Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Kuran'ın Tevrat ve İncil ile ilişkisi. LUTFEN DIKKATLICE OKUYUNUZ
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
Musavi
-
Ynt: Kuran'ın Tevrat ve İncil ile ilişkisi. LUTFEN DIKKATLICE OKUYUNUZ
Soruma neden tam cevap vermediniz? Neden klasik fikirlerinizde israr ediyorsunuz?
Bir bahai ile karsilastiginizda nasil cevap verirsiniz? eger o da bahaullah'in mucizeleri oldugunu ve kitabinin sizden ustun oldugunu soylerse ne dersiniz?
Su anda Kur'an'in tevratin arap kultur versiyonu acik oldugu kesinken neden israr edersiniz?Mesih`in sevgisinden bizi kim ayırabilir? Sıkıntı mı, elem mi, zulüm mü, açlık mı, çıplaklık mı, tehlike mi, kılıç mı?
(Romalılar 8:35)
Yorum
-
[quote author=Nasrani link=topic=16049.msg99658#msg99658 date=1281620987]
Maalesef Tanri sizinle ayni dusunmuyor ve sizi sevdigi icin uyariyor. sayin musavi, birgun bir Bahai ile karsilassaniz ve o size Hz.Mirza Bahaullah sahte degil hak peygamberdir ona iman etmeyen cehennemliktir derse ona ne cevap verirsiniz?
[/quote]
ozaman siz kendi kendinizi çürüttünüz herkes kendi kafasına göre inanır hesap gününde ak kara ortaya çıkar
bu bir iman meselesidir ineğe tapan da elbette kendini savunacaktır ama gerçek asla değişmez o dediğiniz mirza nın ne mücadelesi olmuş inancını ne kadar yayabilmiş insanlar ona inanmış mı önemli olan bu
eğer gerçek bir inanç olsa Cenabı Hak bütün elçilerine yardım etmiş ve onları korumuştur, aynı şekilde o dediğiniz şahsı da korur kurşuna dizdirip öldürmezdi şimdi diyeceksiniz öldürülen hiç mi peygamber yok...elbette fakat burda önemli olan ilayı kelimetullahın yayılması yani Allahın sözlerinin insanlığa ulaşması/amaca ulaşması önemli
şimdi bir kimse bir inançla ortaya çıkıyorsa, eğer bu inanç hak bir inaçsa elbette Allah yardımı mutlak olur ve o din amacına ulaşır...
sonuçta dikkat edilirse semavi dinler silsile şeklinde gelmiştir hz.davut hz.musa hz.isa hz.muhammed... hepsi de aynı amaçla gelmiş
delinin biri çıkıp da bir din kursa ona kim inanır böyle saçmalık olur mu herşeyin belli bir kanunu kuralı yolu yordamı var
Yorum
-
[quote author=Elmeddin link=topic=16049.msg99595#msg99595 date=1281605906]
burada demeğe çalıştığı şey Rasulullahın s.a.a -haşa- Kuranı "kitabı mukkades"den kopyaladığımıdır? eğer öyle ise sana bir soru. sence bu kadar akıllı ve zeki olan bir şahıs neden Hristiyanlar ve ya yahudiler içinde baş olamak yerine onları müşriklerle birliktekarşısına aldı? bu kadar akıllı birisi nasıl bu yanlışı yaptı? oysa hristiyanları karşısına alacağına arkasına alıp kendi müttefikleri yapa bilirdi.
[/quote]
Yorum
-
[quote author=Nasrani link=topic=16049.msg99663#msg99663 date=1281621721]
Soruma neden tam cevap vermediniz? Neden klasik fikirlerinizde israr ediyorsunuz?
Bir bahai ile karsilastiginizda nasil cevap verirsiniz? eger o da bahaullah'in mucizeleri oldugunu ve kitabinin sizden ustun oldugunu soylerse ne dersiniz?
Su anda Kur'an'in tevratin arap kultur versiyonu acik oldugu kesinken neden israr edersiniz?[/quote]
bahai, nasıbi, harici, nasrani, yahudi ve s. fark etmez. eğer munazara edeceksem onlara benim olmayan kaynaklardan delil gösteririm. eğer elinde geliyorsa buyur sende yap. bak ben "Barnabas İncilinden" delil getiriyorum. eğer istersen Tevrattan da delil getiririm. ama sen delil getirip munazara etmek yerine daldan dala atlıyorsun. sana bir şey söyleyeyim aklında kalsın.
bizim imamız Rasulullah s.a.a ve oğlu Hz. imam Rıza a.s sizin alimlerle karşılaşmıştır ve onları mağlup etmiş, hakkı itiraf etmelerini sağlamışlardır. şunu bil ki, Rasulullah s.a.a ve imam Rıza a.s ile munazara eden yahudi ve hristiyanlar senden daha alim idiler ama ilimleri onlara fayda vermedi. şunu unutma ki, sizler hiç bir zaman kendinizi ıspat ede bilmek için kendi kaynaklarınızdan başka bir şey sunamadınız. kendi kaynaklarınız ise çelişki ile dolu olduğu halde bizim onu kabullenmemiz mümkünmü?
Yorum
-
Musavi
hristiyanlık bana olaganustu sacma geliyor.tevrattaki o sacma masalları gorupde inananın aklından suphe ederim.nerde yuce kuran nerde o degıstırılmıs uyduruk kitap.
Yorum
-
İlk olarak elmeddin tarafından gönderildikendi kaynaklarınız ise çelişki ile dolu olduğu halde bizim onu kabullenmemiz mümkünmü?
ilahi bir kitapta hiç çelişki olur mu .. apaçık bir şekilde belli ki bu hz.isa hakkında kulaktan kulağa aktarılan bilgilerin yazıya geçirilmesiyle kitaplaşmış bir incildir bunu kendileri de kabul ediyor
eğer ilham ile yazılsa idi yine çelişki olmazdı zaten Allahın direkt vahiy ile yazdırmasıyla ilham ile yazıdırması arasında gerçeklik/doğruluk ve güvenilirlik bakımından kesinlikle hiçbir fark yoktur sadece yöntem de ya da uygulanış biçiminde farklılık vardır
yoksa allah ona başka ilham etti buna başka ilham etti ona 10 dediğini bir başkasına 20 diye aktardı bunlar ufak tefek farklardır demek allaha atılan büyük bir iftiradır
Yorum
-
[quote author=Musavi link=topic=16049.msg99670#msg99670 date=1281623287]
hristiyanlık bana olaganustu sacma geliyor.tevrattaki o sacma masalları gorupde inananın aklından suphe ederim.nerde yuce kuran nerde o degıstırılmıs uyduruk kitap.
[/quote]
kardeş bu biraz ağır bir hitap olmuş hristiyanlara doğruyu göstermek ve kendi yanımıza çekmek adına bence biraz daha yumuşak bir dil kullanmalıyız
Yorum
-
İlk olarak nasrani tarafından gönderildiAyrica mufaddal dinlerin benzemesi farkli bir olgudur. Tevrat ile Kur'an arasindaki fark ise; Tevrat ilahidir ve Kur'an bunu destekler ama Kur'an ilahi degildir kimse onu desteklemez..
Kitapların birbirlerine benzemesinde sakınca görüyorsanız, o zaman Nuh tufanının biraz değişik versiyonunun sümer efsanelerinde bulunmasına ne diyorsunuz? Bu mantıkla hareket ederseniz tevrat da zan altında kalmaz mı, tıpkı kuranı zan altında bırakmaya çalıştığınız gibi.
Çelişkilerle dolu mantığınız beni dehşete düşürdü, Hem Kuranın İlahi kaynaklı bir kitap olmadığını iddia edip O'nun meşruiyetini reddediyorsunuz, hem de kuranın Tevrat hakkındaki şehadet ve desteğini kabul ediyorsunuz, hakikaten şaşırdım.
Yani Kuran gelmeseydi tevratın veya incilin hiçbir destekleyicisi olmayacağı için batıl mı olacaklardı, sizce?
Bana hiç de bilimsel ve mantıklı görünmedi.
Yorum
-
İlk olarak Nasrani tarafından gönderildiAyrica mufaddal dinlerin benzemesi farkli bir olgudur. Tevrat ile Kur'an arasindaki fark ise; Tevrat ilahidir ve Kur'an bunu destekler ama Kur'an ilahi degildir kimse onu desteklemez..kabul ederse kendi meşruiyeti son bulur bu yüzden tevratın Kuran'dan bahsetmemesi normaldir(gerçi tahriften önceki hali bundan bahsetmiştir, Kuran bize bunu bildiriyor)
aynı yahudilerin, hristiyanlığı kabul etmemesine karşın, hristiyanların tevratı kabul etmesi gibi ...
Yorum
-
[quote author=Nasrani link=topic=16049.msg99532#msg99532 date=1281581314]
siz siisiniz ama sunniler sizi ne kadar islam dairesinde goruyor? Bana gore islam'a hakikaten sahip cikan sia'dir ama evrensel literaturde bu kaynaklar gecerlidir ve siilerde sunniler kadar olmasa bu kaynaklara iman ederler. neyse bu benim sorunum degil. sizin yazdiklarinizi ben zaten biliyorum siz kendinize su soruyu sorun?
1- Hangi kitap, Peygamber ya da filozof Kur'an i ve Muhammed'i mujdeledi?
2- Kur'an'in, Tevrat zebur ve incil'in arap toplumunun sosyolojik ve ekonomik yorumu degilde nedir?
3- Kur'an'i koruyan ALLAH, tevrati ve incil'i neden koruyamadi yoksa orda aciz mi kaldi?
4- Kur'an da ki HIC SUPHESIZ KURANI KORURUZ gibi ayete iman ediyorsunuz da;
Size doğrusunu söyleyeyim, yer ve gök ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa`dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile yok olmayacak.
Matta 5:18
Yerin ve göğün ortadan kalkması, Kutsal Yasa`nın ufacık bir noktasının yok olmasından daha kolaydır.
Luka 16:17
Bu ayetlere neden iman etmiyorsunuz?
[/quote]
BİSMİTEALA
SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE
1) Tevrat desem.
Tanrı adamı Musa, ölümünden önce İsrailliler'i kutsadı.
Şöyle dedi: "RAB Sina Dağı'ndan geldi, Halkına Seir'den doğdu Ve Paran Dağı'ndan parladı. On binlerce kutsalıyla birlikte geldi, Sağ elinde halkı için alev alev yanan ateş vardı. (Tesniye Bab 33 1-2 ayetler)
Bu gün tarihçiler paran dağları olarak Mekkenin etrafındaki dağları gösterirler. Mekkeden Hz Muhammed dışında çıkan başka bir Peygamber yoktur.
Daha öncede demiştim sana bu mevzu açılırken tevrat ve incile nasıl baktığımız önemli ben bir müslüman gözü ile bakarsam bir çok ayeti Peygamberimize yorumlarım sen isa İsaya yorumlarsın Yahudi ise ikimizide yalanlar başka anlamlar çıkarır. Objektif olmak gerek.
2- Kur'an'in, Tevrat zebur ve incil'in arap toplumunun sosyolojik ve ekonomik yorumu degilde nedir?
3- Kur'an'i koruyan ALLAH, tevrati ve incil'i neden koruyamadi yoksa orda aciz mi kaldi?
4- Kur'an da ki HIC SUPHESIZ KURANI KORURUZ gibi ayete iman ediyorsunuz da;
Size doğrusunu söyleyeyim, yer ve gök ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa`dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile yok olmayacak.
Yerin ve göğün ortadan kalkması, Kutsal Yasa`nın ufacık bir noktasının yok olmasından daha kolaydır.
Bu ayetlere neden iman etmiyorsunuz?EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/
Yorum
-
İlk olarak Nasrani tarafından gönderildiKur'an da ki HIC SUPHESIZ KURANI KORURUZ gibi ayete iman ediyorsunuz da;
Bu ayetlere neden iman etmiyorsunuz?
şimdi kutsal yasa nedir? Allah'ın yasası, emir ve yasakları, buyruğu vs. değil mi?
o halde kitaplar değişebilir tahrif edilebilir ama hak olan söz değişmez diyor Allahu Teala
bu kopyaladığın pasajlarda aynı kuranı kerimdeki gibi:" biz incili koruyacağız değiştirmeyeceğiz" denilmiş mi?
kutsal yasa her kitabın özüdür ve hz.ademle beraber bu yasa insanoğluna gelmiştir zaten
Allahın hz.adem den istedikleri ile günümüz insanlardan istedikleri farklı mı mantık olarak/işin özü olarak
hepsinde tevhid inancı, helaller haramlar ve bir islam kanunu...
yani Allahın sözleri elbette değişmez, şimdi incil tevrat tahrif oldu diye hak olan söz de mi değiştirilmiş oldu
oysa Allah vaadinden dönmez ve ondan gelen söz mutlaka insanlığa ulaşır bunun adı kuran olur incil olur farketmez
fakat Allahu Teala: "ben kuranı da değiştirtmeyeceğim onu bizzat koruyacağım" buyurarak islamda tahrifin olmayacağını, yan, hem manen hem madden böyle birşeyin söz konusu olamayacağını bizlere bildiriyor
işte senin mantık hatası yaptığın yer bu ...
sen anayasa kitapçığı ile t.c. anayasasını birbirine karıştırdın ...
Yorum
-
[quote author=Nasrani link=topic=16049.msg99663#msg99663 date=1281621721]
Su anda Kur'an'in tevratin arap kultur versiyonu acik oldugu kesinken neden israr edersiniz?
[/quote]
ee o halde tevratı kabul eden biri olarak Kur'an'ı neden kabul etmiyorsunuz?
Yorum
-
Oncelikle suna dikkat etmelisiniz ki, Rab'bin Musa'ya verdigi kutsal yasasi sadece israilogullari icin gecerliydi ama Muhammed'in seriati tum insanlar icin gecerlidir. Eski Antlasma, Yahudilerin ve Adem'den gelen gunahin AGIRLIGINI gostermek icin indirilmistir. Yeni Antlasma ise lutuf icerir yani tam kurtulus. Musa'nin yasasini yerine getirenlerin aklanacagini vaat etmiyor AMA iSA Mesih'e iman edenlerin sonsuz yasama gececegi Rab tarafindan bildiriliyor. Ayrica butun peygamberler kendisindan asirlar oncesinde bu durumu insanlara mujdelemistir.
Sayin Hudeyfe senin PARAN DAGLARI konusunda israrinda ben pek bilgili degildim lakin bunu bende yeni ogrendim ki Paran daglari Sina Yarimadasinin guneyinde bulunur. Misir ulkesinde bulunan Musa'ya, Arabistan'dan parlamak ne kadar mantikli ona da sen karar ver... zaten ayette parlayan muhammed degildir, kutsal kitapta muhammed mujdelenmez, zaten Isa Mesih sonuncuydu. diyelim ki Paran daglari arabistanda, peki bu neyi degistirir? Arabistan, Tanri'nin yarattigi toprak parcasi degil mi?
size gore kitaplar degistirilebilir ama asli Allah katinda korunursa o zaman bu kur'an icinde gecerlidir. zaten Halife Omerin oglu'da KIMSE GERCEK KUR'AN'I ELIMDE TUTUYORUM demesin demistir. eger kur'an a itibar edilecekse, Mirza Bahaullah'in Kitabi Akdes'ine de iman edelim...
Isa Mesih ise zaten yasayi kaldirmadi ona lutfuyla yorum katti. bazi ayetlerin uygulamasi degisti neden? cunku Lutuf geldi ve yeni antlasma yapildi. eger lutuf inmeseydi sizin dediginiz olurdu. Sizler kadinlari recm etme uygulamasinin nedeni sizde TANRI'SAL LUTFUN OLMAMASINDAN GELIYOR.Mesih`in sevgisinden bizi kim ayırabilir? Sıkıntı mı, elem mi, zulüm mü, açlık mı, çıplaklık mı, tehlike mi, kılıç mı?
(Romalılar 8:35)
Yorum
-
Isa Mesih ise zaten yasayi kaldirmadi ona lutfuyla yorum katti. bazi ayetlerin uygulamasi degisti neden? cunku Lutuf geldi ve yeni antlasma yapildi. eger lutuf inmeseydi sizin dediginiz olurdu. Sizler kadinlari recm etme uygulamasinin nedeni sizde TANRI'SAL LUTFUN OLMAMASINDAN GELIYOR.Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.
Yorum
Yorum