Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Maymun teoremi - antony Flew (yanilmisim tanri varmis'tan)

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Maymun teoremi - antony Flew (yanilmisim tanri varmis'tan)

En basit totemik inanç bile, insana bir şeyler vaad eder. İnsanın mutluluğu ile ilgilenir. Varlık aleminde insana bir şeyler önerir. Umut, gelecek, mutluluk planları yapar.

Ateizm ise bütün cürufu ile insana umut bahşeden bütün olgulara savaş açarak evreni bir savaş ve kaos ortamına sürükler.

Bütün insanların ateist olduğunu düşünelim, acaba dünya 24 saatten fazla ayakta kalabilir mi?
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

fantazimi biraz zorladim da
      kalirdi herhalde diyorum
      zombiler ve yamyamlarla

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Evrende sistematik bir biçimde, alışılagelmiş kanunlar manzumesi işlemeye devam ederken, tam işleyişin tersine, işleyişe aykırı, bu kanunları iptal, eden, ihlal eden olaylarda bolca bulunmaktadır.

Eğer evrende buluna bütün varlıklar ve tabi oldukları fiziksel kanunlar hiç bir farklı duruma tabi olmadan tamamen alışılagelmiş gibi devam etseydi, insanların, evrende bu evreni çekip çerine birisi olduğuna dair kuşkuları belki mantıklı olabilirdi.

Halbuki işleyişin tam tersine, işleyişi durduran, tersine hareket eden, yönünü değiştiren olayların varlığı, evrende bir düzen koyucunun varlığını ve bu düzen koyucunun zaman zaman koyduğu kanunları değiştirebildiğini, bu konuda irade sahibi olduğunu gösterir.

Evrime bir de bu açıdan bakabiliriz. Bir taraftan hiç değişmeden akıp giden kanunlar, bir taraftan değişebilen hadiseler, bir taraftan da her iki durumun da tersine olan vakalar.

Peygamberlerin ve Yaratanla irtibatlı diğer salih kulların mucize ve keramet babında gösterdikleri, bu bağımsız irade ile irtibatlı olduklarını göstermekte ve evrende bir sahibin olduğunu göstermektedir.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Allah razi olsun
          iyi söylediniz, dogru söylediniz kardesim
          ancak, adamlar inkarlarini onaylayan yaklasimdan vazgecmiyorlar ki, bu nedenle ne olursa olsun izahi mümkün degilse dalga gecmeyi tercih edeceklerdir

"yoksa modern bilim bir hurafemi" baslikli paylasimimda ateistin bakis acisina yönelik güzel bir örnek var
          mucize ve kerametlerden su an ki bakis acimla anladigim: var olan hic birseyin görünüsü kadar kalipli olmadigi, kaliplarin bizim düsünce yapimizdan ibaret oldugu, maddi algilamalarin maddeden öteye gecemeyecegi, madde ötesinin anahtarinin gizemini gösteriyor.... bu anahtari kullanabilmek icin önce ruhun ve gücünün farkina varip, nazari keskinlestirmek gerekiyor, peki bir cümleye sigan bu tanimlamayi uygulamaya herkesin ömrü yetermi?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

tekrar yazayım.

evet flew deist olmuştur.

yani yaratıcıyı kabul etmiş ama bir dine girmemiştir.

yaratıcı konusunda pek çok dinle hem fikiriz.

bu konuda hristiyanlarla farklı değiliz ki adam hristiyan oldu dedikleri yanlış diyelim.
            Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=10687.msg149862#msg149862 date=1336224823]
              bu konuda hristiyanlarla farklı değiliz ki adam hristiyan oldu dedikleri yanlış diyelim.
              [/quote]

Aslında katolik hristiyanlar allahı 3'lüyo ama neyse...
              O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=10687.msg149863#msg149863 date=1336226848]

Aslında katolik hristiyanlar allahı 3'lüyo ama neyse...
                [/quote]

tam olarak öyle değil. tek tanrının 3 gorunumu diyorlar.
                Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=10687.msg149862#msg149862 date=1336224823]
                  tekrar yazayım....[/quote]

Sayın Mousawi, Tekrar yazayım diye konuya başlamışsınız, Acaba daha önce bu konuda mesaj yazdınız mı ?

ANTONY FLEW 1923 - 2010
                  Britanyalı, Din Felsefesi ile ilgili çalışmalarıyla tanınan Filozof.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Antony_Flew

Hayatı boyunca Ateizmi savundu. 2004 yılında ise gerek katıldığı Tv tartışmaları, gerekse yazdığı kitapta Deizm'e dönüş yapmış ve bir Tanrının varlığını kabul etmiştir.

[img width=361 height=600]http://g1205.hizliresim.com/x/5/5cq2n.jpg[/img]

"Tanrı var, Dünyanın En Ünlü Ateisti Fikrini Nasıl Değiştirdi?" Adındaki bu kitap
                  Türkçeye "Yanılmışım Tanrı Varmış" şeklinde çevrildi.

Tabii böyle bir İnsanın özellikle DNA'daki mucizeler karşısında şaşkınlık ve teslimiyetten sonra bir yaratıcıya inanması Ateistlerde büyük şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaratmıştır. Çok uzaklara gitmeye gerek yok, bu konuda üst kısımlarda bu Filozof'un Deist olduğunu kabul eden, Haci nickli üye kendi Ateist forumlarında bu adamın hala ateist oldğunu söyleyerek güya kendince Müslümanlarla alay etmektedir.

Bu bölümde tartışılan konu Antony Flew'in Müslüman olup olmadığı değil, ömrünün sonlarında yaşamı boyunca ve kendi deyimiyle, en azılı ve ateşli bir Ateist savunucu iken bunu terkedip, bir Yaratıcının varlığını kabul etmesidir. Birçok Ateist, bunu bir türlü kabullenememiş ve bu Filozofu; Alzheimer, Bunama ve Yaşlılık Sendromu Hastalığı ile itham etmişlerdir.

http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

bu forumda 3000 bin mesajım var.

ateizme karşı yazıyorum saldırıyorsunuz anlamıyorum.

ne yazdığıma karşı çıkıyorsunuz anlamadım.

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X