Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yanilmisim Tanri varmis - Antony Flew

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Yanilmisim Tanri varmis - Antony Flew

ILETISIM KURMAYA ISTEKLI OLMAK

bu bölüme basladigim hikayeye geri dönmek istiyorum. ada kabilesi tarafindan kesfedilen uydu telefonu ve onun yapisini aciklamaya yönelik cabalardan bahsetmistik. hikaye, bilim adamlarinin kabilenin bilge kisisiyle alay edip onu umursamamalariyla sona eriyordu.

fakat hikayenin farkli bicimde sona erdigini düsünelim.
    bilim adamlari, bilgenin telefonun diger insanlarla iletisim araci olarak kullanilabilecegi fikrini bir calisma varsayimi olarak ele alirlar. konunun üzerinde biraz daha durunca telefonun gercek insanlarin seslerini ileten bir aga bagli oldugu sonucunu teyit ederler. artik "orada" akilli varliklarin oldugu kuramini kabul ediyorlardir.

daha da cesur bilim adamlari biraz daha ileri giderler.
    telefonda duyduklari sesleri cözmeye calisirlar. söylenenleri anlamalarini saglayan kaliplari ve ritimleri tespit ederler. bütün dünyalari degisir. yalniz olmadiklarini anlarlar. ve belirli bir noktada iletisim kurarlar.

bu benzetmenin uygulanmasi cok kolaydir. doganin kanunlari -hikayedeki iletisim agi- gibi olgularin kesfedilmesi bilim adamlari, filozoflar ve diger insanlarin sonsuz zekaya sahip bir aklin varligini kabul etmelerini saglamistir. bazilari bu akilla iletisim kurduklarini iddia etmektedir. ben henüz iletisim kurmadim. fakat bir dakika sonra bile ne olacagini kim bilebilir ki?

bir gün, "simdi beni duyuyormusun?" diyen bir ses duyabilirim!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X