Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Salavatla Geri Sayım-2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Salavatla Geri Sayım-2

bu geri sayımın anlamı nedir???
    sünniler ve şiilerin salavatı neden farklıdır???

Yorum

[quote author=şadiye link=topic=18673.msg136673#msg136673 date=1323647631]
      [/quote]

Bu konu açılırken 10.000 salavat olarak açıldı geriye gidiyoruz kaç salavat kaldığını bilelim diye. bu konu 2'ye bölündü 1. Konu sayfa sayısı fazla olduğu için 1 konunun devamı olarak bu konudan devam edildi.

Yorum

[quote author=Serkan A. link=topic=18673.msg136361#msg136361 date=1322764520]
        Allah'umme Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed ve Accil Ferecehum ve Feracina Bihim

Allah'umme Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed ve Accil Ferecehum ve Feracina Bihim

8978

[/quote]

Yorum

8977
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=18673.msg136684#msg136684 date=1323675411]

8976

[/quote]

Yorum

[quote author=şadiye link=topic=18673.msg136673#msg136673 date=1323647631]
              [/quote]

değerli şadiye kardeşim şiilerle sünnilerin salavatı aslında farklı değil,yada farklı olmaması lazım.biz şiiler resulullaha ve onun ehlibeytine selam göndeririz salavatlarımızda,ama nedense sünni kardeşlerimiz sadece resulullaha selam gönderirler,ehlibeyti ihmal ederler hatta Hz Ali,Fatıma,hasan ve Hüseyin isimlerini kullanıncada onlar için radyallahu anh kısaca (ra) derler halbuki biraz kaynaklarına baksalar bu isimler için aleyhisselam (as) demeleri gerektiğini bilirlerdi işte kanıtı.

باب بَعْثُ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ ـ عَلَيْهِ السَّلاَمُ ـ وَخَالِدِ بْنِ الْوَلِيدِ ـ رضى الله عنه ـ إِلَى الْيَمَنِ قَبْلَ حَجَّةِ الْوَدَاعِ

Alî İbn Ebî Tâlib Aleyhi'sselâm'ın ve Hâlid İbnu'l-Velîd'İn Veda Haccrndan Önce Yemen'e Gönderilmeleri Babı

Sahihi Buhari, Meğazi kitabı

قَالَ عَلِيٌّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ الرِّيَاح

Alî aleyhi'sselâm: "ez-Zâriyât Rüzgârlaradır" dedi...

Sahihi Buhari, Tefsir kitabı, Zariyat suresinin tefsiri babı

باب مَنَاقِبُ فَاطِمَةَ عَلَيْهَا السَّلاَمُ

Fâtıma Aleyhi'sselâmın Menkabeleri Babı

Sahihi Buhari, Sahabenin faziletleri kitabı

حَدَّثَنَا عَبْدُ الْعَزِيزِ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ، حَدَّثَنَا إِبْرَاهِيمُ بْنُ سَعْدٍ، عَنْ صَالِحٍ، عَنِ ابْنِ شِهَابٍ، قَالَ أَخْبَرَنِي عُرْوَةُ بْنُ الزُّبَيْرِ، أَنَّ عَائِشَةَ أُمَّ الْمُؤْمِنِينَ ـ رضى الله عنها ـ أَخْبَرَتْهُ أَنَّ فَاطِمَةَ ـ عَلَيْهَا السَّلاَمُ ـ ابْنَةَ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم سَأَلَتْ أَبَا بَكْرٍ الصِّدِّيقَ بَعْدَ وَفَاةِ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم أَنْ يَقْسِمَ لَهَا مِيرَاثَهَا، مَا تَرَكَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم مِمَّا أَفَاءَ اللَّهُ عَلَيْهِ‏.‏

...İbn Şihâb şöyle demiştir: Bana Urve ibnu'z-Zubeyr haber verdi; ona da mü'minlerin anası Âişe şöyle haber vermiştir: "Rasülullah'ın kızı Fâtıma aieyhi'sselâm Rasûlullah'ın vefatının ardından Ebû Bekirden ALLAH'ın, kendisine döndürdüğü mallardan Rasûlullah'ın geride bıraktığı, kendisine âid mîrâsım taksim etmesini istedi

Sahihi Buhari, Humus kitabı, Ganimetten Beşte Bir Ayırmanın Farz Oluşu Babı

حَدَّثَنَا عَبْدَانُ، أَخْبَرَنَا عَبْدُ اللَّهِ، أَخْبَرَنَا يُونُسُ، عَنِ الزُّهْرِيِّ، قَالَ أَخْبَرَنِي عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ، أَنَّ حُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ، عَلَيْهِمَا السَّلاَمُ أَخْبَرَهُ أَنَّ عَلِيًّا قَالَ

.... ez-Zuhrî şöyle demiştir: Bana Alî ibnu'l-Hüseyin haber verdi ki, babası Hüseyin ibn Alî aleyhime'sselâm1 ona şöyle haber vermiştir:

1-"aleyhime'sselâm" ile "aleyhi'sselâm" ifadeleri farklıdır. "aleyhi'sselâm" derken sadece adı zikr edilen şahsa selam gönderilir. mesela: Ali aleyhisselam. fakat "aleyhime'sselâm" derken önceki zikr edilmiş bir kaç insana selam gönderilir. mesela: Ali, Fatıma, Hasan ve Hüseyin aleyhime'sselâm. yukarıdakı hadiste "Alî ibnu'l-Hüseyin haber verdi ki, babası Hüseyin ibn Alî aleyhime'sselâm" sözü geçmiştir. yani hem Ali b. Hüseyin (imam Seccad) ve hemde Hüseyin b. Ali (Şahı Kerbela) kast edilmiştir. ikisinede selam olsun

Sahihi Buhari, Humus kitabı, Ganimetten Beşte Bir Ayırmanın Farz Oluşu Babı
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

değerli şadiye kardeşim şiilerle sünnilerin salavatı aslında farklı değil,yada farklı olmaması lazım.biz şiiler resulullaha ve onun ehlibeytine selam göndeririz salavatlarımızda,ama nedense sünni kardeşlerimiz sadece resulullaha selam gönderirler,ehlibeyti ihmal ederler hatta Hz Ali,Fatıma,hasan ve Hüseyin isimlerini kullanıncada onlar için radyallahu anh kısaca (ra) derler halbuki biraz kaynaklarına baksalar bu isimler için aleyhisselam (as) demeleri gerektiğini bilirlerdi işte kanıtı.
                demek istediğim şey sünniler 'Allhumme salli ala seyyidina Muhammed ve ala ali seyyidina Muhammed' diyor şiiler ise 'Allhumme salli ala Muhammed ve ali Muhammed' diyor
                şimdi baktığımızda şiilerdeki ali ile sünniler de ali farklı mı şiilerde ki ali ehli beyti ifade ediyor tamam onu anladım sünniler de ki ali neyi ifade edyor peki??
                ve seyyidina yı niye kullan mıyor sunuz ???

Yorum

Selamüm Aleyküm,

ilk önce siz niye öyle salavat çekiyorsunuz ? Bunun cevabını ver,bizde sana cevabımızı verelim.
                  Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum

8975
                    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=huge link=topic=18673.msg136764#msg136764 date=1323741002]
                      Selamüm Aleyküm,

ilk önce siz niye öyle salavat çekiyorsunuz ? Bunun cevabını ver,bizde sana cevabımızı verelim.
                      [/quote]
                      ben artık sünni değilim ancak tam manası ile şii olmuşta değilim yine de şuan bazı şüphelerim dışında şiiliğin hak olbileceğine inanıyorum ve bunun için de artık sizin gibi salavat getiriyorum
                      ayrıca ben şiiler neden böyle salavat getiriyor diye sormadım şii ve sünnilerin salavatları arasında ki farkı sordum
                      Allahumme salli ala Muhammed ve ali Muhammed

Yorum

[quote author=Serkan A. link=topic=18673.msg136361#msg136361 date=1322764520]

8974

[/quote]

Yorum

şadiye bacım öncelikle salavat konusunda durumun netleşebilmesi için sünni kardeşlerimizin Muhammed,Ali,Fatıma,Hasan ve Hüseyin isimleri geçtiği zaman yanında kullandıkları takıya bakmamız lazım ben buna işaret ettim.
                          Hz Resulullah efendimizin ismi geçtiğinde sünni kardeşlerimiz ya aleyhisselam yada sallallahu aleyhi vesellem derler yani sadece ona selam gönderirler ve ehlibeyti unuturlar ama biz şiiler Hz Resulullahın ismi geçtiğinde mutlaka sallallahu aleyhi ve alihi vesellem deriz.

Ayrıca sünni kardeşlerimiz ali,Fatıma,Hasan Ve Hüseyin isimleri zikredilince radyallahu anh derler biz ise aleyhisselam deriz tıpki yukarıda buharinin kullandığı gibi.
                          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                          İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=18673.msg136864#msg136864 date=1323810333]
                            şadiye bacım öncelikle salavat konusunda durumun netleşebilmesi için sünni kardeşlerimizin Muhammed,Ali,Fatıma,Hasan ve Hüseyin isimleri geçtiği zaman yanında kullandıkları takıya bakmamız lazım ben buna işaret ettim.
                            Hz Resulullah efendimizin ismi geçtiğinde sünni kardeşlerimiz ya aleyhisselam yada sallallahu aleyhi vesellem derler yani sadece ona selam gönderirler ve ehlibeyti unuturlar ama biz şiiler Hz Resulullahın ismi geçtiğinde mutlaka sallallahu aleyhi ve alihi vesellem deriz.

Ayrıca sünni kardeşlerimiz ali,Fatıma,Hasan Ve Hüseyin isimleri zikredilince radyallahu anh derler biz ise aleyhisselam deriz tıpki yukarıda buharinin kullandığı gibi.
                            [/quote]
                            hocam açıklamalar için teşekkür ediyorum sizin ne demek istediğinizi anladım ve hak veriyorum
                            ancak ben anlatmak istediğimi anlatamadım sanırım...

Yorum

[quote author=şadiye link=topic=18673.msg136757#msg136757 date=1323735328]
                              demek istediğim şey sünniler 'Allhumme salli ala seyyidina Muhammed ve ala ali seyyidina Muhammed' diyor şiiler ise 'Allhumme salli ala Muhammed ve ali Muhammed' diyor
                              şimdi baktığımızda şiilerdeki ali ile sünniler de ali farklı mı şiilerde ki ali ehli beyti ifade ediyor tamam onu anladım sünniler de ki ali neyi ifade edyor peki??
                              ve seyyidina yı niye kullan mıyor sunuz ???
                              [/quote]

seyyidina efendimiz demek
                              ala üzerine demek
                              Ali, Ali demek (ayınla yazılır) Bu şiilerin de sünnilerin de söylediği salavatta geçmez
                              Âl-i, ailesi demek. salavatta geçen budur. Âl-i Muhammed (elifle yazılır) Muhammed ailesi, Âl-i İbrahim, İbrahim (a.s.) ailesi demektir.

salli ve barikte geçen salavatla şiilerin salavatı arasında sadece ala kelimesi var. yani şiiler ..ala muhammedin ve âl-i Muhammed" derken sünniler ala Muhammedin ve ala âl-i Muhammed derler. bu konuda Peygamberimiz'in benimle ailemin arasını açmayın yani araya bir kelime koymayın anlamında hadisi vardır. bu yüzden şiiler ala kelimesini kullanmazlar direk Peygambere atfederek salavatı söylerler.

Peygamberimiz innallaha ve melaiketehu .. ayeti inince (Allah ve melekleri Peygambere salat etmektedirler öyleyse siz de ona salat edin ve tam bir teslimiyetle ona teslim olun. ayeti) Peygamber bana kesik değil tam salavat getirin buyurdu. sahabe sordu salavatı biliyoruz ama tam nedir kesik nedir bilmiyoruz. Peygamber s.a.a. beni zikredip ailemi anmadığınız salavat kesiktir bana ulaşmaz buyurdu ve onlara salli bariği o zaman öğretti.

allahümme salli ala muhammed
                              sallallahu aleyhi ve sellem
                              aleyhisselam

bunlar kesik salavattır.

doğruları ve tam olanları şöyledir:

allahümme salli ala muhammedin ve âli muhammed
                              sallallahu aleyhi ve alihi veselllem
                              alehi ve alihis selam

kesik salavat neden Peygambere ulaşmaz?

çünkü ehlibeyte uymadan Peygambere uymak mümkün değildir. Peygamberin sünnetini bozulmadan sadece Ehlibeyt olan ailesi taşımıştır çağlar sonrasına. bu gün ehlibeytin canlı yaşayan imamı vardır. bizim salavatımız önce buna iletilir bu da babaları vasıtasıyla Peygambere iletir bu salavatları. itaat zinciri de böyledir. biz canlı yaşayan Mehdi a.f.'e itaat ederiz böylece Allah'a itaat etmiş oluruz.

Çünkü Mehdi a.f. ilmini babasından o da babasından o da babasından... o da Ali a.s.'dan o da Peygamber s.a.a.'ten o da Allah'tan almıştır. bu zincirin hepsi masumdur hiç birinde arıza olmaz. böylece biz tam olarak Allah'a bağlanmış oluruz..

işte salavatta Peygamberin âlini zikretmeyenler ehlibeyti terk ettiklerinden, alimlere uyarlar. alimler diyanete bağlıdır ya da üniversiteye onlar da tağuti yönetim devlete devlet de abd ye uyar abd ise büyük şeytandır. böylece onlar şeytandan emir almış olurlar. şiilerin alimleri ise hiç bir devlete bağlanamaz ve İmamı Zaman a.fe.in onayı olmadan da o görevde biraz zor kalır..

Yorum

Allahümme Salli Ala Muhammed Ve Âli Muhammed Ve Accil Ferecehum

8973
                                Ey Eba Abdullah... Gözler yaşlı kalmaya, kalpler zulmu sevmemeye söz verdi...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X