Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

BENDE SIGAR İKİ CİHAN... (NESİMİ)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Bende sıgar iki cihan
    Ben bu cihana sığmazam
    Cevher-i la mekan benim
    Kevn-ü mekana sığmazam
    Kevn ü mekandır ayetim
    Zata gider hidayetim
    Sen bu nişanla beni bilki
    Bilki nişane sığmazam

NESİMİ
    ''Bi kişinin kalbini kırmak ,yetmiş iki kere Kabe'yi yıkmakdan daha günahdır.'' Hz.MUHAMMED (s.a.v)

Siir güzele benziyorda bide anlasam

Yorum

Dogru hayırlı insanlara ulaşmada illaki zorluklarla karşılaşırız. Sonuçta doğru insanla karşılaştıysak, bu bizlere yüce Allah’ın bir lütfudur. Neticede dost tasfiyesi ile buradayım ve iyiki buradayım. Bende burada anlayamasamda bazı yazıları ve yorumları gerçektende idrak edemesemde ; umman gibi derin yorumlar gördükçe , en azından ilim denizinden almaya çalışıyorum. Bektaşi ye sormuşlar bir gün ‘’sen ne götüreceksin öbür dünyaya demişler’’. Bektaşi de ; ‘’herkes kendi kabınca götürür’’ demis. Bizlerde öyle şayet kabımız aldıgı kadar dilimiz döndügü kadar asksetmeye çalişiyoruz.

Mevlana Celaleddin Rumi hazretleride ‘’Biz yaradanı görmeden sevmedik mi’’ demiştir. Mevlaya uzanan o derin yolda gizemleri sırları bizlere ifşa etmeye çalışmıştır. Öleki bende şahsıma nacizane ulu ozanlarımızın ALLAH-MUHAMMED-ALİ yolundaki güzel şiirlerini elimden geldigi kadar dostlarla paylaşmak istedim.

Selametle degerli dost....

Allahın selamı üstünüzde olsun...
      ''Bi kişinin kalbini kırmak ,yetmiş iki kere Kabe'yi yıkmakdan daha günahdır.'' Hz.MUHAMMED (s.a.v)

Yorum

Allah razi olsun kardesim.Cehaletimi bagislayin.Siirin anlamasini anlamadiysamda sizi anladim hos geldiniz..Rabbim gittiginiz yolda ayaklarinizi sabit kilsin INSALLAH...

Yorum

Yüce Allah cemi cümlemizi HZ.ALİ, ON İKİ İMAMLAR, ve PEYGAMBER EFENDİMİZİN NURU ile donatsın. Hoş geldik güzel insan. Sizinde bu şekilde yaklaşmanız bir dost oldugunuzun en güzel kanıtıdır. Cehalete gelince estafurullah buraya geliş amacimda sizin gibi derin ummanlardan feyiz almaktir gönül dostu. ''Dedik ya erenlerin kabı aldıgı kadardır''. Bu konuda ulu bilginimiz Hacı Bektaşi Velide ''İlimden gidilmeen yolun sonu karanlıktır'' demiştir. Ben de bu yolda sizin gibi degerli dostla tanıştıgıma memnun oldum... Hoşbulduk tekrar degerli dost....

Selametle...

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X