Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Parapsikoloji ve Ruhsal Yetilerimiz

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Parapsikoloji ve Ruhsal Yetilerimiz

Test 1

Aklınıza gelen ilk yanıtı vermeye çalışın!

1.Yeni tanıştığım bir insanda ilk fark ettiğim şey;

a) O insanın nasıl göründüğüdür. (örneğin yüz ifadeleri, saç stili veya giyim tarzı gibi)

b) O insanın ses tonu ve yüksekliğidir.

c) O insanla birlikteyken kendimi rahat hissedip hissetmediğimdir.

d) O insanın bana anlatacak ilginç bir bilgiye sahip olup olmadığımdır.

2. Gerçekten zevk aldığım son filmde şunlar vardı;

a) Güzel bir manzara veya çekici oyuncular

b) Harika bir müzik ve etkileyici sesler

c) Beni duygusal olarak etkileyen ve harika bir duygu veren bir öykü

d) Bana yeni bir şey öğreten harika bir mesaj

3.Bu sözlerden en çok hangisini söylersiniz;

a) Ne demek istediğinizi görüyorum

b) Ne dediğinizi işitiyorum

c) Ben durum hakkında böyle hissediyorum

d) Bunun hakkında düşünmeliyim

4.Bir sorunu çözerken, büyük olasılıkla;

a) Farklı olası çözümleri gözümde canlandırırım.

b) Bir çözüme ulaşıncaya dek kendi kendimle konuşurum

c) Huzura kavuşana dek durum üzerinde düşünüp taşınırım

d) Zihnimde bir yanıtın belirmesini beklerim

5.İdeal mesleğim şunları içerir;

a) resim, çizim ya da heykel yapmak, fotoğraf çekmek, mimarlık ya da film yönetmenliği yapmak gibi sanatsal çalışmalar

b) müzik bestelemek, çalmak ya da konuşmalar vermek

c) danışmanlık, şifacılık yapmak, dans etmek ve/veya şiir yazmak

d) araştırma, bilim, kurgusal olmayan kitaplar ya da makaleler yazmak, doktorluk yapmak ya da bir şeyler icat etmek

6.Doğada en çok sevdiğim şey;

a) Güzel çiçekler, ağaçlar ve diğer manzaralar

b) Kuşların, hayvanların, dalgaların ve rüzgarın sesi

c) Güzel kokular ve temiz hava

d) Ben doğaya pek çıkmam, ama tek başıma açık hava da zaman geçirmekten hoşlanırım

7.Kendimle ilgili olarak en çok geliştirmek istediğim şey;

a) dış görünüşüm

b) sesim

c) kendi hakkımdaki duygularım

d) en sevdiğim konu hakkındaki bilgim

8.Elime biraz fazla para geçinnce yapacağım ilk şey;

a) bir resim, mücevher, yada yeni mobilya gibi yaşamı güzelleştirecek birşey almaktır.

b) en sevdiğim müzisyenin konserine en ön sıradan bilet almaktır.

c) bir tatile çıkıp yenilenmektir.

d) bilgisayar sistemimin kalitesini yükseltmektir.

9.Yaşayan ya da ölmüş herhangi bir ünlü kişiyle karşılaşabilecek olsaydım, en çok şununla karşılaşmayı isterdim;

a) en sevdiğim film yıldızı

b) en sevdiğim müzisyen

c) kitabı bana çok iyi duygular vermiş bir yazar

d) tarihin akışını değiştiren ünlü bir mucit

10.Lokantalarda beni en çok sinirlendiren şey onların;

a) yemek listesini ve arkadaşlarımı görmemi zorlaştıracak kadar loş olmaları

b) masada ki konuşmayı işitmemi zorlaştıracak kadar gürültülü olmaları

c) gevşeyip zevk almamı zorlaştıracak kadar kalabalık olmaları

d) yemeği neden evde yemek yerine dışarıda yiyeceğimi anlamamı zorlaştıracak kadar pahalı olmaları

11.Şunu yaparak gevşemeyi severim;

a) televizyon ya da bir film izlemek

b) müzik dinleyerek

c) sıcak su dolu bir küvete girerek

d) iyi bir kitap okuyarak

12.Tatile çıktığımda, en çok şunlara vakit harcarım;

a) fotoğraf ve/veya video çekmeye

b) bölge sakinleriyle konuşmaya

c) lezzetli yerel mutfağın tadına bakmaya

d) bölgenin tarihini öğrenmeye

13.Yeni bir araba alacağım zaman en çok önem verdiğim şey;

a) onun görüntüsüdür: stili, rengi ve tasarımı

b) motorun sesi, müzik sisteminin kalitesi ya da iç kısmının sessizliğidir

c) onu kullanırken ki rahatlığım ve zevktir

d) bu arabayı Consumer Reports, Car&Driver gibi tüketim araştırmacılarının nasıl değerlendirdiğidir.

14.İş yerimin sahip olması gereken en önemli şey;

a) yeterli ışıklandırma

b) sessiz olması

c) rahat olması

d) bir bilgisayar modemi için özel bir telefon hattına veya internete girebilmek için gerekli diğer unsurlara sahip olması

15.Çocukken gittiğim sirkten en çok hatırladığım şey;

a) palyaçoların ve büyük çadırın görüntüsü

b) org müziğinin, çocukların kahkahalarının, sirk sunucusunun sesleri

c) patlamış mısırın ve hayvanların kokuları

d) gerili ip üzerinde yürüyen cambazların ve akrobatların dengelerini nasıl koruduklarını merak edişim

--------------------------------------------------------------------------------

Şimdi işaretlediğiniz a, ve diğer yanıtları sayın. Eğer en çok "a" yanıtlarını işaretlemişseniz siz görsel bir yönelime sahipsinizdir, "b" yanıtlarının çokluğu işitsel bir yönelimi gösterir; "c" yanıtlarının çokluğu hissedişsel bir yöntemi gösterir; "d" yanıtlarının çokluğu da bilişsel bir yönelimi gösterir. Bu yönelimlerden hiç biri diğerlerinden üstün ya da aşağı değildir; onlar sadece bizim dünyayla ilişki kurduğumuz doğal yollardır.

Eğer siz, örneğin "b" ve "c" yanıtlarında eşit ya da eşite yakın bir sayı elde etmişseniz, bu sizin iki çok-açık ilahi iletişim kanalına sahip olduğunuz anlamına gelir. Bu örneğe göre, yanıtlarınız sizin hem ses hem de hislere yönelimli olduğunuzu gösterecektir.

Örneğin; siz yedi "a" yanıtını, dört "b" yanıtını, iki "c" ve iki "d" yanıtını işaretlemiş olsaydınız bu sizin çok görsel, biraz işitsel ve çok az hise ve düşünce yönelimli olduğunuz gösterecektir.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Önsezi

Olacak bir olayı önceden sezmek anlamına gelmektedir. Günlük hayatta en çok kullandığımız yetilerimizdendir. Bazı noktalarda telepatiyle karıştırılabilmektedir. Mesela telefon kulübesinin yanından geçerken telefonun çalacağını hissettik ve telefon çaldı. Bu önsezidir. Eğer telefon kulübesinin yanından geçerken “Şu kişi bizi arayabilir.” Diye içimizden geçirseydik bu telepati sınıfına girecekti.

Rüyada ESP; Rüyalar, yüzyıllardır büyük bir gizemi barındırıyor. Geleceği görenler, geçmişten bilgi alanlar, başka alemlerden bahsedenler, derin rüyalar yada bilinçaltının bize verdiği mesajlar. Eski alimler rüyaların başka bir aleme ait olduğunu ve gayba dair bilgi içerdiklerinden bahsedeler. Ne olursa olsun rüyaların bize bilgi verdiği açıktır. Rüya sırasında duyular dışı algılamaların kullanılması fenomenine rüyada esp denir. Lucid rüya, yani rüya sırasında bilincin açık olması ve rüyayı kontrol etmede bu alan içerisine dahildir.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Hipnoz ve hipnoz altında ESP

Yüksek düzeyde telkin aracılığı ile ASC'nin yani bilinçli uyku halinin oluşması. Bu durumda hipnoz yapan kişi, sujeye telepatik olarak mesaj göndermekte ve suje bu mesajları alabilmektedir. Hipnoz altında duyular dışı algılamaların açılımında büyük bir artış gözlemlenmiştir. Bu da parapsikolojinin merak uyandıran dallarından biridir.

Psikometri

Psikometri özellikle psişik arkeoloji de kullanılan bir yetidir. Bir cisme dokunarak o cismin geçmişi ve cisimle ilgili bilgileri (kullanan kişi, kullanan kişinin hayatı ve anıları ya da cismin başına gelenleri) alma yetisidir. Bu vizyonsal olduğu gibi hissetme olarak da alınabilir. Psikometriyi deneyen bir kişinin kendi ağzından deneyimini aktarmak istiyorum:

“Bergama’da yerden aldığım küçük biçimsiz bir taş üzerinde psikometriyi denemek istedim. Odama geçtim. Sessiz bir ortam yarattım. Taşı elime aldım ve gözlerimi kapadım. Yavaşça taşı yüzüme yaklaştırdım. Taşın kokusunu içime çektim. Yosunlu ve "eskimiş" kokuyordu. Yüzüme daha da yaklaştırdım. Gözümü kapadığımda karanlık bir tüneldeymişçesine hızla ilerliyordum. Sonra sürekli sağdan soldan hafif sinik izler geçmeye başladı. O kokuyu hala duyuyordum ve taş ellerimdeydi. Bir sürü insan yüzü ve şekli geçip gitti. Derken karanlık içinde üstüme doğru bir imaj geldi ve önümde durdu. Bu bir adamdı. Gözleri hafif şişkin, saçı dağınık bir adamdı. Sadece portre olarak görüyordum. Giysisi eskiydi. Ve gözlerimi açtım. Tabii ki bunla yetinmeyecektim. O adamı araştırmalıydım. Sonuçta eşyalar etraflarındaki bütün enerjiler aslında bünyelerinde toparlarlar. Bir tür kayıt gibi. Haliyle bu imajın vizyon olarak fazla durması bu adamın Bergama ile bir bağlantısı olduğu anlamına geliyordu. En azından ben öyle inanıyordum. Babam güzel resim yapar. Hemen babama adamı çizdirdim. Tek tek ansiklopedileri açtım ve Bergama'ya baktım. Hızla hızlı tarihini okudum ve bir isim buldum. Büyük iskender. İskender, zamanında Bergama’ya gelmiş ve orayı işgal etmiş. Hemen Büyük İskender'i araştırdım ansiklopedilerimizden. Ve onun resmini gördüğümde ağzım açık kaldı. İmaj olarak gördüğüm adam resimdekine çok benziyordu. Tabii ki tıpatıp değildi. Ama çok benziyordu.”

Yaşanılan bu deneyimde kişinin denediği yerin tarihiyle ilgili bir bilgisi yok. Hiçbir bilgisi olmadığı halde bölgenin geçmişiyle ilgili bir vizyon alarak psikometri yapıyor. Psikometri denemeleri zor değil basittir. Ama durugörü konusunda belli aşamalar kaydetmek gerekir.

Yorum

Hayvanlarda Duyular Dışı Algılama (ESP)

Parapsikoloji sadece insanların değil, hayvanlarında parapskilojik yetilerini araştırmaktadır. Bazı hayvanların doğa içerisinde tuhaf yetileri vardır.

Mesela kedi ve kedigillerin auraları gördükleri bilinmektedir. Aynı zamanda kediler birçok alemde yolculuk edebilen hayvanlardır. Bunlar dışında köpeklerin olacakları hissetmesi yada sahiplerine gelecek bir musibeti kendi üstlerine çekebilme yetileri vardır. Öte yandan yunusların aşırı güçlü iletişim şekli ve terapi özelliği taşıyan sesleri, yapıları hala incelenmektedir. Bazı yapılan deneylerde yılanların bulunduğu kafeslere astral seyahatle geziler yapılmış ve yılanların aşırı derecede huysuzlaşarak astral seyahat yapanları hissettiği tespit edilmiştir. Bunların dışında düşünce okuyabildiği söylenen bazı hayvanların yetileri de inceleme alanı içerisinde ki bazı özelliklere örnektir.

Yorum

Bu konuyla ilgili Hürriyet gazetesinin 29.07.2000 tarihli gazetesinden bir haberi aktarmak istiyorum;

“Kedi ve köpeklerde psikolojik güç var!”

Kasım CİNDEMİR /WASHINGTON

Harvard Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Rupert Sheldrake, kedi ve köpeklerin inanılmaz derecede, olağanüstü psikolojik güçlere sahip olduğunu ileri sürdü. Prof. Sheldrake, bu güçlerin ‘‘sevginin ötesinde bir güç’’ olduğunu belirtti.

Kedi ve köpeklerin sahiplerine ve yuvalarına olan bağlılığı, çok uzun zamandır bilinen bir gerçek... Kedi ve köpek sahipleri, bu sevgiyi, can yoldaşlarıyla aralarında kurulan ilişkiyi anlata anlata bitiremezler.

Harvard Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Rupert Sheldrake'ye göre ise bu bağ, iki canlı arasındaki son derece gizemli bir ilişkiden kaynaklanıyor. Prof. Sheldrake, kaleme aldığı ‘‘Dogs That Know When Their Owners Ave Comming Home’’ adlı kitapta, kedi ve köpekler ile sahipleri arasında sevginin de ötesinde bir güç, bir tür telepati bulunuyor. Prof. Sheldrake, sahibi ile hayvan arasında ‘‘morfik frekanslar’’ bulunduğunu belirtiyor. Prof. Sheldrake'e göre, tamamen psikolojik bir bağ olan bu durum, sonsuz uzaklıkları da kapsıyor. Rupert Sheldrake, kitabında tam 200 ayrı örnekle tezini kanıtlamaya çalışıyor. Bu örneklerden bazıları şunlar:

Altı Ay sonra Bulundu

Güney Carolina'dan Arizona'ya taşınmakta olan Matt Dixon, Teksas'ta mola için durduğunda köpeği Harry'yi kaybetti. Dixon ve ailesi, Arizona'ya yerleştikten 6 ay sonra, bir Alman çoban köpeği olan Harry'yi yeni evlerinin kapısında beklerken buldular.

Yorum

Geleceği Gören Kedi

Nashville'de yaşayan Melinda Willis, kedisi Ruthie'nin bir sabah işe gitmesini engellemek için elinden gelen her şeyi denediğini anlattı. Melinda, her sabah işine otobüsle gidiyordu. Melinda Willis, o gün kedisi Ruthie'nin engellemesi nedeniyle otobüsü kaçırdı. Bayan Willis, kısa süre sonra kaçırdığı otobüsün korkunç bir kaza yaptığını dehşetle öğrendi. Bayan Willis, otobüsü kaçırmasa ya ölecek ya da ağır yaralanacaktı.

Yangını Haber Verdi

Pittsburgh'da yaşayan Mary Watson, bir sabah saat 03.00'te kedisi Limbo tarafından uyandırıldı. Limbo, Bayan Watson'ın uyumasına izin vermiyordu. Bayan Watson, kedisine kızıp azarlarken bitişikteki apartman dairesinde yangın çıktığını fark etti. Limbo, sayesinde bir facia önlendi.

Huzursuz Kedi Walter

Tulsa yakınlarında yaşayan Jennifer Barton, kedisi Walter'ın kapalı olan televizyon setinin önünde sinirli bir şekilde dönüp durduğunu gördü. Walter, garip sesler de çıkarıyordu. Jennifer Barton, meraklanarak televizyonu açtı. Televizyondan hortum alarmı veriliyordu. Barton, kedisi Walter'ı kucağına alarak hemen evin bodrumuna indi. 20 dakika sonra çok büyük bir hortum, evi yerle bir etti. Jennifer Barton ve kedisi Walter'a hiçbir şey olmadı.”

Yorum

Bitkilerde Parapsikoloji

Bitkilerin telepati yapabildiği gibi teorilerin dışında halusinojen ve şamanik amaçlarla kullanılan bitkileri de incelemektedir. Bazı bitkilerin astral seyahati yada duyular dışı algılamaları güçlendirdiği bilinmektedir. Genelde şamanik amaçla kullanılan bu bitkilerin inceleme alanı da yine parapsikolojinin içerisine dahil edilmiştir.

Yorum

Işınlanma (Teleportasyon, Apor)

Bu alan parapsikoloji de en az incelenen alanlardan biridir. Çünkü bu alanla ilgili bilgi oldukça sınırlıdır. Eski Osmanlıda “tayyi mekan” ismi verilen bir yetidir. Tayyi mekan üç sınıfa ayrılır. Birincisi astral düzlemde yapılan ruh tayyi mekanı, ikincisi ise mekanlar arasında yapılan fizik tayyi mekanı, üçüncüsü ise rüyalar aleminde yapıldığı söylenen nefs tayyi mekanı. Birçok ermişin tayyi mekan yaptığı bilinmektedir. Bu yetinin üst düzey yeti olduğu, ermişlerin madde ötesine geçebildiği bilinmektedir. Bu yüzden tayyi mekan yapan kişi sayısı oldukça azdır.

Fiziksel tayyi mekanın var olduğu söylenegelse de bilim hala buna tam açıklık getirememiştir. Akla en uygun olanı boyutsal yolculuktur. Tasavvufta bahsedilen kerametlerden olan fiziksel tayyi mekanda mesafeler dürülür ve zaman kısalır. Üç boyutlu realitede yaşayan bizler dördüncü boyutlu sisteme bedensel olarak geçiş yaptığımızda daha süptil bir ortama geçmiş olacağız. Daha süptil ortamın anlamı ise bu ortamda zaman ve mesafe ile yani madde ile daha rahat oynayabilme anlamına gelmektedir. İşte bu yüzden iddialara göre ermişler bedenlerini bir üst boyuta yani dördüncü boyuta hatta bazen beşinci boyuta çıkararak, mekan ve zamanı kısaltmakta, böylelikle ışınlanmayı gerçekleştirebilmektedir. Boyutlarda üstlere çıkıldıkça madde daha da süptilleşmekte böylelikle zaman ve mekanı daha da kısaltmak mümkün hale gelmektedir.

Tayyi mekan dışında apor olayı da buna dahildir. Apor fenomeni bir nesnenin bir anda belirmesi ya da bir anda yok olmasıdır. Bazı bedensiz varlık fenomenlerinde sıkça rastlanan bu olgu insanlar tarafından hep merak edilmiştir. Bazı kişiler apor yapabildiklerini iddia etse de tam olarak kanıtlanmamıştır. Eski kadim bilgeler ve şamanlar tarafından çok yapılmış aynı zamanda ermişlerin kerametleri ve peygamberlerin mucizeleri arasında apor olayı çok geçmektedir.

Bu keramet ve mucizeler hep insanın tanrısallığını göstermek için yapılagelmiş yetilerdir.. O’na ulaşma yani kendimizi bilme yolunda bir adım daha atmamızı, insanlığın sınırlarını göstermek üzerine bir klavuz olmuştur.

Yorum

Paranormal şifacılık ve Cerrahi

Normalin ötesinde ki şifa teknikleri ve cerrahi yöntemleri de parapsikolojinin ilgi alanı içerisine girmektedir. Bazı vakalarda normal ötesi cerrahi operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Bunlar hiç yara izi olmadan düşünce enerjisi ile ya da rehber varlıklar yardımıyla yapılan cerrahilerdir. Onun yanı sıra reiki ya da kişinin kendi enerjisiyle yaptığı şifa süreci de bu ilgili alanına girmektedir. Parapsikoloji, şifa enerjisini ölçen ayetler yapmış, böylelikle gerçek şifacılar ile sahte şifacıları ayırt edebilmektedir.

Paranormal teşhis ve otoskopi, alteraskopi, telemnezi

Paranormal teşhis, bazı insanların hastalara baktığı anda hastalıklarını görmesi, sorunun neden kaynaklandığını hissetmesi ve ona göre teşhis koymasıdır. Buna dair bazı vakalar meydana gelmiş, bazı kişilerin hastalıkları görebildikleri iddia edilmiştir. Otoskopi, astral bedeni görmek veya birinin bedenine bakarak, bedenin dışında farklı bir görüntü görebilmek, Alteraskopide ise sujenin (bu psişik güce sahip kişinin) diğer bir kimsenin bedeninde olup biten şeyleri görmesi ve anlamasını ifade eder. Süje bu esnada o kişinin vücutundaki bozuklukları, hasarları tesbit ederek bunları açıklar. Yani kişi kendi vücudunun işleyişini (organlarını, hastalıklarını) görebiliyorsa bu otoskopi, eğer başkalarının da bedenlerinin işleyişlerini, organlarını görebiliyorsa buna alteraskopi ismi verilir. Telemnezi ise şifacının, hastanın yerine kendini koyması ve bir nevi telepatik bilgi olarak hastalığı teşhis etmesidir. Alman şifacısı Dr. Kurt Trampler bu teşhis metodunu şöyle açıklıyor: “Hastayı düşünüyor ve kendimi onun içindeymiş gibi hissetmeye çalışıyorum. Bu zihni tavrı takındıktan sonra hastanın rahatsızlıklarını kendi organizmamda hissetmeye başlıyorum. Ağrısını, hastalıklarını hissediyorum ve hastalığın merkezini tespit ediyorum.”

Yorum

Astral Seyahat

Astral seyahat, ruhun bedenden ayrılıp astral düzelemde yolculuk etmesidir. Yapılan astral seyahat denemelerinde ruh ile beden arasında gümüş renginde veya ışık şeklinde kordon gözlemlenmiştir. Bu şekilde bedene bağla bağlı olan ruhun astral düzlemde yolculuk etmesini konu edinen bir fenomendir. Kimisinin iddiasına göre yolculuk eden ruh değil, o sırada oluşturduğumuz enerji bedene bilincimizin yerleşmesidir. Haliyle bu bir tür bilinç yolculuğudur diyenler de vardır.

Yorum

Beden Enerji Merkezleri ve Alanları

(Çakralar ve auralar)

Bedenlerimiz, aura denen bir enerji alanı ile çevrelenmiştir. Aura, denilen enerji alanı bizi koruyan, kişiliğimizi ve iç enerjimizi dışarıya yansıtan bir kalkandır. Auramız ne kadar güçlü ise o kadar dış etkilere karşı korunaklıyızdır. Aynı şekilde aura da ki bozulmalar ve zayıflamalar da bedenimizde olumsuz etkilere neden olur.

Auralar kişiliğimizin etkisi altındadır. Haliyle herkesin aurası ve auraların görünen renkleri kişiliği vermektedir. Bu yüzden bazı kişiler bize yakın gelirken bazı kişiler antipatik gelmektedir. (Auraların birbirleriyle olan uyumu ve uyumsuzluğuyla bağlantılıdır. Eğer auralar uyumluysa birbirini çeker, uyumsuzsa birbirini iter.) Aynı şekilde sevdiklerimizle elele tutuştuğumuzda ya da birlikte zaman geçirdiğimizde artak bir aura oluştururuz. Eğer dikkat ederseniz sevdiklerinizin yanında kendinizi daha fazla güvende hissederseniz.

Bedenlerimize hayat taşıyan kan damarlarımız vardır. Kan damarları her hücreye ulaşacak şekilde vücudumuzu dolaşarak, yaşam ve besin taşırlar. Aynı şekilde ruhsal bedenlerimizi ve fiziksel bedenimize ruhsal enerji taşıyan enerji kanallarımız vardır. Bu enerji kanalları tüm vücudumuzu kaplayarak evrenden aldığımız ki enerjisini vücudumuza taşır. Hava, su gibi ki enerjisi de vücudumuzun yaşaması için elzemdir. İşte bu enerji kanallarımızın birleştiği ve bir girdap oluşturduğu noktalara çakralar denir. Yüze yakın küçük çakra ve yedi adet büyük çakra mevcuttur. Bu çakralar vücutsal enerjilerin dışarıya çıktığı ve vücudumuza enerji girişinin sağlandığı noktalardır. Çakralar da oluşan tıkanıklıklar zamanla fiziksel sorunlara neden olmaktadır. Çakralar açılıp, kapanan yapılar değildir. Ama temizlenip, kirlenen yani tıkanan oluşumlardır.

Parapsikoloji, bizim enerji kanallarımız ve enerji merkezlerimiz olan bu çakra ve auraları da incelemesi altına almıştır. Kirlian fotoğraflama tekniği ile auralar tespit edilmekte ve çakralar üzerinde ölçüm yapılabilmektedir. Kirlian tekniği ile auraların yapısı ve psişik vampirlik fenomeni daha çok ortaya konmuştur. (Psişik vampir, aurasın da hasar olan kişilerin başkalarının auralarına saldırarak enerji çekmeleri olayıdır.) Bunlar dışında bedenimizde bulunan meridyenler denen enerji akış kanalları ve akupunktur noktaları da parapsikolojinin inceleme alanı içerisindedir.

Yorum

Enerji Bedenleri

Fizik bedenimiz dışında aurayı da oluşan yedi kat bedenlerimizdir. Bunlar Esiri beden (alt esiri unsur), duygu bedeni (alt duygusal unsur), mantal beden (alt zihinsel unsur), astral beden, esiri kalıp (fiziksel unsur), göksel beden (duygusal unsur) ve Ketherik bedendir (zihinsel unsur). Esiri, duygu ve mantal bedenler fizik düzlemiyle , astral beden astral düzlemle (köprü), göksel ve kehterik bedenler ise ruhsal düzleme aittir.

Esiri katman enerji ve madde arasında ki bir katmandır. Açık mavi renkten griye doğru gözlemlenebilir. Bedenin hemen üzerini kapsayan bedendir. Fiziksel dokularla bağlantı içerisindedir. Duygu bedeni hislerle bağlantılı olarka çalışır ve esiri bedenden sonra gelir. Kabaca, fizik bedenin dış çizgilerini izler. Esiri bedenden daha sıvımsı (daha süptil) bir yapısı vardır ve birebir fizik beden gibi değildir. Daha çok, akıcı hareketleri olan ince malzemeden oluşmuş bulutlar gibidir. Üçüncü katman mantal bedendir. Bu, duygu bedenin ötesine uzanır ve daha ince maddeden oluşur, bu katman düşünce ve zihinsel işlemlerle ilişkilidir. Düşünce formlarımız bu katmandadır. Astral düzey (dördüncü katman) ise şekilsizdir. Aşkın etki ettiği katmandır. Astral düzey insanların birbirleriyle etkileşimlerinin ve bağlarının gerçekleştiği düzeydir. Esiri Kalıp bedeni ise beşinci katmandır. Bu katman fiziksel düzlemde mevcut olan tüm formları, bir şablon ya da kalıp halinde içerir. Göksel beden altıncı katmandır. Burası ruhsal coşkuyu ve etkiyi hissettiğimiz alandır. Ruhsal sevginin alındığı beden burasıdır. Tüm evren ile bağlantımızı anladığımız “varlık” noktasına vardığımızda, var olan her şeyin bünyesinde ki sevgiyi, tanrısallığı gördüğümüzde, ışığın farkına varıp, ışıkla bir olduğumuzda ve birlik bilincine ulaştığımızda şuurumuz auranın altıncı düzeyine ulaşmıştır demektir. Ketherik kalıp (kozal beden) yedinci ve son bedendir. Şuur düzeyimizi auranın yedinci katmananıa kadar genişlettiğimiz zaman, tanrısal nitelikler ile bir olduğumuzu anlarız. Kişinin o anki enkarnasyonu ile ilişkili tüm aurik bedenleri içermektedir. Bütün auraları bir arada tutan kalıp katmandır.

Yorum

Kirlian fotoğrafçılığı

Kirlian fotoğrafçılığı, yüksek voltajlı, yüksek frekanslı, düşük amperli elektrik alanına dayalı aygıtlarla canlı nesnelerden yayılan birtakım biyolojik ışınımları fotoğrafik olarak saptamayı amaçlayan elektrografik fotoğrafçılık tekniğine verilen addır. Kirlian fotoğrafcılığı ile auralar ve enerji alanları üzerine daha detaylı araştırmalar yapılabilmiştir. İlk olarak Rus mühendis Semyon Davidovich Kirlian (1898-1980) ve eşi Valentina Khrisanova Kirlian tarafından geliştirilmiştir.

Yorum

Biyokozmik enerji ve psikotronik bilim

Psikotronik, çek araştırmacılarının “parapsikoloji” terimi yerine kullandıkları, uzaktan güç aktarıma dayalı bir terimdir. İnsan psişesinin gösterdiği normal dışı (paranormal) olaylarda ortaya çıkan psişik, biyolojik ve fiziksel bilgilerin aracılığı ile canlı ve cansızlar dünyasını yöneten yasaların bilimin ışığında ortaya çıkartılmasıdır. Vril adı verilen enerjinin çeşitli aletlerle nakedilmesi ve aktif naklini inceleyen daldır.

Yorum

Şuurlu beden kontrolleri

Vücuttaki herhangi bir bölgedeki ısıyı artırma,azaltma, kalp atışlarını kontrol etme vb gibi bedendeki normal de kontrol edilemeyen işlevleri kontrol etme yeteneği. Özellikle Tibetli ustaların kendi vücutları üzerinde ki hakimiyetleri bilinmektedir. Meditatif haller ile acıyı yok edebilmekte, kontrol edemeyen işlevleri kontrol edebilmektedirler.

Değişik şuur halleri(ASC)

Bilincin uyku sırasında yada uyanıkken normal ortamda ki farklılığını tanımlar. Hipnoz, trans, ekstazi, saykodelik meditatif durumlarda meydana çıkar. Özellikle uyku ile uyanıklık arasında ki şuur, en rahat parapsikolojik fenomenlerin yaşandığı aralıktır. Astral seyahat, durugörü, duruişiti ve benzeri duyular dışı algılamar en çok bu aralıkta meydana gelmektedir. Bu değişik şuur hallerini inceleyen daldır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X