Ynt: NEDEN BILIM YARADANIN VAR OLUSUNU (ALLAH u Tealayi) ANLATMAMYIOR ?
Örnek gerçek hayatla örtüşmüyor.Bu iletiyi bir yazan var doğru.Ama kainatı bir yaratan olduğu doğru değil.Delil getirirsen o başka.Şu ana kadar akli,bilimsel bir delil getiremedin.
Buna katılıyorum.Bütün evreni gezip dolaşmadan bir tanrının varlığı-yokluğu üzerine ispat yapılamaz.
Ama tanrıdan kasıt ''Allah'' ise olmadığı rahatlıkla söylenebilir.Çünki kutsal kabul edilen metinlerde portresi çizilen tasarımcının olmadığını biliyoruz.
Sayın Gülistan,
Sizin örneğinizde gerçek hayatla örtüşmüyor.İnsan bededi: Tv alıcısı olarak kabul edilmiş.
Sorsam neden öyle...
Gerçekle ilgisi var mı?
Bir teşbih yapacaksanız gerçekliği de olmalı.
İşime öyle geldi oyüzden bu tür bir örnek verdim gibi olmuş.
İnsan gönlü nedir?
Beyin alıcının kompütür sistemi demişsiniz.Alıcı nedir,içinde ne türden bir komp.sis. vardır?
Görüyorsunuz her şey muhal.
Bu nedenle üzerinde durmayacağım.
Varlığı ispat eser ve tesir olguları ile mümkündür. Ama yokluğu ispat etmek muhaldir, imkansızdır. İnananların, mesela şu mesaji mutlaka birisinin yazdığını bildikleri gibi kainatıda bir var edenin olduğuna inanmaları şeklinde kıyasla meseleye bakmaları onların akıl ve mantıkları için yeterli bir delildir.
Peki Hacı efendi, siz kainatın milyonlarca ışık yılı genişliğinde her noktayı gezip dolaştıktan sonra orada Tanrıyı görmediğinizi mi iddia ediyorsunuz. Tipik bir örnek vardır. Deniz kızınının var olduğunu söyleyen dünyada bir tek deniz kızı bulup getirdi mi iddiasını ispata yeter. Ancak deniz kızının olmadığını söyleyen bütün okyanusları dolaşıp hiç birinde görmediğini ispat etmesi gerekir, kendini akıllı mı sanıyorsun hajı.
Ama tanrıdan kasıt ''Allah'' ise olmadığı rahatlıkla söylenebilir.Çünki kutsal kabul edilen metinlerde portresi çizilen tasarımcının olmadığını biliyoruz.
Sayın Gülistan,
Sizin örneğinizde gerçek hayatla örtüşmüyor.İnsan bededi: Tv alıcısı olarak kabul edilmiş.
Sorsam neden öyle...
Gerçekle ilgisi var mı?
Bir teşbih yapacaksanız gerçekliği de olmalı.
İşime öyle geldi oyüzden bu tür bir örnek verdim gibi olmuş.
İnsan gönlü nedir?
Beyin alıcının kompütür sistemi demişsiniz.Alıcı nedir,içinde ne türden bir komp.sis. vardır?
Görüyorsunuz her şey muhal.
Bu nedenle üzerinde durmayacağım.
Yorum