Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yardım edermisiniz Allah rızası için..

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Yardım edermisiniz Allah rızası için..

Selamunaleyküm benim bazı sornlarım var eşimden ayrıyım ailemin yüzünden ve ailemin zoru ile..
    Şimdi ise ailemle kalıp eşimle gizli buluşup görüyoruz..
    Çaresizleri çaresine sığındım,ama müslümanın başka kardeşine ettiği dualar daha makbul olurmuş..
    Bunun için sizden dua beklemekteyim

Selam ve dua ile...

Ynt: Yardım edermisiniz Allah rızası için..

[quote author=NURUMM link=topic=2760.msg13403#msg13403 date=1238474495]
    Selamunaleyküm benim bazı sornlarım var eşimden ayrıyım ailemin yüzünden ve ailemin zoru ile..
    Çaresizleri çaresine sığındım,ama müslümanın başka kardeşine ettiği dualar daha makbul olurmuş..

Selam ve dua ile...
    [/quote]

İnanın çok üzüldüm. Allah yar ve yardımcınız olsun. Ne acı bir durum. Allah ehl-i Beyt hürmetine sorunlarınızı ortadan kaldırsın ve ikinizi birbirinize kavuştursun.

Yorum

[quote author=Wilayah link=topic=2760.msg13467#msg13467 date=1238491423]

Selam ve dua ile...
      [/quote]

İnanın çok üzüldüm. Allah yar ve yardımcınız olsun. Ne acı bir durum. Allah ehl-i Beyt hürmetine sorunlarınızı ortadan kaldırsın ve ikinizi birbirinize kavuştursun.
      [/quote]

Muhterem bacım aynı şekilde inanın bende üzüldüm. Allah yardımcınız olsun ama evli olduğunuza göre olgun insanlarsınız, aileniz neden karışsın ki size, neden bu direniş...Soru olarak sormuyorum cevabı da özel olduğu için ilgilenmiyorum ama anladığım kadarı ile biraz kin birazda inat kokuyor meseleniz. Allah yardımcınız olsun. Allah tüm dualarınızı kabul etsin. Etrafınızda ki tüm inatçı ve kin ehl-i insanların inat ve kinlerini yok etsin ve muhabbete çevirsin inş.

Yorum

Selam ve dua ile...

[/quote]Aleykum selam..Rabbim yardımcınız olsun..Çaresizlerin çaresi olan Yüce Rabbim inşallah sizin derdinizinde çaresini verir..Rabbim katında ettiğimiz dualar kabul olur inşallah....
        [center]

[center][center]

Yorum

Selam ve dua ile...
          [/quote]

[/quote]
          vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
          [center]

Yorum

Selam ve dua ile...
            [/quote]

[/quote]
            Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

Allah(c.c.) Hz.Peygamber(s.a.a) ve onun pak EHl-i beyti hürmetine. Sünnetlerin en güzeli olan evliliğinizin yeniden yoluna girmesi için yardımcınız olsun İnşAllah. Allah(c.c.) doğru yoldan ayırmasın. Yanlış yolda olanlara da akıl ve insaf nasib etsin inşAllah.
              Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Rabbim hakkinizda hayirli neyse onu nasip etsin Insallah simdi biz meseleyi bilmedgimiz icin hakkinizda esinizle birlesmenin hayirli olup olmadginida bilmiyoruz.Yanilmiyorsan bir ayeti kerimede ALLAH ´u söyle buyuruyordu,Nice hayirlar vardirki sonu serle biter nice serlerde vardir ki sonu hayirla biter .(yanlis yazdiysam özür dilerim tam hatirlayamadim nettede bulamadim bilen varsa düzeltsin bir zahmet)
                Gercekten bazen hakkimizda hayirli görünen bizim arzuladgimiz seylerin sonu serle bitebiliyor.
                Bu nedenledir ki en dogrusu rabbimizden hakkimizda hayirli olani dilemek.

Yorum

[i]Herhangi bi neden veya Sorun yok aslında ilk günden beridir ailem istemiyordu ve maddi problemlerde çıkınca hemen parayı bahane ettiler oysa ki maddiyat umurumda değil çünkü rızkı Allah verir ve bunu böyle dediğim zaman dalga geçiyorlar.Herşey Allah'tan deyip işin içinden çıkıyorlar ve istedikleri şeyler dudak ısırtacak derecede sanki aşiret ailesi gibi..
                  Ne yapacağımı şaşırdım.Elimde tesbih dilimde dua, Herşeye gücü yeten Rabbim sen yardım et
                  Dua edenlerden Allah razı olsun

Yorum

Resul-i Ekram (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Kim fa-kirlikten korkup da evlenmekten çekinirse, şanı yüce Allah'a kötü zanda bulunmuştur. Çünkü yüce Allah şöy-le buyuruyor: Eğer yoksul iseler, Allah, lütfuyla onları zengin eder..."1

Erkeğin fakirlik derdi, kız ve kız tarafının erkekten maddî şartlar gözetmesi, meselenin asıl nedenlerin-dendir ki, her iki taraf da maddî sebepler yüzünden bu güzelim sünneti terk etmek zorunda kalmaktadırlar. Gerçi, günümüzde kızlar ve aileleri tarafından çeşitli mazeretler hazırlanmıştır: "Bizler de insanız; geleceği-mizi düşünmek zorundayız; Islâm böyle bir şeyi red-detmemiştir." gibilerinden... Oysa ki, bu tür sözler bi-linçsizce söylenmiştir. Zira, hiç kimse fakirdir diye aşa-ğılık gözüyle görülmemiştir. Ancak tek şey varsa o da şudur ki zengin, elindekilerden hesaba çekilecek, malvarlığı olmayan fakir, kıyamette zengine nazaran daha rahat olacaktır. Bu konu Ehlibeyt Jmamlarından şöyle nakledilmiştir:

"Mahşerde herkes hesap için safa geçmişken bir grup, saftan dışarı çıkıp cennete doğru ilerleyecekler-dir. Yaklaştıklarında, memurlara; 'Ey melekler, açın biz geldik!' diye seslenecekler, onlar ise bu söze bir anlam veremeyip; 'Gidin! Hesabınızı verin de sonra gelin. Şüp-hesiz hesap pek çetindir, ne çabuk hesap verdiniz?' di-yecekler."

Aileniz bunun bilincindedir inşallah,Maddiyat önemli değildir asıl önemli olan maneviyat..sizin mutluluğunuz herşeyden önemli olmalıdır aileniz için Ailenizde şunu bilmelidirki cebi para dolu olan değil gönlü sevgi mabediyle dolu olan sizi mutlu eder...
                    [center]

[center][center]

Yorum

[quote author=NURUMM link=topic=2760.msg13595#msg13595 date=1238568986]
                      [i]Herhangi bi neden veya Sorun yok aslında ilk günden beridir ailem istemiyordu ve maddi problemlerde çıkınca hemen parayı bahane ettiler oysa ki maddiyat umurumda değil çünkü rızkı Allah verir ve bunu böyle dediğim zaman dalga geçiyorlar.Herşey Allah'tan deyip işin içinden çıkıyorlar ve istedikleri şeyler dudak ısırtacak derecede sanki aşiret ailesi gibi..
                      Ne yapacağımı şaşırdım.Elimde tesbih dilimde dua, Herşeye gücü yeten Rabbim sen yardım et
                      Dua edenlerden Allah razı olsun[/quote]

Acınız acımız, sıkıntınız sıkıntımız oldu. Allah yardımcınız olsun. Elimizden duadan başka bir şey gelmez.

Yorum

degerli bacim;
                        ilk basta sunu belirtmek isterim, her evlilik, evlilik süreci icerisinde büyük bir imtihandan geciyor
                        bu sürec eslerin birbirlerine olan baglilik, güven, sevgi ve saygisini ya tamamen pekistiriyor, yada zaten olmayan bu güzellikler tamamiyle kendisini belirginlestiriyor ve esler ayriligi tercih ediyor...
                        dilerim sizin evliliginizin imtihani budur ve insaAllah siz bu imtihani basariyla vereceksiniz, zira anladigim kadariyla evliliginiz icin mücadele veriyorsunuz...icinizi rahat tutun, güzel bir sonuca varacaginizi simdiden görür gibiyim...

"olur ki sizin hayir bildiginizde ser, ser bildiginizde hayir vardir, Allah bilir siz bilemezsiniz"
                        "süphesiz her zorlukla birlikte bir kolaylik vardir, yine her zorlukla bir kolaylik mutlaka vardir"
                        sabir insaAllah, dualar oldugu müddetce Rabbimizin rahmti bizler icin en hayirlisini taktir edecektir, ona güvenin, öyle ki direnmek durumunda oldugunuz olaylar sizi yipranmaya degil, güclenmeye sevk etsin.

kimbilir;
                        belki ailenizin (haksizda olsalar) bu tutumu, esinizin daha gayretli olmasina vesile olur
                        ve gelecekte daha rahat bir hayatiniz olur
                        belki ailenizin hedefide budur...
                        veya belki ailenizinde görmesi gereken birseyler vardir

en nihayet degerli bacimiz
                        BULANMADAN DURULMAZ

bu bulaniklik, durulmanin müjdesidir insaAllah
                        Rabbim imtihaninizda sizi yalniz birakmayacak ve hakkinizda hayirli olani size kolaylastiracaktir
                        yeterki güclüklerde O'na tevekkülde kusur etmeyin...

Allah yardimciniz olsun

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X