Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

kader

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: kader

yanılmıyorsam imam ALİ a.s'ın sözüdür;kader dibi olmayan bir denizdir fazla dalma boğulursun...buyurmuş.mantığımı aşan bu hususu Rabbime havale ediyorum..

Yorum

Ynt: kader

Kur'an'da kader inancı günümüz müslümanlarının anladığı şekilde yoktur....kader Kurana göre Allahın yasası ,düzeni ve ölçüsü anlamında kullanılmıştır.Emevi Zalimleri bir gecede 100 bin Hz. Ali ve taraftarını katlettikten sonra"ben Allahın kaderini uyguladım.ben onları kesmseydim Allahın kaderi gereği onlar ölecekti."safsatası ehli sünnet taraftarlarınca kader anlayışı olarak benimsendi.Günümüze kadar geldi.
      Sn papatya...
      Biz de Ehl-i Kuran olarak deriz ki kader anlayışı kuranda olmayan uydurma ve batıl bir anlayıştır.İmanın şartı olan CİHAD çıkarılmıl unun yerine insanları miskinliğe iten kadercilik gelişmiştir.

Şimdi kız meselesimidir nedir,cevabuı çok rahat bulursun artık.Boş ver kuranda olmayanı rahatlıkla inkar et.İmanın gitmez.Zaten kaderi Emevi zihniyyeti bize giydirdi.İmanın şartı değil ki inkar edersen bir şey mi olur diye...

Allahu alem

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X