Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Her Gün Bir Dua

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Her Gün Bir Dua

İlâhî!
    Gaflete düştüğüm zamanlarda Seni anmak için beni uyandır.
    Beni, ömrünü sana ibâdet ederek geçirenlerden eyle.
    Senin sevgine varan yolu aydın bir biçimde görme yeteneğini bana ihsân eyle.
    Bana dünyada ve âhirette hayr ihsân eyle.

İlâhî!
    Muhammed, sallallâhu aleyhi ve sellem, ve âline ve ashâbına rahmetini
    ulaştır.
    Sen, o'ndan önce bazı kullarına Rahmetini ulaştırdığın gibi, o'ndan sonra da
    bazı kullarına Rahmetini ulaştıransın.

Bismillâhirrahmânirrahîm
    Rabbimiz; bize dünyada iyilik ve âhirette de iyilik ver ve bizi ateşin
    azâbından koru.amin... amin... amin...
    [move]๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘ WwW.Welayet.CoM ๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘ ๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘ Gaziantepin Gülü ๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘ [/move]

Yorum

[quote author=H&Ü link=topic=431.msg2926#msg2926 date=1233376774]
      İlâhî!
      Gaflete düştüğüm zamanlarda Seni anmak için beni uyandır.
      Beni, ömrünü sana ibâdet ederek geçirenlerden eyle.
      Senin sevgine varan yolu aydın bir biçimde görme yeteneğini bana ihsân eyle.
      Bana dünyada ve âhirette hayr ihsân eyle.

İlâhî!
      Muhammed, sallallâhu aleyhi ve sellem, ve âline ve ashâbına rahmetini
      ulaştır.
      Sen, o'ndan önce bazı kullarına Rahmetini ulaştırdığın gibi, o'ndan sonra da
      bazı kullarına Rahmetini ulaştıransın.

Bismillâhirrahmânirrahîm
      Rabbimiz; bize dünyada iyilik ve âhirette de iyilik ver ve bizi ateşin
      azâbından koru.amin... amin... amin...

[/quote]

Amin-Amin

Yorum

Amin,amin,amin Rabbim cümlenizden Razı Olsun inşaAllah..

Ya Rabbim "Ramazan-ı Şerifi" hakkıyla "ihya" edebilmemizi lütfeyle..

Ya Rabbim yapmış olduğumuz tüm "ibadetlerimizi" kabull eyle..

Ya Rabbim senin "rızan" dahilin de ömrümüzü tüketip "cemalullahınla" müşerref olan kullarından olabilmeyi bizlere nasip eyle..

Ya Rabbim son nefesimize kadar "İmandan,Kurandan,İlimden,Amelden" ayırma..

Ya Rabbim sen "gönlümüz"deki dualarımızı hayırlı eyle.. Sen herşeyi "bilen gören" yüce "Yaratıcımız" Hakkımız da hayırlı olmayacak ne var ise bizlerden "beri" eyle..

Ya Rabbim bizler "dua" etmesini bilmiyoruz İki cihan serveri bizim Peygamberimiz olan Hz.Muhammed (s.a.v) her ne dua etmiş ise bizde onları istiyoruz.Her neyden "beri" olmuş ise bizde onlardan beri olmak istiyoruz kabul eyle Ya Rabbim.

Ya Rabbim bizleri "tembellikten,miskinlikten,kibirden,gururdan& quot; beri eyle..Ahlakların en güzeli ile ahlaklandır..

Ya Rabbim tüm kardeşlerim'in gönlünde buda olsun dediği ne kadar hayırlı istek ve duaları var ise kabul eyle..

Ya Rabbim kıyamet günün o dehşetli anın da bizleri muhafaza eyle..

Ya Rabbim hesabını kolay verip Peygamber efendimizin elinden tutup Cennete götüreceği kullarından olabilmeyi lütfeyle..

Ya Rabbim herkezin kaçacağı hesap günün de yüzleri kara olanlardan değil de ak olanlardan eyle...

Amin,amin,amin..

Subhane Rabbike Rabbil İzzetü Amma Yesifun Veselamün Alelmürselin Velhamdü Lillahi Rabbilalemin...

EL FATİHA MEASSALAVAT...
        [move]๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘ WwW.Welayet.CoM ๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘ ๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘ Gaziantepin Gülü ๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘ [/move]

Yorum

Gecelerden sabahalara, karanliklardan güneşlere doğru açilan yüreklerimizin perde araliklarindan süzülen nur katreleriyle geldik kapina!

Allah'ım!

...Bizlere bir insanın elinden tutmadan önce, kalbinden tutmanın sırlarını öğret...

Allahım! Gönlümüzü sana bağlayacak, darmadağın hâlimizi bir araya toplayacak, dağınık ve parçalanmış işlerimizi, birbirine yaklaştıracak kötü itiyat ve fitnelerden bizi koruyacak, dilimizi ıslah edecek, bâtınımızı koruyacak, zâhirimizi yükseltecek, amelimizi temizleyip arttıracak, yüzümüzü ak edecek, rızana ulaştıracak ve her kötülükten bizleri koruyacak olan rahmetini senin fazlından istiyoruz...

Allahım! Bizi, sapan ve saptıranlardan değil, hidâyette olup hidâyete ulaştıranlardan, düşmanlarından uzaklaştırıp dostlarına yaklaşanlardan, sana kulluk edenleri senin rızan için sevip, isyan edenlere rızan için husûmet besleyen kullarından eyle.

Allahım! Kalbimizi, kabrimizi, gözümüzü bütün bedenimizi nurun ile tenvîr eyle, bizleri nurlandır ve nurumuzu arttır.

...Rabbim bugünümüzü hayırla başlayıp ,hayırla bitirmemizi nasip bahtiyar eylesin...

...:Amin:...

Yorum

En yüce selamlar üzerinize olsun. Hayırlı sabahlar.

Yorum

[quote author=Wilayah link=topic=431.msg3436#msg3436 date=1233640819]
              En yüce selamlar üzerinize olsun. Hayırlı sabahlar.
              [/quote]

Yorum

"Allah cümlemizi ve cümle ümmeti Muhammedi hem cin seytanindan, hem de insan seytanindan korusun."
                "Ey Rabbimiz! Biz inanip iman ettik,bizim günahlarimizi affedip bagisla ve bizi Cehennem azabindan koru." Amin.

Yorum

[quote author=Sevimli Kahraman link=topic=431.msg3806#msg3806 date=1233810070]
                  "Allah cümlemizi ve cümle ümmeti Muhammedi hem cin seytanindan, hem de insan seytanindan korusun."
                  "Ey Rabbimiz! Biz inanip iman ettik,bizim günahlarimizi affedip bagisla ve bizi Cehennem azabindan koru." Amin.
                  [/quote]

amin

Yorum

DUAMIZ
                    Ey kadir olan Allah’ım!

İşittik Ve İtaat ettik kim yenerse yensin kim yenilirse yenilsin galib olan hakim olan senssin yarab senki Muhammed Mustafa(S.a.V)

yenilgi sınavını yaşatasın sen zülmetmezsin Yarabbi Yarabbi İnandık ve tasdik ettik zülmeden biziz Yarabbi senin yolunda kenetlenmeyip benlik hevesi içinde ayrı düştügümüz ve bölündügümüz için kendimize zülüm ettik biz bize zülüm ettigimiz için düşmanda şimdi bize zülmediyor

Btün zalimlerden ve senden sana sıgındık

YaRabbi bizler gafil olduk günahkar olduk mahkum olduk maglup olduk Kuran Ve sünnetin hikmetleri ile uyanmadık sen düşmanın saldırıları ile uyandırdın şimide lütfet YaRabbi güç ve enerji ver bilinçli sabır ve sebat ihsan eyle Yarabbi bize barış dini islamı getiren rasulun hikmetine onun mecbur kalıp savaştıgı zaman titizlikle sadık kaldıgı vuruşma hukuk ve ahlakından ayırma

YaRabbi Ailemize sorumluluk , halkımıza bilim, müminlerimize aydınlık,aydınlarımıza iman , tutucularımıza kavrayış, kavramışlarımıza tutuculuk , kadınlarımıza bilinç, erkeklerimize şeref , ihtiyarlarımıza bilgi ,gençlerimize soyluluk , öğretmen ve üstatlarımıza öğrencilerimize inanç , uyuyanlarımıza uyanıklık , uyanıklarımıza irade , tebliğlerimize gerçek , dindarlarımıza din, yazarlarımıza güvenirlik, sanatkarlarımıza dert , şairlerimize şuur , araştırmacılarımıza hedef , ümitsizlerimize ümit, zayıflarımıza güç, muhafazakarlarımıza hareket , ölümcül uykularda olanlarımıza hayat ve dirilik , örlerimize görme ,

suskunlarımıza feryat , Müslümanlarımıza kuran ve sünnet , tüm mezheplerimize birlik , kıskançlarımıza şifa , egoistlerimize sabır, halkımıza kendini bilme, tüm uluslardan kurulu milletimize samimiyet himmet fedakarlık yeteneği kurtuluşa layık oluş ve izzet bağışla dunyada zulum yapanları kanlarında bogulmasını mustazaf halka eziyet edenlere cezalarını insanların aclıktan sefaletten hastalıktan ölmesine sebep olanlara kahrını göster.

Yorum

amin...

ALLAH’ım!

Gönülden istediğimiz şeylerin tahakkuku hakkındaki recamızla sadece Sana teveccüh ediyoruz; beklentilerimizi dua kabul buyur...

Cömertlik denizinden üzerimize sağanak sağanak rahmet yağdır,yağdır ki Senin huzur bahşeden huzuruna emniyet ve selamet içinde varabilelim.Bütün lezzetleri acılaştıran ölüm değişik zorluklarıyla gelip çattığında,kabirde,topyekün niyet ve amellerin ortaya döküldüğü hesap gününde,sevenlerin sevdiklerine davrandığı gibi,Sen de bize re’fet ve şefkatinle muamelede bulun..rahmetine her zaman muhtaç bu fakir kullarını,mahşer gününün ve amellerin teraziye konulup tartıldığı ânın sıkıntı ve kederlerinden yine merhametinle ferahlandır..bütün varlığı çepeçevre kuşatan şefkatinle ve bitip tükenmek bilmeyen iyilik hazinenle bizleri de sarıp sarmala!

Salât ü selamla kaldırdığımız ellerimizi,bir kere daha Efendimizi,O’nun biricik aile fertlerini, yıldızlar kadar yükseklerde pervaz eden ashabını hayırla yad ederek indiriyor,duamızı salât ü selam payandasına dayandırıp kabulunü öylece umarak bunları Senden diliyoruz Rabbimiz!

Âmîn...

Yorum

Amin..

[URL=http://imageshack.us]

"Allah’ım!
                        Bizi, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap(lar) a ve Peygamberlere iman edenlerden eyle
                        Bizi, sana ve Resulüne iman edip sonra da şüpheye düşmeyenlerden
                        eyle!
                        Bizi, Kıyamet hakkında tartışanlardan eyleme!
                        Bizi, inkâr edip kâfir kimseler olarak ölenlerden eyleme!
                        Bizi, imanlarına iman katanlardan eyle!
                        İmanı bize sevdir ve onu kalplerimizde süsle. Küfrü, fıskı ve isyanı da bize çirkin göster.
                        Bizi, tağutu inkâr edip Sana iman eden, böylece şüphesiz kopmayan çok sağlam kulpa tutunanlardan eyle!"

...Amin...

Yorum

Amin.

"Ey her şeyin var edicisi, Ey her varın, her varlığın yegane sahibi!

[color=maroon]Dilimizdeki düğümü çöz.
                          Göğsümüzdeki SIKINTIYI gider.
                          Bizi imanın esenlik bağışlayan yurdundan ayırma.
                          Bizi salihlerden kıl. Bizi iyiliğin, erdemin, güzelliğin ve direnişin ışıltılarıyla donat.
                          Bizi ışıksız, azıksız bırakma.
                          Elimizi kötülükten, dilimizi kirden, dimağımızı kötürümleşmekten, inancımızı küfürden uzak tut. Üzerimize sabır yağdır ayaklarımızı kavi kıl ve bize dayanma gücü ver.

Ey adaşı, ortağı olmayan Yüce Allah!

Zamanın kirli ve boğucu örtüsünü üzerimizden atacak bilgi, bilinç ve hikmetle donat bizi.
                          Sabırla, çabayla, onurlu bir imeceyle kovduğumuz zindanlarda tutsak kılma.
                          Acıyı dönüştüren bir bilgelikle, gönülleri yumuşatan bir merhametle,
                          güzel yasamayı örneklendiren bir tanıklıkla yoğur bizi.
                          Bizi tut. Bizi bırakma. Bize kaldıramayacağımız bir yük yükleme.
                          Başımızı dik tutmak için güçlü kıl bizi.
                          Kalbimizi kötülüğe döndürme.
                          Bizi dönenlerden, döneklerden uzaklaştır.
                          Bizi kitabın yolundan ayırma. Ellerimizi bırakma.
                          Şereflice yaşama ve ayakta kalma zindeliğini eksik etme bizden.
                          Bizleri eksiltme, zelil kılma. Bizi sev. Bizi sevgiyle büyüt.
                          Ve canımızı Müslümanlar olarak al! "

Yorum

Rabbim binbir günah ile kapına geldim, sana sığındım, sana dayandım, sanadır tüm sarılışım, sanadır sevgim.

Elimde şahadet karanfilleri, kalbimde pişman olmuş bir çocukla önünde diz çöküyorum.

Sen esirgeyen, sen bagışlayan, sen affedensin, affet bizi ALLAH' ım.

Her sabah uyanıyorsa gözlerimiz, her sabah yeni bir gün doğuyorsa, mevsimler degişiyor ve biz buna şahid oluyorsak, bize tevbe etmek için yeni bir firsat daha verdiğin için sana hamd ile teşekkür ediyoruz.

İlahi, bizi gözleri kör bakan, kulağını tüm seslere kapamış, kalbindeki sıcaklıgı yitirmiş insanlık zincirinin çürük bir halkası eyleme.

Senden başka kimsemiz yok ilahi, önünde diz çökeceğimiz, uğruna sevda sarkıları besteleyecegimiz, yolunda canımizı verecegimiz, gözyaslarımızı huzurunda utanmadan dökeceğimiz kimsemiz yok senden başka...

Eğer sevgini yüreğimizden alırsan, biz kaybedenlerden oluruz, ebedi azabını hak edenler arasında saf tutarız, bize acı, bize merhamet et , bizi yolu dosdoğru olanların kervanında yolcu kıl Rabb' im...

amin..
                            vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
                            [center]

Yorum

[glow=red,2,300]BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ:Bir kuruluşun tepe noktasında yetkili olsam bile, bunu asla başka şekilde kullanmamalıyım.Günlük yaşamda "ben" yerine, daha çok "sen" sözcüğünü kullanabileyim...
                              BANA ÖYLE BİR SEVGİ VER Kİ:Sonsuz bir hazine gibi bitmesin, çoğalsın daha da sevdikçe, doldursun sarsın çevremi. Hatta düşmanlarımı da sevebileyim...

BANA ÖYLE BİR GÜÇ VER Kİ:Herkesten daha çok çalışabileyim, tutsak düşmeyeyim doğanın koşullarına, eşim ve çocuklarımı da mutlu et ki, mutluluğu başkalarına da götürebileyim...
                              BANA ÖYLE BİR SAĞLIK VER Kİüşünebileyim, konuşabileyim.
                              BANA ÖYLE BİR ERDEM VER Kİ:İbadet edebileyim, iyilik etmeyi ve sevinçten buğulanmış gözlerle, teşekkür edenlere;bir şey yapmadım, anımsamıyorum diyebileyim

BANA ÖYLE BİR YETENEK VER Kİ:İyi eş, baba, anne, iyi komşu, iyi arkadaş, iyi vatandaş olabileyim.
                              BANA ÖYLE BİR UMUT VER Kİ:Bugüne kadar yapmış olduğum hatalar için
                              karamsarlığa düşmeyeyim, herşeyden aklanmış olarak yaşama
                              yeniden başlamak üzere bağışlanabileceğimi bileyim.

BANA ÖYLE BİR ANLAYIŞ VER Kİ:düşünebildiğim, yargılayabildiğim, inandığım, kahrolduğum, varolduğum şuanda bu sözleri söyleyebildiğim için şükredebileyim.

BANA ÖYLE BİR TALİH VER Kİ :Yıllar sonra beni hatırlayanlar "herkese iyilik eden, tüm insanları seven,o düzeyde de sevilen bir kişiydi " diye konuşsanlar ve ben de huzur içindeolabileyim

BANA ÖYLE BİR İRADE VER Kİ: Birgün yenilip, içimdeki şeytanın kurallarına doğru yönelirsem;bu bir düşünce ise düşüncemi, bu bir adım ise ayağımı, bu bir uzanma ise elimi durdurabileyim.

BANA ÖYLE BİR SABIR VER Kİ:Sükûneti bulayım, durabileyim, düşünebileyim.

[/glow]
                              AMİNNNNNN
                              vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
                              [center]

Yorum

Amin..

Canım yanıyor,içimde bir sızı nedenini bilmiyorum
                                Adı sensizlik belki
                                Yada ulaşamamak ,ağlayamamak derinden,
                                Kıyamdayken başka yerde, secdedeyken başka yerde olmak
                                Yönelememek sana içten bir aşkla
                                Canım yanıyor ya Rabbel alemin
                                Bir sızı var anlayamadığım,
                                Canım yanıyor Ya Erhamerrahimin
                                Adını koyamadığım,
                                Bugün gitmek istedim buralardan
                                Sana yakın olmak için,uzakları yakın yapabilmek için,
                                Çıktım viran şehrimden;daha fazla gidemedim nedense,
                                Bir yağmur başladı sessizce,ER-RAHİM diye fısıldadı paramparça olan yüreğime,
                                İrkildim Ya Rabbelalemin,rahmetine kavuştur beni,
                                Sonra yürüdüm içimde bir ses anlayamadığım,
                                Bir güvercin gördüm sırılsıklam;EL-CELİL dedi içimdeki sese,
                                Ne büyük.ne yücesin;yüceliğinle derman ol derdime,
                                Islandım,yorgunum birde acı var içimde nereye baksam seni gördüm ALLAHIM
                                Bir çocuk tebessümünde,bir yaprağın vedasında mevsime,
                                MALİKÜ'L-MÜLK tecellisini gördüm kara bulutların içinden doğan güneşte
                                Sen her şeyin tek sahibi ALLAHIM,
                                İçimde bir uçurumken hayat,üstelik çıkmazdayken dar sokaklarım
                                EL-MÜHEYMİN sesi kulağımda,
                                Sen aciz kullarını unutmayan hep gözeten ALLAHIM,yardım et bu kuluna,
                                Savruluyorum nereye gitsem bilmiyorum,bir dağa bakıyorum bir mahlukata
                                Hepsi rükuda hepsi kıyamda
                                Çiçekler,otlar,toprak secdede
                                En küçük mahlukat zikirde,insanlık ise gaflette
                                YA HALIK diyor tabiat;adem isehüsranda,azapta
                                Ey incelik,lütuf sahibi EL-LATİF
                                Ey kusurlardan münezzeh KUDDÜS
                                EY adalet sahibi EL-ADL
                                EY büyüklük sahibi EL-AZİM
                                EY merhamet sahibi ER-RAHMAN
                                Nereye baksam,nereye dönsem sen tecelli ettin,
                                Bir tek insanlıkta görmedim huşu ile yakarış,
                                Herşey sende yaşarken;İnsanlık nefsinde ölmüş
                                Her yer sende iken,insanlık her yerde viran olmuş,
                                Bu viran şehirde,divane dünyada yalnız bırakma bizi
                                UTANIYORUZ RAHMETİ GENİŞ ALLAHIM...........
                                Bizi bize bırakma ALLAHIM.........
                                BİZİ BİZE BIRAKMA.............

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X