Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Darwinizm ne?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Darwinizm ne?

mikdat bin esved kardeşim, benim yazımın editlenmesine gerek yokdu. çünkü ben onların kabul ettiği bir şeyle onlara hitap ettim. adamın birisi benim baban hayvan diyorsa benim ona sen hayvansın. hayvan oğlusun dememde ne sakınca var?

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=9976.msg63622#msg63622 date=1259914771]
      [quote author=CEPNİ61 link=topic=9976.msg63526#msg63526 date=1259854598]

Peki bu kafa ile gidersek eğer;avret yerlerini hurma yaprağı ile örten ,hurma ve lanetlenmiş meyvadan başka birşey yemeyen Hz.Adem ile Havva için ne diyeceğiz.....
      Biraz ciddiyet lütfen..........
      [/quote]

Sayın cepni burada Hz Adem için kullandığınız tabir hiç hoş değil.Böyle düşünebilirsiniz kendiniz gibi darvinci güruhun magazine ettiği Adem(as) profilinede iman edebilirsiniz buna saygı duyarım ama bunu bu şekilde sunmak benim inancıma saygısızlıktır.

KURAN Adem(as)'in bir çok ilimle donatıldığını onun bir peygamber olduğunu buyururken.
      Darvinist masalcı ve magazinel bir yaklaşımla onu(as) haşa çıplak gezen ve avret yerini hurma yaprağıyla kapatan bir "kendini bilmez" olarak göstermek hiç hoş değil.
      [/quote]
      Arkadaşım o ifadeler dini kaynaklarda geçen ifadeler.....Ben de o ifadelere sadık kalarak söylüyorum söylediklerimi....
      Darwin düşüncesini insan atasının hayvan olduğuna indirgeyen bu yetersiz ve de yeteneksiz anlayışlara hitap ederek diyorum ki;sizce Hz.Adem ve Havva da kendi dönemlerinde sizin yakıştırdığınız gibi yaşamıyorlar mı idi....Başka türlü olabilir mi idi....
      Arkadaşlar,ısrar ve de inatla Darvin düşüncesinin insan atasının hayvan oılduğunu söylüyor....Böyle bir iddia yok...Defalarca yazdım;Darvin düşüncesi şunu söylüyor;
      Bir canlı evrimleşerek bir taraftan insanı oluştururken,diğer taraftan da maymunu oluşturmuş olabilir....Olurmu olmaz mı;ben de bilmiyorum;bunun cevabını bilim verecek.....Belki doğrular belki reddeder....Bugünden bilme şansımız yok....Ama bilimsel çalışmalar bu düşünceden hareket ile binlerce buluş,teori,hayata geçirmiş....Hala o noktadan dini gerekçe ile saldırmanın ne anlamı var diye soruyorum ben de....
      Ve diyorum ki bu körü körüne ve de taklitçi yolla inanç iman pazarlayan tacirlere;Dini rahat bırakın.....Din bilime cevap vermek için yaşamıyor,yaşamayacak....Din kendi fonksiyonunu görecek;bilim kendi fonksiyonunu......Ne dini, bilim ile anlamaya çalışın,ne de bilimi din ile eleştirmeye....
      Söylemeye çalıştığım şeyler bunlar....

Yorum

sayın Cepni hangi dini kaynakta Ademin çıplak gezen bir mecnun olduğu yazılı
        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
        İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=9976.msg63670#msg63670 date=1259943532]
          [/quote]
          Ne giyiyordu üzerine.......Mecnun tabiri bana ait değil.....Kullanmamış olmam gerekir......Nerde kullandığımı söylerseniz,özür dileyip düzeltmeye hazırım....
          Ben avret yerlerini hurma yaprakları ile örttüğünü yazmıştım.....

Yorum

Soru bana sorulmadı ama ,cevap vermek isterim.

Adem ve Havvanın çıplak olduğu Tevrat'ta yazar.
            Yaratılış 2/25

http://incil.info/kitap/Yaratilis/2

Şöyle diyor.

25 Adem de karısı da çıplaktılar, henüz utanç nedir bilmiyorlardı.

Yorum

[quote author=hacı link=topic=9976.msg63678#msg63678 date=1259944776]
              Soru bana sorulmadı ama ,cevap vermek isterim.

Adem ve Havvanın çıplak olduğu Tevrat'ta yazar.
              Yaratılış 2/25

http://incil.info/kitap/Yaratilis/2

Şöyle diyor.

25 Adem de karısı da çıplaktılar, henüz utanç nedir bilmiyorlardı.

[/quote]
              Tevrat'ta aynen öyle yazar,doğrudur....Ama bizim kaynaklarımız da avret yerlerini hurma yaprakları ile örttüğü söylenir....
              Bizim kaynaklarımız;Tevrat'tan çok çok daha sonra olduğu için;utanç kavramı da geliştirilmiş işte.....En azından avret yerleri ile sınırlı olarak....

Yorum

E o zaman bizim kaynaktan örnek vereyim. ;D

7 / A'RAF - 22 : Fedellâhumâ bi gurûr(gurûrin), fe lemmâ zâkâş şecerete bedet lehumâ sev'âtuhumâ ve tafikâ yahsıfâni aleyhimâ min varakıl cenneh(cenneti), ve nâdâhumâ rabbuhumâ e lem enhekumâ an tilkumeş şecereti ve ekul lekumâ inneş şeytâne lekumâ aduvvun mubîn(mubînun).
                Böylece o ikisini aldatarak öncülük (önderlik) etti. Ağaçtan tadınca (meyvesini yeyince) ayıp yerleri kendilerine göründü (açığa çıktı). Ve Rab'leri (ikisinin Rabbi), ikisine şöyle seslendi: “Sizin ikinizi bu ağaçtan nehyetmedim mi (yasaklamadım mı)? Ve sizin ikinize, muhakkak ki şeytan apaçık düşmandır.” demedim mi?

Siz insaflı davranıp,yaprakla örtmüşsünüz ama işin aslı öyle değil.

Adem ile Havva cennet-ü ala'nın bahçelerinde dal - tarak arzı endam üderlerümüş.Bu böyle biline.Gözleri açıldıktan sonra yaprakla örtmüş olabilirler.

Yorum

[quote author=hacı link=topic=9976.msg63683#msg63683 date=1259946289]
                  E o zaman bizim kaynaktan örnek vereyim. ;D

7 / A'RAF - 22 : Fedellâhumâ bi gurûr(gurûrin), fe lemmâ zâkâş şecerete bedet lehumâ sev'âtuhumâ ve tafikâ yahsıfâni aleyhimâ min varakıl cenneh(cenneti), ve nâdâhumâ rabbuhumâ e lem enhekumâ an tilkumeş şecereti ve ekul lekumâ inneş şeytâne lekumâ aduvvun mubîn(mubînun).
                  Böylece o ikisini aldatarak öncülük (önderlik) etti. Ağaçtan tadınca (meyvesini yeyince) ayıp yerleri kendilerine göründü (açığa çıktı). Ve Rab'leri (ikisinin Rabbi), ikisine şöyle seslendi: “Sizin ikinizi bu ağaçtan nehyetmedim mi (yasaklamadım mı)? Ve sizin ikinize, muhakkak ki şeytan apaçık düşmandır.” demedim mi?

Siz insaflı davranıp,yaprakla örtmüşsünüz ama işin aslı öyle değil.

Adem ile Havva cennet-ü ala'nın bahçelerinde dal - tarak arzı endam üderlerümüş.Bu böyle biline.Gözleri açıldıktan sonra yaprakla örtmüş olabilirler.
                  [/quote]
                  Yani bizim de edep ve de hicap anlayışımız biraz daha gelişmiş,doğru....ama ne diyebiliriz ki;aslı da sizin yazdığınız gibi....

Yorum

sayın hacı, bunlarıda cevaplarsanız sevinirim:

Başlangıçta insanın kendine yakın hayvan türlerinden pek farkı yoktur. Doğada hazır bulduklarını yer, ağaçlar üzerinde ve kavuklarda örgütsüz bir şekilde barınır. Ama düşünme ve konuşma yetisini kazanmasıyla birlikte, yiyecek toplamada, DİĞER HAYVANLARA karşı kendini savunmada, doğal afetlere karşı kendini korumada, bazı ilkel taş araçları geliştirmek ve hemcinsleriyle dayanışma içine girmek kaçınılmaz olur. Bu aşamaya kadar, HAYVANLAR ARASINDA GEÇERLİ OLAN; BİYOLOJİNİN EVRİMLER KANUNU hüküm sürmektedir. (Kürt Hümanizmi ve Yeni İnsan, İstanbul, Nisan 2001, s.13)

HAYVANIN EN İLERİ SOSYALLEŞMİŞ BİÇİMİ İNSANDIR. En vahşi hayvandır insan, en acımasız hayvandır. (Kürt Hümanizmi ve Yeni İnsan, İstanbul, Nisan 2001, s.106)

sayın hacı, şmdi sorum şu: "siz (kusura bakmayın) hayvanmısınız?"

Yorum

evet doğrudur ama bunu yapanların darvinistler olması asıl değil. asıl olan bunu darvinizmin öğretimin esasını teşkil ettiği okullar olması! sizde getirin bakalım böyle posterler olsun ama Kum ve ya Necefde öğrenim görenler yapmış olsun.

Yorum

sayın hacı, şmdi sorum şu: "siz (kusura bakmayın) hayvanmısınız?"
                        İnsan sosyal bir hayvandır.

Sizin normal bir insan olduğunuzu varsayarak,benim ''Mırvav''la aranızdaki benzerlikleri ortaya koymam belki size bir fikir verebilir.

-Mırnav yiyecekleri ağzındaki dişlerle öğütür,burdan mide va bağırsaklar yoluyla dışarı çıkarır.
                        Seni normal kabul ettiğimden,muhtemelen sende benzer şekilde yeme-çıkarma(sindirim) yapıyorsun.
                        -Mırnavın iki gözü,iki kulağı,bir ağzı ve iki burun deliği var.
                        Seni normal kabul ettiğim için muhtemelen senin de iki gözün,iki kulağın...

Çok benzediğinizin farkında mısın?

Mırnav sevimlidir.

Yazdıklarınıza bakacak olursak,sizin için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Yorum

EDİT

Yorum

yani siz bir hayvansınız? tamam anladım bay hayvan. size iyi günler
                            Fizyolojik olarak ''Mırnav'' la olan benzerliklerini ortaya koydum.

Geriye mırnavdan farklı olman gereken ''Zeka'' kalıyor.

Ama ben hala aranızda herhangi bir fark bulamıyorum.

Mırnav'dan daha zeki olduğunuzu bize gösterebilirsiniz.

Daha zekice şeyler yaparak.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=9976.msg65297#msg65297 date=1260814617]
                              yani siz bir hayvansınız? tamam anladım bay hayvan. size iyi günler
                              [/quote]
                              Elmeddin Ampulü'nün ceryanı bitti,ve artık işe yaramaz....Ne de olsa her ampulün bir ömrü vardır...Değil mi...

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=9976.msg65301#msg65301 date=1260815056]
                                Elmeddin Ampulü'nün ceryanı bitti,ve artık işe yaramaz....Ne de olsa her ampulün bir ömrü vardır...Değil mi...
                                [/quote]

doğru, her ampülün bir ömrü var. ve görüyorum ki, sizin beyninizde ki, ampulün ömrü bitmiş

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X