Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Teistlere ve tasarımcılara sorular.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Teistlere ve tasarımcılara sorular.

[quote author=CEPNİ61 link=topic=9988.msg63773#msg63773 date=1259966256]
    [quote author=segaleyn link=topic=9988.msg63769#msg63769 date=1259965557]
    muttaki kardesim Allahu teala ayet kerimede zaten tanimlamis haci ve cepni gibileri Hasa bunlara Allahi gösterseniz bile yinede inanmazlar bunlara cevap yazan kardeslerimde degerli zamanlarini bosa harciyorlar bence.Hatta ne diye halen sitede tutuluyorlar merak ediyorum.Amaclari insanlarin beginlerini kurcalayamaya calismak bence siteye girmis bir virusten farklari yok..Sahsen ben yazilarini okuyunca sinirlerim bozuluyor .Yönetimden antivürüs programini devreye gecirmelerini rica ediyorum.Bu tür inancsizlerin sitemizde yeri olmamali bence.
    [/quote]
    Sen yine de oku istersen,belki de o hani Ashaf_ı kehf var ya,onların bir kıtmiri vardı....Yine o çıkıp çarşı pazardan birşeyler alıp gelmişti...ve de yüzyıl uyuyan o ashab-ı Kehf o uyukularından uyanmışlardı....sana bir kıtmir bulma şansımız yok,kendi kendine ister uyan,ister israfilin öttüreceği sur çağrısına kadar uyu...Ne yapalım yani....
    [/quote]
    Uyanmasi gereken birileri varsa oda sizlersiniz.Rabbime sükürler olsun ki ona inanmak icin delile ihtiyacim yok .Siz zavalllilar aslinda cirpiniyorsunuz cünkü fitratinizda inanma ihtiyaci var ama illede buna karsi gelmek istiyorsunuz benim yasadigim ic huzuru sizler yasayamadginiz icin aciyorum aslinda sizlere.Bence cirpinmaktan vaz gecin artik rabbinize teslim olun ki geceleri basinizi yataga koydugunuzda huzur icinde uyuyabilesiniz.

Yorum

[quote author=segaleyn link=topic=9988.msg63783#msg63783 date=1259967165]
      [quote author=CEPNİ61 link=topic=9988.msg63773#msg63773 date=1259966256]
      muttaki kardesim Allahu teala ayet kerimede zaten tanimlamis haci ve cepni gibileri Hasa bunlara Allahi gösterseniz bile yinede inanmazlar bunlara cevap yazan kardeslerimde degerli zamanlarini bosa harciyorlar bence.Hatta ne diye halen sitede tutuluyorlar merak ediyorum.Amaclari insanlarin beginlerini kurcalayamaya calismak bence siteye girmis bir virusten farklari yok..Sahsen ben yazilarini okuyunca sinirlerim bozuluyor .Yönetimden antivürüs programini devreye gecirmelerini rica ediyorum.Bu tür inancsizlerin sitemizde yeri olmamali bence.
      [/quote]
      Sen yine de oku istersen,belki de o hani Ashaf_ı kehf var ya,onların bir kıtmiri vardı....Yine o çıkıp çarşı pazardan birşeyler alıp gelmişti...ve de yüzyıl uyuyan o ashab-ı Kehf o uyukularından uyanmışlardı....sana bir kıtmir bulma şansımız yok,kendi kendine ister uyan,ister israfilin öttüreceği sur çağrısına kadar uyu...Ne yapalım yani....
      [/quote]
      Uyanmasi gereken birileri varsa oda sizlersiniz.Rabbime sükürler olsun ki ona inanmak icin delile ihtiyacim yok .Siz zavalllilar aslinda cirpiniyorsunuz cünkü fitratinizda inanma ihtiyaci var ama illede buna karsi gelmek istiyorsunuz benim yasadigim ic huzuru sizler yasayamadginiz icin aciyorum aslinda sizlere.Bence cirpinmaktan vaz gecin artik rabbinize teslim olun ki geceleri basinizi yataga koydugunuzda huzur icinde uyuyabilesiniz.
      [/quote]
      Biz oraları geçtik be arkadaşım;şimdi çok daha ileri modeller peşindeyiz....Biz şimdi geceleri çalışıp gündüzleri uyuyoruz,neden biliyormusun;ürettiklerimizi satın alanlar bizden 12 saat daha ilerideler de ondan.....

Yorum

bir insan bebeğini sırtına alsın ve ağaçtan ağaca zıplar gibi yerde zıplasın o çocuğun gazı çıkar mı? Doktorun "çocuğu sırtına al ve zıpla bu şekilde gazı çıkar diye bir önerisini gördünüz mü? Ama iş Allah'a akıl veremeye gelince bu kadar akıl dışı fikirleri insanlar üretebiliyorlar.

Allah'a akıl veren bu proflar haydi göz, kulak, böbrek gibi bir organı yapsınlar? Ondan sonra Allah şurda yanlış yapmış desinler?
        Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

[quote author=özdemir link=topic=9988.msg63837#msg63837 date=1260003435]
          bir insan bebeğini sırtına alsın ve ağaçtan ağaca zıplar gibi yerde zıplasın o çocuğun gazı çıkar mı? Doktorun "çocuğu sırtına al ve zıpla bu şekilde gazı çıkar diye bir önerisini gördünüz mü? Ama iş Allah'a akıl veremeye gelince bu kadar akıl dışı fikirleri insanlar üretebiliyorlar.

Allah'a akıl veren bu proflar haydi göz, kulak, böbrek gibi bir organı yapsınlar? Ondan sonra Allah şurda yanlış yapmış desinler?

[/quote]

yapılmaz mı yani? genetik bilimi bunu mümkün kılmaz mı? klonlamayla yapılan böyle bir şey olmayacak mı?

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=9988.msg63785#msg63785 date=1259967398]
            [/quote]
            Biz oraları geçtik be arkadaşım;şimdi çok daha ileri modeller peşindeyiz....Biz şimdi geceleri çalışıp gündüzleri uyuyoruz,neden biliyormusun;ürettiklerimizi satın alanlar bizden 12 saat daha ilerideler de ondan.....
            [/quote]

12 saat ileri olanlar 12 imamı bulamazlarsa herkesten 12 saat ileride cehennemi boylayacaklar.. taklitçileri ve sevenleriyle beraber..

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=9988.msg63759#msg63759 date=1259964207]
              Bu tür davranış ve anlayışlar,açık bir yenilginin içerisinden,destansı bir galibiyet üretme çabaalrından öteye gitmez....
              Sonradan tamamlanacak nuru bekleyen beklesin,ama elin gavuru beklemiyor işte.....Bak 3g teknolojisinin arkasından 4 boyutlu sistemi dayatmaya başladılar....
              [/quote]

e herkes cenneti için çalışır. dünya elin gavurunun cenneti. daha çok satacak daha yenisini üretecek daha çok sömürecek nefisleri daha çok azdıracak ki kırallığı daha da yükselsin. mazlumların kanları ve kemiklerinden oluşan yığınlar, sömürdüğü iş güçleri daha büyük dağ olsun...

bizdeki açılımı ise cehennemdeki derecesi daha da aşağı olsun:

Ali imran 196: Inkar edenlerin diyar diyar gezip refah icinde dolasmasi sakin seni aldatmasin; az bir faydalanmadan sonra onlarin varacaklari yer cehennemdir. O ne kotu duraktir!..

sizin gibi sömürü karşıtı birinin kapitalizmin vahşiliği ve daha çok sömürmesi için daha çok üretimi körüklemesi anlaşlır bir durum değil...

[quote author=CEPNİ61 link=topic=9988.msg63772#msg63772 date=1259966047]
              Müslümanlar 4g yi veya bilmem hangi şeyi reddetse ne olur,kabul etse ne olur...ne etkisi olabilir ki...Kimin umurunda olur ki...
              [/quote]

oysa müslümanlar bu gün yüce peygamber tatbikatlarında ya da son peygamber tatbikatlarında yine 33 gün hizbullah israil savaşında... uyumadıklarını Mehdi a.f. in gelişine kendilerini hazırladıklarını batılı suyun üzerindeki köpük gibi kaldırıp atacak patlatacaklarını göstermişlerdir.. elhamdülillah...

sizin gibiler Mekkeli müşrik aydın olarak geçiniyordu.. Peygamber Medine'de bir avuç şehri koruyabilmek için hendek kazıyordu. bir taş çıktı onu sökemediler hendekte. sonunda Peygamber bismillah dedi bir balyozda üç kıvılcım fırladı iran ve bizans sizin olacak dedi

müşrik aydınlar sizn gbi dalga geçtiler bizle başedemiyo sınırılarını ve elindeki silahları askerlerinin sayısını bilmediği dünyanın süper güçlerine meydan okuyo dediler... ama ne oldu 30 yıl sonra iran sarsıldı...

Allah bir şey dediyse olur o kadar...

Yorum

[/quote]

Konuya yabancı olduğunuz anlaşılıyor.

Bilgisi olmadan,fikir ileri sürmek sizlere has bir özellik olsa gerek.

Ama anlatayım.Bilmeyenlere öğretmeyi görev edindim.

Gazı olan bebekler kucağa alınır ve sırt ile belin üst kısımları arasına elinizle yavaş yavaş tokatlarsınız.
                Bebek bu durumda gaz çıkarıp rahatlar.

Yorum

[quote author=hacı link=topic=9988.msg63855#msg63855 date=1260010629]

[/quote]

Konuya yabancı olduğunuz anlaşılıyor.

Bilgisi olmadan,fikir ileri sürmek sizlere has bir özellik olsa gerek.

Ama anlatayım.Bilmeyenlere öğretmeyi görev edindim.

Gazı olan bebekler kucağa alınır ve sırt ile belin üst kısımları arasına elinizle yavaş yavaş tokatlarsınız.
                  Bebek bu durumda gaz çıkarıp rahatlar.
                  [/quote]

senin şuanda söylediğinle başta verilen bilgiler birbirini tutmuyor. Eğer sana göre çocuğun gazı bel kısmının sıvazlanmasıyla çıkıyorsa, nasıl oluyorda ağaçta karın kısmı annenin sırtına dayanan çocuğun gazı karına yapılan basınçla çıkıyor. Eğer senin dediğin gibi gaz sırtın sıvazlanmasıyla çıkıyorsa ağaçtaki annenin bebeğini sırtına alırken çocuğunun ön tarafı değil arka tarafı annenin sırtına yaslanması gerekir ki doğada bu tarife uyan hiçbir hayvan yoktur.

İkinci olarak iki ayağıüzerinde yürüyen insanın ağırlık taşımasıyla omurga ağrıları çektiğini, dört ayaklı hayvanın ise basınç dört ayağı üzerine eşit dağıtıldığı için hayvanın böyle bir sorununun olmadığını söylenmiş.

Burdada apaçık bir hata var. Çünkü eğer insan dört ayaklı bir kedi, köpek, aslan gibi yük taşımasa omurga sorunu olmayacaktır. Aynen yük taşımayan bir kedi gibi. Burada bir problem yoktur. Eğer bahsettiğin hayvanlar dört ayaklı olmasına rağmen orantısız yük yüklenirse onlarda da omurga rahatsızlığı olacağı kuşkusuzdur. Elbetteki hangi hayvan olursa olsun her hayvanın bir yük taşıma kapasitesi vardır. Hayvanın kapasitesinin üstünde yük taşıtıldığında elbetteki sorun çıkacaktır. Eşşeğin taşıyacağı yükü kedinin sırtına yüklerseniz o kedide sorun çıkmaz mı? Aynı şekilde insanında bir yük taşıma kapasitesi vardır. İnsan kendi kapasitesine uygun bir yükü taşıdığında niçin sorun çıksın? Ha dersen ki insanın kapasitesi atın, eşşeğin kapasitesinden düşük o ayrı bir mesele. Kedinin , karıncanın taşıyacağı yük de insanınkinden düşük? Bana iki ayağı üzerinde yürüyüpte sırf iki ayağı üzerinde yürüdüğü için omıurga rahatsızlığı çeken bir insan gösterir misin?
                  Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Eğer sana göre çocuğun gazı bel kısmının sıvazlanmasıyla çıkıyorsa, nasıl oluyorda ağaçta karın kısmı annenin sırtına dayanan çocuğun gazı karına yapılan basınçla çıkıyor. Eğer senin dediğin gibi gaz sırtın sıvazlanmasıyla çıkıyorsa ağaçtaki annenin bebeğini sırtına alırken çocuğunun ön tarafı değil arka tarafı annenin sırtına yaslanması gerekir ki doğada bu tarife uyan hiçbir hayvan yoktur.
                    Dinim hakkı üçün süper sorular.

Maymun yavrusu doğal ortamında anne sırtına yada karnına tutunur.İnsan yavrusunun sırtına vurulmasının nedeni karın kısmının hassas olmasıdır.Yoksa karnına da vurabilirsin.

İkinci olarak iki ayağıüzerinde yürüyen insanın ağırlık taşımasıyla omurga ağrıları çektiğini, dört ayaklı hayvanın ise basınç dört ayağı üzerine eşit dağıtıldığı için hayvanın böyle bir sorununun olmadığını söylenmiş.

Burdada apaçık bir hata var. Çünkü eğer insan dört ayaklı bir kedi, köpek, aslan gibi yük taşımasa omurga sorunu olmayacaktır.
                    Yanlış.

Hiç bir yük taşımadığını düşün.Fatura ödeme kuyruğunda bekliyorsun.en fazla 20 dakka sonra bacak,bel yada sırtında seni rahatsız eden ağrılar başlar.Dört ayak üstünde olmanın iki yararı var.
                    1-Ağırlık 2 ayak yerine 4 ayak üzerine bineceüinden ayak başına düşen ağırlık azalacağı gibi bu ağırlığı dengelemek daha kolaydır.
                    2-ağırlık bel yada sırt yerine dört ayağa biner.

Çita'nın saatte neredeyse 120 km hıza ulaşması dört ayak üzerinde koşmasına bağlıdır.Bu hıza 2 ayakla ulaşamazsın.

Yorum

o ayakta bekleyen insan oturma yeteneğine de sahiptir. İsterse oturabilir ve o ağrıları çekmeyebilir. Ama sen insanın Çita gibi hızlı, kartal gibi keskin gözlü, arı gibi uçan bir varlık olmasını bekliyosan ona birşey diyemem. Acaba çita dört ayaklı olduğundan dolayı hızlı koşuyorsa dört ayaklı köpek neden o hıza ulaşamıyor? Demekki iki ayaklı insanın yavaş koşmasının kaynağı iki ayaklı olması değildir.

Ayrıca 20 dakika ayakta beleyipde rahatsızlık duyuyorsan bir de 20 dakika 4 ayağının üzerinde bekle bakalım o zamanda rahatsızlık duyuyor musun? eminim daha çok rahatsızlık duyacaksın.

Yine ayrıca iddia ediyorum ki çocuğunu sırtına alıp istediğin kadar zıpla, hopla, takla at o çocuğun gazını çıkartamazsın

Ayrıca insanın çita gibi hızlı koşamaması insanın eksikliği değil, çitanın yeteneğidir. Eğer bunu bir eksiklik görürsek insanın diğer canlıların yeteneklerine göre her yönde eksik görmemiz gerekir ki kimse bu konuda insanı eksik göremez.

Yorum

o ayakta bekleyen insan oturma yeteneğine de sahiptir. İsterse oturabilir ve o ağrıları çekmeyebilir.
                        Konu o değil ki.Dört ayak üstünde yaşadığın dönemde bu türden ağrılar çekmiyordun.Evrimsel süreçte iki ayak üzerine kalkman sonucu bel ağrısı çekmeye başladın.Bu gün artık istesende 4 ayak üstünde yürüyemezsin.

Acaba çita dört ayaklı olduğundan dolayı hızlı koşuyorsa dört ayaklı köpek neden o hıza ulaşamıyor? Demekki iki ayaklı insanın yavaş koşmasının kaynağı iki ayaklı olması değildir.
                        Hızlı koşmanın tek nedeni dört ayaklı olmaktır diye bir iddiam yok.Sadece nedenlerden birisi budur diyorum.Sonuçka kırkayak senden hızlı ilerlemiyor.Neden acaba?
                        Yada köpekten örnek verdiğin için,insan tazıdan hızlı koşamaz.Temel neden dört ayaklı olması.Ama dört ayaklı olup ta insandan daha yavaş olan hayvanlarda var.

Ayrıca 20 dakika ayakta beleyipde rahatsızlık duyuyorsan bir de 20 dakika 4 ayağının üzerinde bekle bakalım o zamanda rahatsızlık duyuyor musun? eminim daha çok rahatsızlık duyacaksın.
                        Geçmişte bu durum rahatsızlık vermiyordu.Evrimsel süreç sonucu insanın iki ayak üzerinde yürümeye başlaması sonucu bu rahatsızlık ortaya çıktı.Siz konu hakkında polemik yapmaktan öteye gitmiyorsunuz.Eğer insanı yaratan Allah ise,neden ayakta durunca belimiz ağrıyor.Tasarımcının burada bir hatası mı var?Asıl soru bu.

Yine ayrıca iddia ediyorum ki çocuğunu sırtına alıp istediğin kadar zıpla, hopla, takla at o çocuğun gazını çıkartamazsın
                        Bunu çocuk yetiştiren birine sor.Gazın çıkıp çıkmadığına sana söyleyecektir.Hatta anneniz yanınızdaysa ona sorun.Sizin gazınızı nasıl çıkarıyormuş,öğrenin.

Ayrıca insanın çita gibi hızlı koşamaması insanın eksikliği değil, çitanın yeteneğidir. Eğer bunu bir eksiklik görürsek insanın diğer canlıların yeteneklerine göre her yönde eksik görmemiz gerekir ki kimse bu konuda insanı eksik göremez.
                        Evrimsel süreçte her canlı mükemmele doğru evrimleşir.Bunu beceremeyenler doğal seçilim sonucu elenirler.Doğanın katı yasasıdır bu.
                        Konumuz biz mükemmeliz,yada değiliz meselesi değil.İnsan yada diğer canlılarda evrimsel süreçte meydana gelen değişiklikleri açıklayıp açıklayamama meselesidir.Bu sorulara evrimsel cevaplar verilmiş.Siz aksini iddia ediyorsanız(ki iddianız bu) o halde her şıkkı tek tek ele alarak evrimcilerin açıklamalarını çürütmelisiniz.Şu ana kadar içinizde bunu yapabilen görmedim.O yüzdende neyi eleştirdiğinizide anlamıyorum.Sorunlar ve sorular ortada,verilen evrimsel cevaplar da ortada,sizlerin bu açıklamaları kabul etmediğiniz de ortada,ama nedenini bilemiyorum.Çünkü sadece eleştiriyorsunuz.Yalan yada yanlış diyorsunuz.Ama cevapta veremiyorsunuz.
                        Cevanız nerde?

Yorum

sayın hacı benim merak ettiğim şeylerden biri de

Siz maymundan evrimleşmediğinizi maymunun ve sizin aynı ataya sahip olduğunu ilk başta tekbir yaratık var ve onun bişey sonucunda yok olup maymun ve insan türediğini söylüyorsunuz

diyelimki siz doğru sözylüyorsunuz peki o ilk yaratık nasıl birşeydi nası yaşardı o nasıl var oldu vs. .. bu konu hakkında bilgi verirmisiniz
                          [glow=red,2,300]Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
                          Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
                          Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.[/glow]

Yorum

Siz maymundan evrimleşmediğinizi maymunun ve sizin aynı ataya sahip olduğunu ilk başta tekbir yaratık var ve onun bişey sonucunda yok olup maymun ve insan türediğini söylüyorsunuz

diyelimki siz doğru sözylüyorsunuz peki o ilk yaratık nasıl birşeydi nası yaşardı o nasıl var oldu vs. .. bu konu hakkında bilgi verirmisiniz
                            Tebrikler.Bunlar çok güzel sorular.

Olay nedir biliyormusunuz.İnsanlar toprak altlarından bir takım fosiller çıkardılar.Bunların bir şekilde açıklanması gerekir.Görmemezlikten gelinemez.Peki bu açıklamaları neye göre yapacaksınız.Yazının icadı bile şunun şurasında 4-5 bin yıllık bir geçmişe sahip.Yani birilerinin bunu hikaye gibi yazmasını bekleyemeyiz.Dolayısı ile elde edilen fosiller üzerinde konunun uzmanlarının açıklamaları bize ışık tutmaktadır.
                            Örneğin fosilin bulunduğu yerde ne türden yiyecekler bulunmakta,silah yada benzeri buluntu var mı.Kafatası boşluğunun büyüklüğü vs.gibi özelliklerden nasıl bir yaşamı olduğu açıklanmaya çalışılır.

Giriş olması babından şu yazıyı okumanızı önerebilirim.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Prosimiyen

Evrim hakkında da bu siteyi önerebilirim.

http://www.evrimteorisi.org/

Yorum

[quote author=hacı link=topic=9988.msg64561#msg64561 date=1260382950]

Tebrikler.Bunlar çok güzel sorular.

Olay nedir biliyormusunuz.İnsanlar toprak altlarından bir takım fosiller çıkardılar.Bunların bir şekilde açıklanması gerekir.Görmemezlikten gelinemez.Peki bu açıklamaları neye göre yapacaksınız.Yazının icadı bile şunun şurasında 4-5 bin yıllık bir geçmişe sahip.Yani birilerinin bunu hikaye gibi yazmasını bekleyemeyiz.Dolayısı ile elde edilen fosiller üzerinde konunun uzmanlarının açıklamaları bize ışık tutmaktadır.
                              Örneğin fosilin bulunduğu yerde ne türden yiyecekler bulunmakta,silah yada benzeri buluntu var mı.Kafatası boşluğunun büyüklüğü vs.gibi özelliklerden nasıl bir yaşamı olduğu açıklanmaya çalışılır.

Giriş olması babından şu yazıyı okumanızı önerebilirim.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Prosimiyen

Evrim hakkında da bu siteyi önerebilirim.

http://www.evrimteorisi.org/
                              [/quote]

s.a

öncelikle sorulara yönelik cevap vermeden link verip oku demeniz enteresan doğrusu ..
                              siz okuyup kavradıysanız anladığınızı yazın lütfen cevap olarak..

sonrasında sorunun asıl muhatabından özür dileyerek bir kaç noktaya değinmek istiyorum...
                              verdiğiniz linklere baktım okudum..
                              Pek öyle inandırıcı ve şüpheleri arındırıcı net tarif ve cevaplar yok orda..
                              Birazda açıkcası ilimden hakikatten ve evrenin gerçeklerinden yoksun ilahi kudreti hesaba katmamak uğruna pek çok yanlışlıklara düşülmüş bir site ve anlayış yuvası.

dolayısıyla siz evrim ile kurani bir hakikate işaret ederken, diğer yandan asıl yaradılış olayını gerçeğini ilahi ve beşeri münasebetleri madde ve mana alemindeki bağlantıyı ve sırrı ( ilahi mükemmeliyeti ) göz ardı ediyorsunuz.

sonuç olarak sitede bahsedildiği gibi bulunan fosillerden yola çıkarak aklınca bir yorum yapıp insan neslini başka canlılara yüklemek, evrenin oluşumunu piyango olarak nitelemek bir patlama neticesinde oluşmuş ve sonrasında evrimlerle bu son mevcut hale gelmiş gibi kısır ve hakikatte ilmi bile olmayan ucu açık bir izah ile sonuçlandırmanız, hayret verici ve tatminden uzak gerçeklerden yoksun bir neticedir.

not: ilk varlık sonsuz olmalıdır, sınırsız olmalıdır, tek olmalıdır, mükemmel olmalıdır v.s ilahi öğretiler dışında hiçbir akılcı varsayım bu mükemmeliyeti izah edemez...

bu linklere bir göz atmanızı öneririm ;

http://www.evrimaldatmacasi.com/index.php
                              http://www.evreninyaratilisi.com/

wesselam...

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
                              Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

öncelikle kerbela 44 kardeşimin selamı havada kalmasın vealeykumselam kardeşim.
                                sayın hacı bakın siz burada habire kopyala yapıştır yapıyorsunuz evrimi kendiniz öğrendiğiniz şekliyle kendi cümlelerinizle anlatmıyor daha ziyade başkalarının görüşlerini aktarıyorsunuz
                                gerçekten bakın bu yazı çok komik ve hep konuşmalarınızdan anlaşılıyor ki insan olmaktan rahatsızsınız evrimleşmekten rahatsızsınız
                                yukarıda özdemir kardeşimize
                                Evrimsel süreçte her canlı mükemmele doğru evrimleşir.Bunu beceremeyenler doğal seçilim sonucu elenirler.Doğanın katı yasasıdır bu" demişsiniz
                                ama siz insanın dört ayaktan iki ayağa geçmesiyle sırt ağrılarına sahip olduğunu söylemişsiniz e hani nerde evrimin mükemmelliyetçi süreci
                                dediğim gibi bu yazıya göre evrimleşen insn keşke evrimleşmeseymiş daha iyiymiş sonucu çıkıyor.
                                "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X