Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ben Ateiste saat bile sormam

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ben Ateiste saat bile sormam

Dr. Haluk Nurbaki Hocayı rahmetle anıyor ilim münafıklarını konu alan ‘Ben ateiste saat bile sormam’ yazısını yayınlıyoruz:
    Biliyorsunuz, Yüce Kitabımızın münafıklar konusunda bir tanımı vardır. Allah, “Münafıkların kalbi hastadır. Biz de o hastalığı arttırırız” buyuruyor. Bu fevkalade ilginç İlâhî bir hükümdür, bir Kur’an yasasıdır. Allah, gönlünde güzelliklere ve kendisine ters düşen münafığı daimi surette yanılgıdan yanılgıya götürür. Bakınız, dikkat ederseniz ateistin yanılgıdan yanılgıya gittiğini seyredersiniz. Âyet-i kerimeyi âdeta gözünüzle görürsünüz. Çünkü bir yanılgıya düştü mü, ikinci yanılgı, üçüncü yanılgı onun için hazırdır. Ve Allah’ın, “Kalplerindeki marazı arttırırız” emrini gözünüzle görürsünüz.
    Şimdi başlangıçta çok basit, mâsum gibi görünen “ben böyle düşünüyorum, ben böyle tasavvur ediyorum” dediği şey, aslında münafıklığın tam kendisidir. Çünkü yalandır. Mesela Allah’a inanç konusunda “Ben de bir kuvvete inanabilirim.” Yahut “Böyle bir kuvvet olabilir ama sizin dediğiniz gibi böyle büyük bir yaratıcı sır, ya da her an evrendekilere hâkim bir şey olduğunu kabul etmiyorum, hâdiseler kendi kendine sürüyor.” diye mâsum bir tez gibi ortaya çıkar. Bir an için bunu sokaktaki bir adam söylese belki mâsumdur diyebilirsiniz ama bunu sokaktaki adam söylemiyor. Kendisine ilim yaftası yapıştıran, kendisini âlim sanan bir bunak söylüyor.
    İki tane hâdiseyi görüp de, diyelim ki tabiattaki aklı ermediği iki tane olayı seyrederek, “Bu bir tesadüftür, bu bir rastlantıdır.” gibi yorum yapan ilim adamına kırmızı kart gösteriyorum. Çünkü bir ilim adamı, evvela tabiatı iyi bilmesi lazım gelir. Evvela dünyayı iyi bilmesi lazım gelir. Bugün kırk senedir ozon varlığı ortadadır. Ozon tabakasının var olmasına karşılık herhangi bir kimse ne yaradılışı, ne dünyanın varlığını, ne evrenleri tesadüfe bağlayamaz. Eğer bir insan ozon tabakasını göre göre tesadüfe bağlarsa yalan söylüyor demektir.
    Ben bu konuda çok makale yazdım ve konuşma yaptım. Ozon tabakası bir fizik mûcizesidir. Yani hiçbir gaz, hiçbir perde güneş ışınlarının sert ışınlarını alıp yumuşak ışınlarını gönderemez. Bu, fiziğe aykırıdır. Ama Allah bunu yapmış, arzın etrafında. Eğer bunu yapmışsa, bunu hâlâ rastlantı gibi görürse, o zaman yalan söylüyor demektir. Yalan söylediği için, Allah onun kalbindeki yalan marazını artırarak, münafıklığı artırarak yeni yalanlara gider. Yeni yalanlara gittikçe devamlı surette bir yalan makinesi haline gelir ki, bunun dinde, tasavvufta karşılığı münafıklıktır. Binaenaleyh, bir ateist kesinlikle münafıktır. İlk başladığı, ilk adımı attığı nokta münafıklık çizgisidir. Artık o koşuda o münafıklık rayının dışına çıkamaz.
    Onun için ateistin acaba on beş tane fikri var, bunun on dördü doğru, biri yanlış diyemezsiniz. Çünkü kulvarı, gittiği koşu çizgisi yalan çizgisidir. Onun için de mutlak münafıktır hepsi de. Ateist ne söylese yalandır. Ben ateiste saat bile sormam… Onu da yalan söyler.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Ynt: Ben Ateiste saat bile sormam

Ateistin yalanlarının bir kısmı doğrudan doğruya bilimsel yalanlardır. Nedir bu bilimsel yalanlar? Mesela anne sütünü küçümsemişlerdir. Ondan sonra bu foyaları, bu çirkin yalanları meydana çıkmış, suratlarına vurulmuş. Anne sütünün taklidinin dahi mümkün olmadığı bilimsel olarak anlaşılmıştır. Şimdi bunu altmış sene yalan söylediler. Anne sütünden mahrum kalarak yanlış ilaçlar ekleyerek mamalarla insanların bağırsaklarını bozdular. İnsanların sağlığı ile oynadılar. Bu, bilimsel bir yalandır. Bilimsel yalanlarının tümü yüzbinlerce, milyonlarca kalp hastalarının ölümüne sebep oldu.
    Mesela son yirmi yıla gelene kadar enfarktüs olayında kalp damarının tıkanmasında, hatta daha basiti olan tıkanmanın spazmında ruhsal etkilere, duygusal etkilere hiç kıymet vermediler. Yalnız maddesel ilaçlarla bu işi halletmeye kalktılar. Çünkü insanın maddeden başka varlığı olacağına inanmıyorlardı. Bu büyük yalanları yüzbinlerce, milyonlarca kalp hastasının iyi olmamasına, dolayısıyla kendisine hekim yardımı yapılmamasına sebep oldu. Hatalarını yeni anladılar. Bugün ancak, bir kalp hastasının mutlaka duygusal, moral olarak tedavi edilmesi lazım geldiğini fark ettiler. Şimdi bu yalanları dolayısıyla oyuncak oynadıkları, bir laboratuarda kobay gibi kullandıkları insanoğluna yazık değil mi? Ben nasıl olur da bunlara çatmam. Nasıl olur da bunlara yalancı demem.
    Bir de bunların daha korkunç yalanları var. Bu yalanlar toplumların sevk ve idaresinde, politikada etkin olmaktadır. Mesela evrimden yola çıkarak Marksizmi topluma oturtmaya çalıştılar. Söyledikleri Marksist edebiyat, Marksist bilimlerin tümü tamamen yalandır. Mesela bir Marksist sosyoloji vardır, baştan sona kadar yalandır. Çünkü temelini insanın ilkelliği, insanın maymunla insan arasındaki varlıktan geliş ilkesine dayandırmaktadır. Hal böyle olunca insanların gittikçe gelişeceği, ahlâklarını kendilerini bulacağı gibi büyük bir safsataya durak vermektedirler. Bu ise toplumları kahreden, mahveden bir hâdisedir.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Ateizm, en ilkel kabile, klan, dinlerinden, totemizmden bile daha aşağı br düzeydedir. Ateizmin iddiası anarşidir. Ateizm kainattaki muazzam düzeni bir sahibi olmadığını inkar edip eşyayı tesadüflere havale ederken varlık aleminde korknuç bir anarşiye neden olmaktadır.

Dünyadaki bütün insanların ateist olduğunu varsayalım, ansıl olurdu acaba insanlığın hali? Aile, akrabalık, mülkiyet, toplumsal ilişkiler, ahlak, hukuk, miras gibi daha nice toplumsal olgular nasıl bir hale gelirdi.

Ateizm reddediyorsa, ki reddediyor, dinlerin tüm normlarını, o halde bu normlarla ilgili hiç bir normu tanımaması da gerekiyor. Ki eğer bu ilkel olarak gördüğü dinlerden norm transfer ediyorsa transfer ettiği oranda gerici olmuş oluyor, atezimden uzaklaşmış oluyor. Saf ateizmin yaşandığı bir toplumda hacıyı hayal edelim. Ne yapacaktı acaba.

Ya da kendisi tümüyle ateizmin hakim olduğu bir toplum profili koysun önümüze de bakalım belki beğenenenler olabilir. Sadece dinlere itiraz etmekle olmuyor bu işler.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Bu yazının devamı varmı, oldukça güzeldi...

Bu arada Gülistan abla, imzan çok hoş
        "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

tesekkür ederim safamerve
          cooook isterdim eskisi gibi yazilar yazmayi, o günlerdeki gibi olsam yazinin devamini da ben getirirdim
          ama simdi baslasam, iki satir yazmadan "anneeee kum yilanlayi neyde yasaylaaaayyy???" tarzi bir soru gelicek, bi hacinin sorulari bide sukeynenin sorulari arasinda yazi yazilmaz malesef

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X