Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İncilden kehanetler...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İncilden kehanetler...

Sleamun Aleyküm..

İsrailoğulları ile ilgili ikaz ve tövbe etmedikleri takdirde akibetleri:

Luke üçüncü bölümde Yahya'nın israiloğullarını tevbe etmek için uyardığını ve;
    "Ey yılan soyu.. Allah'ın gazabından kaçabilir misiniz? Bundan böyle tövbeye yaraşır meyveler verin! Kendi kendinize, "Biz İbrahimin soyundanız, (kurtulduk)" demeye kalkmayın. Size şunu söyleyeyim: Allah, şu taş(kalpli)lerden de İbrahim'e (layık) nesil yaratabilir. Balta (soy)ağaçların(ızın) köküne dayanmış bulunmakta. (tevbe edip) iyi meyve vermeyen her ağaç (soy ağacı, nesil) kesilip ateşe atılacaktır." dediğini okudum..

Kur'an-ı Kerim'de İsra süresinin ilk ayetleri de aynı uyarıyı yapmakta..

Ynt: İncilden kehanetler...

İran'la ilgili kehanet..

Jeremiah (Yeremya / İrmiya) yı okurken de 49. bölümde Elam (ایلام / iran) ile ilgili kehaneti okudum.. İlginç buldum, o bölümü de paylaşayım istedim..

49:33'te Hazor'un (Filistin'te bir yer, uzun zamandır siyonist işgal altında) çakallara mekan olacağına ve hiçbir (gerçek) insanın orada yaşamayacağına..

34'te Elam (İran) hakkında Allah'ın kelimesinin (va'dinin) Yeremya'ya (İrmiya) geldiğini..

35'te Melik'ül-Mülk'ün (c.c.) Elam'ın (İran) yayını (düzenini) kıracağını ve şehametini (şehinşah) yerle bir edeceğini..

36'da Cennet'in dört (mecazen) köşesinden bir Ruh'un (Ruhullah, rahmet rüzgarı) İran'a geleceğini ve bununla ülkedeki zorbaların dünyanın dört bir köşesine firar edeceğini ve onların sığınmadıkları hiç bir ülke kalmayacağını.. (ki İran İslam Devriminden sonra yüzbinlerce zorba ve cahil dünyanın her köşesine kaçmıştır.. Şu an siyonist rejim İsrailde çoğu isfahanlı olan 234100 İran kökenli yahudi bulunmaktadır. kaynak: http://www.cbs.gov.il/reader/shnaton...amp;CYear=2012 )

37'de devleti, onu yok etmeyi amaçlayan diğer düşmanları ve karşıtlarından önce Allah'ın yok edeceğini ve yöneticilere şiddetli darbeler vurulacağını ve kaçanların da ardı sıra yiğit erler (Hizbullah) gönderilip tamamen yok edileceklerini..

38'de Krallarının ve prenslerinin yok edileceğini ve Allah'ın tahtının (mecazi anlamda) Elam'da ve çevrede tamamen yerleşeceğini.. yazıyor..

Yorum

Ynt: İncilden kehanetler...

Bismih-i Teala, Selamun aleykum ve rahmetullah,

İncilde vermiş olduğunuz ayetler (Luka - 3. Bölüm , 7-8 ve 9. ayetler)'in tefsiri nedir bilmiyorum lakin İsra Suresinin 60. Ayetindeki Şecere-i Mel'une (Lanetlenen Ağaç)'tan maksat Ümeyyeoğullarıdır (l.a). Yine İbrahim suresinin 24. ayetinde geçen Şecere-i Tayyibe ise Ehl-i Beyt (a.s)'dır.
      Allah'ım Muhammed ve Âline salat eyle ve beni insanların gözünde bir derece yükselttiğinde kendi gözümde bir derece düşür. Bana insanlar arasında açık bir izzet verdiğinde kendi yanımda aynı ölçüde gizli bir zillet ver.

İmam Zeynelabidin (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X