Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

3 TANRI MI YOKSA TEK TANRI MI?

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: 3 TANRI MI YOKSA TEK TANRI MI?

yav arkadaşım kalkmışsın incilden ayetler yazıyorsun biz bunlara inanmıyoruz ki neden kendini zorluyorsun banane senin ayetlerinden iki de bir yazıp durmayın

sen bize akıl ve mantıkla %100 insan %100 tanrı olayını anlatamazsın senin kendi papazların din adamların bile bu sorunu çözememişler ve hala hristiyanlık kendi içinde bu sorunla sürekli yüzleşiyor kalkıp burda diyorsun bir pantolon %100 pamuk %100 keten, bir meyve %100 elma %100 armut ... bunun izahı mümkün değil bu resmen saçmalık kusura bakma yav hani desen %50 insan %50 tanrı o zaman deriz ki eski yunana ait böyle izafi ilahlar vardı işte baş tarafı at diğer tarafı insan gibi tanrıcıklara benzer şekilde bir bağlantı kurabilirdik

başka bir çelişki de sen kalkıp hz.isa nın tanrılığını incile göre anlatmaya çalışıyorsun peki kime müslümanlara yani biraz mantık lütfen

bakın sizlere tam da konumuzla alakalı çok güzel bir belgesel sunuyorum herkesin izlemesi lazım özellikle hristiyanların mutlaka izlemesi gereken bir belgesel:

http://webcache.googleusercontent.co...clnk&gl=tr

Yorum

Isa a.s in bizler icin canini feda ettigi soyleniliyor bir diger taraftanda Isa a.s. i sikayet eden kisiyi Allah Isa peygamberin sekline koyup asilanin Isa a.s olmadigini soyluyorlar.Hangisi dogru.Ayrica sayin EbuTurk kardesime bende katiliyorum kendimce zaman kayibi olarak goruyorum Bizim dinimizde ogrenecegimiz cok seyler varken o papaz ne dedi diger hiristiyan ne soyledi olan bizim zamanimiza oluyor.Imamlarimizin sozleri orda bizi beklerken

Yorum

ALLAH KATIND ADIN YALNIZ ISLAMDIR.ŞU HALIYLE KUTSAL KITAP BIZE ASLA IŞIK OLAMAZ.BANA ZIRVA YIGINI GELIYOR ACIKCASI.HEMDE APACIK ZIRVA

Yorum

hz.isa da her canlı gibi Allaha muhtaçtır...

Herşey bana Rabbim tarafından verildi... (Matta, 11/27)

...ALLAH'ın bana verdiği buyruk uyarınca iş görüyorum... (Yuhanna, 14/31)

...Size söylediğim sözleri kendiliğimden söylemiyorum... (Yuhanna, 14/10)

...Size önemle belirtirim ki, elçi kendiliğinden hiçbir şey yapamaz... (Yuhanna, 5/19)

...Benim öğretişim kendimden değil, beni gönderenden esinleniyor. (Yuhanna, 7/16)

Onları bana veren Rabbim her varlıktan üstündür... (Yuhanna, 10/29)

O ALLAHın oğlu değil peygamberidir..!!!

oBeni sevmeyen, sözlerimi tutmaz. İşittiğiniz söz benim değil, beni gönderen ALLAH'ındır. (Yuhanna, 14/24)
          Eğer Rabbimin işlerini yapmıyorsam, bana iman etmeyin. Ama yapıyorsam, bana iman etmeseniz bile, yaptığım işlere iman edin… (Yuhanna, 10/37-38)

Halk, İsa'nın yaptığı mucizeyi görünce, "Gerçekten dünyaya gelecek olan peygamber budur" dedi. (Yuhanna, 6/14)

..."O adam, ALLAH'ın ve bütün halkın önünde gerek söz, gerek eylemde güçlü bir peygamberdi." (Luka, 24/19)

... Çünkü beni göndereni tanımıyorlar. (Yuhanna, 15/21)

ALLAH, sizleri kötü yollarınızdan döndürüp kutsamak için kulunu ortaya çıkarıp önce size gönderdi." (Elçilerin İşleri, 3/26)

Size doğrusunu söyleyeyim, benim gönderdiğim herhangi bir kimseyi kabul eden beni kabul etmiş olur. Beni kabul eden de beni göndereni kabul etmiş olur. (Yuhanna, 13/20)
          QUR WAY IS THE WAY OF İMAM MOOSA AL KADHEM
          WHO TEACHED US TO LİVE IN THE PRISON......

Yorum

Onların tartışmalarını dinleyen ve İsa'nın onlara güzel bir cevap verdiğini gören bir din bilgini yaklaşıp ona, "Tüm buyrukların en önemlisi hangisidir?" diye sordu. İsa şöyle karşılık verdi: "En önemlisi şudur: Dinle, ey İsrail! Allah'ımız olan Rab tek Rab'dir. Allah'ın olan Rab'bi bütün yüreğinle, bütün canınla, bütün aklınla ve bütün gücünle sev. İkincisi de şudur: Komşunu kendin gibi sev. Bunlardan daha büyük buyruk yoktur." Din bilgini İsa'ya, "İyi söyledin, öğretmenim" dedi. "Allah tektir ve O'ndan başkası yoktur" demekle doğruyu söyledin. (Markos, 12/28-32)
            QUR WAY IS THE WAY OF İMAM MOOSA AL KADHEM
            WHO TEACHED US TO LİVE IN THE PRISON......

Yorum

incilde İsa'nın ALLAH tarafından gönderildiği ve sadece elçi olduğu yazıyorsa bu durumda İsa'ya Rab denilmesini neden engellemiyor?

İsa'nın yine incilde, peygamber, insan, meryemden doğma, gibi insani vasıfları kabul ediliyorsa, onun sonradan rab olduğuna dair bölümler değiştirilmiş bölümler olmalı..

bu değişikliği makul hale getirebilmek için %100 insan %100 tanrı gibi akıl dışı muhal açıklamalara giriyorlar. ya da bir yandan isanın babasız oluşunun onun rab oluşuna delil olduğu, diğer yandan onun baba oğul ilişkisinin fiziki (maddi/bedeni) değil ruhi olduğu gibi çelişkiyi bir araya getiriyorlar..

tam anlamıyla zırva..

Yorum

Hazreti İsa a.s. ın kısa süren nübüvvet dönemindeki İslamı, Romanın korkunç baskı, terör ve engellemesi ve yahudilerinde buna çanak tutması sonucu toplumda oturmadı. Hazreti İsanın vefatından sonra ise iseviler daha fazla Romalıyı hristiyanlık saflarına dahil etmek için iseviliği paganizmlei karıştırdılar. Bu gün mevcut hristiyanlık isevilik+ paganizm karışımıdır.

Bu yüzden hristiyanların tanrı anlayışı olimpus tanrı anlayışından izler taşır. Olimpus tanrıları gök boşluğunda dolaşan insan suretinde ve bu suretleri heykellerle tecsim edilen tanrılardı. Yani olimpus tanrıları görünseler bile maddi tanrılardı.

Bu yüzden insanla tanrıyı rahatlıkla karıştırabiliyorlardı. Mesela imparatorlara da tanrı diyorlardı. Ancak imparator olduklarında. Yani tanrı olmayan birisi imparator olunca tanrıya dönüşüveriyordu.

Hristiyanlara da bu inanç bulaştığından Hazreti İsaya işte bu ahlayışla bakmaktadırlar. Heykelini de tıpkı olimpus tanrıları gibi resmettiler. Bu konuda İran İslam İnkılabının ASHABI kEHF FİLMİ çok dakik bir şekilde hadiseleri irdelemekte incelemektedir.

Bu film bütün dünyada büyük yankı uyandırmış, izlenen her hristiyan ülkenin hristiyanlarının büyük oranda İslamı hak din olarak görme temayülü belirmiş ve hattta milyonlarca insanda müslüman olma eğilimleri baş göstermiştir.

Bızım alevi muratta suyun tersine gitmiş, gitmiş bula bula saçmasapan hristiyanlığa gönül vermiş. Çinin böcek yiyen insanları bile hristiyanlığı saçma buldukları için inanmamışlar ama Murat efendi, kendisine ne ikram edildi ise hırrıstiyan oluvermiş.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

bu kadar tezat ve akıl dışılığı ancak bu dediğiniz son durum telafi eder gibi düşünsek de görmediğimiz için zan ve iftiradan sakınmak gerek diye düşünüyorum

yine karşı düşünce de böyle bir mürtedin zararını engellemek için böyle düşünüp bunu açığa çıkarma çalışması yapsak diye gelişiyor.

bu adam faraza baya bir kar sağladıysa o zaman biz daha fazlasını versek bu kez de müslüman olmaz mı!..

elimizde de yok ki bir şeyler,, çünkü bizim dünya hristiyanlarını sömüren ve bunları camilere akıtan zulüm düzenlerimiz yok ki..

bu durumda bu vatandaşın zararını engellemek durumunu araştırmak lazım diye düşünüyorum..

Yorum

bir de sanki Allah, hz meryemle tövbe haşa insanların anladığı şekilde ilişkiye girmiş gibi ondan doğan çocuk da olsa olsa tanrı olabilir gibi saçma bir mantığa bürünüyorlar kutsal ruhtan gebe kaldı ifadesini haşa Allah'ın hz.meryeme bir müdahalesi olarak anlayınca ortaya böyle sapıkça bir inanç çıkıyor

ayrıca hz. isanın ölüleri diriltmesini; ancak Allah ölüleri diriltebilir o halde hz.isa da tanrıdır şeklinde değerlendiriyorlar

oysa hz.musa da ağaçtan/tahtadan olan cansız bir asayı yere atınca canlı bir ejderha olmuştu ve bu olay ölüyü direltmekten daha olağanüstü daha zorlu bir iştir mantık olarak(gerçi Allaha hiçbir zorluk yoktur örnek vermek amacıyla yazıyorum)

o halde şimdi hz.musa da mı tanrının oğlu (tövbe est.)

yani güya hz. isanın gösterdiği mucizelere tanrısallık katarak bunu ancak Allah yapabilir diyorlar

oysa şurasını düşünmüyorlarki; peygamberlerin hepsi de Allah sayesinde bu mucizeleri gösteriyor hepsini aslında Allah yaratıyor Allahın izni olmadan bir yaprak bile kımıldayamazken, bu olağanüstü hallerin gerçekleşmesini nasıl bir mahluk olan insana yükleyebilirsiniz

neymiş efendim hz.isa insanlık için canını feda etmiş e o halde imtihan dünyasının da sona ermesi lazım herkes cennetlik o zaman neden vaftiz şu bu şeylere gerek duyuluyor haaa demekki birşeyler bitmemiş demekki gene insanoğlu Rabbinin buyruklarını yerine getirmeden kurtuluşa eremez o halde kimse kimsenin günahını sevabını çekecek değil hz.isa bu insanlığın günahını yüklenecek değil

hz.adem günah işlemiş de bütün insanlık günahkar olmuş şu mantığa bakarmısınız adalette insan haklarında medeniyette,gerçi tek dişi kalmış bir medeniyet ama, ilerlemiş gelişmiş çağdaş avrupa toplumlarının inandığı şu inanç öğretilerine bir bakın

linkini verdiğim belgeselde hristiyanlık ile eski yunan tanrılarının ve buna benzer eski toplum inançlarının benzerliklerini görmüş olacak ve bu kadar benzerliğe şaşıracaksınız,, hz isanın ölmesi 3 gün sonra dirilmesi 3 gün sonra yükselmesi 3 gün son vaftiz edilmesi 12 havarisi falan filan....yani bu rakamları vermemin nedeni eski çağ uygarlıklarının güneş ay yıldız artık adına ne derlerse, inançlarındaki 3 gün içinde ölme 3 gün sonra dirilme 3 gün sonra göğe yükselme gibi olayların pavlusun temelini attığı günümüz hristiyanlık ile ne kadar benzerlik gösterdiğini görmeniz içindir.

Yorum

bir hristiyana bir müslüman sormuş neden isa tanrı diye hristiyanın çünkü o babasız dünyaya geldi demesi üzerine o halde demiş müslüman sizin bir tanrınız daha var o da adem, hatta bir de onun eşi.. demiş..

biz böyle polemiğe girmek istemiyoruz istiyoruz ki nasrani kendisi, kendisini çelişkisiz anlatabiliyor mu bakalım..

ama şu ana kadar bu olmadı...

Yorum

En fazla ilgi goren ve yorum yapilan sayfa burasi... Herkes Incil'i okumadan, anlamadan baska yorumlar katarak yorumluyor ama bana karsi cevap olarak Incil'den ayetler veriyor ama bir yandan'da bize Incil'den yazma ona inanmiyoruz derler kendi aranizda ne kadar celiskide oldugunuzun farkinda misiniz? verdiginiz ayetler Isa Mesih'in INSAN TABIATINA sahip oldugunu gosterir. O zaman TANRI TABIATINA sahip oldugu ayetlere'de bir bakin...

Simun Petrus, “Sen, yaşayan Tanrı`nın Oğlu Mesih`sin*” yanıtını verdi.
                        Matta 16:16
                        YUKARIDA ISA MESIH DEMEDEN SIMUN PETRUS RESMEN SOYLUYOR PEKI BUNU NEYE DAYANARAK SOYLUYOR, NEDEN IDDIA EDIYOR OGUL OLDUGUNU?

İnsanların önünde beni inkâr edeni, ben de göklerdeki Babam`ın önünde inkâr edeceğim.”
                        Matta 10:33

Babam her şeyi bana teslim etti. Oğul`u, Baba`dan başka kimse tanımaz. Baba`yı da Oğul`dan ve Oğul`un O`nu tanıtmak istediği kişilerden başkası tanımaz.
                        Matta 11:27

Isa Mesih bircok sozunde BABAM der yani kendisi TANRI ILE BIRDIR AMA ONUN KADAR HER GUCE SAHIPTIR BUNU DA INCIL'DE GORUYORUZ. % 100 INSAN OLMASINI, O nun yemek yedigi, su ictigi, uyudugu, yoruldugu ve aci cekip oldugunu gosterir. Oluleri diriltmesi, mucizeler yapmasi, cinleri kovmasi, hastaliklari iyilestirmesi, hseyi onceden bilmesi ve kendisinin deyimiyle SIZLER TOPRAKTAN BEN BABA'DAN diyerek gosteriyor. Adem topraktandi o toprak ogluydu onun icin Mesih'le bir degildir ama Isa Adem var olmadan evvel'de tanri ile birlikteydi
                        Mesih`in sevgisinden bizi kim ayırabilir? Sıkıntı mı, elem mi, zulüm mü, açlık mı, çıplaklık mı, tehlike mi, kılıç mı?
                        (Romalılar 8:35)

Yorum

En fazla ilgi goren ve yorum yapilan sayfa burasi... Herkes Incil'i okumadan, anlamadan baska yorumlar katarak yorumluyor ama bana karsi cevap olarak Incil'den ayetler veriyor ama bir yandan'da bize Incil'den yazma ona inanmiyoruz derler kendi aranizda ne kadar celiskide oldugunuzun farkinda misiniz? verdiginiz ayetler Isa Mesih'in INSAN TABIATINA sahip oldugunu gosterir. O zaman TANRI TABIATINA sahip oldugu ayetlere'de bir bakin...

incilden ayetler verenler ya bunların bozulduğunu ya da kendi içinde çelişki olduğunu göstermek için verirlerken, biz incile inanmıyoruz ondan delil göstermen anlamsız diyenler ise, hakikatin tespitinde incile güvenilmeyeceğini söylüyorlar. bunu göremediyseniz sizin ön yargınızdandır.

insan ve tanrı tabiatına sahip olmak akli olarak muhaldir. çünkü bu ikisi birbiriyle ilintili ve benzer şeyler değildir.

Varlıklar üç türlüdür:
                          vacip varlık: varlığı şart olup yokluğu muhal olan, varlığı kendinden olup var olması için başkasına muhtaş olmayan gibi tanımlanabilir. ki bu da sadece tek tanrıdır.

mümkün varlık: varlığı kendinden olmayıp var olmak için başkasının varlığına muhtaç bulunan, var olma olanağı ile olmama olanağı birbirine eşit bulunan varlık demektir. bu da Tek Tanrı dışındaki tüm varlıklardır. tüm yaratıklar bu sınıftandır.

muhal varlık: gerçekte bu olması mümkün olmayan varlıktır. buna varlık yerine yokluk demek daha uygun olsa da kategorisel olarak bir adlandırmadır bu alan. Varlığı düşünülemeyen şeylerdir. Örneğin hiç bir zaman bir şeyin parçası bütününden büyük olamaz. var olması imkansız ve aklın kabul edemeyeceği şeylere muhal şeyler bu sınıftandır.

şimdi aklın kesin varlık sınıflandırmasına göre bir varlık ya yaratandır ya da yaratılan. yaratansa tek tanrıdır. bu tüm varlıkların kaynağı yaratıcısı olduğu için kendisi dışında her şey yaratılan varlıklardır. varlıklarını buna borçludurlar

yaratan ve yaratılan dışında üçüncü bir varlık türü mümkün değildir.

İsa var edilen bir varlık mı yoksa var eden bir varlık mı? Var edilense onun var edicisi bir tanrı olmalı ki o durumda o tanrı olma vasfını kaybeder çünkü varlığını başkasına borçlu olan acizdir aciz de tanrı olamaz.

yaratanla yaratılan zıt boyutlardadır diyebiliriz. böyle olduğunda bu iki zıttın birleşmesi karışması muhaldir. çünkü bunlar birbirlerini yok eden zıtlıklardır. yaratansa yaratılan olamaz, yaratılmışsa yaratan olamaz. gücü kendindense tanrıdır, kendinden değilse tanrı olamaz...

bunlar çoğaltılabilir.

aklın kesin olarak başka şekilde muhal gördüğü nedenlerden dolayı isa ya tanrıdır ya kul. Tanrı olsa, varlığı gücü kendinden olmalı ve varlığının başı olmamalıdır. yok eğer herhangi bir konuda başkasına bağlı ise bu durumda o tanrı değildir kuldur. kullarınsa Tanrıyı bırakın bana ibadet edin demeleri akıl dışı ve merduttur.

yüzde yüz tanrı yüzde yüz insan muhal olan bir safsatadır. tanrı ve insan birbirini birleşemeyecekleri nitelikte yok eden kutuplardır. tanrı olan insan insan olan tanrı olamaz. biri diğeri olduğunda öteki vasfını tamemen yitirir. kaldı ki sonradan da tanrı olunmaz...

bu nedenle aşağıdaki beşer unsuru iddialar vahiy değil birer safsatadır:

Simun Petrus, “Sen, yaşayan Tanrı`nın Oğlu Mesih`sin*” yanıtını verdi.
                          Matta 16:16
                          YUKARIDA ISA MESIH DEMEDEN SIMUN PETRUS RESMEN SOYLUYOR PEKI BUNU NEYE DAYANARAK SOYLUYOR, NEDEN IDDIA EDIYOR OGUL OLDUGUNU?

İnsanların önünde beni inkâr edeni, ben de göklerdeki Babam`ın önünde inkâr edeceğim.”
                          Matta 10:33

Babam her şeyi bana teslim etti. Oğul`u, Baba`dan başka kimse tanımaz. Baba`yı da Oğul`dan ve Oğul`un O`nu tanıtmak istediği kişilerden başkası tanımaz.
                          Matta 11:27

Isa Mesih bircok sozunde BABAM der yani kendisi TANRI ILE BIRDIR AMA ONUN KADAR HER GUCE SAHIPTIR BUNU DA INCIL'DE GORUYORUZ. % 100 INSAN OLMASINI, O nun yemek yedigi, su ictigi, uyudugu, yoruldugu ve aci cekip oldugunu gosterir. Oluleri diriltmesi, mucizeler yapmasi, cinleri kovmasi, hastaliklari iyilestirmesi, hseyi onceden bilmesi ve kendisinin deyimiyle SIZLER TOPRAKTAN BEN BABA'DAN diyerek gosteriyor. Adem topraktandi o toprak ogluydu onun icin Mesih'le bir degildir ama Isa Adem var olmadan evvel'de tanri ile birlikteydi

Yorum

Tanri'nin insan bedeni alamayacagini nasil ileriye suruyorsunuz? O zaman su sorulari yanitlayin;

1- Insan'i yaratan ve ona deriyi, organlari, kemikleri, kaslari ve diger ozellikleri veren kimdir?

2- Kur'an ve Kitab'i Mukaddes'te yazilan INSANA TANRI'NIN RUHUNDAN UFURULDUGU ayetine iman ediyor musunuz?

3- Eger inaniyorsaniz Insan Ruh'unun Tanri'nin bir parcasi olduguna ve insanin Tanri'nin bir parcasi olduguna iman ediyor musunuz?

4 - Isa Mesih'in, RUHULLAH sifatina sahip olduguna iman ediyor musunuz?

5- Insanin RUH, BEDEN VE CAN'dan olustuguna iman ediyor musunuz?

6- Eger iman ediyorsaniz bir insanin aslinda tek basina 3 ayri insan ettigine mi inaniyorsunuz yoksa bu ozelligine ragmen tek insan olduguna mi iman ediyorsunuz?

Mesih`in sevgisinden bizi kim ayırabilir? Sıkıntı mı, elem mi, zulüm mü, açlık mı, çıplaklık mı, tehlike mi, kılıç mı?

Yorum

evet insana Allah ruhundan üflemiştir. ama bu insana kendinden bir parçayı eklemiş anlamına gelmez. biz bunu iddia eden sufi vahdeti vücutçuları şiddetle reddediyoruz.

insanda canın aklın ruhun ve diğer vasıfların bulunması tanrısal vasıfları taşıması anlamında değildir. bunların tamamı Allah'ın yarattığı arızi vasıflardır. vacip vasıflar değil. yani bunların varlığı kendinden değil Allah'a bağlıdır. başkasına bağlı olan vasıfta tanrısal özellik bulunamaz.

insanda bedene de ruha da cana da akıla da inanıyorum. daha bundan başka da duygular vardır. bunlar insanın üç insan olduğuna nasıl kanıt oluyor? eğer böyle olsa üç baş olması gerekir üç ayrı zat. bunlar tek varlığa bağlıdırlar. birbirinden ayrı vasıflar değildirler...

yani ruh eğer tanrısal vasfı temsil ediyorsa o zaman hadi kendi yok oluşunu engellesin, ya da bir sivri sineğin kanadını yaratsın! isteyen da aciz istenen de.. aciz olansa tanrı olamaz isterse adı isa olsun...

yani siz şimdi baba oğul ruhul kudüsten sonra bir de her insandaki ruhun da mı tanrı olduğunu iddia ediyorsunuz?

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=16029.msg99901#msg99901 date=1281751994]

insanda bedene de ruha da cana da akıla da inanıyorum. daha bundan başka da duygular vardır. bunlar insanın üç insan olduğuna nasıl kanıt oluyor? eğer böyle olsa üç baş olması gerekir üç ayrı zat. bunlar tek varlığa bağlıdırlar. birbirinden ayrı vasıflar değildirler...

BABA, OGUL, KUTSAL RUH'TA BOYLEDIR 3 TANRI DEGILDIR AMA HEPSI BIRLIKTEDIR.

yani siz şimdi baba oğul ruhul kudüsten sonra bir de her insandaki ruhun da mı tanrı olduğunu iddia ediyorsunuz?

INSAN RUHU TANRI DEGILDIR, ONUN PARCASIDIR.
                                [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X