Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hıristiyanlıkta içkinin hükmü neydi?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Selamun aleykum..

Tahrif edilmemiş Hıristiyanlıkta içki yasak mıydı değil miydi?

Bu konuda bilgisi olan kardeş(ler)im var mı?
    Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Ynt: Hıristiyanlıkta içkinin hükmü neydi?

hudeyfe kardeşimin ilgi ve bilgi alanı sanırım
    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ-BEYTE

Tahrif edilmemiş İsevilikte içki haram idi en azından Hz İsanın getirdiği şeriatte bu böyle idi. Bunu nasıl anlarız?

1 O döneme bakarak
      2 Hz İsanın uyduğu kutsal yasaya bakarak.
      3 Bu gün elimizde olan İncile bakarak.

Peki bu gün neden Nasraniler bunu uygulamıyor?

Neyi uygulıyprlar ki bunu uygulasınlar Korintinlilere mektup adlı mektupta başörtüsü emri var olduğu halde rahibeler ve süryani ile katoliklerin sadece kiliseye girerken dua anında uygularlar onun dışında uygulayan yok. Sünnet olayı incilde açıkça var olduğu halde Nasranilikte pek uygulayan yok ki ilk yasaklayan Pavlostur Rasullerin İşleri adlı bölümde Pavlos ben sünneti kaldırıyorum demektedir. Şarab konusunda da İncilde açıkça Hz İsanın şarabı döktüğü beyan edildiği halde dayandıkları başka sözlere göre kutsal ayinlerinde uygularlar.
      EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Hazreti İsanın İslamı, Yahudilik gibi katı, güçlü ve köklü bir din anlayışının, Roma gibi güçlü bir yönetimin hakim olduğu topraklarda doğdu. Roma yönetimi ve yahudi dini Hazreti İsanın İslamı ile kıyasıya mücadeleye giriştiler.
        İnsanlığın yahudi alimlerin çarpık din anlayışından Romanın zalim yönetiminden bıkmış olmaları sebebiyle Hazreti İsanın mesajına kulak vermiş olsalar bile, bu iki güç Hazreti İsadan sonra bu dini tahrif etmeyi büyük oranda başarabildi.
        Yahudilerinde yardımı ile Roma iseviliği olimpus inançlarına benzeterek paganizmle vahyi karıştıran hristiyanlığa döndürdü.
        Öyle ki, bu gün Yahudilik Hristiyanlıktan daha sağlam ve bozulmamış vaziyettedir. Hayudilik İslama daha fazla benzemektedir.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

İçki her dinde yasaktı diye hadis okumuştum

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X