Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Evrendeki Ince Ayar,

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Evrendeki Ince Ayar,

Evrendeki Ince Ayar,

20. yüzyılda birbiri ardına gelen bilimsel bulgular, hem astrofizik hem de biyoloji alanlarında, evrenin ve canlıların yaratıldığını ispatladı. Bir yandan Darwinizm'in tezleri bir bir çökerken, diğer yandan da evrenin yoktan yaratıldığını gösteren Big Bang teorisi ve maddesel dünyada büyük bir tasarım ve "hassas ayar" (fine tuning) bulunduğunu gösteren bulgular, materyalizm iddialarının asılsızlığını bir kez daha gösterdi.
    Canlılığın oluşması için gerekli olan koşullara baktığımızda, bir tek Dünya'nın böylesine özel bir ortama sahip olduğunu görürüz. Yaşam için elverişli olan bu ortamı sağlamak içinse saymakla bitiremeyeceğimiz kadar koşul aynı anda, kesintisiz olarak gerçekleşmektedir. Evrende yaklaşık olarak 100 milyar galaksi ve her birinde ortalama 100 milyar yıldız ve bir o kadar da gezegen olduğu düşünülürse, Dünya'da böylesine istisnai bir ortamın oluşmasındaki önem daha iyi anlaşılacaktır
    Big Bang'in patlama hızından atomların fiziksel dengelerine, dört temel kuvvetin oranlarından yıldızların simya işlemlerine, Güneş'in yaydığı ışığın cinsinden suyun akışkanlık değerine, Ay'ın Dünya'ya olan uzaklığından atmosferdeki gazların oranına, Dünya'nın Güneş'e olan uzaklığından ekseninin yörüngesine olan eğimine, Dünya'nın kendi etrafındaki dönüş hızından Dünya üzerindeki okyanusların, dağların fonksiyonlarına kadar her detay bizim yaşamımız için olağanüstü derecede uygundur. Bugün bilim dünyası evrenin bu özelliklerini, "İnsani İlke" (Anthropic Principle) ve "İnce Ayar" (Fine Tuning) kavramlarıyla ifade etmektedir. Bu kavramlar, evrenin, amaçsız, başıboş, tesadüfi bir madde yığını olmadığını, aksine insan yaşamını gözeten bir amaca göre, hassas bir biçimde tasarlandığını özetlemektedir.

"Göklerde ve yerde olanlar Allah'ındır ve (bütün) işler Allah'a döndürülür"Ali imran/119

"Göklerin ve yerin hükümranlığı kendisinin olan, çocuk edinmeyen, hükümranlıkta ortağı bulunmayan, herşeyi yaratıp bir ölçüye göre düzenleyen ve dünyaları uyarmak üzere kuluna hakkı batıldan ayırdeden Kuran'ı indiren Allah yücelerin yücesidir"Furkan/1_2

"Gökleri yedi kat üzerine yaratan O'dur. Rahman'ın bu yaratmasında bir düzensizlik bulamazsın. Gözünü bir çevir bak, bir çatlak görebilr misin?" Mülk/3

"Allah'ın, göğü yedi kat üzerine nasıl yarattığını görmez misiniz?"Nuh/15

Yukarıdaki ayetlerde Allah'ın yaratmasındaki ölçü ve uyuma dikkat çekilmektedir. Furkan Suresi'nin 2. ayetinde "ölçüp biçmek, ayarlamak, ölçüyle yapmak" anlamlarına gelen "takdiyr" kelimesi, Mülk Suresi'nin 3. ayeti ile Nuh Suresi'nin 15. ayetinde ise "uyum içinde olan" anlamına gelen "tibaka" kelimesi kullanılmaktadır. Ayrıca Allah Mülk Suresi'nde "ihtilaf, aykırılık, uygunsuzluk, düzensizlik, zıtlık" anlamlarına gelen "tefavutin" kelimesi ile uyumsuzluk arayanın bunda başarılı olamayacağını bildirmektedir.
    20. yüzyılın sonlarına doğru kullanılmaya başlanan "hassas ayar" (fine tuning) ifadesi de, bu ayetlerde bildirilen gerçeği tasdik etmektedir. Son 20-30 yıl içinde pek çok bilim adamı veya bilim yazarı, evrenin bir rastlantılar yığını olmadığını, aksine her detayda insan yaşamını gözeten olağanüstü bir tasarım ve ayar bulunduğunu gösterdiler. (Bkz. Harun Yahya, Evrenin Yaratılışı, Harun Yahya, Mucizeler Zinciri) Evrendeki birçok özellik, evrenin yaşam için özel olarak tasarlandığını açıkça göstermektedir. Fizikçi Dr. Karl Giberson, bu gerçeği şöyle ifade etmektedir:
    Son 40 yıldır, fizik ve kozmolojideki gelişmeler bilim sözlüğüne "tasarım" kelimesini geri getirdi. 1960'ların başında fizikçiler, insan hayatı için açıkça "ince ayar" yapılmış bir evrenin örtüsünü açtılar. Evrende hayatın var olmasının, kesinlikle olanaksız ve kusursuz bir dengedeki fiziksel faktörlere bağlı olduğunu keşfettiler.
    İngiliz astrofizikçi Prof. George F. Ellis, bu ince ayardan şöyle söz etmektedir:
    (Evrendeki) bu kompleksliği mümkün kılan kanunlarda hayret verici bir ince ayar görünüyor. Evrende var olan bu kompleksliğin gerçekleşmesi, "mucize" kelimesini kullanmamayı çok güçleştiriyor.

alıntı
    "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
    "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Ynt: Evrendeki Ince Ayar,

Bir yandan Darwinizm'in tezleri bir bir çökerken
    Çok iddialı bir söz.Evrim okutulmadan biyoloji öğrenilemez.Savunduğunuz akıllı tasırım ise ABD.'de mahkeme kararı ile bilimsel olmadığına hükmedildi.

Canlılığın oluşması için gerekli olan koşullara baktığımızda, bir tek Dünya'nın böylesine özel bir ortama sahip olduğunu görürüz.
    Dünyadan başka bir yere gittin mi?
    Nereden biliyorsunuz başka galaksilerde hayat olmadığını?Samanyoluna en yakın galaksi Adromeda galaksisidir.Bize uzaklığı 2.2 milyon ışık yılıdır.Bir trilyona yakın yıldız barındırmaktadır.Işık hızında gitsen bile oraya varman 2.2 milyon yıl sürüyor.Burada hayat olmadığını neye dayanarak söyleyebiliyorsun?Olabilir de olmayabilir de.
    Big Bang'in patlama hızından atomların fiziksel dengelerine, dört temel kuvvetin oranlarından yıldızların simya işlemlerine, Güneş'in yaydığı ışığın cinsinden suyun akışkanlık değerine, Ay'ın Dünya'ya olan uzaklığından atmosferdeki gazların oranına, Dünya'nın Güneş'e olan uzaklığından ekseninin yörüngesine olan eğimine, Dünya'nın kendi etrafındaki dönüş hızından Dünya üzerindeki okyanusların, dağların fonksiyonlarına kadar her detay bizim yaşamımız için olağanüstü derecede uygundur.
    Bunda şaşacak ne var.Aksi olsa dünyada hayat olmazdı zaten.Güneş sistemindeki diğer gezegenlerde bu dengeler bulunmadığından hayat yoktur.Bu kadar basit.

"Gökleri yedi kat üzerine yaratan O'dur.
    Göklerden kastedilen nedir?Bir zahmet açıklarmısınız?
    Kastettiğiniz atmosfer tabakaları ise ,bunlat 7 kat değildir.Daha öncede yazdım atmosfer tabakası 5 kattır.

Rahman'ın bu yaratmasında bir düzensizlik bulamazsın.
    Düzenden neyi kastettiğinizi anlamadım.Allah evreni yarattı ve bu yaratma işi bitti diyorsanız yanılırsınız.Allah herşeyi yaratıp düzene koymuş olsaydı,Galaksiler çarpışmazdı.Adromeda ,samanyolundan daha büyük bir galaksidir.Bir kaç milyar yıl sonra bu iki galaksi çarpışacak ve samanyolu yok olacaktır.Hangi düzenden bahsediyorsunuz.
    Gözünü bir çevir bak, bir çatlak görebilr misin?" Mülk/3
    Burada Kurandaki dünyanın yuvarlak değilde,düz algılandığını anlıyoruz.Dünya döşek gibi düzdür.Bunun üzerinde yedi gök yine düz bir şekildedir ve bu gök üzerimize düşmesin diye Allah tarafından tutulmaktadır.Güneş dünyanın üzerinde dolaşmaktadır.Sabah doğudan çıkmakta ,öğlen tepede ve akşamda batıdan bir balçığa batmaktadır.Aynen böyle tarif ediyor Kuran.Hangi bilimden bahsediyorsunuz beyim.

"Allah'ın, göğü yedi kat üzerine nasıl yarattığını görmez misiniz?"Nuh/15
    Bunun yanlış bir bilgi olduğunu daha öncede söyledim.Kastedilen atmosfer tabakalarıdır ve 7 değil 5 kattır.

Yorum

[quote author=hacı link=topic=9588.msg61444#msg61444 date=1258147891]
      Bunda şaşacak ne var.Aksi olsa dünyada hayat olmazdı zaten.Güneş sistemindeki diğer gezegenlerde bu dengeler bulunmadığından hayat yoktur.Bu kadar basit.
      [/quote]

sayın hacı, şaşılacak şey şudur: "nasıl oluyorda her şey insanın yaşaması için bu kadar uygun olmuştur? hele hele bu tesadüfse?"

Yorum

sizin dediğiniz şu tesadüf meselesi aynen buna benzer: "bi insan olsun harf tanımasın, yazmayı okumayı bilmesin, kalem tutmayı bilmesin ancak ona biraz kağıt birde kalem verilsin. bu insanda kalemi kağıtın üstüne koyup rastgele durmadan çeke ve bizde alıp kağıtı bakdığımızda kağıtta "Leyla ve Mecnun" hikayesinin yazılı olduğunu görelim." şimdi benim sorum şu sizce böyle bir şey ola bilirmi?

Yorum

sayın hacı cevap olarak yazdıklarınıza çok güldüm ama

Bir kaç milyar yıl sonra bu iki galaksi çarpışacak ve samanyolu yok olacaktır.

buna daha çok güldüm nedeni bu çarpışma olsılığı ile alkalı değil sizin çarpık inancınızdan ötürü yada inançsızlığınızdan

Görmedğim şeye inanmam diyorsunuz ama milyarlarca yıl sonra olacağı sanılan olaya inanıyorsunuz bilim adamlarının bile kabul ettiği evrende tesadüfün olmadığı inancına siz inanmıyorsunuz bide bilimle ortaya atılmaya somut olarak görülmeyen şeye inanmam diyorsunuz bize bunları bilimormusunuzda söylüyorsunuz diye sorduğunuz aynı soruları lütfen dönünde bir kendinize sorun

Siz neye dayanarak bu evrenin yaratıcısı olmadığını savunuyorsunuz neye dayanarak maymundan dönüştüğünüze inanıyorsunuz

Bu arada bu maymun meseleside amma ilginç

Madem maymundan dönüştünüz şuan niye maymunlar inasana dönüşmüyor bu çok ilginç maymun nasıl inasana dönüştü birden mi safha safha mı safha safha ise bu nezama kadar sürdü yok eğer birdense biz neden günümüzde maymunların insana dönüştüğünü göremiyoruz eğer maymunlar kendi aralarında insanlığın nüfusu tamam oldu artık bizim insan olmamıza gerek kalmadı diyorlarsa şuanki maymunlar ne diye yaşıyor hem ilk maymun nasıl oluştu big bang sonrasında dünyayı maymunlar mı istila etti dünyanın ilk oluşunda burası insan gezegeni değilde maymun gezegenimiydi vs. vs. vs.

Allah aşkına diyecem ama Allaha inanmıyorsunuz ımmm ne diyelim maymun askına biraz düşünün evrenin yaratıcısı olmadığına kanaat getireceğinize yaratıcının olduğunu nasıl anlayabilirm diye kendinizi yorun insan görmediğine inanmaz Allah var ve görünüyor evrendeki herşey Allahın sıfatlarının tecellisidir bir çiçeğin açması ağacın meyve vermesi

düşünün bi kere bir kurumuş çekirdek toprağa düşüyor filizleniyor büyüyor ve binlerce meyve veriyor öylesine ki o verdiği her meyvede kendinden bir kaç tanede fazlasıyla sunuyor SubhanAllah hiç mi düşünmezsiniz Rabbimiz ne güzel şeyler yaratmış insan bu çekirdeğin toprağa düşmesiyle bile imana gelir neki insandan insan çıkıyor

Bu arada madem biz maymundan türedik şuan neden insandan insan meydana geliyor arada bir değişiklik yapsak ya maymun insan doğursa insan maymun doğursa enteresan olur değil mi

Aslında böyle birşey olmayacağını benim kadar sizde iyi biliyorsunuz çünkü herşey bir düzen üzere yaratılmıştır ne insan hayvan doğurur ne hayvan insan doğurur olmaz böyle şey
          "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
          "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Bir kaç milyar yıl sonra bu iki galaksi çarpışacak ve samanyolu yok olacaktır.

buna daha çok güldüm nedeni bu çarpışma olsılığı ile alkalı değil sizin çarpık inancınızdan ötürü yada inançsızlığınızdan

Görmedğim şeye inanmam diyorsunuz ama milyarlarca yıl sonra olacağı sanılan olaya inanıyorsunuz
            Bunu söyleyen astronomlar.Çarpışmanın kaçınılmaz olduğu ve zamanı bile hesaplanmış.Nesine şaştınız anlayamadım.Gülme kısmına bir şey diyemem.Allah daha çok güldürsün.Ama bu gülüşün birazda cehaletten kaynaklanmasından korkarım.

Siz neye dayanarak bu evrenin yaratıcısı olmadığını savunuyorsunuz neye dayanarak maymundan dönüştüğünüze inanıyorsunuz
            Yaratıcının varlığını kanıtladınız mı?İspat külfeti iddia edene düşer.Eğer bir yaratıcı var diyorsanınız buyrun ispat edin.Maymundan dönüştüğümüzü söylemedeim.Ortak atamız(şempanze ile) olduğunu söylüyorum.

Madem maymundan dönüştünüz şuan niye maymunlar inasana dönüşmüyor bu çok ilginç
            Evrim teorisinin en alt düzeyde karşı savlarından biridir. söyleyen kişinin evrim teorisiyle ilgili tek satır okumadığını gösterir.

http://www.youtube.com/user/Garajimd...17/HE9GWclJ0qs

Bu arada madem biz maymundan türedik şuan neden insandan insan meydana geliyor
            Aynı demagojiye devam ediyorsun.
            Biraz öğren sonra konuşalım.

Yorum

başkalarına saçma sapan bilgi bile olmayan boş şeyleri öğreninde gelin diyeceğinize asıl siz gdinde gerçek ilmi bilgileri öğreninde gelin
              [glow=red,2,300]Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
              Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
              Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.[/glow]

Yorum

bu arda verdiğiniz linke baktım siz bu saçmalıklara mı inanıyorsunuz bide bunlara bilim mi diyorsunuz bunlar kendine birkaç senelik ömründe hiçbir sorumluluk yüklemek istemeyenlerin uydurdukları saçma teorilerden başka ne olabilirki

adam maymunken yürüyo insan oluyo tanrıyı arıyo ???
                tanrıya baktık göktemi yok yerdemi yok şu mu yok bumu yok

birşeyler elde etmemek için öyle saçmalıklar ortaya konulmuş ki bunu 3 yaşındaki çocuk bile kabul etmez

Benim kızım 3 yaşında desemki kızım biz evrim geçi
                rdik aslında maymunduk ama insan olduk annem kafayı mı yedi diye bön bön bakar bana

sizki sözde araştırdığınızı söylüyorsunuz araştırmalarınız bu saçmalıklar la mı sınırlı yada bu saçmalıklara araştırma mı diyorsunuz

peeh

Yorum

başkalarına saçma sapan bilgi bile olmayan boş şeyleri öğreninde gelin diyeceğinize asıl siz gdinde gerçek ilmi bilgileri öğreninde gelin
                  Önyargılı,subjektif bir değerlendirme.Aslında ''değerlendirme''bile sayılmaz.Kanıtlarla desteklemenizi temenni ederim.

bu arda verdiğiniz linke baktım siz bu saçmalıklara mı inanıyorsunuz bide bunlara bilim mi diyorsunuz bunlar kendine birkaç senelik ömründe hiçbir sorumluluk yüklemek istemeyenlerin uydurdukları saçma teorilerden başka ne olabilirki
                  Aynı subjektif itham.Nesi saçma,nesi bilime aykırı ,bunları ortaya koyarsanız ,üzerinde tartışabiliriz.

sizki sözde araştırdığınızı söylüyorsunuz araştırmalarınız bu saçmalıklar la mı sınırlı yada bu saçmalıklara araştırma mı diyorsunuz

peeh
                  Sizce gerçek ne peki.Mesela fosiller hakkında ne düşünüyorsunuz?
                  Sizce hepsi sahte mi?
                  Evrimsel süreçde varolan değişimlere ilişkin olarak bir kaç soru sordum.Bu sorulara islami açıdan ne tür cevaplar veriyorsunuz?
                  Mesela erkekte hiç bir işe yaramayan ''meme'' yi Allah neden var etmiş?
                  Varmı bir cevabın?
                  Yoksa sadece ''Peehh'' mi?

Yorum

yazdıklarım bana ait fikirlerdir bu fikirlerimin sebebi sizin yansıttığınız tutumlardır ve genelde ateistlerin

şöyleki bir yaratıcı var mı diye araştırmak yerine bir yaratıcı yoktur deyip bu yönde araştırma (sözde) yapmalarıdır

saçma olan izlediğim videolardaki teoriler ve sözde bilim adamlarının tutumları idi

mesela bi tanesinin tanrıyı araöa girişimi
                    hristiyandan girip budistten çıkarak uydurulmuş tanrıların aslında olmadığını ispata çalışmaları son derece saçma bir yöntem

şenpanze ile insan genlerini ortaya çıkartıp koca koca sayfalar dolusu genlerin benzerliklerin ortaya koymaya çalışarak insanlığın şenpanzeden türediğini zırvalaması son derece saçma

zırvalamak tabiri ağır bi tabir olabilir ama şu varki gerçekten zırvalanıyor akıl sahibi hiç kimse ki dini Allahı bilmeyen bir kişi bile böyle birşeyi kabul etmez nitekim bunu küçük bir çocukta kabul etmez en azından o bizim insan onun hayvan türünden olduğumuzu kavrar ve hayvandan insan türemeyeceğini akleder ama fıtratları bozulmuş insanlar ne yazıkki doğruyu aramadan yanlışın doğruluğunu ispata çalışmaya uğraşıyorlar

bakın benim bu konularda pekde bilgim yok ama sizin ne kadar saçma fikirler peşinde koştuğunuzu göstermek için küçük bir araştırma yapacağım zamanım el verdiğince
                    sorularınızı hatırlamıyorum ama arkadaşlar size yterli cevabı vermişlerdir sizin bu konuda objektif olmanız gerekmektedir gerçekleri görmeniz için

Şunu da belirtmeliyim ki Allah hiçbir şeyi boşuna faydasız yaratmamıştır elbette herşeyin bir sebebi vardır

Yorum

sayın hacı, ne zaman gelseniz benim sorumu - şu Leyla Mecnun meselesini - de cevaplandırın

Yorum

şenpanze ile insan genlerini ortaya çıkartıp koca koca sayfalar dolusu genlerin benzerliklerin ortaya koymaya çalışarak insanlığın şenpanzeden türediğini zırvalaması son derece saçma
                        Orada böyle bir iddia yok.İzlediğini anlamamışsın sanırım.
                        Şempanze ve İnsan ortak bir ataya sahip.O yüzden DNA dizilimleri %97-99 benzeşiyor.Öyle değil diyorsan bu benzerliğin nedenlerini açıklaman gerekir.Yani sadece reddederek kaçamazsın,var olan bu durumu ayrıca açıklayabilmen gerekir.Nedir bu benzerliğin sebebi...

sayın hacı, ne zaman gelseniz benim sorumu - şu Leyla Mecnun meselesini - de cevaplandırın
                        Yeterli zaman verildiğinde bir maymunda bu yazıyı yazabilir.

Yorum

ben ne fizikçi ne biyoloji uzmanı nede bilim adamıyım ne kadar gen benzeşmesi var bunu bilmem ama birşeyin benzemesi onunla ortak olması anlamına mı gelir bu saçma sadece benzer yanları yada henüz cevaplanmamış soruları bulup bunları evrime delil olarak sunuyorsunuz olayları hepAllah yoktur bunun delili bu diye sunuyorsunuz ama Allah varsa bunun delili nedir diye araştırmanız gerekir (bence)

bir çekirdeğin toprağa düşmasi filizlenmesi meve vermesi sonbaharda solup ilk baharda canlanması bence düşünen akıl sahipleri için en büyük örnektir Bu düzen aşı boş asla ve asla yürümez elbetteki bu düzeni idare eden bir idareci vardır ve bu hiç şüphesiz Herşeye Kadir olan Allah c.c. dir

Yorum

[quote author=hacı link=topic=9588.msg63174#msg63174 date=1259687004]
                            Yeterli zaman verildiğinde bir maymunda bu yazıyı yazabilir.
                            [/quote]

herhalde o maymuna harfleri tanıyordur

Yorum

[quote author=EdRiKnİ link=topic=9588.msg63176#msg63176 date=1259687953]
                              ben ne fizikçi ne biyoloji uzmanı nede bilim adamıyım ne kadar gen benzeşmesi var bunu bilmem ama birşeyin benzemesi onunla ortak olması anlamına mı gelir bu saçma sadece benzer yanları yada henüz cevaplanmamış soruları bulup bunları evrime delil olarak sunuyorsunuz olayları hepAllah yoktur bunun delili bu diye sunuyorsunuz ama Allah varsa bunun delili nedir diye araştırmanız gerekir (bence)

bir çekirdeğin toprağa düşmasi filizlenmesi meve vermesi sonbaharda solup ilk baharda canlanması bence düşünen akıl sahipleri için en büyük örnektir Bu düzen aşı boş asla ve asla yürümez elbetteki bu düzeni idare eden bir idareci vardır ve bu hiç şüphesiz Herşeye Kadir olan Allah c.c. dir
                              [/quote]
                              Madem hiçbirşey değilsin,neden haddini bilmeyip susup yerinde oturmazsın.........Bu düzeni idare eden bir güç var ise eğer,ispatlayın ozaman,bilimsel yöntemlerle............Ya da bu düzeni sizin anladığınız anlamda idare den bir Allah var ise;bilin ki bu işi yanlış idare ediyor.......Her doğa afetinde yok ve yoksul insanlar telef olup gidiyor en azından.............

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X