mecazi olduğunu savunanlar da vardır.

Bazı mitolojik dinlerde bazı tanrıların (melekler olabilir mi?) gökten gelip maymunların dna ları ile oynayarak insanı bir kaç aşamada deneye deneye yarattığına dair efsaneler de vardır.

Bunları konuya renk olsun diye ekledim, Belki biraz ortalık sakinleşir ))

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=9459.msg63763#msg63763 date=1259964780]
                musadenizle bir soruda ben sorayım :büyük patlama gerçekleşti bu dünya bir hediye paketinden çıkar gibi bu şekliylemi çıktı
                yani bir çok ekolojik yapı mevcut hava nasıl oluştu havadaki gazların oranı nasıl dengede dünya ile güneşin mesafesi dünyanın dönme hızını ayarlayacak şekilde nasıl oluştu,arılar kovan yapmayı nasıl öğrendi,denizlerin okyanusların ısısı tuzu nasıl bu kadar değişken fakat canlılık çeşidine uygun hale geldi,bu kadar çok bitki çeşitliliği bir kuru ottanmı oldu,bir maymun kendi kendine nasıl çoğaldı,mitoz bölünme ilemi vs...bu tarz sorular arttırılabilir
                [/quote]

Muhakeme yeteneğiniz bir noktaya gelip takılıyor.Bütün bu olaylar neden jüpiter gezegeninde olmuyor?
                Neden Stürn gezegeni değilde dünyada oluyor?
                Çünkü kendi kendisine gelişmesi için en uygun gezegen dünyadır?
                Dediğiniz gibi bir yaratıcı olsaydı her gezegende hayat olması gerekirdi?Taptığınız ilahın diğer gezegenlerde dünyaya benzer bir ortam yaratamamasını neye bağlayalım?
                Siz söyleyin.

Yorum

yapmayın sayın hacı hayır ben takılıp kaldığım için değil gerçekten evrimcilerin bu konu hakkındaki görüşlerini merak ettiğim için sormuştum
                  bakın uzay ve diğer gezegenler hala insan oğlu için bir sır evet dünya dışında insanoğlunun yaşaması için uygun bir gezegen yok bunun sebebinide sizde çok iyi biliyorsunuz :yer çekimi,oksijen azot vs gazların oranı orada yaşamamızın mümkün olmayacağını gösteriyor
                  bırakalım şimdi başka gezegenleri
                  şimdi bakıyoruz ki gerçekten bu dünya insan için yaşanabilecek mükemmel bir alem
                  bunca çeşitlilik bunca oran sarsılmadan nasıl oluştu hepsi büyük patlamada meydana gelmedi öyle değilmi insan oğlunun ihtiyacına göre dünya değişti evrimleşti dikkatinizi çekerim insanoğlu diyorum
                  ama gerçekten örneğin bir bakıyorsunuz denizde tatlı su akıntısı ile tuzlu su akıntısı yanyana karışmadan akabiliyor bu tuzlu suyun yoğunluğundann kaynaklanıyor fakat o sudaki tuz oranındaki ufak bir değişiklik bu durumu altüst eder su bu oranı kendi kendinemi ayarlıyor
                  mesela yılan hayvanların aklı yoktur bunu kabul etmeyen insan yok değilmi
                  bakıyorsunuz mevsimi geldiğinde derisini bırrakıp altından muhteşem bir deri oluşmuş şekilde onu bırakıyor yani bunu kendi kendinemi yapıyor kendi kendinemi öğrendi
                  yada deniz canlıları şahsen ben denizaltı belgeselini seyrettiğimde adeta büyüleniyorum
                  bbir çok çeşitli güzelliğin yanında değişik savunma taktiği olan canlılar var
                  örneğin bir deniz yıldızı çeşidii
                  ışıklı olup tehlike yaklaştığında bir kolunu koparıp atıyor düşmanın dikkatini ona çevirerek hayatını kurtarıyor
                  daha neler neler
                  bunların oluşumu nasıl oldu
                  "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

bakın uzay ve diğer gezegenler hala insan oğlu için bir sır evet dünya dışında insanoğlunun yaşaması için uygun bir gezegen yok bunun sebebinide sizde çok iyi biliyorsunuz :yer çekimi,oksijen azot vs gazların oranı orada yaşamamızın mümkün olmayacağını gösteriyor
                    bırakalım şimdi başka gezegenleri
                    Ama oldumu şimdi sayın muttaki,
                    Siz hem evrime inanmıyorsunuz,hemde dünyadaki yaşam formlarının varlığını evrimsel süreçle açıklamaya çalışıyorsunuz.Bizim bilebildiğimiz anlamda yaşam formları sadece dünyada oluşabilmektedir.Başka türde yaşam formları olup olmadığını daha bilemiyoruz.Güneş sistemi içerisindeki gezegenlere ulaşmada hala şlkel kalıyoruz çünkü.Ama dünyaya baktığımızda güneşe olan uzaklığı ısının sıfır derecenin altı ve üstüne yakın olması,atfosferinin bulunması,canlılar için gereken karbon ve diğer elementlerin varlığı,suyun bulunması açısından bir hayatın kendiliğinden oluşmasına müsaittir.Sizin iddia ettiğiniz gibi olsaydı,yaratıcınız Mars gezegeninde isiya ve soğuya dayaklı,su istemeyen canlıları koyabilirdi.Bu onun için zor olmasa gerek.Ama nedense Marsta bu tip bir canlı izine rastlayamıyoruz.Aynı şey diğer gezegenler içinde geçerlidir.Buda bir yaratıcının olmamasının en önemli delillerindendir.

ama gerçekten örneğin bir bakıyorsunuz denizde tatlı su akıntısı ile tuzlu su akıntısı yanyana karışmadan akabiliyor bu tuzlu suyun yoğunluğundann kaynaklanıyor fakat o sudaki tuz oranındaki ufak bir değişiklik bu durumu altüst eder su bu oranı kendi kendinemi ayarlıyor
                    Bu denli komik ve bilgiden uzak açıklamalar yapmayın.Yoğunluk farklarından dolayı sıvılar kısa süreler içerisinde birbirlerinden ayrı kalabilirler,sıcaklık farklarıda benzer bir etki yaratır.Ama sonuçyta bütün sular denize akar,ve tuzlu su olurlar,bunun istinası yoktur.Ne kızıldenizde nede cebelitarıkta.

mesela yılan hayvanların aklı yoktur bunu kabul etmeyen insan yok değilmi
                    bakıyorsunuz mevsimi geldiğinde derisini bırrakıp altından muhteşem bir deri oluşmuş şekilde onu bırakıyor yani bunu kendi kendinemi yapıyor kendi kendinemi öğrendi
                    Bu iletide birbirine zıt iki şeyi savunuyorsunuz.
                    1-Hayvanın aklı yoktur savınızı delillendirmenizi bekleyeceğim.
                    2-Yılanın derisini değiştirmesinin kendi kendine öğrenilemeyeceği ,bir öğretenin olduğunu savunarak,bu seferde yılanın bir aklı olabileceğini kabul ediyorsun.

bunların oluşumu nasıl oldu
                    Ben ne anlatırsam anlatayım,karşımdakinin anlayacağı kadarını anlatabilirim.Yani öğrenme ve öğretme çabası tek taraflı olmuyor.İfadelerinizden evrimle ilgili bilimsel kaynaklara pek itibar etmediğiniz izlenimi uyandırıyor bende.Biraz konuyla ilgili olarak araştırmanızı rica edeceğim.
                    Siz evrim teorisini ne kadar iyi öğrenirseniz,bende sizden o oranda bir şeyler öğrenmiş olurum.

Yorum

bilim adamları dünya dışı hayatı araştırırken henüz bir sonuç alınamadığı kesin bakın şimdi eğer diğer gezegenlerde hayat olsa idi evrimciler bu defada madem bir yaratıcı var neden ayrı ayrı gezegenlerde yaşam meydana getirdi diyeceklerdi
                      maksat bağcıyı dövmek yani
                      evrime göre hayvanların muhtar olduğunamı inanılıyor yoksa
                      hayvanlar bu dünyada doğar ve yaşamak için programlandıklarından avlanır yaşarlar ...
                      dolayısıyla örneğin karnını doyururken ya bu hayvan zehirli yersem zarar verir diyebilirler mi tabiki asla
                      onlar sadece doğaları neyi gerektirirse öyle yaşamaktadırlar

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=9459.msg63883#msg63883 date=1260021036]
                        bilim adamları dünya dışı hayatı araştırırken henüz bir sonuç alınamadığı kesin bakın şimdi eğer diğer gezegenlerde hayat olsa idi evrimciler bu defada madem bir yaratıcı var neden ayrı ayrı gezegenlerde yaşam meydana getirdi diyeceklerdi
                        hayvanlar bu dünyada doğar ve yaşamak için programlandıklarından avlanır yaşarlar ...
                        dolayısıyla örneğin karnını doyururken ya bu hayvan zehirli yersem zarar verir diyebilirler mi tabiki asla
                        [/quote]
                        Bkın arkadaşım;bilim birşeyler söylüyor,din bir adım geriye çekiliyor yeni sorular sıruyor...Sorduğu soruların hiçbirisine kendisi cevap vermiyor;bilimden cevapm bekliyor...Verilen cevaba göre de yeni yeni sorular soruyor...Aslında bu soruları soran din değil,dinci takılıp aklını kiraya vermiş embesil takımı soruyor bu soruları....Kendi saçma sapan sorularını da dine malederek işi kotarmaya çalışıyor.....Mesele bu...

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=9459.msg63883#msg63883 date=1260021036]
                          [/quote]

Yine yanlış yargıda bulunuyorsunuz.Diğer gezegenlerde hayat olduğu tespit edilirse,bilim adamları bunun arkasında bir yaratıcı yada başka bir şey araştırmaz.Onlara düşen görev hayatın nasıl başlamış olduğu,canlıların özellikleri,evrim geçirip geçirmedikleri üzerine kafa yorarlar.Örneğin ayda su bulunduğuna dair haberleri izlediniz mi bilmiyorum.Diyelim ki bu su içerisinde yaşayan bakteri yada organizmalar bulundu,bu durumda bunun nasıl olabileceği üzeri tezler geliştirirler.Yani çoğu müslümanın yaptığı gibi,Bu Allahın işi,akıl sır ermez deyip,yan gelip yatmazlar.
                          Hayvanlar kısmını da pek katılamayacağım.Avcı hayvanlar görme,koşma,uçma ve koku alma konusunda kendilerini geliştirdikleri sürece hayatta kalma şansları artar.Aynı şekilde av olan hayvanlarda benzer bir evrim geçirmek zorundalar.Her iki tür de bu işi yaparken akıllarınıda kullanırlar.Yani biyolojik gelişimle zihinsel-akli gelişim birlikte yürür.Siz hayvan zihnini,insanla karşılaştırdığınız için aradaki derin uçuruma bakarak,hayvanların tamemen akılsız olduklarına hükmediyorsunuz.Yanlış olan budur.Bir karganın yumurtayı kırmak için gagası ile tuttuğu taşı kullanırken,bir maymunun muz almak için sopa kullanırken akılsız olduğunu nasıl düşünebilirsiniz?
                          Zehirli hayvanlara ilişkin yaklaşımınızda yanlış.Yılanlar ve diğer avcı hayvanlar bir tür zehirli kurbağa'yı yemekten kaçınırlar.Deniz canlıları zehirli deniz analarına yaklaşmazlar.Öte yandan bu tür zehirlere karşı dirençli olan hayvanlarda evrimleşmişler,özellikle bu tür zehirli hayvanları avlamak onlar için basit bir iş olmuştur.

Hiç yapmak istemediğim bir şey yaptırıyorsunuz bana.Malesef evrimle ilgili olarak bilginiz yeterli değil.
                          Çok okumanız gerekiyor.Darılmaca yok.Dost acı söyler.

Yorum

evet evrimi öğrenme gibi bir isteğim olmadı çünkü insan oğlunun maymundan evrimleştiğini söyleyen darvinistler bugüne kadar bir tane bile ara form gösterememişlerdir
                            eğer evrim gerçek olsa idi evrimcilerin iddialarına göre devam eden uzun bir süreç olmasına rağmen bir tane dahi olsun maymundan yavaş yavaş insana dönüşen örneğin ağzı daha çok şekillenmiş tüyleri dökülmüş iskeleti düzelmiş bir canlı muhakkak olmalıydıı
                            varmı yok
                            işte evrim çuvallamıştır benim için
                            evrime inanmanın şu anki durumda külkedisi masalına inanmaktan onun gerçek olduğuna inanmaktan hiç bir farkı olmaz
                            şu linkleri inceleyin sayın hacı
                            nedemek istediğimi kabul etmeyeceğinizi biliyorum fakat anlayacaksınız
                            http://www.velayet.com/index.php?topic=8441.0
                            http://www.velayet.com/index.php?topic=8442.0

http://www.velayet.com/index.php?topic=8453.0

Yorum

evet evrimi öğrenme gibi bir isteğim olmadı çünkü insan oğlunun maymundan evrimleştiğini söyleyen darvinistler bugüne kadar bir tane bile ara form gösterememişlerdir
                              eğer evrim gerçek olsa idi evrimcilerin iddialarına göre devam eden uzun bir süreç olmasına rağmen bir tane dahi olsun maymundan yavaş yavaş insana dönüşen örneğin ağzı daha çok şekillenmiş tüyleri dökülmüş iskeleti düzelmiş bir canlı muhakkak olmalıydıı
                              varmı yok
                              Ara form nedir?

Daha onu bilmiyorsun.

Üstelik bilmediğini de bilmiyorsun?

Sorun bilgisiz olman değil,kendini alim sanman.

Ara form kafasından beline kadar maymun,belden aşağısı insan olmak değildir?

Ara formun ne olduğunu öğrenebilirsen seninle muhabbete devam edeceğim.

Öğrenemezsen ben sana öğretebilirim.

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=9459.msg63899#msg63899 date=1260029271]
                                varmı yok
                                işte evrim çuvallamıştır benim için
                                evrime inanmanın şu anki durumda külkedisi masalına inanmaktan onun gerçek olduğuna inanmaktan hiç bir farkı olmaz
                                şu linkleri inceleyin sayın hacı
                                nedemek istediğimi kabul etmeyeceğinizi biliyorum fakat anlayacaksınız
                                http://www.velayet.com/index.php?topic=8441.0
                                http://www.velayet.com/index.php?topic=8442.0

http://www.velayet.com/index.php?topic=8453.0
                                [/quote]
                                Bakın bilimsel çalışmalar;dinci embesil takımının ifadelerine göre hareket etmez...bilim hep araştırır,dinci embesil takımı da zirvalar...bu tarih boyunca hep böyle olmuştur,bundan sonra da muhtemelen benzer şekilde devam edecektir...
                                Sen ister inan ister inanma,ne anlamı var ki....bak evrim düşüncesinin türevi ne ;GDO lu ürünler,klonlama,insan kopyalama aşamaları....Senin anlayışın zırvalasın dursun;bilim bildiğini söylemeye devam edecek....

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X