Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmam Ali Aleyhisselamın İstiharesi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İmam Ali Aleyhisselamın İstiharesi

Bismillahirrahmanirrahim
    Ayetullah İbrahim Emini bu konuda şöyle söylemektedir:
    “Müminlerin Emiri İmam Ali (a.s) istihare etmek için iki rekât namaz kılardı.
    Namazdan sonra yüz defa şöyle söylerdi: Estehirullah-Allahtan hayır istiyorum.
    ” Ondan sonra şöyle dua ederdi:
    “Allahumme inni kad hememtu biemrin kad alimtehu, fein kunte ta’lemu ennehu hayrun li fi dini ve dünyaye ve ahireti fe yessirhu li ve in kunte ta’lemu ennehu şerrun li fi dini ve dünyaye ve ahireti fesrifhu anni, kerihet nefsi zalike em ehabbet, fe inneke ta’lemu ve la a’lemu ve enneke allamul ğuyub"
    Allah’ım! Bildiğin gibi falan işi yapmak istiyorum. Eğer bu işte dinim, dünyam ve ahiretim için bir hayır görüyorsan; onu bana kolaylaştır. Eğer bu işte dinim, dünyam ve ahiretim için bir şer görüyorsan; hoşlansam da hoşlanmasam da, onu benden uzaklaştır. Çünkü sen bilirsin, ben bilmem. Ve sen gizlileri bilensin.” Sonra karar vererek uygulamaya geçerdi.
    Allahümme Salli Ala Muhammed Ve A-li Muhammed Ve Accil Ferecehum
    Ey Eba Abdullah... Gözler yaşlı kalmaya, kalpler zulmu sevmemeye söz verdi...

Ynt: İmam Ali Aleyhisselamın İstiharesi

Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım...
    Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
    Hz.Peygamber (saa)

Yorum

Ynt: İmam Ali Aleyhisselamın İstiharesi

Bismillahirrahmanirrahim

Allah sizden de razı olsun kardeşim
      Ey Eba Abdullah... Gözler yaşlı kalmaya, kalpler zulmu sevmemeye söz verdi...

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X