Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İşte buna derler gerçek Alevi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

BİSMİHİ TEALA
    HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHLİ BEYT (A.S) OLSUN LANETİ İSE ONLARIN EBEDİ DÜŞMANLARINA OLSUN
    RABB'İMDEN SÖZÜN EN DOĞRUSUNU DİNLEYİP, HAKKI BATIL'DAN AYIRMAYI MUAVVAK KILSIN

Selamun Aleykum Aziz Canlar

Sakın ha olmayın Şeytan'ın kulu
    Caferilik İmam Ali’nin yolu
    Oldum Hak Muhammet Ali’nin kulu

Söyleriz gerçeği kendine gelmez
    Kur’anı bilmeyen Ali’yi bilmez
    Alevi Şeytan’ın kölesi olmaz

Sazla oynamanın zamanı değil
    Dedeye değilde Allaha eğil
    On iki İmamların yanında sevil

Gerçek Alevi'yim Namaz kılarım
    Hak Muhammet Şah Ali’ye uyarım
    On iki İmam'ları önder sayarım

Bir Alevi bilmez dem ile postu
    Ne bir çıkarı var nede bir kasti
    On iki imamlar’dır tek olan dostu

Kafir olan ancak Ali’yi sevmez
    Dinli Dinsiz Ali’yi görmeden ölmez
    Gerçek Aleviler yolundan dönmez

Karoğlan’ım derki Hakk'a giderim
    Ben Mezheb'i, Tarikat'ı niderim
    Hak Muhammet Ali yolu güderim

Hüseyin Kara…dk.

Allah'a emanet olun....

Ynt: İşte buna derler gerçek Alevi

Burası yanlış. Namaza inanmayan bir sürü alevi var ve bu yüzden kafirler ve Hz. Ali'yi seviyorlar. Münafıklar Hz. Ali'yi sevmez bir de Hz. Ali'den canı yanan kafirler. Gerisi mümin, kafir herkes sever sayar Hz. Ali'yi.

Yorum

Ben alevi bir aileden geliyorum kendimi bildim bileli kuran dan tek harf inkar etmedim. namaz oruc vs hepsine inanıyorum. en çok ta kul hakkı yememeye çok inanıyorum. Alevi diye tanımlanan saz eşliğinde tuhaf bir namaz, 5 vakit namaz bizde yok, ramazan orucu tutmayız, bunların hepsi kafirdir.

Yorum

[quote author=Hz.AhlulBayt (a.s) link=topic=25216.msg170819#msg170819 date=1378794944]
        BİSMİHİ TEALA
        HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHLİ BEYT (A.S) OLSUN LANETİ İSE ONLARIN EBEDİ DÜŞMANLARINA OLSUN

Selamun Aleykum Aziz Canlar

Sakın ha olmayın Şeytan'ın kulu
        Caferilik İmam Ali’nin yolu
        Oldum Hak Muhammet Ali’nin kulu

Söyleriz gerçeği kendine gelmez
        Kur’anı bilmeyen Ali’yi bilmez
        Alevi Şeytan’ın kölesi olmaz

Sazla oynamanın zamanı değil
        Dedeye değilde Allaha eğil
        On iki İmamların yanında sevil

Gerçek Alevi'yim Namaz kılarım
        Hak Muhammet Şah Ali’ye uyarım
        On iki İmam'ları önder sayarım

Bir Alevi bilmez dem ile postu
        Ne bir çıkarı var nede bir kasti
        On iki imamlar’dır tek olan dostu

Dinli Dinsiz Ali’yi görmeden ölmez
        Gerçek Aleviler yolundan dönmez

Karoğlan’ım derki Hakk'a giderim
        Ben Mezheb'i, Tarikat'ı niderim
        Hak Muhammet Ali yolu güderim

Hüseyin Kara…dk.

Allah'a emanet olun....
        [/quote]
        "Hz.AhlulBayt (a.s)" kardeş selamlar,

Senin ya da siz Şiilerin biz Alevi-Bektaşilere düşmanlığınız nedir acaba? Önderleriniz de mi (Humeyni, Hamaney, vs.) hakkımızda aynen sizler gibi düşünmekteler, bizi ne gözle görmekteler? Tevella inancınız-inancımız gereği sizin de bizlere dost olmanız, bizi sevmeniz gerekmez mi? Aydınlatırsanız sevinirim.

Saygılarımla...
        Kızılbaş diyormuş bize imansız,
        Kızılbaş ne demek bilir misin sen?
        Ali'den geliyor bizim soyumuz,
        Alevi ne demek bilir misin sen?
        Kızılbaş, Alevi aynıdır.
        Aşık Gülabi

Yorum

[quote author=faramirofgondor link=topic=25216.msg170825#msg170825 date=1378800191]
          Ben alevi bir aileden geliyorum kendimi bildim bileli kuran dan tek harf inkar etmedim. namaz oruc vs hepsine inanıyorum. en çok ta kul hakkı yememeye çok inanıyorum. Alevi diye tanımlanan saz eşliğinde tuhaf bir namaz, 5 vakit namaz bizde yok, ramazan orucu tutmayız, bunların hepsi kafirdir.
          [/quote]
          "faramirofgondor" canım,

Sen önce kendi inancını, bu güzelim Alevi inancımızı, iyice bir araştırıp doğruca öğrenmeye-anlamaya-yaşamaya-tatmaya çalış. Peşin hükümler verme, ola ki bilmediklerin vardır. Bilenleri bul, bilenlere-ehline sor-danış-öğren. Arayan-isteyen-dileyen er ya da geç bulur aradığını inşallah.

Sevgilerimle...
          Kızılbaş, Alevi aynıdır.
          Aşık Gülabi

Yorum

BİSMİHİ TEALA

Aleykum Selam Aziz AleviCan

[quote author=AleviCan link=topic=25216.msg170829#msg170829 date=1378844686]
            "Hz.AhlulBayt (a.s)" kardeş selamlar,

Senin ya da siz Şiilerin biz Alevi-Bektaşilere düşmanlığınız nedir acaba? Önderleriniz de mi (Humeyni, Hamaney, vs.) hakkımızda aynen sizler gibi düşünmekteler, bizi ne gözle görmekteler? Tevella inancınız-inancımız gereği sizin de bizlere dost olmanız, bizi sevmeniz gerekmez mi? Aydınlatırsanız sevinirim.

Saygılarımla...
            [/quote]

Bu dünya son bulana kadar ya dinde kardeşizdir ya da yaratılışta eşitizdir. ! Her AŞIK, MAŞUK'unun nişanesini taşır. Bizim Ehl-i Beyt (a.s) AŞK'ımız Hz. Resulullah (s.a.a) bize bıraktığı iki ağır emaneti olan AŞK ve Kur'an'dır. Bir insanın kemale ermsi ancak eksikliğini giderdiği zaman yücelik kazanır. Örneğin bir çekirdeğin kemali, bir üst varlığa, yani bitkiye ve ardından aşamalı olarak ağaca ve meyveye dönüşmesidir. Mümin bir insanın kemali ise, içinde barındırılan en üstün insanî özelliğe ulaşmaktır.

"Akıl; nar, ayva, portakal gibi rengini ve kokusunu geç kazanan bir sonbahar ürünüdür." der bir yazar. Karar verirken önce biçip tartmak lazım. Köpeğin bile önüne bir lokma ekmek parçası atarsan, önce koklar sonra yer. İnsan önüne de çıkan her olayı aklı ile koklamalıdır. Köpek burnuyla koklar, insan ise aklıyla. Hem de tenkit eden, eleştiren akılla koklar.

Kur'ân-ı Kerim'in ifadesiyle evren 6 günde yaratılmıştır. Buradaki gün, bizim zamanımızla ifade edilmez. Maksat, 6 evre ve dönemdir ki, bu bin yıllara tekabül edebilir. Yaratıcı isterse her şeyi bir anda yapabilecekken, her şeyi adım adım yapmıştır. Bu ise bir bakıma bizim öğrenmemizi sağlamak, her şeyin yavaş yavaş kademeli olarak tekâmül ettiğini ve kemale erdiğini göstermek içindir.

HAK MUHAMMED ALİ BİZİ ÇAĞIRIR

Duyun ey erenler gelin Namaza
            Hak Muhammet Ali bizi çağırır
            Kuran kursuna gel gitmeyin saza

Ruhumuz bedenden bir gün ayrılır
            Bu dünyada yaptığımız sorulur
            Şah’dan ayrılırsak bize darılır

Aşkın ateşiyle kereme döndür
            Dil şehadet etsin o zaman öldür
            Ehl-i Beyt yolunda vuslata erdir

Ben onlarda buldum Vallah kendimi
            Batıl sözler ile yıkman bendimi
            On iki İmamlara verdim kalbimi

EhliBeyt’ten ayrı ateşten gömlek
            En büyük ibadettir Ali’yi sevmek
            Ne mutlu cennette ol Şah’ı görmek

Kara Hüseyin’em duyulsun sesim
            On iki İmamlardır benim hevesim
            Onlardan ayrıysam dursun nefesim

(Hüseyin Kara Danımarka…)

Siz Aleviler İmam Ali Hareminin (Türbesinin) Güvercinleri idiniz
            Uçurdular Sizi Buralardan
            Artık Geri Dönme Vaktiniz Gelmedi mi?
            Ayetullah Sistani:

Allah'a emanet olun...

Yorum

[quote author=AleviCan link=topic=25216.msg170830#msg170830 date=1378845553]
              "faramirofgondor" canım,

Sen önce kendi inancını, bu güzelim Alevi inancımızı, iyice bir araştırıp doğruca öğrenmeye-anlamaya-yaşamaya-tatmaya çalış. Peşin hükümler verme, ola ki bilmediklerin vardır. Bilenleri bul, bilenlere-ehline sor-danış-öğren. Arayan-isteyen-dileyen er ya da geç bulur aradığını inşallah.

Sevgilerimle...
              [/quote]

Ee ne demişer? Ağzı olan konuşur. Cevap vermeye gerek var mı arkadaşlar buna? 5 VAKİT NAMAZ yok diyen birine? Hadislerde geçer. Kuran da 5 vakit salat şeklinde geçer. Bu aleviler bu salat duadır demişler vs vs. Ama 5 vakit dua eden bir tane alevi bulamazsın(Yani kendi inandıklarını uygulayan yok). Ramazan orucu? O da bizzat Kuran'da geçer. Ama alevi insan 12 İmam'a inanıyorsun farz ediyorum(yakında onlara da yok demeyin ha) 12 İmam'ı Kuran da bulamazsın. Hadislerde bulursun.. Oldu? Daha söze gerek var mı?

Yorum

Aleviler bizim canlarımızdır., canımızdan ötedir. onları dışlama gibi bir konumda değiliz, onları dışlamayı kendinde bir hak gören aslında kendini dışlamıştır. Çünkü aleviler Ehlibeyt sevgisinin tam merkezindedir. hiç birimizde olmaya ki aleviler kadar koyu EHlibeyt aşkı tadan.. ben alevilerin Ehlibeyt aşkından kendinden geçtikleri cem merasimlerini gördüğümde, alevilerle şiileri birbirine düşürmek isteyenlerin hain birer siyonist olduğunu anladım.

ABD ancak alevilerle şiileri birbirinden ayırarak Ehlibeytin aşkının yayılmasını engelleyebilir. hangi alevi, suriye konusunda büyük fitnede ayağını kaydırdı? hangi alevi sabit duramadı? hangi alevi firavun siyonistlerle abd büyük şeytanının yanında durdu? bu bize bir apaçık örnek ve ispat değil midir? bu fitne karşısında sunniler neden dik duramadı? neden ayağı kaydı onların? neden şeytanlarla yatıp kalkmaya başladılar. bunun Ehlibeyt sevgisi ve Ehlibeytin alevilere sahip çıkması ve onlarla birlikte olup onları koruması, ve şeytanlara bırakmaması dışında başka bir izahı var mıdır?

İmam Humeyni ve Hamenei, (canımız onlara feda olsun) aleviler için sapkın düşmanları ve cahil dostları uyarmak ve alevileri koruma dışında başka bir sözlerini görmüş değilim. onlar buyurmuştur ki:

bu ümmetin iki yetimleri vardır. aleviler ve kürtler... Aleviler, zalim osmanlının yetim edip Ehlibeyt inançlarının asimile edilmeye çalışıldığı bir kesimdir. Aleviler Ehlibeytten koparılarak yetim bırakılmak istenmiş, ibadetleri inançları yasaklanmış böylece yetimler gibi mahrum bırakılmıştır.

ancak buna rağmen alevilerimiz asla Ehlibeytten zerre ayrılmamışlardır. Onların Ehlibeyt aşkı keşke bizde de olsa... var demeyin. aşk zor zamanda belli olur. yüz yıllar süren zulme rağmen aşkınız sürüyorsa işte bu gerçek aşktır... biz bu sınava alınmadık. alınanlar bizden üstündür. çünkü insanlar imanlarına göre sınava alınırlar... başarınca bir üst sınava geçersiniz...

Yorum

“Hz.AhlulBayt (a.s)” kardeş,

Ben “selmancan” kardeşin de bahsettiği “Cem, Cemevi, Semah, Saz, …” ehli Alevilerdenim. Senin Alevi-Bektaşi düşmanı cahil şairin Hüseyin Kara zaliminin bizlere ve değerlerimize türlü yalan-iftira-küfür-hakaretlerle dolu sözde şiirleri de hep bizleri asimilasyon ederek Şiileştirme amaçlıdır (aynılarını Sünniler de çok denediler daha önce!)! Kusura bakma ama inancımızı-yolumuzu (Hak, Muhammed, Ali, Ehlibeyt, 12 İmam, 14 Masum, Evliya, Kuran yolunu) siz Sünni/Şiilerden ya da diğer Alevi/Bektaşi düşmanlarından, yazılarından, sözde şiirlerinden, vs. öğrenecek değiliz! Eğer bilirsen böylesi gayretler de bize karşı birer hakarettir aslında! Aynısının size yapılmasını ister misiniz acaba sizler!

Hüseyin Kara’nın takıldığı ve şiirlerini aldığınız o site en azılı Alevi-Bektaşi düşmanlarının bir araya geldiği bir mekandır! Bu kişinin diğer sözde şiirlerini ve forum içeriğini incelerseniz eğer bunu sizler de çok rahatlıkla görebileceksiniz zaten! Sizlere düşman olan “örneğin, İran Analiz” sitesinin seviyesinde bir sitedir ve ne yazık ki bunlar da bizlerin başımıza musallat olmuşlardır! Bilmiyorum sizler bu kişilerin varlığından, bu durumlarından haberdar mısınız (en azından şimdi haberiniz olmuş oldu!) ve bu kişilerin bizlere karşı bu hal ve hareketlerini Şiiliğe uygun buluyor musunuz, doğru buluyor musunuz? Ben şahsen bu durumu, bunların varlığını, ahlaklarını, amellerini, bu hal ve hareketlerini kardeş, dost diye bildiğim(iz) siz Şiilere hiç mi hiç yakıştıramıyorum! Onların yaptıklarını, rahmetli büyüklerimin bana anlattığı Şiiliğe mal etmemeye çalışıyorum! Hatta belki senin ya da bu sitedeki kimilerinin yanlışlarını da bana anlatılan o dost-kardeş Şiiliğe mal etmemeye çalışıyorum! O nedenle, ta en tepedekilerinizin bizlere olan bakışına da ulaşmaya çalışıyorum elimden geldiğince! Eğer onlar da aynı zihniyetteler ise yapacak bir şey yok artık tabii! O Şiilik ölmüş demek ki! Dostumuzu, düşmanımızı bilip bizler de ona göre tavrımızı alırız artık inşallah! Araştırdığım, öğrenmeye çalıştığım konu budur özetle. Aşağıdaki linkte, senin “ehlibeytforum.com” sitesindekilerle yazışmalarıma dair bazı bilgiler-linkler var:
                  Alevilik kültürüne ait kavramlar sansürlendi !: http://www.velayet.com/Forum/alevili...5027#msg165027
                  Hatta senin bu “Hüseyin Kara” ile de bazı yazışma gayretlerim olmuştu! Hatırladığım ve bulabildiğim konulardan iki tanesinin linki aşağıdadır, merak edenler okuyabilirler:
                  Neden bizden ayrı, yoldasın Şaşkın?: http://www.ehlibeytforum.com/viewtop...p=28475#p28475
                  Beş vakit Namazı kılda görelim: http://www.ehlibeytforum.com/viewtop...p=28522#p28522

Kimi Şiiler, mesela senin “ehlibeytforum.com”dakiler, “Cem, Cemevi, Semah, Saz, …” ehli biz Alevileri Sünni/Şii mezhebi usulü camiilerine gidip Sünni/Şii mezhebi usulü namazlarını kılmadığımız, bunları kabul etmediğimiz için "kafir" dahi saymaktalar ve bize “düşman”lar! Ve dediğim gibi bizlere ve mukaddesatımıza yapmadıkları sövgüler-saldırılar da yok desem yeridir! Allah’a şükürler olsun ki bizim yol-erkan, inanç-ibadetlerimizden (kendi usulümüzce savm, salat, hacc, zekat, vs. dahil herşeyimiz tamdır hamdolsun) en ufak bir kuşkumuz, şüphemiz de yok; savunacak gerekli bilgi-donanıma da sahibiz ve dileyenler geçmiş yazışmalarımızı, verdiğimiz linkleri de inceleyerek görebilirler! İnancımız, imanımız, güvenimiz tamdır yani! Dolayısıyla, Sünni/Şiileşmek, sizlerin Sünni/Şii mezhebi usulü camilerinize gelip Sünni/Şii mezhebi usulü namazlarınızı kılmak, vs. gibi bir durumumuz asla olmayacak inşallah (nasıl ki sizlerin de Alevi/Bektaşileşip Cemevine gelme ve Cem ibadeti yapma, vs. durumunuz asla olmayacaksa!)! Merak ettiğim bu durumda da bize bakışınız nedir? Aramızda Tevella (Ehlibeyt sevgisi-dostluğundan dolayı sevgi-dostluk) mı yoksa Teberra (Ehlibeyt sevgisi-dostluğuna rağmen camii-namaz yüzünden nefret-düşmanlık) mı geçerli olacak?

Yani, sizlerin Şii mezhebi usulü camilerinize gidip Şii mezhebi usulü namazlarınızı kılmıyoruz, kabul etmiyoruz diye (nasıl ki sizler de bizimkileri kabul etmiyorsanız!) bizleri kafir ve DÜŞMAN mı bileceksiniz; yoksa bizleri DOST ve olduğumuz gibi (Cemevi, Cem, Dua, Semah, Saz, Muharrem Orucu, vs. ehli Alevi müminler) mi kabul edeceksiniz? İnancınız, önderleriniz, kaynaklarınız, vs. ne demişler, ne diyorlar bu konuda? İnşallah tüm Şiileri bağlayıcı bilgi-belgelerle cevap dönebilirsiniz (böylece net bir şekilde dost veya düşman olduğumuz ortaya çıkar! Dikkat ederseniz, sonuç sadece sizin kararınıza bağlı; çünkü Tevella inancımız gereği bizim size bir düşmanlığımız yok ve sizi olduğunuz gibi kabul ediyoruz!)?

Saygılarımla…
                  Kızılbaş, Alevi aynıdır.
                  Aşık Gülabi

Yorum

BİSMİHİ TEALA

Selam AlevliCan

Sizin durumunuz Hafız Şirazı'nın şu gazel'ine benzer ki;

Vaiz! Ne bağırıp duruyorsun öyle Git işine
                    Yoldan çıkan benim gönlüm, ne oluyor sana?

Tanrı'nın bir hiçten yarattığı O ince bel yok mu,
                    Hiç bir varlığın içinden çıkamadığıkarmaşık bir konudur bu işte

Dudağın ney gibi beni muradıma erdirmedikçe,
                    Bütün alem nasihat etse bana,
                    Bir kulağımdan girer, öbür kulağımdan çıkar.

Senin sokağının dilencisi ihtiyaç duymaz sekiz cennete bile
                    Aşkının esiri olan, uzaktır, özgürdür iki alem bağından da

Aşk sarhoşluğu beni harap etse de,
                    O harap yer, meyhane vardır sarhoşluğumun temelinde

Gönlüm, sevgilinin cevrinden, zulmünden sızlanma
                    Nasip olarak bunu tayin etti, bunu verdi sana

Hafız, bana masallar, ahunlar okuyup durma,
                    Böyle şeyler çoktur benim aklımda

Hafız Şirazi

Benim de cevabım ancak şu olur ki;

Allah biliyor işte çaresiz içim yanıyor
                    Bir çuval incir de bulsam gönlüm hep geri kaçıyor
                    Azıcık merhamet yahu,A-bucahil (
                    Ebu cehil)fışkırıyor
                    Bıçağımı çektim gayri gözlerim ateş saçıyor.

Klavuzun karga senin kötülük içinden gitmez
                    Dimyat'da pirinç satarım evdeki bulgurum yetmez
                    Sevgi gelmiş, keder gelmiş hepsi başımın üstüne
                    Akbulut gelse ne yazar gölgende güneş kar etmez.

Benim en zor günlerimde hani destek olacaktın
                    Sana verdiğim sırları söylemeyip tutacaktın
                    Ona anlat buna anlat utanmaz seni arlanmaz
                    Bizde lütuf değerlidir sen hepten çamura yattın.

Bana seni soranları artık ucuz buluyorum
                    Sana yoldaş olanları bu satırla kınıyorum
                    Anan gelmiş baban gelmiş yedi sülalen fareketmez
                    Farkı görmek istiyorsan mahkemeye sunuyorum
                    .

Yakup Akbulut

Allah'ın hidayeti ile olun...

Yorum

"Hz.AhlulBayt (a.s)" kardeş,

Benim araştırdığım, öğrenmeye çalıştığım bir konu vardı! Bilmiyorum yeterince açık anlatamadım mı acaba? Eğer anlayamadıysanız, isterseniz tekrar sormaya çalışabilirim!

Mesajlarınız ise öğrenmeye çalıştığım konuya-sorularıma hiç cevap içermemektedir ne yazık ki! Ya da yazdıklarınızdan cevabı ben çıkaramıyorum. Daha açık yazabilirseniz çok sevinirim.

Eğer araştırdığım, öğrenmeye çalıştığım konuda yardımcı olamayacaksanız lütfen belirtin, daha fazla vaktinizi almayı istemem. Mevcut emekleriniz için de Allah razı olsun.

Saygılarımla...
                      Kızılbaş, Alevi aynıdır.
                      Aşık Gülabi

Yorum

İşte buna derler Gerçek Alevi: Faramirofgondor

5 vakit namaza kendini bildi bileli inanan, Ramazan orucuna inanan. Alevilere iğrenç hakaret edenlere ağzının payını veren. Madımak gibi olayların hesabının sorulmasını bekleyen. 12 İmamcı, Allah Muhammed Ali ile beraber yatıp kalkan. Gördüğünü söyleyen aleviler sünnilere insanlıkta 1000 çeker ama Kuran'dan tek harf inkar eden kafir olur diyen. Diğer yandan kendisini oruçtan namazdan engelleyen alevilere de karşı gelen.

Alevican bizim soruları hep es geçersiniz ama kendi sorularınıza cevap beklersiniz. Bu mu dürüstlük? Hazreti Ali kendisine sorulan hangi soruyu cevapsız bıraktı? Bırakın bu işleri bırakın. Siz hiçbiriniz alevi değilsiniz. Kelime anlamı herneyse "Ali Soyu" "Ali'yi sevip yolundan giden" ikisi de siz de yok. Ama ikisi de ben de var. Siz kendinize Alevi diyerek Hz. Ali'ye eziyet ediyorsunuz. tıpkı Hz. İsa'ya eziyet eden Hristiyanlar gibi.
                        Sorum 3Allah Kuran'da deliller üzerinden konuşmayı bize emreder)

12 İmam'ın İmam olduğuna deliliniz nedir madem hadis yok sadece Kuran var?
                        Kuranda 5 vakit salat var. Ruku ve secde de belirtilmiş. Bunu yapıyor musunuz?
                        Ve Şii ve Sünni usulü namazın batıl olduğuna delil nedir?

Yorum

“faramirofgondor” canım,

Nasıl anlatmalı bilemiyorum ama bir de şöyle bir yöntem deneyeyim inşallah. Dilerim faydalı olur hem senin hem de konunun diğer meraklıları için. Dikkatini çok iyi ver çünkü, ibret-hisse alabilenler, görebilenler, anlayabilenler için Tarih’in nasıl tekerrür ettiğinin apaçık bir göstergesidir, örneğidir! Biraz kırıcı gibi de gelebilir ama lütfen kimse üzerine alınmasın, maksadımız kimseyi kırmak, incitmek, üzmek de değildir (mecbur bırakıldığımız için bu tür açıklamaları da yapmak zorunda kalıyoruz ne yazık ki!)!

İşte sana 4 tane isim: Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Hüseyin Kara, Faramirofgondor.
                          Bu isimlerin mezhepleri nedir?: İlk ikisi Sünni, son ikisi Şii.
                          Bu isimlerin ortak özellikleri nedir?: “ben dört dörtlük bir Aleviyim, en önde gelen Alevi de benim, Gerçek Alevi'yim” gibi söylemleridir. Sonra bizleri ve değerlerimizi de beğenmezler, küçümserler, aşağılarlar, küçük-hakir-hor görürler; bizlere ve mukaddesatımıza her türlü çirkin-zalimce hakaret, küfür, alay, iftira, yalan, karalama, lekeleme, çamur atma, vs. saldırıları-zulümleri de yaparlar!
                          Peki biz Alevilere karşı bu yapılan nedir?: Bence en büyük hakaret, terbiyesizlik, seviyesizlik, karaktersizlik, saygısızlık, sevgisizlik, tahammülsüzlük, ahlaksızlık, utanmazlık, arsızlık, rezillik, haddini bilmezlik, vs., vs.dir! Sizce de öyle değil midir peki! Aynısı sizlere karşı yapılmış olsa sizler nasıl görürdünüz, neler düşünürdünüz acaba!
                          Peki bunu yapanlar kimler?: Sünni/Şiiler (belki hepsi aynı zihniyette değil!)!
                          Peki bunu yaparlar mı?: Yaparlar tabii, görüldüğü gibi adamlar yapıyorlar işte!
                          Peki bunu neden yaparlar?: Sünni/Şii oldukları için! Çünkü, adamların ahlakları, amelleri, karakterleri, seviyeleri, mayaları, huyları, meslekleri, işleri, vs.leri bu! Ya da belki de sadece CAHİLliklerinden dolayı yapıyorlar! Allah bilir en doğrusuyla!

Adamların nasıl Alevi’den daha çok Alevilik tasladığını, Alevilik adımızı bile nasıl GASP etmeye çalıştıklarını görebiliyor musunuz (Çok dikkat lütfen! İçeriğini değil de sadece adını-adımızı!)! İşte Tarih bir kere daha tekerrür etmektedir böyle! Pek çok kutsallarımızı (Kuran, Ehlibeyt, İslam, Allah’ın haremi Kabe, İmamlarımızın haremleri-türbeleri, vs.leri) daha önce nasıl gasp ettilerse (ama sadece isimlerini ve mekanlarını!), aynı şekilde şimdi de Alevilik adımızı gasp etmeye çalışıyorlar! Üstelik, akılları sıra bizi İslam, Alevi de saymıyorlar! Ve diyorlar ki gerçek Alevilik, gerçek İslam biziz, vs.! Oysa, gördüğünüz gibi gerçek Alevilik diye sundukları gerçek Alevilik falan değildir asla! Aynı şekilde, diğer gasp ettikleri ve şu an sunmaya çalıştıkları da onların gerçekleri değildir aslında bilesiniz! İşte Alevilik üzerinden canlı bir örneği, canlı bir kanıttır sizlere görebiliyorsanız-anlayabiliyorsanız eğer! Adamlar Sünni/Şii’lerdir ve gerçek Alevilik diye sundukları da aslında kendi Sünni/Şiilikleridir sadece yani! İşte canlı örneği diyoruz, Alevilik üzerinden! Dilerim yeterince açık yazabilmişimdir, yeterince anlayabilmişsinizdir-anlaşılabilmişimdir verdiğim örnek üzerinden!

Şunu da hemen belirtmeliyim ki sizler (Sünni/Şiiler) de “İslam, Müslüman” olduğunuzu söylemektesiniz ki bizler sizleri dediğiniz gibi kabul ediyoruz; inançlarınıza saygımız ve sizlere de sevgimiz vardır, sonsuzdur! Dinen ve yaratılıştan da kardeşlerimizsiniz dolayısıyla! Ama sizin yolunuz size, bizim yolumuz bize; siz yolunuza, biz yolumuza!

Ama illa Alevilik adımızı da gasp etmek istiyorsanız da yine mesele değil, bizler bu yolumuzu-inancımızı başka isimler altında da aynen süreriz gerekirse Allah’ın izniyle! Ama işin hakikati, gerçekte kimin ne olduğu, kimin asıl-gerçek, kimin sahte-yalan olduğu, vs. anlaşılabilsin diye yazdım bunları ve artık anlaşılabiliyordur da inşallah!

“faramirofgondor” canım, bir diğer husus da, gördüğüm kadarıyla, sen kendini Sünni/Şiilik MEZHEPlerine, Sünni/Şii mezhebi USULü kitaplara (Sünni/Şii mezhebi usulü Kuran MEALlerine, tefsirlerine, Sünni/Şii mezhebi usulü hadis, RİVAYET kitaplarına, vd.lerine) çok ama çok fazla kaptırmışsın, bunları gözünde çok fazla büyütmüşsün, bunların çok fazla tesiri altındasın ne yazık ki! Senin için Hak’kın ölçütü artık bunlar oluvermiş, bir şeyin varlığına-yokluğuna hemen bunlara göre hükmediyor-kararlar veriyor olmuşsun! Yani sen resmen Sünni/Şiileşmişsin! Üzücü bir durum bu doğrusu!

Sen Aleviliği ancak Alevilerden ve Alevi kaynaklarından öğrenebilirsin! Sünni/Şiilerden ya da Sünni/Şii mezhebi USULü kaynaklardan ise ancak Sünni/Şiiliği öğrenebilirsin! Bir Sünni/Şii ya da kaynağı sana kendi Sünni/Şii inancını bırakıp da bambaşka ve inanmadığı bir inanç olan Aleviliği anlatacak, öğretecek, tavsiye edecek değil herhalde değil mi!

Bir diğer husus, daha önce zaten yeterince yaptığım için şu an uzun yazışmalara girme gibi bir niyetim yoktu ama eğer sen çok istiyorsan senin için de bir şeyler yapmaya çalışırım elbette. Ama sorduğun sorulara, aklındaki Sünni/Şiileşmiş bilgilerine, yukardaki paragraflardaki açıklamalarım doğrultusunda tekrar bir bakacak olursan eğer cevaplarını büyük ölçüde almış olabileceğini düşünüyorum. Bununla birlikte, sorduğun soruları, ve daha fazlasını da, bu sitede ve en azılı Alevi-Bektaşi düşmanları diye zikrettiğim diğer sitede de hayli yazışmışlığımız da olmuştu zaten! Bunların linklerini, büyük ölçüde topluca, aşağıdaki mesajımda bulabilirsin:
                          Alevilik kültürüne ait kavramlar sansürlendi !: http://www.velayet.com/Forum/alevili...5052#msg165052

Mesela, en uzun yazışmaların olduğu 2 konu aşağıdakilerdir, her türlü Alevi-Bektaşi düşmanına (İmam Ali’ye nispet edilen bir söze göre “İnsan bilmediğinin düşmanıdır.” imiş!) ya da meraklısına cevap vermeye, kendimizi tanıtmaya çalışmıştık belki pek haddimiz de olmasa da! Tabii, bazılarına karşı bir noktadan sonra susmayı tercih ettiğimi de hatırlıyorum! Ama o sustuğum aynı konulara-hususlara sen de girmek istersen eğer senin için elimden geleni yapmaya da çalışabilirim, mesele de olmaz inşallah.
                          SEMAH ÜZERİNDE OTOPSİ: http://www.velayet.com/Forum/semah_u...-t14779.0.html
                          Şiilik ve Alevilik aynı mıdır?: http://www.ehlibeytforum.com/viewtop...p=22283#p22283

İnşallah açıklamalarım ve bu linkler işini yeterince görecektir! Ama yine de imkanlarım ölçüsünde (aslında hemen hemen hiç vaktim yok gibi, çok ama çok yoğunum bu aralar!) elimden geleni yapmaya da çalışabilirim senin için.

Sevgilerimle…
                          Kızılbaş, Alevi aynıdır.
                          Aşık Gülabi

Yorum

...edit...

Yorum

“faramirofgondor” canım,

Tekrar söylüyorum: Sen eğer Alevi isen inancın olan Aleviliği de ancak Alevilerden ve Alevi kaynaklarından, kendi kaynaklarından öğrenebilirsin-öğrenmelisin (sana ve mukaddesatına DÜŞMAN olanlardan, sövenlerden, iftira atanlardan ve onların TARAFLI kaynaklarından değil!)! Öncelikle bu noktayı çok ama çok iyi anlaman çok ama çok önemli, hayati derecede önemli. Üzerinde iyice bir düşün lütfen, yanlış-kötü bir şey mi söylüyorum ki sanki ben sana bu ifadelerimle! Bari emeklerime acı da lütfen anlamaya çalış-gayret göster biraz!
                              - Ve söyler misin lütfen: burada doğru-yanlış anlattığın Aleviliği mesela sen hangi Alevilerden ve hangi Alevi kaynaklarından gördün-öğrendin-öğreniyorsun acaba?
                              - Sen keşke Hz. Şems, Mevlana ve Yunus Emre gibi sadece bir Müslüman olsan! Hz. Şems, Mevlana ve Yunus Emre’yi, ki Alevi ulularıdır, bizim ulularımızdır evet, nasıl bilirsin, nasıl tanırsın, hangi kaynaklardan okuyup öğreniyorsun-öğrendin sen mesela? Sen senin namaz-Ramazan ehli Sünni/Şiilerinin bu Allah dostlarına nasıl baktıklarını da bilir misin? Cevap vereyim ve sen de araştır lütfen: Aynen senin şu an bana ve benim gibi Alevilere baktığın gibi bakmaktalar. Ve peki neden bilir misin? Cevap vereyim ve sen de araştır lütfen: Çünkü, bu Allah dostları aynen benim tarzımdaki Alevilik gibi oldukları, bizler gibi oldukları için. İstersen araştır ve şuna da sen cevap ver lütfen: Yunus Emre Hz.imiz Allah’a nasıl kulluk-ibadet ediyordu acaba ve farklı insanlara-inançlara-görüşlere karşı nasıl bakıyordu-davranıyordu acaba? Senin ve Sünni/Şiiler gibi tahammülsüz-hoşgörüsüz ve saygı-sevgisiz-tekfirci mi idi yoksa benim anlatmaya çalıştığım ve biz Alevilik gibi mi idi (yani, herkesi-herşeyi olduğu gibi mi kabul ediyordu yaratandan ötürü ve kavga etmek, katil-cani olmak, savaşmak-kan dökmek-vs. yerine dövene elsiz gerek, sövene dilsiz gerek, vs., vs. mi diyordu!) acaba? Tekrar hatırlatıyorum: araştıracağın-araştırdığın kaynaklar çok ama çok önemli!
                              - “Mumsöndü iftirası”ndan bahsetmişsin! Peki mumsöndü iftirası kimlere, neden atılır bilir misin sen? Cevap vereyim ve sen de araştır lütfen: bu iftira Alevilere atılır. Peki kim atar bu iftirayı? Cevap vereyim ve sen de araştır lütfen: Senin namaz ehli Sünni/Şiilerin (aslında sadece Sünniler galiba!). Peki neden atarlar bu iftirayı? Cevap vereyim ve sen de araştır lütfen: Alevi usulü kadın-erkek birlikte ibadet (senin lügatınla namaz, halka namazı, peygamber namazı da denir!) ettiğimiz için ve ibadetlerimiz esnasında Nur suresi ayet 35 ve 36 gereği mum-çerağ-ışık-nur da yaktığımız-uyandırdığımız için. İftiranın içeriğine girmeyim ama senin meşhur namazının ehli olanların ahlak düzeylerini göstermesi açısından önemini de hatırlatayım sadece. Bu canları sağolasıcalar, ve ıslah olup hidayet de bulasıcalar, nerede kötü bir şey var hemen bunu bizlere-Aleviliğe yamamışlar-yamamaya çalışmışlar ve halen de çalışıyorlar galiba (Sünni bir canla tanışmıştım, ona da bizleri insan süretinin dışında yamyam bir yaratık olarak anlatmışlar! Hatta kuyruğumuz bile varmış! Vs., vs.!) Bu çirkin “mumsöndü” iftirasından bile gerçek Alevilerin kimler olduğunu, ibadetlerinin namaz şeklinde olmadığını, vs. anlayabilmişsindir artık umarım “faramirofgondor” canım!
                              - Şimdi senin şu meşhur 5 vakit namaz, Ramazan orucu konularına da gelelim madem: sen illa demeye çalışıyorsun ki 5 vakit namaz, Ramazan orucu, vs. vardır yani! Olabilir de ama senin bu bahsettiklerin Kuran’ın “salat” ve “savm-siyam” hükümlerinin Sünni/Şii mezhebi USULleridir! Ben bunlara BATIL falan da demiyorum ve meraklılarını bunlardan engellemeye, vs. de çalışmıyorum asla, bu tür sözleri ve amelleri Sünni/Şiiler ederler genelde; kendi Sünni/Şii mezhepleri usulü gibi olmadığımız için, aynen senin de yaptığın gibi, hemen bizleri ve değerlerimizi kafirlikle-batıllıkla itham ederler ve bizleri kendi inanç-ibadetlerimizden engellemek için artık ahlaklarına-fantezilerine göre her türlü yalan, hakaret, “mumsöndü, vs.” iftiraları da atmak gibi amellere de başlarlar! Sünni/Şiilerin, Sünni/Şii mezhepleri usullerini Allah kabul etsin ama şunu da bil ki Aleviler Kuran’dan tek bir harf dahi İNKAR etmezler. Dolayısıyla, Aleviler KAFİR falan da değildir asla, Allah’tan korkun. Hep söylediğim gibi eğer Aleviliği, Kuran’ın Alevi usulünü, Kuran dışı hadis kaynaklarının Alevi usulünü, vs. de görmek istiyorsan eğer Alevilere ve Alevi kaynaklarına başvurmalısın. Hep bunu demeye-anlatmaya çalışıyorum sana, daha ne deyim-diyeyim-diyebilirim ki Allah aşkına!
                              - 12 imam’a, 12 İmam’ın imam olduğuna, vs. delil diyorsun! ZANNediyorsun ki bizler bu konularda Sünni/Şiilere ve onların Sünni/Şii mezhebi usulü kaynaklarına muhtacız. Şunu bil ki bizler bu konularda Sünni/Şiilere ve onların Sünni/Şii mezhebi usulü TARAFLI kaynaklarına-kitaplarına-vs. hiç ama hiç muhtaç değiliz! İnan onlardan fazlamız var, eksiğimiz yok elhamdülillah. Adımız ne bizim? ALEVİ, yani i) İmam Ali’nin soyundan gelenler + ii) İmam Ali’ye ve soyuna tabii ve taraf olanlar! İşte bizler bunlarız, daha başka söze gerek var mı! Dediğim gibi, sen gözünde Sünni/Şiiliği, Sünni/Şiileri ve kitaplarını çok ama çok büyütmüşsün; kendi inancını-insanlarını ve kaynaklarını ise çok ama çok küçültmüşsün! Sana tekrar tekrar diyorum: Aradığın deliller, cevaplar Alevilerde ve Alevi kaynaklarındadır. Belki senin çevrende, yaşadığın yerlerde Alevilere ve Alevi kaynaklarına ulaşma imkanın olmadı ama bu onların olmadığı anlamına gelmez. Dediğim gibi ara ve ehlini bul.
                              - Madem bu kadar KESİN-büyük konuşuyorsun Hazreti Muhammed, Hz. Ali ve diğer kalan 11 İmam ve de Hz. Fatma’nın SADECE sünni ya da şii yani fatihalı ve diğer Kuran ayetleri dahil AYNEN bugünkü gibi namaz kıldıklarını, AYNEN bugünkü gibi Ramazan orucu tuttuklarını kimlerden ve hangi kaynaklardan öğrendin acaba?
                              - İlmin şehrinin ve kapısının ümmetinden bir talibi, kapılarının aciz bir kulu-kölesi olarak, ki onların soyundan olduğumuz da söylenir, bütün sorularına cevap verdiğimi düşünüyorum. İnançlarım üzerine de AYNEN senin gibi ben de yemin getiriyorum. NOKTA.

Tekrar hatırlatıyorum: sen eğer Alevi isen sorularının cevaplarını ancak Alevilerden ve Alevi kaynaklarından öğrenmelisin! TARAFLI Sünni/Şii kaynaklarının bizim için hiç bir önemi-değeri yoktur, nasıl ki onlar için de bizim kaynaklarımızın hiç bir önemi-değeri yoksa! Burada şunu da söylemiyorum: Sünni/Şii kaynaklarında hiç Hak söz yok, hepsi batıl falan da demiyorum. Onların kaynaklarında da doğru, haklı, güzel sözler var ama aynıları ve hatta daha fazlalarına bizler de sahibiz, bizler de bilmekteyiz zaten! Onları okumayın da demiyorum, okuyun ama kendi inancına-toplumuna-insanına düşman olacak, küfür-hakaret-tekfir edecek kadar da DÜŞMAN olmayın. İNSAF. Bizler Sünni/Şiilere ve kaynaklarına asla muhtaç-bağımlı-mecbur değiliz yani hamdolsun. Bunu ifade etmeye çalışıyorum.

Tekrar söylüyorum: bizler Kuran’dan tek bir harf dahi İNKAR etmedik-etmeyiz. Ama bizim de kendi EHLİBEYT kaynaklı Kuran MEAL-TEFSİRlerimiz ve kendi hadis HADİS-RİVAYET kaynaklarımız vardır. Biz de onlara tabiiyiz ve onlara göre iman-amel etmekteyiz.

Şimdi, çok da merak ediyorum doğrusu: bu açıklamalardan da sonra artık Sünni/Şiiler ve “faramirofgondor” canım bizleri halen İSLAM, MÜSLÜMAN kabul etmiyorlar mı yoksa ediyorlar mı? Konuyu okuyan Sünni/Şii kardeşler görüşlerini yazarlarsa sevinirim.

İnşallah bu son mesajım, daha fazla uzatmak da istemiyorum bu konuda. Şimdi ya da geçmişte açıklamalarım, örneklerim kırıcı oldu ise incinenlerden de çok özür dilerim.

Hz. Yunus Emre’den 2 beyitle bitireyim ben madem (“faramirofgondor” can da çok daha detaylı bir şeyler yazacaktır zaten inşallah Yunus Emre, Hz. Şems ve Mevlana’dan):

Bana namaz kılmaz diyen ben kıluram namazımı,
                              Kılarısam kılmazısam ol Hak bilir niyazumı,

Hak’dan artuk kimse bilmez kafir Müselman kimdürür,
                              Ben kıluram namazumı Hak geçürdiyse nazumı.

Hak kabul ederse eğer bizler KENDİ usulümüzde Allah’a kulluk-ibadetlerimizi (sizlerin anlayacağınız dilden namaz, oruç, vs.lerimizi) eksiksizce yaparız-yapıyoruz yani!

Kimsenin hiç kuşkusu olmasın ve herkes de kendi derdine yansın inşallah.

Saygılar ve Sevgilerimle…
                              Kızılbaş, Alevi aynıdır.
                              Aşık Gülabi

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X