Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İsrailoğulları ve şeytan ilişkisi.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İsrailoğulları ve şeytan ilişkisi.

Daha fazla yazmak isterdim, ama... Neyse.
    [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Yorum

yaziniza devam etseydiniz kardes

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bir soru veya görüşünüz varsa, belirtin, abla. Ne yazayım ki?

Yorum

daha cok yazmak isterdim yazdiktan sonra yazmaktan vazgecmissiniz, o yüzden devami var sandim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Var olmasına var da... Ne bileyim işte?!

Yorum

Keşke siz de birşeyler yazsaydınız bu konuda, abla.

Yorum

video'yu tam izlemis olsaydim olabilirdi
                o zaman söyle yapalim, ben videoyu yavas yavas da olsa izleyeyim, daha sonra yazayim ins.
                o vakte kadar siz de yazmak istediklerinizi yazarsiniz isterseniz

Yorum

Ben yazmasına yazmak isterim, ama yazılarımın siteye gelecekte bir müşkül teşkil edebileceğinden korkuyorum. Paylaştığım sayfalarda bazı yazılarım kimsenin ruhu bile duymadan uçuverdi.

Yorum

Ben hic arastirmadim.Sirf adam iranli diye her söyledigigini dogru kabul edemem tabiki.Yanlis konusuyor da demiyorum,bana göre söylediklerinin cogu dogrudur,kabalanin seytana dayandigi da muhtemelen dogrudur.Yada seytanin kabalaya dayandigi...

Flstinli kardesimiz bildiklerini bir sekilde üstü kapali da olsa anlatsa belki biraz daha netlesir adamin tezi.

Habil ile Kabil örnegi de cok ilginc ve kilit olayi aciklayacak sekilde aslinda...

iyilik kötülük...
                    Rahmani ve seytani...
                    Hak ve batil...

ve merak ettigim bir konu, Israilogullari diye kastedilen Peygamber soyu oldugu halde peygamberlerin katillerine de bu sekilde hitap etmek dogrumudur baslikdaki gibi? (sadece merak) ?
                    Allah Bize Yeter!
                    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

FLSTNLi kardes
                      yazilarim ucup gitti derken, acaba kimse ilgilenmedi mi demek istediniz yoksa silindimi?
                      siz mümkün bir dille yazmaya calisin insaAllah
                      iki saat kadar kesintisiz burada oturma sansim olmadigi icin, video yu izlemem zaman aliyor malesef

Yorum

Haaa... Şimdi bak, Hilalnur bacı! Kur'anı dikkatle okuduysanız, orda aynı olduğunu zannettiğiniz iki kesime hitabedildiğini görürsünüz: israiloğulları ve yehudiler. Önce bu iki farklı hitap şeklinin ne olduğunu, nerde ve niçin kullanıldığını incelemek gerekir. Daha fazla yazamıyorum, kusuruma bakmayın. Eğer bilgi paylaşmam icabederse, yönetici kardeşlerimin rizasını isterim. Ya da facebook hesabımdan ulaşabilirsiniz. facebook.com/oyanmavaxti

Yorum

[quote author=FLSTNLi link=topic=23875.msg159770#msg159770 date=1346175475]
                          Haaa... Şimdi bak, Hilalnur bacı! Kur'anı dikkatle okuduysanız, orda aynı olduğunu zannettiğiniz iki kesime hitabedildiğini görürsünüz: israiloğulları ve yehudiler. Önce bu iki farklı hitap şeklinin ne olduğunu, nerde ve niçin kullanıldığını incelemek gerekir. Daha fazla yazamıyorum, kusuruma bakmayın. Eğer bilgi paylaşmam icabederse, yönetici kardeşlerimin rizasını isterim. Ya da facebook hesabımdan ulaşabilirsiniz. facebook.com/oyanmavaxti
                          [/quote]

Selamun aleykum..güzel tespit (Israiloğulları ve Yahudiler).Bu bana Hz.İsa'nın malum çevrelere,
                          Sizi yılanlar, engerekler soyu! şeklindeki seslenişini hatırlattı..burda yılan sadece mecazi bir anlam taşımaz, Hz.İsa a.s alenen Şeytan soyundan olduklarını ifade ediyor sanki

İlginç olan bir de şu var.Birinin ölümüyle sonuçlanan iki kardeş arasındaki kavganın ardından ne oluyor..Hz.Adem'in a.s tek kalan oğlu Kabil'den Peygamber soyunun devam etmesi gerekirken..Şit a.s varis olarak dünyaya geliyor
                          Bu durumda Kabil Hz.Ademin varisi olmadığına göre..kimin varisi oluyor

Yorum

Ve aleykum selam. Adonai kardeşim, gayet güzel anlamışsınız olayı. Kabilin akibetini sormuşsunuz. Şimdi iki soru sorayım, gerisini kendiniz getireceksiniz, inşAllah. Ilahi düzende ilk kurban ne zaman adandı? Pek iyi, ya şeytani düzende ilk kurban ne zaman adandı?

Yorum

Ademin soyunun Kabilden devam etmesi diye bir zorunluluğu nerden çıkardınız? Ilahi düzende ilk kurban Habilin adadığı kurbandır. Bu kurban Allah katında kabul görür. Ardından Kabil Habili katleder ve ebedi lanete uğrar. Böylece ilk şeytani kurban Habil olur. Ardından hz. Ibrahimin oğlu Ismaili kurban etmesi ve bu sefer de tam aksi, şeytanın vesvese ederek hz. Ibrahimi caydırmaya çalışması olayı var. Tabii ki, Allahın emri üzerine. Tam hz. Ibrahim hz. Ismaili kesecekken bıçak kesmiyor ve cennetten bir koç nazil oluyor. Burda bir paradoks oluşuyor; şeytanın ilk kurbanı olan insanı Allah neden (Ismaili) kurban olarak istiyor? Pek iyi, ya şeytan niye hz. Ibrahimi caydırmaya çalışıyor? Neden Allah daha sonra koçu gönderiyor? Aslında şeytan da, hz. Ibrahim de sonucu biliyordu. Hz. Ibrahim biliyordu ki, ilahi sistem asla bir insanı boşuna heba etmez. Mutlaka bir hakikati açmak içindir bu. Ve şeytan kendi düzenini bildiği için burda Allahın onun daha bir düzeneğini faşedeceğini biliyordu. Böylece Habilin ne uğruna kurban gittiği belli olacaktı. Allah böylece bir misal verirken, öbür misalle ilgili konuda net bir açıklamada bulunur da, belki anlayan bir topluluk çıkıverir.

Yorum

[quote author=FLSTNLi link=topic=23875.msg159807#msg159807 date=1346204033]
                                Ademin soyunun Kabilden devam etmesi diye bir zorunluluğu nerden çıkardınız? Ilahi düzende ilk kurban Habilin adadığı kurbandır. Bu kurban Allah katında kabul görür. Ardından Kabil Habili katleder ve ebedi lanete uğrar. Böylece ilk şeytani kurban Habil olur. Ardından hz. Ibrahimin oğlu Ismaili kurban etmesi ve bu sefer de tam aksi, şeytanın vesvese ederek hz. Ibrahimi caydırmaya çalışması olayı var. Tabii ki, Allahın emri üzerine. Tam hz. Ibrahim hz. Ismaili kesecekken bıçak kesmiyor ve cennetten bir koç nazil oluyor. Burda bir paradoks oluşuyor; şeytanın ilk kurbanı olan insanı Allah neden (Ismaili) kurban olarak istiyor? Pek iyi, ya şeytan niye hz. Ibrahimi caydırmaya çalışıyor? Neden Allah daha sonra koçu gönderiyor? Aslında şeytan da, hz. Ibrahim de sonucu biliyordu. Hz. Ibrahim biliyordu ki, ilahi sistem asla bir insanı boşuna heba etmez. Mutlaka bir hakikati açmak içindir bu. Ve şeytan kendi düzenini bildiği için burda Allahın onun daha bir düzeneğini faşedeceğini biliyordu. Böylece Habilin ne uğruna kurban gittiği belli olacaktı. Allah böylece bir misal verirken, öbür misalle ilgili konuda net bir açıklamada bulunur da, belki anlayan bir topluluk çıkıverir.
                                [/quote]

Çok güzel
                                Kabil'in adadığı niçin kabul görmez..çiftcilik kötü bir iş mi yoksa

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X