Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Tanrı Geni" Hikayesi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: "Tanrı Geni" Hikayesi

kusura bakmayin sayin haci, ben özgürlügümün tanimini diledigim yerden alirim, alirim almasina da, sizin taniminiz da beni durumuma aykiri düsmemis bakin ne demisim:

ne boynuma kilic tutulmus, ne de daragaci beklemekte beni

bu benim secimim, böyle olmak istedim ve böyle oldum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=hacı link=topic=10675.msg67477#msg67477 date=1262468561]
      Türk dil Kurumu özgürlük maddesine baktım.

http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori...Ck&ayn=tam

Bu tanımlamaya baktığımızda sizin özgürlüğü anlamadığınız sonucunu çıkarıyorum.

Bakın ne demiş tanımda,

Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumu, hürriyet...

Siz imanınızı,Kuran ve sünneti bir kenara bırakıp,onlardan bağımsız düşünebilir misiniz?

Hür olmadıkları halde, kendilerini hür sananlar kadar hiç kimse esir olamaz.(Goethe)

Madem bu esarette bir mutluluk buluyorsunuz,sizlere kolay gelsin.
      [/quote]

Sayın Hajı kendini hür mü sanıyorsun. Doğduğun yeri, anneni, babanı, kardeşlerini, çevreni, ırkını, rengini, cinsiyetini belirlemede hür mü idin.
      Hayatını tümüyle istediğin gibi sen mi yönlendiriyorsun. Sokağa çıktığında kimlerle karşılaşabileceğine bile sen karar veremezken nasıl hür olduğunu zannedersin. Fizyolojik özelliklerini sen mi belirledin. Hürsen istediğin zaman yemedren içmeden yaşayabilme hürriyetini gösterebilirmisin. Ölümünü, öldüğün yei ve şeklini belirleme şansın var mı? Daha sayayım mı, milyonlarca konuda hatta hiç bir konuda özgür olmadığın açık.
      Hür olduğun sadece bir konu var, inanıp inanmamak. Onuda belanı bulacağın şekilde ayarlamışsın, artık başka ne yapacaktın.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

amin

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X