Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Karabasan nedir? Karabasan neden olur?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Karabasan nedir? Karabasan neden olur?

Açıklamalarınızdan dolayı teşekkürler, anlaşılan o ki kulak çınlaması hakkında da kesin bir söz söylemek mümkün değil.
    Kulak çınlamasıyla ilgi 15 yıl önce bir kitapta bazı rivayetler okumuştum ama aklımda iki tanesi kalıp, onlardan biri halk arasında da meşhur olan sözdür, bunun bir rivayet olduğunu görünce şaşırdım. Diyorlar ki kulak çınladığında biri sizi anıyor, onun için kulağınız çınlıyor, bu söz bana çok mantıklı gelmiyor, böyle olursa gece gündüz durmadan kulağımızın çınlaması gerekir.
    Bir ara akrabalardan birinin kulağı çınlasın dedim ve sonra onu aradım, kulağın çınladı mı dedim yok dedi))
    Aklımda kalan diğer rivayet şudur: Allah katında kocaman bir ağaç vardır, o ağaçta insanların sayısınca yaprak vardır, her yaprak bir adama aittir, biri öldüğünde onun yaprağı o ağaçtan düşüyor, düşünce bazı yapraklara çarpıyor, kimin yaprağına çarpsa onun kulağı çınlıyor, Allah Teala bu vesileyle onu uyarıyor, sıra bir günde sana gelecek, senin de yaprağın düşecek (hayat defterin dürülecek) diyor."
    Bu mealde bir rivayetti, bu bana daha mantıklı geldi. Bu rivayeti gördükten sonra kulağım her çınladığında birilerinin öldüğünü ve bize de uyarı yapıldığını düünüyorum..
    Her şeyde insan için bir ders ve uyarı vardır, yeter ki insan düşünsün, ibret alsın..
    Rabbim bizleri düşünenlerden ve akıl edenlerden karar kılsın..
    عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

kimbilir hocam
      vardir bir sarti falan
      görüldügü gibi bu konuda kesin bir seyden öte kesine yakin net bir bilgi bile yok
      hangi durumda, hangi sartlar olustugunda, hangi nedene kapi aralaniyor belli degil
      insaAllah düsünen ve akil edenlerden oluruz

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

açıklamalar dikkat çekici...
        ne yazık ki benim zaman zaman yaşadığım bir durum.görme engelli olmama rağmen o an gözlerim görüyor.bilinç altının bir oyunu fakat o an mani olmak imkansız.psikolojiyle çok alakalı olduğunu düşşünüyorum.sıkıntımın olduğu bir dönem o kadar sık yaşıyordum ki tek uyumuyordum hatta uyuyamıyordum.kötü enerjiylede alakası olduğunu düşünüyorum.zaman zaman dikkatt ediyorum bir başkasının dikkatini çeken bir durum söz konusu olduğunda bunu o gece muhakkaak yaşıyorum ben.daha çok sabah namazından sonra uyumak istediğimde oluyor.kötü bir durum aslında inşaallah küçük çocuklar yaşamazlar hiç bizler etkileniyoruz o küçüükler kim bilir nasıl korkarlar.
        velayet nuru hocam kulak çınlaması ile ilgili ağaç misalini bende duydum fakat çinlilerin inanışına göre diye okumuştum aslı nedir bilmiyorum tabiki...
        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Allah yardimcin olsun muttaki bacim, ins. sende atlatirsin bu eza veren hali

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

amin inşaallah ablacığım
            "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

ben karabasan'ı 7-8 yaşlarında haftada 5 kez görüyodum. çok korkunç. ama bazen eğlenceli oluyodu. mesela bazılarını anlatiim:

rüyamda mutfakta ailecenek yemek yiyoduk(gece). etrafta bi sürü civciv vardı. birden civcivler dondu kıpırdamamaya başladı. bende 'noldu bunlara' diye sorarken birden başka bi odadan karabasanı gördüm. bağırmaya başladım. babam karabasanı kovalamaya başladı. bende 'bu bi rüya biri beni uyandırsııııııııınnn.' diye bağırırken birden gıdıklanıp uyandım. birisinin gıdıkladığına emindim ama herkes uyuyodu. allahtan gelen bi şey olduğuna kanaat getirip beni uyandırdığı için şükredip uyudum.

ilkokulumun bahçesinde tek başıma oturuyodum. bu ses bana 'Takiiiii' diye seslendi. bende 'allahım bu bi kabus lütfen beni uyandır' diye yalvardım ve uyandım çok şükür.

evdeyken birden karabasan elinde bıçakla üstüme saldırdı. pencere açıktı kendimi aşağı atıp uyandım. NOT: kendini korkutarak uyanabilirsin. eğer kendini korkutmanın bi yolu varsa bunu yapın.

bi keresinde tüm insanlar donmuştu. herkesin içinden geçebiliyodum. kendi kendime eğlenirken birden karabasana çarptım(içinden geçemedim) sonra uçarak kaçmaya başladım. o da beni kovalamaya... çok geçmeden yakalandım ve uyandım

apartmanda merdivenlerden çıkarken birden ışıklar sönüyodu. sonra karanlıkların arasındn karabasan çıkıp bana 'öbü böcü öcü böcü' diye yaklaşıyodu. çok korkup uyanıyodum. bu rüya çok sık gördüğüm bi rüyaydı.en az 100 kez görmüşümdür.

Bi rüzgar beni uçurup bi kenara fırlatıyodu. bu da çok sık gördüklerimdendir.

neyse başka gördüklerimde var. ama o derece gördüm ki 2. sınıfta kekelemeye başladım. annem beni psikoloğa götürdü. psikolog bana uyuşturucu(sakinleştirici) şurup verdi. gece uyumadan önce içiyodum. karabasan görmüyodum. şişe tamamen bitince içmeden yatıyodum ama gene de görmüyodum. o zamandan bu zamana kadar çok az gördüm allaha şükür inşallah daha da hiç görmem. kekemelik konusunda gelince. o sorun halen devam ediyo ama azaldı baya. yani 2. sınıfla kıyaslarsak %70 azalmıştır. buna da şükür.
              O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

gercekten bazilari cok komik, daha dogrusu siz bunlari biraz mizahi anlatmissiniz, aslinda o yaslarda bir cocuk icin, sizde de oldugu gibi travma etkisi dahi yaratabilecek kadar agir bunlar

yine de bu gördükleriniz karabasan degil, kabus!
                karabasanda adeta uyaniksinizdir, genellikle yattiginiz odayi ve kendinizide real bicimde algilarsiniz, uyanmak uzun yillar zihinle, bilincalti ile calismamissaniz hemen hemen imkansizlasir ve son an'a veya birileri sizi uyandirasiya kadar uyanamaz, o korku halinde, o büyük istiraba ragmen savasmaya devam edersiniz

insan, gercekten rüyada kendi kendine uyanabilmek icin uyanikken calismalar yapabilir, uyanikken yalnizca rüyada yapilabilecek bir hareketi arada bir tekrarlayarak, demekki rüyada degildim, rüyada olsaydim ...... olmasi gerekirdi diye mantikli bir sebep sonuc iliskisi kurar ve buna bir müddet devam ederse, rüyasinda da ayni seyi tekrarlayacak ve bu kez geldigi sebep sonuca göre rüyada oldugunu anlayarak uyanabilecektir

benim yöntemim daha önceleri rüyamdaki varliga soru sormakti
                evet, müthis mantik hatalari yapiyorlar, mesela saat kac diye sordugumda "dokuza ceyrek geciyor" demisti ve bu benim uyanmami saglamisti, bilmiyorum belki bu varliklarin becerileri görüntü ile sinirlidir, yani gönderdikleri frekanslarla ancak bunu yapabiliyorlardir, bilincle hareket edildigi zaman onlarin alanina aykiri birsey yapmis oluyoruzdur vs.
                ha birde zikir calismalari, her hangi bir dua, sure, ayet'i vird edinmisseniz, rüyada zor duruma düstügünüz an dilininiz uyusup okuyamadiginiz an kalbiniz okumaya baslayacaktir ve buda sizin uyanmanizi saglayacaktir, bazen onlara hesap sorabilir meydan okuyabilirsiniz, buda ise yariyor
                "hadi göster, görün bakalim ne gösterecekmissin görelim artik" diye yüksek sesle üzerlerine gittiginiz zaman sus pus oluyorlar ve oyun bozuluyor
                evet hepsi tecrübeyle sabittir

Yorum

SA
                  Ben de bu karabasandan çok muzdaribim

Neyse ki uzun zamandır olmuyor.Ancak alıştığım dönemde artık garip bir zevk de vermiyor değildi.
                  İşin ilginç tarafı istediğim zaman gönderebiliyor olmamdı ancak bazen bilinçli olarak durmasını ve hakkında daha çok şey bilmeyi veya görmeyi umuyordum.

Vallahi Allah'ı anınca veya bir sure okuyunca topukluyordu.

Başlangıç süreci odanın ortasında bir yakınımı görmemle başlıyordu.Gözgöze geliyorduk ve o anda kitleniyordum.Garip hoş bir rüzgar bütün bedeninizi sarıyor ve size hükmetmeye çalışıyor gibiydi.

Dışarda konuşulanları harfi harfine duyuyordum ancak kıpırdayamıyordum.

Ben bilimsel olmasını temenni ederim ancak bununla kalmadığına eminim.

Annemin yaşadıkları daha ilginçti.

O daha çok görüyordu.Bir defasında babam şeklinde yeşile dönük tenli ve lanetli bir suratla üstüne çullanıp boğazını sıkarken görmüştü.Kendisi çok dürüst bir insandır , yalanı sevmez.Çok korktuğunu görmüştüm.Hala da korkar.

Karabasan varken yanınızda birisinin varlığını resmen hissediyorsunuz.O enerjiyi hissediyorsunuz.Arkanızda bir insan varken de hissedersiniz o enerjiyi tıpkı onun gibi.Birşey var , size hükmetmeye çalışıyor ama göremiyorsunuz.

Çok garip gelebilir ancak ruhun bedeni terketme uğraşı gibi de görülebilir.Siz ruhun bedende kalmasını arzuluyor ve çırpınıyorken ruh sanki alıp başınıı gitmrk istiyor.

Allah'a emanet olun

Yorum

vallahi biraz enteresan geldi kardes
                    her defasinda ve aninda Allah'i anip sure veya ayet okuyabiliyormusunuz?

Yorum

SA

Zihnim normalden daha yavaş çalışıyor.Bir nevi sarhoşluk.

Nasıl ki sarhoş bir insan kelimeleri eveleyip geveleyerek kısacık bir kelime ve cümleyi ağır ağır veya uzun sürede ifade edebiliyorsa bende de aynısı oluyor.

Çok kolay olmuyor okumak ama oluyor , zaman alıyor.

Yorum

evet, öyle oluyor, okumayi basardigimiz an kayboluyor zaten, yalniz degiliz hamd olsun
                        ama yillarca bazi dualari, sure, ayet, zikir vs. vird edinmisseniz, sürekli okuyorsaniz, bir müddet sonra hic zorlanmadan okuyorsunuz, tek fark su oluyor; önceleri dilinizle okumaya calisiyorsunuz ama diliniz tutukluk yapiyor, sonrasinda ise dilinize gerek kalmiyor, kalbinizde calar saat gibi bir salterin acildigini ve kalbin okumaya basladigini hissediyorsunuz ve kabus bitiyor, hatta cok daha uzun süre sonra, gördügünüzde onlari pataklayabiliyorsunuz bile

Yorum

Ynt: KARABASAN KURTULMAK

[quote author=teacher13 link=topic=22734.msg158555#msg158555 date=1344899377]
                          Ben de bu karabasandan çok muzdaribim
                          [/quote]
                          benim gibi muzdarip olanlar varmış demekki
                          ben ilk kez farkettiğimde 2002 yada 2003 yılıydı.felç gibiydim yanımdakilere seslenmeye çalışıyordum ama ses çıkmıyordu sonra yatmışım.

2005 yılında evde yanlızken ruya görüyordum,sanki kızım karşıdan yatttığım yere geliyordu o esnada birden gözlerimi açtım.
                          Baş ucumda beyazlar içinde biri vardı görür görmez kayboldu.Bende hemen oturup felak ve nas surelerini okumaya başladım.ilginç olan başım uyuşmuştu.

Sonraları 2008 yılıydı eşim korkmaya başlamıştı.Ailesinin sürekli bilgisine başvurduğu bir alim vardı.(bir kaç yıl önce hacca gidip orada vefat edip oraya defnedildi) ona sormuşlar oda;
                          yatarken Ayetel kürsi,Kul hüvallâhü ahad, Kul eûzü bi-rabbi’l-felak ve Kul eûzü bi-rabbi’n-nâs’ı 3 kere okuyup eline üfleyip bütün vucuduna sürsün demişti.Bende bu söylediklerinin hadis olduğu hatırladım ve bende artık yatarken okumaya başladım.
                          Bundan sonra neredeyse her gece yattıktan 1,5 yada 2 saat sonra geldiğini hissediyordum.O beni tuttuğu an ben içimden âyetel kürsi.fatiha,ihlas,felak ve nas surelerini okumaya başlıyordum.3 defanın sonunda minel cinneti wennas deyince serbest kalıp uyanıyordum.

Bu saydığım sureleri 3 defa okumak bayağı zaman alıyordu.Sonraları Ayetel kürsi,felak ve nas en sonunda sadece felak ve nas surelerini 3 defa okumanın yeterli geldiğini gördüm.

Son 2 yıldır yatarken sureleri okuyup ellerimi vucuduma sürmeyi unutuyorum.Ara sıra gene geliyor yada ben arasıra farkediyorum.

Derdi veren dermanınıda vermiş ELHAMDULİLLAH

Yorum

hmm çok ilginçmiş. umarım panik yapmıyordur. ben bir iki kez yaşadım, panik yapacak halde olmuyor insan zaten kıpırdayamıyor. ama ben o halde müthiş zevk aldığımı hatırlıyorum. güzel bir yerdeyim sanki hiç kıpırdayamıyorum sesim çıkmıyor sanki ölüyorum gibi hissediyorum düşüncem tam benim kontrolümde değil gibi ve sonra açılıyor bilincim ve gücüm yerine geliyor.

hiç bir şey okumadım ve sonra da olmadı. Ama surelerin faydası kesin vardır. ve bu sayede siz sure okurken biz böyle bir derdimiz olmadığı için sure okumayı unutuyoruz...

Yorum

Ynt: Karabasandan kurtulmak

bu konuyu aramamdaki sebep
                              http://www.velayet.com/faydali_bilgi...4254#msg144254

bu linkte 25. kare'de insanın bilinç altına mesaj gönderilebiliyorsa;

karabasan yada gelen cin niye geliyor?
                              amacı sadece oyun oynamamı yada korkutmamı?

yoksa insan uykuda iken insanın bilinçaltına bir şeylermi yüklüyorlar?
                              Bu konuda tecrubelerime dayanarak ciddi şüphelerim var

teacher13 ve gülistan bacı gibi bu konuda bilgileri olanlar bizimle tecrubelerini paylaşırlarsa belki asıl niyetlerinin ne olduğunu ortaya çıkarabiliriz İnşeALLAH

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X