Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

yehova sahidi ile ilginc bir tartisma

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: yehova sahidi ile ilginc bir tartisma

13 Kasım

merhaba ilhan Bey

Ben bütün iddialarınızı cevaplayacağım ama sadece sırası gelince… lütfen sabırlı olun.

ve bir yerden başlayıp öyle devam edelim.

siz benim gösterdiğim kuran ayetleri hakkında ve okuyun diye emrettiği kitaplar hakkında bir şey diyorsanız deyin. ve ötesini öyle tartışalım ama lütfen bir yerden ayet ayet başlayalım.

bana size yazdığım kuran ayetleri hakkında ne diyorsunuz onun cevabını bekliyorum.

Devamında bütün iddialarınızı cevaplayacağım ve bekliyorum.

iyi günler dilerim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

13 Kasım

Selamlar N. bey

Sanırım yazımı yine dikkatli okumadınız. Yazdığın ayetlerin ne manaya geldiği yazımda çok geniş açıklanmıştır. Hem bu ayetlerin ne manaya geldiğini en iyi bir Yahova şahidinin anlaması gerekir.ASLINDA BUNLARIN NE ANLAMA GEİDİĞİNİ VE YAZDIĞIM DİĞER AYETLERİN VARLIĞINI EN AZ BENİM KADAR BİLİYORSUN. Ayrıca yazdığım gibi kutsal kitap hakkında kuranda hüküm bildiren başka ayetlerde var. Hepsinin birlikte değerlendirilip nasıl karar verileceğini yazdım

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

17 Kasım

öyleyse bir iletişim hatası mevcut demektir çünkü benim e-mail kutuma gelen böyle bir içerik yok özellikle çok iyi okudum. belki tam anlamıyla gönderme problemi yaşanmış olabilir. ama gönderdiğiniz e-mail de benim size yazdığım kuran ayetleri hakkında pek bir şey yok özellikle islam bilginlerinin bir kaç sözlerini naklettim ve bunlara dair bir açıklama bulamadım

eğer size zor gelmez ise bana e-mailinizi olduğu gibi tekrar göndermenizi rica etsem. çünkü kuran hakkındaki açıklamalar bir hadis değil bir mezhep görüş ayrılığı değil bir temel kanıta dayanıyor yani bizzat kurandan ayet.

e-mailini tekrar bekliyorum

iyi günler.

BİR ÖNCEKİ E-MAİL TEKRAR GÖNDERİLDİ

Yorum

17 Kasım

sayın ilhan bey

benim idda ettiğim ve cevabını beklediğim görüş su kuran bazı ayetlerde açıkça incili ve tevratı uygulayın diyor. buna kanıt olarak ta 5 ayet yazdım ve 2 önemli islam dini bilgininin görüşlerini sundum.

ve şimdi tartıştığımız konu şu. siz bu ayetleri kabul etmiyormusunuz? yoksa farklı mı değerlendiriyorsunuz ? yada başka bir açıklamanız mı var. ben kuranın gerisini şimdilik sizile tartışmıyorum. sadece bu ayetler ışığında görüşünüzü öğrenmek istiyorum. bakın

önceden de yazdım tekrar yazıyorum. din konusunda birikimi ve yılların tecrübesi ve titri ve ağarmış saçları olanlar cümlelerinde bir yargı belirtmeden önce çok dikkatli oluyorlar ve asla sizin çok rahat söylediğiniz cümleleri yani kutsal kitabın değiştiğini hiç bir şekilde söylemiyorlar. diyanet işleri başkanı bilmiyor da siz mi daha iyi biliyorsunuz. aslında belki de olabilir. ama mantıklı bir açıklama beklilyorum. çünkü diyanet işlerinden daha farklı bir kanıt sundum size yani bizzat kuran ayetleri. Tekrar maide 68. okuyun.

bililorum bu işinize gelmiyor. olabilir ama bu konuda konuşmalarımızı şimdilik odaklayalım. ve cevabınızı bekliyorum.

ben hiristiyan aleminin isayı tanrılaştırmasını ve saçma kehanetlerinin tutarsızlığını ben sizden daha iyi biliyorum. ancak konumuz bu değil. çünkü Mukaddes kitapta yazılı olan böyle bir açıklama yok. yani isanın tanrılığının kökeni Mukaddes kitap değildir. yalnış anlamalar ve hiristiyan dünyasının mukaddes kitaptan uzaklaşmışlığıdır ancak bunlar

şimdi değil sonra cevaplayacağım ve kesin tatmin edici açıklamalar yapacağım konulardır.

şimdi kuranın bu bir kaç ayetini konuşuyoruz.

önce cevabınızı bekliyorum.

Yorum

17 Kasım

Selamlar N. bey

Aslında cevap beklediğiniz ayetler hakkında çok geniş açıklamalar yazdım. Anlamamış gibi tekrar niçin ayni şeyleri soruyorsunuz anlamakta zorluk çekiyorum doğrusu. Tekrar dikkatli okuyun.Bu size 3. defa ayni izahım.AMA TEKRAR BİRAZ DAHA KONUYU AÇAYIM.

Maide-68 gibi daha bir çok ehli kitabı İsayı Musayı incili tevratı kuranda öven birçok ayet var. Ama bu inançta olanların yaptığı yanlış uygulamalarıda ikaz eden bir çok ayet var. size bunlarıda yazmıştım.Yazımdan buraya tekrar alıntı yapıyorum.Bunları görmediniz mi?

“Eğer Kuran, İncil ve Tevratı, BUGÜNKÜ HALİYLE UYGULAYIN diyorsa, İsa’nın çarmıha gerilmediği (nisa-157), VE TANRI OLMADIĞINI (NİSA-171)

“ALLAH, MERYEMOĞLU MESİHTİR” DİYENLER, HİÇ ŞÜPHESİZ KAFİR OLMUŞLARDIR-Maide-17

Yahudilere namazı-zekatı emrettiği ve vahyi unuttukları ,değiştirdikleri Hıristiyanları da benzer konularda uyardığı (maide-12-14)

-Ey EHLİ KİTAP MUHAKKAK SİZE PEYGAMBERİMİZ GELDİ. KİTAPTAN GİZLEMEKTE OLDUĞUNUZ ŞEYLERİN BİRÇOĞUNU SİZE AÇIKLIYOR……..SİZE BİR NUR VE APAÇIK BİR KİTAP GELMİŞTİR. (MAİDE-15)V.S.

Bu ayetler ne anlatıyor acaba ? O zaman sizi delil için verdiğiniz ayetlerin izahı ne? Bunu yine sizin çok iyi bilmeniz gerekir. Nasıl İSA incilde ben yasayı değiştirmeye gelmedim gibi ifadeleri olmasına rağmen ONU YENİLEYEN YENİ BİR KİTAP GETİRDİM diyorsa bu tür Kuran ayetleride ayni benzer ifadelerdir.Ayrıca Yahudi ve Hıristiyanların geneli hakkında çok daha tehdit edici ayetlerde var olduğunu biliyorsunuz.”

Diye yazmıştım. Maide -68 i dikkatli okuyun “incilin GEREĞİNCE UYGULANMASINDAN bahseder”. ve benim yukarıda yazdıklarım ayetlerdeki yanlış uygulamalarıda şiddetle eleştirir. Yani sizinde itiraf ettiğiniz gibi İSAYA TANRI OLARAK İNANANLARI KAFİRLİKLE İTHAM EDER VE SİZLERE ASLINDAN SAPTIRILMIŞ OLAN KİTAPLARIN YERİNE DOSDOĞRU YENİ BİR VAHİY GÖNDERDİM DER.

Kuranda bir konuda hüküm çıkarmak için o konuda gelen vahiylerin hepsini birlikte değerlendirmekle olur.İŞİN GENELİ BUDUR ve asıl hüküm genellikle son gelen ayetlerde ortaya çıkar.Yani kuranda Allah bir hükmü çoğu kez birdenbire aniden koymamaktadır. Yani 23 yılda bir toplum oluştururken yavaş yavaş insanları alıştıra alıştıra bir değişim ortaya koymaktadır. genelde ilk inen ayetler TEVHİD VE DOĞRU İMAN konusundadır. Bu ara diğer mevzular ortaya çıktığında genel ve orta yol ifadeler verilmiştir. İlerleyen yılarda da bu mevzularda daha net ifadeler ortaya konmuştur. İslamın ilk yıllarında hıristiyan ve yahudi toplumlarını açıkça eleştirmek yerine onları müşrik-Allaha eş koşanlardan ayrı ve üstün tutan ayetlerin vahyedildiği görülmektedir. Doğrusu da budur.

Başkalarının sizin hoşlandığınız yorumları olabilir. Bunlar din konusunda profösörde olabilirler.Ben size açıkça kutsal kitapta olan tutarsızlıkları karşılaştırmalı olarak yazıyorum. Bunlara bak bir yanılgam varsa cevap ver. SİZCE ŞU ANDA İSAYA TANRI DİYE TAPANLAR CENNETLİK İNSANLAR MIDIR?

AYRICA “BU İNSANLAR MUKADDES KİTABA GÖRE HAREKET ETMİYORLAR” DİYORSUN. BEN SANA BİR SÜRÜ İSANIN TANRI OLDUĞUNU ANLATAN KUTSAL KİTAP İFADELERİNİ YAZDIM .BUNLAR KUTSAL KİTAP TA YOK MU VEYA SENİN İNANDIĞIN KUTSAL KİTAP BUNLARI KAPSAMIYORMU? BUGÜN BU İNCİL ORTADA DURURKEN KİMSE İSA TANRI DEĞİLDİR DİYEMEZ.DERSE KUTSAL KİTABI İNKAR ETMİŞ OLUR.

RABBİM KENDİ GERÇEĞİNİ ANLAMAMIZA YARDIMCI OLSUN

Yorum

18 Kasım

değerli arkadaşım ben bunları gördüm

ve zaten iyi biliyorum ama bu kitabın değiştirildiğinin kanıtı değil ki

yani kitap zaten olduğu gibi duruyor.uygulama farklı

tıpkı bugün islam kitabı kuran ortada iken 25 farklı islam ülkesinin uygulamaları birbirini tutmuyor. iranın islam anlayışı ile arabistanınki ayrı. ama bu kuranın değiştiğinin göstergesi değil ki.

mukaddes kitap değişmemiştir ve kuran bunu en azından böye söylüyor.

dolayasıyla hiristiyanlık tahrifi bir uygulamanın içinde yahudilik te aynı ama bu kitabın değiştiğinin kanıtı değil ki. bana hiristiyanlığın isaya allah değişini kanıt olarak sunmayın bunun yanlışlığını zaten biliyorum.

ben size diyorum ki kitap doğru dur. kuran bunu savunur. islam alimleri de……………………………………………………………..

Yorum

18 kasım

N. bey

Seni anlamakta güçlük çekiyorum. Sana kutsal kitapta birbiriyle çelişen bir sürü ifade yazdım. Siz hala ısrarla bunları görmezden gelip aşağıya aldığım aynişeyleri tekrar edip duruyorsunuz.

“değerli arkadaşım ben bunları gördüm

ve zaten iyi biliyorum ama bu kitabın değiştirildiğinin kanıtı değil ki

yani kitap zaten olduğu gibi duruyor.uygulama farklı

tıpkı bugün islam kitabı kuran ortada iken 25 farklı islam ülkesinin uygulamaları birbirini tutmuyor. iranın islam anlayışı ile arabistanınki ayrı. ama bu kuranın değiştiğinin göstergesi değil ki.

mukaddes kitap değişmemiştir ve kuran bunu en azından böye söylüyor. ” İRANIN İSLAM ANLAYIŞIYLA ARABİSTANIN UYGULAMALARININ FARLI OLUŞU TABİKİ BUNLARDAKİ KURANIN DEĞİŞİK OLDUĞUNUN KANITI DEĞİLDİR.

AMA BEN SİZİN DE KABUL ETTİĞİNİZ ÇOK FARLI BİR KANIT SUNDUM VE DEDİM Kİ;

SİZCE ŞU ANDA İSAYA TANRI DİYE TAPANLAR CENNETLİK İNSANLAR MIDIR?

AYRICA “BU İNSANLAR MUKADDES KİTABA GÖRE HAREKET ETMİYORLAR” DİYORSUN. BEN SANA BİR SÜRÜ İSANIN TANRI OLDUĞUNU ANLATAN KUTSAL KİTAP İFADELERİNİ YAZDIM. BUNLAR KUTSAL KİTAP TA YOK MU VEYA SENİN İNANDIĞIN KUTSAL KİTAP BUNLARI KAPSAMIYORMU? BUGÜN BU İNCİL ORTADA DURURKEN KİMSE İSA TANRI DEĞİLDİR DİYEMEZ. DERSE KUTSAL KİTABI İNKAR ETMİŞ OLUR.

işte İncilin bu konudaki ifadeleri.

15 Kim İsa’nın Tanrı’nın Oğlu olduğunu açıkça kabul ederse, Tanrı onda yaşar, o da Tanrı’da yaşar.”(1.Yuhanna-4)

28 Tomas O’na, “Rabbim ve Tanrım!” diye yanıtladı.

29 İsa, “Beni gördüğün için mi iman ettin?” dedi. “Görmeden iman edenlere ne mutlu!”(Yuhanna-20)

“5 Büyük atalar onların atalarıdır. Mesih de bedence onlardandır. O her şeyin üzerinde hüküm süren, sonsuza dek övülecek Tanrı’dır! Amin.”(Romalılar-9)

” 1 İsa Mesih’in kulu ve elçisi ben Simun Petrus’tan Tanrımız ve Kurtarıcımız İsa Mesih’in doğruluğu sayesinde bizimkiyle eşdeğer bir imana kavuşmuş olanlara selam!”(2.Petrus-1)

“13 Bu arada, mübarek umudumuzun gerçekleşmesini, ulu Tanrı ve Kurtarıcımız İsa Mesih’in yücelik içinde gelmesini bekliyoruz.”(Titus-2)

“20 Yine biliyoruz ki, Tanrı’nın Oğlu gelmiş ve gerçek Olan’ı tanımamız için bize anlama gücü vermiştir. Biz gerçek Olan’dayız, O’nun Oğlu İsa Mesih’teyiz. O gerçek Tanrı ve sonsuz yaşamdır.”(1.Yuhanna-5)

AYRICA YUHANNA İNCİLİNİN İLK LOGOSTAN bahseden İFADELERİNİ DE BİLİRSİN SANIRIM.

Dilerseniz bunları da görmezden gelin ama bende size bir şey soracağım bütün bu ifadeler İncilde varken İSA’NIN tanrı olmadığını nasıl izah ediyorsunuz bunu gerçekten çok merak ediyorum.

Bunlara ne diyorsun bunlar İncilde yok mu? Varsa bu ifadeler Tarıdan İsaya gelen vahiyler midir. Tanrının esinlemesi midir? Değilse bunları İncile kim ilave etti?

GERÇEĞİ SAKLAMAYIN . YAHOVA ŞAHİDLERİ İSANIN DOĞRU ÖĞRETİLERİNE EN YAKIN GURUPTUR. BUNLARI BANA AÇIKLAMANIZI RİCA EDİYORUM.

RABBİM KENDİ GERÇEĞİNİ ANLAMAMIZA YARDIMCI OLSUN

Yorum

19 kasım

kardeşim

ya anlamak istemiyorsun yada işine gelmiyor

ben sizin çelişki gibi gördüğün cümleler hakkında sizin bilmediğin bazı açıklamalar biliyorum. ve vakti gelince yine sizinle paylaşacağım.

daha yazmadım ve bilerek daha size bazı açıklamaları yazmıyorum.

türkçe dilini kullanıyorum. anladınız mı? bunlara daha sıra gelecek fakat öncelikle size kurandan açıklamalar sundum bunlar hakkında bir şey söyleyiniz.

kuran yalnış mı söylüyor doğrumu? proflar yanlış mı biliyor doğrumu bu soruya önce cevap verin sonra mukaddes kitabın bazı ayetlerini tartışırız. anladınız mı???????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????

Yorum

19 Kasım

N. bey

Sen bana anlamak istemiyosun diyorsun ben sana. Bakalım ne zaman birbirimizi anlayacağız. Ben sizin kuranda yazdığınız ayetler hakkında görüşlerimi 3 kez yazdım. 17 kasımda yazdığım açıklamayı tekrar kopya edip aynen gönderiyorum

” Aslında cevap beklediğiniz ayetler hakkında çok geniş açıklamalar yazdım. Anlamamış gibi tekrar niçin ayni şeyleri soruyorsunuz anlamakta zorluk çekiyorum doğrusu. Tekrar dikkatli okuyun. Bu size 3. defa ayni izahım. AMA TEKRAR BİRAZ DAHA KONUYU AÇAYIM.

Maide-68 gibi daha bir çok ehli kitabı İsayı Musayı incili tevratı kuranda öven birçok ayet var. Ama bu inançta olanların yaptığı yanlış uygulamalarıda ikaz eden bir çok ayet var. size bunlarıda yazmıştım.Yazımdan buraya tekrar alıntı yapıyorum.Bunları görmediniz mi?

“Eğer Kuran, İncil ve Tevratı, BUGÜNKÜ HALİYLE UYGULAYIN diyorsa, İsa’nın çarmıha gerilmediği (nisa-157), VE TANRI OLMADIĞINI (NİSA-171)

Yahudilere namazı-zekatı emrettiği ve vahyi unuttukları ,değiştirdikleri Hıristiyanları da benzer konularda uyardığı (maide-12-14)

-Ey EHLİ KİTAP MUHAKKAK SİZE PEYGAMBERİMİZ GELDİ. KİTAPTAN GİZLEMEKTE OLDUĞUNUZ ŞEYLERİN BİRÇOĞUNU SİZE AÇIKLIYOR……..SİZE BİR NUR VE APAÇIK BİR KİTAP GELMİŞTİR. (MAİDE-15)V.S.

Bu ayetler ne anlatıyor acaba ? O zaman sizi delil için verdiğiniz ayetlerin izahı ne? Bunu yine sizin çok iyi bilmeniz gerekir. Nasıl İSA incilde ben yasayı değiştirmeye gelmedim gibi ifadeleri olmasına rağmen ONU YENİLEYEN YENİ BİR KİTAP GETİRDİM diyorsa bu tür Kuran ayetleride ayni benzer ifadelerdir.Ayrıca Yahudi ve Hıristiyanların geneli hakkında çok daha tehdit edici ayetlerde var olduğunu biliyorsunuz.”

Diye yazmıştım. Maide -68 i dikkatli okuyun “incilin GEREĞİNCE UYGULANMASINDAN bahseder”. ve benim yukarıda yazdıklarım ayetlerdeki yanlış uygulamalarıda şiddetle eleştirir. Yani sizinde itiraf ettiğiniz gibi İSAYA TANRI OLARAK İNANANLARI KAFİRLİKLE İTHAM EDER VE SİZLERE ASLINDAN SAPTIRILMIŞ OLAN KİTAPLARIN YERİNE DOSDOĞRU YENİ BİR VAHİY GÖNDERDİM DER.

Kuranda bir konuda hüküm çıkarmak için o konuda gelen vahiylerin hepsini birlikte değerlendirmekle olur.İŞİN GENELİ BUDUR ve asıl hüküm genellikle son gelen ayetlerde ortaya çıkar.Yani kuranda Allah bir hükmü çoğu kez birdenbire aniden koymamaktadır. Yani 23 yılda bir toplum oluştururken yavaş yavaş insanları alıştıra alıştıra bir değişim ortaya koymaktadır. genelde ilk inen ayetler TEVHİD VE DOĞRU İMAN konusundadır. Bu ara diğer mevzular ortaya çıktığında genel ve orta yol ifadeler verilmiştir. İlerleyen yılarda da bu mevzularda daha net ifadeler ortaya konmuştur. İslamın ilk yıllarında hıristiyan ve yahudi toplumlarını açıkça eleştirmek yerine onları müşrik-Allaha eş koşanlardan ayrı ve üstün tutan ayetlerin vahyedildiği görülmektedir. Doğrusu da budur.

Başkalarının sizin hoşlandığınız yorumları olabilir. Bunlar din konusunda Süleyman Ateş gibi profösörde olabilirler.”"”"”

TEKRAR YAZIYORUM. EHLİ KİTABI ÖVEN YAZDIKLARINIZDAN BAŞKA BİR ÇOK AYET VARDIR. AMA BUNLAR GERÇEK İSA VE MUSANIN ÖĞRETİLERİ HAKKINDADIR. ÖYLE OLMASA YAHUDİ VE HIRİSTİYANLARI KAFİRLİKLE VE KİTAPLARININ ASLINI UNUTUP DEĞİŞTİRDİKLERİ YAZMAZDI. SADECE İNCİLDE İŞİNİZE GELEN AYETLERİ GÖRÜP GELMEYENLERİ YOK SAYDIĞINIZ GİBİ KURANDA DA SADECE ÖVEN AYETLERİ ELE ALIP DİĞERLERİNİ YOK SAYMAYIN. MAİDE 12 -13 VE 14. AYETLERİ İYİ OKUYUN.

TEKRAR SELAM İLE

Yorum

20 Kasım

pes doğrusu

anlaşılan siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz

peki yeterli

bence allah sizede kendi gerçeğini anlamanıza yardım etsin

ben kuranın tümü üzerinde bir tartışmaya girmiyorum çünkü benim kitabım değil.

ben onun içini tümden size değerlendirecek değilim. bu işle ilgilenenler var. yani bu bilim dalının uzmanı değilim. ama uzmanları ile sizin söyleminiz tutarsız. onlar sizin gibi boş sallamıyorlar. yani onlar maide 15 ayetini tabi ki bilen ve hatta sizin yazdığınız diğer ayetlerin hepsinin farkında olan insanlar ama Mukaddes kitap tahrif edilmiştir cümlesini asla söylemezler ve buna kimsenin gücünün yetmeyeceğinin farkındadırlar.

bence allah size gerçekleri görme fırsatı versin.

bu islam alimleri bahsettiğim ayetlerden yola çıkarak ve arkeolojik gerçekleri değerlendirerek sizin söylediğinz değişmiştir cümlesini küfür sayıyorlar isterseniz böyle düşünen ve bu konuda açık makaleler yazmış olan 10 tane farklı profesör ismi yazayım ve size internet adreslerini göndereyim.

böylece kendi iddanızı tekrar gözden geçirirsiniz.

iyi günler diliyorum.

Yorum

20 Kasım

N. bey

bu polemiği fazla uzattık. Aşağıda yazdıklarınız tam bir BEKTAŞI ANLAYIŞI. Ben fazlasını bilmem demek işime geleni alırım gelmeyeni bilmem ben alim değilim mantığı.

“pes doğrusu anlaşılan siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz

peki yeterli bence allah sizede kendi gerçeğini anlamanıza yardım etsin

ben kuranın tümü üzerinde bir tartışmaya girmiyorum çünkü benim kitabım değil.

ben onun içini tümden size değerlendirecek değilim. bu işle ilgilenenler var. yani bu bilim dalının uzmanı değilim. “

Şimdi size soruyorum. Yahudiler ve protestanların inandığı TEVRAT kaç kitaptan oluşuyor. Katolik ve ortodoksların inandığı kaç kitaptan oluşuyor. Belki bilmiyorsundur. Ben inanmadığım halde zahmet edip araştırdım ve www.hzisahristiyanmiydi.com siteme “TANRI ESİNLEMESİ Mİ KONSİLLERİN SEÇMESİ Mİ” başlığı altında yazdım ve bir kısmını aşağıda verdim.

” Bu durumda Katolikler ve Ortodoksların Tevrat Kanonu, Protestanlardan 6 kitap daha fazladır. Protestanlar ise bu 6 kitabı bütün bölümleriyle reddettiler. Böylece şimdi, Protestanların kutsal kitabı 66 bölüm (Tevrat 39, İncil 27 bölüm), Katolik ve Ortodoksların ise 72 bölümdür (Tevrat 45, İncil 27 bölüm). Bu durum da Katolikler ve Ortodoksların, Protestanlarla olduğu gibi kendi aralarında da farklılıklar (6 kitap arasındaki 4 bölüm) vardır. “

Bu Tevrat la ilgilidir bir itirazın varsa belirtebilirsin ve her zaman olduğu gibi “TEVRATTA BİR DEĞİŞİKLİK YOKTUR” demeye devam edebilirsiniz. Bu Tevrat hakkında bir kanıttır.

İNCİL hakkında ise KANIT OLARAK ben de senin gibi ayni şeyleri tekrar yazacağım. HZ. İSANIN TANRILIĞI HAKKINDA YAZDIĞIM İNCİLDEKİ İFADELER GERÇEK Mİ? TABİ YENİ İLAVE KANITLARDA YAZACAĞIM. Şimdi soruyorum ÇOK SEVDİĞİNİZ PAVLUS AŞAĞIDAKİ İNCİLDE BULUNAN SATIRLARDA KİMİNLE NE HAKKINDA TARTIŞIYOR?

“1 Özgür değil miyim? Elçi değil miyim? Rabbimiz İsa’yı görmedim mi? Sizler Rab yolunda verdiğim emeğin ürünü değil misiniz?

2 Başkaları için elçi değilsem bile, sizler için elçiyim ya! Rab yolunda elçiliğimin kanıtı sizsiniz.

3 Beni sorguya çekenlere karşı kendimi böyle savunurum.

4 Yiyip içmeye hakkımız yok mu bizim?

5 Öbür elçiler gibi, Rab’bin kardeşleri ve Kefas gibi, yanımızda imanlı bir eş gezdirmeye hakkımız yok mu?” (1. Korintliler-9)

« 2 Kötülük yapan o adamlardan, O KÖPEKLERDEN, O SÜNNET BAĞNAZLARINDAN SAKININ!

3 Çünkü gerçek sünnetliler Tanrı’nın Ruhu aracılığıyla tapınan, Mesih İsa’yla övünen, insansal özelliklere güvenmeyen bizleriz.” (Filipililer-3)

SANIRİM HZ. İSA’NIN HAKİKİ DAVA ARKADAŞLARI HAVARİLERLE TARTIŞTIĞI ORTADA. ACABA NE HAKKINDA BİR DE BUNU GÖRELİM.

« 6 Sizi Mesih’in lütfuyla çağıranı bırakıp DEĞİŞİK BİR MÜJDE (İNCİL’E) ‘ye böylesine çarçabuk dönmenize şaşıyorum.

7 Gerçekte başka bir müjde yoktur. Ancak aklınızı karıştırıp Mesih’in Müjdesi’ni çarpıtmak isteyenler vardır.

8 İster biz, İSTER GÖKTEN BİR MELEK SİZE BİLDİRDİĞİMİZE TERS DÜŞEN, BİR MÜJDE (İNCİL) BİLDİRİRSE, LANET OLSUN ONA!

9 Daha önce söylediğimizi şimdi yine söylüyorum: BİR KİMSE SİZE KABUL ETTİĞİNİZE TERS DÜŞEN BİR MÜJDE (İNCİL) BİLDİRİRSE, ONA LANET OLSUN!” (Galatyalılar-1)

DEMEK Kİ BİRDEN FAZLA İNCİL VARMIŞ. BİRİ HAVARİLERİN ELİNDEKİ. BU İNCİLDE TANRININ TEK OLDUĞU, İSANIN TANRI OLMADIĞI,MABET OLARAK KUDÜSTEKİ TAPINAK, KUTSAL GÜNÜN CUMARTESİ (ŞABAT) OLDUĞU, SÜNNET EMRİ VE İNSANNIN SADECE İMAN VE LUTUFLA DEĞİL İYİ DAVRANIŞLARIYLA KURTULACAĞI VS. İLKELERİ YAZIYORDU. DİĞER İNCİL OLAN PAVLUS ANLAYIŞINDAKİ İNCİLDE İSE ÜÇLÜ TANRI ANLAYIŞI, İSANIN TANRI OLDUĞU, MABET OLARAK YENİ KİLİSELER, KUTSAL GÜNÜN PAZAR OLDUĞU, SÜNNETİN GEREKSİZLİĞİ VE İYİ İŞLER YERİNE TANRININ LÜTFUYLA KURTULUNULACAĞI VS. KONULAR YAZAR.HAVARİ ANLAYIŞINDAKİ İNCİLDEN MEVCUT KANONDA İSANIN KARDEŞİ (VE HAVARİLERİN KUDÜSTEKİ İSADAN SONRA LİDERİ OLAN) “YAKUBUN MEKTUBUNDA” Bu anttığım konulardan bazılarını görebilirsin. Tabi havarilerin anlayışı mevcut resmi İncillin bazı yerlerinde de görülmektedir.TABİ BUNLARI SİZ BENDEN İYİ BİLMEKTESİNİZ. BEN SADECE BİR HATIRLATMA YAPMAK İSTEDİM. KANITLAR SUNDUM. SİZDE İSTERSENİZ BUNLARI GÖRMEZDEN GELİP KUTSAL KİTAPTA BİR HARFİ BİLE DEĞİŞTİRİMEMİŞ İSAYA VE MUSAYA İNDİĞİ GİBİ KORUNMUŞTUR DEMEĞE DEVAM EDERSENİZ BEN DE SİZE BU TARTIŞMAYI SÜRDÜRMEMİZİN DE BİR YARARI OLMAYACAKTIR BOŞUNA VAKİT HARCAMAYALIM DERİM.

BEN SİZE SADECE VE SADECE GERÇEĞİ GÖRMENİZE YARDIMCI OLMAK İSTEDİM VE ALLAH KATINDA YAPMAM GEREKENİ YAPTIM. SİZ YARIN HESAP GÜNÜNDE “BENİ GERÇEKLER KARŞISINDA BİR UYARAN BİRİNE RASTLAMADIM “DİYEMEZSİNİZ. DİLERSENİZ BU TUTARSIZLIKLARI GÖRMEZDEN GELİP ISRARLA SAVUNMAYA DEVAM EDİN. BEN DE EN SON SİZE KURANIN ŞU AYETİNİ UYGULAMAYA DAVET EDERİM. GEL YAPALIM. ALLAH KURANDA HZ. MUHAMMEDE KENDİ KARŞISINDA SENİN GİBİ BOŞ YERE ISRAR EDEN PAPAZLARA BUNU TEKLİF ETMİŞTİ.

“BU HUSUSTA SENİNLE KİM TARTIŞIRSA DE Kİ: GELİN OĞULLARIMIZI VE OĞULLARINIZI; KADINLARIMIZI VE KADINLARINIZI; KENDİMİZİ VE KENDİNİZİ ÇAĞIRALIM, SONRADA DUA EDELİM DE, ALLAH’IN LANETİ YALANCILAR ÜZERİNE OLMASINI DİLEYELİM. (ALİ İMRAN-61)

KENDİ İDDİALARININ DOĞRULUĞUNDAN EMİNSENİZ BENDE EMİNİM GEL BU DUAYI BİRLİKTE YAPALIM.

RABBİM BİZLERE KENDİ GERÇEĞİNİ ANLAMAMIZA YARDIMCI OLSUN.

4 gün boyunca bir cevap gelmeyince ve tekrara yazdım.

24 Kasım

İNSANLAR DOĞRULARDAN ZİYADE HOŞLANDIKLARI ŞEYLERİ TERCİH EDERLER !!!!

HERKES YANILIYOR SADECE BENİM DEDİKLERİM DOĞRUDUR DEMEK GERÇEKTEN ZOR AMA HERKES YANILIYORSA BEN NE YAPAYIM !!!!!

Ve cevap gelmediğindem yazışma kesildi………………..

Yorum

“Not: Prof. Dr. Süleyman Ateş’e Vatan gazetesindeki ” Kendi kitaplarının hükmüne hayatlarında uygulayan ehli kitabın cennete gideceğini ve Tevrat ile İncil’in tahrif edildiğini söylemek Kuran’nın söylediğini kabul etmemek olur.” İfadelerini aşağıdaki ayetlerle nasıl bağdaştırdığını sordum.

Eğer Kuan, İncil ve Tevratı, BUGÜNKÜ HALİYLE UYGULAYIN diyorsa, İsa’nın çarmıha gerilmediği (nisa-157), VE TANRI OLMADIĞINI (NİSA-171)

Maalesef bir cevap alamadım.

Yorum

HZ ISA HRISTIYANMIYDI KITABININ YAZARI ILHAN AKKURT'UN TARTISMASINDAN ALINTI

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X