Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kuran'daki Çelişkiler

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kuran'daki Çelişkiler

NASRANİ, Forum kuralarını ihlal ettiğiniz için 1 Nolu uyarıyı aldınız. Müslümanların Peygamberine daha saygılı olunuz. Yok eğer saygısızlığa devam edecekseniz forumu derhal kendi rızanız ile terk edebilirsiniz.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=16048.msg99773#msg99773 date=1281679768]
      ...EDİT...

...EDİT...
      Sen peygamber Efendimiz Muhammed Mustafaya sahte peygamber mi diyorsun.

Evet hem muhammed hem de kendini baska peygamber ilan edenler sahtedir ve yanlis ogreti yayarak bircok insani kurtulus'tan muaf tuttular. Isa Mesih, YOL, GERCEK VE YASAM'dir gerisi olume goturur.
      ...EDİT... her müslüman Hazreti İsanın ALLAHın kulu ve peygamberi olduğunu bilir ve inanır. Hazreti Peygamber Muhammad Mustafa da sizin keşişlerinizin bozduğu Hazreti İsanın İslamını düzeltmek rayına koymak için gelmiştir.

ayni onyargilarinizi kin ve nefrete dayanarak, delilden ve kaynaktan muaf tutarak yazmaya devam ediyorsunuz. bir tane delil getirin muhammed'e iman edelim, o zaman Bahaullah'a da iman edelim onunda milyonlarca taraftari var.

Siz paganist olimpus tanrılarını taklit ettiğiniz farkında değilsiniz. Hani Apollon tanrısı Jüpiter tanrısının oğlu inancı aynen bozuk hristiyanlığa geçmiş, ALLAH tanrısının oğlu İsa tanrısına dönüşmüştür.

Daha onceki inanclarla mukayesi ettirmek sadece iftiradir bu konuyla ilgili cevaplar fazlasiyla mevcuttur ama kendinizi ancak boyle koruyorsunuz.
      Yani siz Hazreti İsaya değil, Olimpus tanrılarına tapıyorsunuz. İnançlarınız paganist inancı sadece isimler değişmiş Apollon ve jüpiter yerine Rab ve İsa olmuş.

Ayrıca bin yıldır bu bozuk hristiyanlık insanlığın başına bela olmuş, haçlı seferlerinden bu yana akıttığı insan kanı yüzmilyonları bulmuştur. Bu günkü emperyalist dünyayı da bubozuk hristiyanlar oluşturmaktadır.

insanlarin basina bela olan islamdir, hristiyan ulkelerini fethetmekten baska amaci olmayan, kendinden baska herkesi oldurmeye inandirmis, gunumuzde de hristiyanlara zulm ve iftira eden, isine gelmedigi alimleri suikastlerle olduren ve teror yaratan muslumanlardir. elbette tarihte hristiyanlarin da yanlislari olmustur ve olmakta ama HAMDOLSUN SIDDETI DINIMIZ EMRETMIYOR SIZDE EMREDIYOR.

İnsan sırf zulüm ve emperyalizme karşı olsa hristiyan olmaz. Gerçekten insanın ateist olması bile hristiyan olmasından mantıklıdır.

KOMEDI SIZ EN IYISI BIR TIYATRO ISINE BASLAYIN...

Zalim bir tanrıya inanmaktansa hiç inanmamak daha adil daha fıtridir.
      [/quote] ;D EVET ONUN ICIN HRISTIYAN OLDUM ZATEN...
      Mesih`in sevgisinden bizi kim ayırabilir? Sıkıntı mı, elem mi, zulüm mü, açlık mı, çıplaklık mı, tehlike mi, kılıç mı?
      (Romalılar 8:35)

Yorum

tabi burda sizin yaşantınızı görme imkanımız yok..

neyin karşılığnda hristiyan olduğunuzu bilebilmemiz için..

görünüşe bakılrısa mantık yok.. mantık olmayınca onun yerini alacak başka şeyler olmalı...

Yorum

Mantigin oldugunu gormek icin kafa gozuyle ve onyargilarla degil, mantikla ve zamanla bakmak lazim...
          Mesih`in sevgisinden bizi kim ayırabilir? Sıkıntı mı, elem mi, zulüm mü, açlık mı, çıplaklık mı, tehlike mi, kılıç mı?

Yorum

sz ön yargılarınızdan ve mantıktan konuştuğunuz objektif kriterlerle ispat edin burda.. neden duruyorsunuz?... bakın biz bu dini anlatmamızdan dolayı hiç bir ücret istemiyoruz adresimiz belli her şeyimiz ortada

siz de öyle misiniz merak ettim. bir misafir olsak size.. ya da dostlarımızı göndersek.. orda akrabalarımız var...

Yorum

cok daha fazla bilgi almak isterseniz size en yakin bir kiliseye gidebilirsiniz ya da hristiyan web sitelerine bakabilirsiniz...

Yorum

kilisede bizim hiç bir sorumuza cevap veremeyecekleirni bildikleri içn bizi oradan kovuyorlar. bir kaç kere bu deneyimimiz oldu

her zaman zevkle bunu yapmaya hazırız yeter ki bilimsel objektif ve kendini yetiştirmiş olsun.. önemli değil inancı bozuk da olsa...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=16048.msg99697#msg99697 date=1281630056]
                  Mufazzal, Ufukalpin eleştirisi yerinde. madem bu nasrani önceden alevi idi neden Ebu talibin zaten müslüman olduğunu bilmiyor da sünnilerin inancını eleştiriyor?

Ebu Talib a.s. alevilere göre de mi müşrikti!.. eğer bunu bilmiyor idiyse zaten aleviliği bilmiyormuş. bilmediği bir şeyi nasıl oluyor? olmadığı bir şeyden nasıl çıkıyor? sünniydim nasrani oldum dese hak tamam bu eleştisinde de, nasrani oluşundaki bu düşüncesinde de haklılık payı olabilir.

ama böyle çok sırıtıyor. çoluk çocuk mu var karşısında?...[/quote]

Kırmızı ile işaretlediğim kısmı bende düşünüyorum. Eğer durum bu ise, aleviliği bile pek fazla bildiğini zannetmiyorum.
                  En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 20:28.

Yorum

ben amerikadayken kliseye gitöiştim hatta orada adamla tartıştım.hem bir hem üç nasıl oluyor dedim oda actı incili bak biz diyor dedi demek ki üç ki biz dyor dedi.

Yorum

Mufazzal bey gercekten cok efendi, agirbasli, parmaklarini dogru kullanmasini bilen, bildigini soyleyen, bilmedigini dinleyen, soru sorma adabini da iyi uygulayan birisisiniz. Ben Aleviligi cok iyi biliyorum bildigim icin aleviligi terk ettim. Hani gercekleri konusalim burada ben bunun icin burdayim. Siilik ve Sunnilikte Hilafet - Imamet konusu, Ibadet pratikleri ve Ruhban Hiyerarsisi, Allah ahirette gorulur mu gorulmez mi? 4 mezhep mi yoksa Sia mi v.s v.s yazarsam LISTE UZAR. Yani bunlar insanlarin kafasini kurcalayan ve insana manevi huzur ve kurtulus vermeyen, kimsenin mujdelemedigi seylerdir biraz genel bakalim. Kendi dedigimiz kadar baskalarida NE DIYOR? Diye soralim.

Gelipte ya sen ne dersen de bu boyledir demek ilim arayan adama yakismaz. Siiler, olaylara sunnilerden daha insafli ve bilgece yaklasirlar. Ben dostumu, dusmanimi, bana kufr eden herkesi seviyorum hele hele caferileri daha cok seviyorum. Siiler genelde mazlum olurlar, zulmden ve haksizliktan yana degiller. Onun icin Sia devrimcidir, asidir, onun icin hizbullah vardir, sadr vardir, emperyalizme dur diyen ahmedinejat vardir hatalarida olsa. Kimse sanmasin ki ben ajan degilim ama oyle soyleyenlere de saygim var. Boyle bir hitap ancak karalamadir, iftiradir bunu en azindan kendi dininiz icin yapmayin. Hristiyanlik hakkinda o kadar yanlis bilgi var ki ben bunlari duzeltmek icin geldim.

SAYGILARIMLA

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=16048.msg99930#msg99930 date=1281765378]
                        [quote author=Qom_u_aşk link=topic=16048.msg99697#msg99697 date=1281630056]
                        Mufazzal, Ufukalpin eleştirisi yerinde. madem bu nasrani önceden alevi idi neden Ebu talibin zaten müslüman olduğunu bilmiyor da sünnilerin inancını eleştiriyor?

Ebu Talib a.s. alevilere göre de mi müşrikti!.. eğer bunu bilmiyor idiyse zaten aleviliği bilmiyormuş. bilmediği bir şeyi nasıl oluyor? olmadığı bir şeyden nasıl çıkıyor? sünniydim nasrani oldum dese hak tamam bu eleştisinde de, nasrani oluşundaki bu düşüncesinde de haklılık payı olabilir.

ama böyle çok sırıtıyor. çoluk çocuk mu var karşısında?...[/quote]

Kırmızı ile işaretlediğim kısmı bende düşünüyorum. Eğer durum bu ise, aleviliği bile pek fazla bildiğini zannetmiyorum.

[/quote]

Aleviliği bilmeden İslamdan neden çıkmış? insan kendi dinini öğrenmeden nasıl dinini terkeeder.

hani samimi ve içtendi?

nasıl inanacağız?

insanda doğal olarak bulunduğu halde savunma sabit kalma ve bulunduğu hali koruma güdüsü vardır. ilk duyduğuna karşı çıkar.

dinde de bu böyledir hatta daha baskındır. bir hristiyan gelip bir müslümana cazip şeyler söylese hemen müslüman hristiyan olur mu? oluyorsa din ahiret Allah korkusu yok demektir. çünkü bu korkuları olan biri din değiştirmekten çok korkar. gider dinini öğrenir zarar kar hesabı yapar..

bu mürtedin bir çok hiristiyan oluş gerekçesine baktığımzıda din adına uydurulmuş şeyleri görüyoruz. böylece anlıyoruz ki dinini tanımadan hristiyanlığı tanımış. bu saçma sapam akıl dışı inançları öğrenip savununcaya kadar İslamın akılcı ve akla uygun inaçlarını öğrenmek daha mı zordu..

burda samimiyet değil başka şeyler görüyorum..

ve siz de daha onun mürtet olmadığını iddia ediyorsunuz...

Yorum

[quote author=Nasrani link=topic=16048.msg99983#msg99983 date=1281787712]
                          Siilik ve Sunnilikte Hilafet - Imamet konusu, Ibadet pratikleri ve Ruhban Hiyerarsisi, ALLAH ahirette gorulur mu gorulmez mi? 4 mezhep mi yoksa Sia mi v.s v.s yazarsam LISTE UZAR. Yani bunlar insanlarin kafasini kurcalayan ve insana manevi huzur ve kurtulus vermeyen, kimsenin mujdelemedigi seylerdir biraz genel bakalim. Kendi dedigimiz kadar baskalarida NE DIYOR? Diye soralim.

Gelipte ya sen ne dersen de bu boyledir demek ilim arayan adama yakismaz. Siiler, olaylara sunnilerden daha insafli ve bilgece yaklasirlar. Ben dostumu, dusmanimi, bana kufr eden herkesi seviyorum hele hele caferileri daha cok seviyorum. Siiler genelde mazlum olurlar, zulmden ve haksizliktan yana degiller. Onun icin Sia devrimcidir, asidir, onun icin hizbullah vardir, sadr vardir, emperyalizme dur diyen ahmedinejat vardir hatalarida olsa. Kimse sanmasin ki ben ajan degilim ama oyle soyleyenlere de saygim var. Boyle bir hitap ancak karalamadir, iftiradir bunu en azindan kendi dininiz icin yapmayin. Hristiyanlik hakkinda o kadar yanlis bilgi var ki ben bunlari duzeltmek icin geldim.

SAYGILARIMLA[/quote]

peh-peh. Şii-Sünni ihtilafından söz edene bakın. yahu yüz yıllarca katoliğiniz ortodoksunuza, ortodoksunuz protestanına lanet etti, bir birinin ülkesini yağmaladı. Almanyada protestanlarla Katoliklerin savaşı, protestan-katolik tartışması, protestanların Bizansa (ortodokslara) haç yürüşü ilan etmeleri, Fransada protestan katliamı ve s. yazarsak liste fazla uzar

hele birazda mezheplerinizden yazalım. katolik, protestan, ortodoks, monofozit, diofozit, süryani ve s. say saya bildiğin kadar.

Yorum

... Kimse sanmasin ki ben ajan degilim ama oyle soyleyenlere de saygim var. Boyle bir hitap ancak karalamadir, iftiradir bunu en azindan kendi dininiz icin yapmayin...
                            [/quote]

ALLAH nasıl rezil ediyor bakın...

kendisi itiraf etti. biz iftira atmadık...

bir diğer itirafı mürtet olduğu:

Ben Aleviligi cok iyi biliyorum bildigim icin aleviligi terk ettim. Hani gercekleri konusalim burada ben bunun icin burdayim. Siilik ve Sunnilikte Hilafet - Imamet konusu, Ibadet pratikleri ve Ruhban Hiyerarsisi, ALLAH ahirette gorulur mu gorulmez mi? 4 mezhep mi yoksa Sia mi v.s v.s yazarsam LISTE UZAR. Yani bunlar insanlarin kafasini kurcalayan ve insana manevi huzur ve kurtulus vermeyen, kimsenin mujdelemedigi seylerdir biraz genel bakalim. Kendi dedigimiz kadar baskalarida NE DIYOR? Diye soralim.
                            [/quote]

demek ki bile bile bu dini terketmiş...

Yorum

KIMSE SANMASIN ( KI)... Cok Cok ozur dilerim burasi yanlis anlasilmasin demek ki hizli yazarken ki eki araya saklanivermis :P bu arada elmeddin bey dediklerinize aynen katiliyorum efendim. Zaten mezhep kavgalarinda bizimde rolumuz cok var ama sunu unutmayin ki bizim mezhep kavgalari bitti sizinkiler ise eskiden daha atesli simdi. Allah sonunuzu hayr etsin, yahudiler sizi bitirmeden siz birbirinizi bitireceksiniz...

Yorum

[quote author=Nasrani link=topic=16048.msg99997#msg99997 date=1281789395]
                                KIMSE SANMASIN ( KI)... Cok Cok ozur dilerim burasi yanlis anlasilmasin demek ki hizli yazarken ki eki araya saklanivermis :P bu arada elmeddin bey dediklerinize aynen katiliyorum efendim. Zaten mezhep kavgalarinda bizimde rolumuz cok var ama sunu unutmayin ki bizim mezhep kavgalari bitti sizinkiler ise eskiden daha atesli simdi. ALLAH sonunuzu hayr etsin, yahudiler sizi bitirmeden siz birbirinizi bitireceksiniz...
                                [/quote]

Allah hala söyletmeye devam ediyor ama görmüyorsunuz. bu açıklama ve özür bile sizin ajan olduğunuzu itirafta ısrar anlamına geliyor!.. [("ki&quot yi kaldırdık özür üzerine ama hala aynı itiraf var...]

neden görmüyorsunuz!..

her yerde biz gösteremeyiz... çünkü her yerde biz sizin yanınızda nasıl olacağız.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X