Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Acını hissediyorum" sözü gerçekmiş!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

"Acını hissediyorum" sözü gerçekmiş!

İngiliz bilim adamlarının yaptığı araştırma çerçevesinde, başkalarının acısını hissettiklerini söyleyen kişilerin bunu söylerken beyinlerinde acı hissiyle bağlı bölgelerde hareketliliğin arttığı gözlendi. Araştırma kapsamında 108 üniversite öğrencisi, yaralı atletler ve iğne yapılan hastalar gibi acı veren durumların görüntülerine maruz bırakılırken, öğrencilerden üçte ikisi, en az bir görüntüde sadece duygusal bir tepki göstermekle kalmayıp acıyı hissettiklerini söyledi.
    Bilim adamları, acı veren görüntüler karşısında acı hissettiklerini söyleyen ve söylemeyen her iki gruptan öğrencilerin beyinlerinde duygu merkezlerinde hareketlilik görürken, acıyı hissettiklerini söyleyenlerin beyinlerinin acıyla bağlantılı bölgelerinde daha fazla hareketlilik dikkati çekti.
    Sonuçları Pain dergisinin aralık sayısında yayımlanan araştırmayı yapan bilim adamlarından, Birmingham Üniversitesi öğretim görevlisi Stuart Derbyshire, bulgunun, en azından bazılarının, yaralanan veya acı çektiklerini söyleyen kişileri gözlemlerken gerçek bir fiziksel tepki gösterdiklerini doğruladığını söyledi.
    Derbyshire, acıyı hissettiklerini söyleyen kişilerin korku filmleri ve televizyonda rahatsız edici görüntüleri izlemekten kaçınma eğiliminde olduklarını da kaydetti.

24 Aralık 2009

habertürk

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Ynt: "Acını hissediyorum" sözü gerçekmiş!

sanırım birisinin acısını hissedemeseydik imam Huseyn a.s için ağlayamazdık.

[center]
    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
    [center]
    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

evet o da dogru
      öte yandan onunla ruhsal bir bagimiz var
      bu arastirmada ilginc olani, hic tanimadigimiz insanlarin acilarini izlerken de aci hissedisimizin ölcülebilirligi
      bu da insan olmanin bir özelligi olsa gerek, daha ileri bir mana da bütün varligin birbiriyle olan bagini algilama yetisi

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

bu durumda baskalarinin acilarindan haz duyanlarin insani özelliklerle alakasi olmadigi da ortaya cikmis oluyor ayni zamanda
        mesela bir siyonist zalimin beynini böyle bir deneyde ölcmek enteresan olurdu

Yorum

Batı emperyalist medeniyetinin bozduğu insan fıtratı ilginç olgulara sahne olmaktadır. Evet insanın başkasının acısı ile acı hissetmesi, insani fıtri bir durumdur.

Ya başkasının acısı ile zevk duyması. Ölen insanları kameraya alan haberciler magazinci paparazziler. Ne kadar da çok öyle değil mi batı dünyasında.

Öyle ki, doğuya da moda olarak giriyor. Bilim adamları acı ile kıvranan insanı izleyen deneklerden ingiliz, fransız, israilli, sırp birisini izleseler mutlaka o acıdan zevk duyan beyin bölgelerinin hareket halinde olduğunu göreceklerdi.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

insani ürpertiyor, insani insandan korkutuyor
            iki yasinda bir cocugun gögsündeki mermi izi ile haz bölgesi harekete gecebilen bir beynin serrinin siniri yoktur herhalde

Yorum

Değil görmek, acı hikayeleri bile yürekler dağlamakta, acı görenler kadar acı görmekte temiz fıtratlar. Hiç unutamam, Bosna dramı devam ederken Sırpların kuşatması altında esir düşen bir anne ile yavrusunun diyaloğu.

Anne ve çocuk herkes gibi sırpların kendilerini kesinlikle katledeceklerinden eminler. İşte tam da bunu konuşuyorlar. Esir kadınlar kendi aralarında konuşurlarken küçük çocuk annesine der ki;

Anneciğim, çocukları öldüren kurşunlar küçük oluyor değil mi?

Bu yürekler yırtan feryatlara yerlerinde çakılıp kalarak cevap veren t.c. rejimi bu yetmiyormuş gibi İslami İranın Bosnaya silah gönderdiği gemiyi eşkiya gibi önünü kesip alıkoyan bu rejim, şimdi abd ve israili memnun etmek için halkı müslüman komşu ve dost bir ülkeye savaş açmanın bahanelerini oluşturma peşindedir.

Uyanmaktan başka çaremiz var mı?
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23612.msg156508#msg156508 date=1340617720]

Anneciğim, çocukları öldüren kurşunlar küçük oluyor değil mi?

Uyanmaktan başka çaremiz var mı?
                [/quote]

:'(
                bosna'da yasanan drami, bosnali bir komsumdan dinlemistim, cok uzun dinlemek ne mümkün ama dinlemeye tahammül edemedigim bu olaylari, karsimdaki bizzat yasamisti

her zaman derdi; bizler avrupai yasardik, din iman ve ibadetten kimsenin haberi olmazdi, islam dilimizde kalmisti, ama bu olaydan sonra hepimiz islama sarildik ve bu konuda samimiyetimiz artti!

Yorum

aslında acıma duygusunu insansı diye kısıtlamamak gerek

hayvanlarında birbirlerine acıma duyguları olduğunu gördüm bir belgeselde.
                  timsah otcul bir hayvan sudan geçerken arka ayağından tutmuştu.
                  otçul hayvanın heryeri dışarıdaydı ama arka ayağı sudaydı.
                  saatler süren olay.ve bunları izleyen su aygırı artık dayanamayarak timsaha saldırdı. timsah otçulu bırakmak zorunda kaldı.sonra hepsi kendi yoluna.

[center]
                  ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                  [center]
                  Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                  Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

bu da isin ayri bir boyutu tabi ki
                    böyle seyler duydugum zaman, kuran-i kerim'in "onlar hayvanlardan daha asagidirlar" tanimlamasini hatirliyorum

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X