Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

BİZE GÖRE DEĞİL ARTIK CAMİLER!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

BİZE GÖRE DEĞİL ARTIK CAMİLER!

Bize göre değil camiler
    Aşk kokusu Allahın evinde değil artık
    Yetim ve yoksulların olduğu harabelerde saklı
    Sermayeciler ve tüccarlar parsellemiş camileri
    Ve ön safta zenginler
    Neydi sebep ki, çıkardık evlerinden asıl sahiplerini
    Görürsün şimdi, utana sıkıla dilenen fakirleri
    Bize göre değil camiler
    İlahi aşk yeri değil artık
    Beşeri aşka müsait hale getirildi
    Ve şahit gösterildi mihraplar

Devir ne kadar da zalimce değişmekte
    Eskiden fakirleri görürdün camilerde
    Pazarlarda ise tüccar kişiler
    Şimdi, kapı dışında beklemekte fakirler
    İçeride dinlerini pazarlayan zenginler

Yetimleri unutup birbirlerine ihsanda bulunurlar
    Fakirleri hatırlamada, birbirlerini teşvik de etmezler
    Ve böylece iyilik ettiklerini sanırlar
    Oysa kendi sevdiklerinden infak etmedikçe, iyilik etmediklerini bilmezler

Bize göre değil camiler
    Allah’ı anmakla yatışan bu kalpler, Allah’ın evinde riya bulmakta
    Papazlardan günah çıkaran Nasranîler gibi ağlayanlar
    Timsahın gözyaşlarını hatırlatmakta.

Ben cenneti,Allah'ın ateşperest kuluna,ey kulum sen güzel şeylere layıksın demesinde buldum...

Ynt: BİZE GÖRE DEĞİL ARTIK CAMİLER!

EMEGINIZE SAGLIK BURADA ALINMA GUCENME OLMAYACAGINI BILDIGIM ICIN FIKRIMI BEYAN ETMEK ISTIYORUM SIIRINIZI BEGENMEDIM AMA TESEEKURLER....
    Ey ateş!
    Seninle ululuk tasladı şeytan.
    Ve ey insan!
    Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

emeğine sağlık kardeşim...
      "var olan bir gün, yok olan bir ömre bedeldir; o gün şehâdet günüdür..." H.A.

Yorum

[tt]ŞİİRİ BENDE BEĞENMEDİM, ÇOK YANLIŞ BİR BAKIŞ AÇISI İLE YAZILMIŞ BENCE :-\[/tt]

Yorum

birgün dostum bana sordu dedi ki,
          "Bu halk neden alimlerin yaptıklarını,eleştirmiyorlar.Dedim öyle şey mi olur,bu halk müçtehidini bile eleştirerek seçiyor.

Dostum:"nasıl olur ben hiç farketmedim."

Ben de dedimki,emin ol onlarda müçtehitlerini eleştirirken bile farketmiyorlar.

anlatmak istediğim konu şu;olaylara düz açıdan bakarsak şahsi görüşten başka birşey elde edemeyiz,lakin,sizlerde haklı olarak kişisel görüşlerinizi yazdınız.

ancak,sizlerden istediğim tek unsur var,şimdi herkes,bu şiirin imam humeyniye ait olduğunu düşünüp,tekrar düşüncelerini ve yorumlarını yazsın.
          Ben cenneti,Allah'ın ateşperest kuluna,ey kulum sen güzel şeylere layıksın demesinde buldum...

Yorum

[quote author=fatih kahramani link=topic=1809.msg7796#msg7796 date=1235406986]
            Bize göre değil camiler
            Sermayeciler ve tüccarlar parsellemiş camileri
            Ve ön safta zenginler
            Neydi sebep ki, çıkardık evlerinden asıl sahiplerini
            Görürsün şimdi, utana sıkıla dilenen fakirleri
            Bize göre değil camiler
            İlahi aşk yeri değil artık
            Beşeri aşka müsait hale getirildi
            Ve şahit gösterildi mihraplar

Devir ne kadar da zalimce değişmekte
            Eskiden fakirleri görürdün camilerde
            Pazarlarda ise tüccar kişiler
            Şimdi, kapı dışında beklemekte fakirler
            İçeride dinlerini pazarlayan zenginler

Yetimleri unutup birbirlerine ihsanda bulunurlar
            Fakirleri hatırlamada, birbirlerini teşvik de etmezler
            Ve böylece iyilik ettiklerini sanırlar
            Oysa kendi sevdiklerinden infak etmedikçe, iyilik etmediklerini bilmezler

Bize göre değil camiler
            Allah’ı anmakla yatışan bu kalpler, Allah’ın evinde riya bulmakta
            Papazlardan günah çıkaran Nasranîler gibi ağlayanlar
            Timsahın gözyaşlarını hatırlatmakta.[/quote]

Şiirin kime ait olduğunu bilmiyorum ve ilk kez okuyorum. Çok hoş bir şiir. Aslında her satırında bir çok mesaj veriyor. Ayrıca genele hitap ettiğinide düşünmüyorum gerçi genel olarak şiirin anlattığı durumda değil mi islam dünyası.

Ayrıca şu satır çok etkiledi beni:

Bu satırlara benzer yanılmıyorsam bir hadis okumuştum İmam Ali a.s'dan.

sadece kendi bölgemiz açısından ele almayalım. Tüm İslam dünyasını dikkate alıp öyle değerlendirelim.

Bu arada Fatih Kahramani kardeşim şiirin Yazarı kim, yazar mısınız?

Yorum

S.a MUFAZZAL ABİ ŞİİR BANA AİT.ANCAK KARDEŞLERİMİN ELEŞTİRİLERİNİ ANLAYIŞLA KARŞILAMAKTAYIM.AMA NEDENSE İYİ TARAFLARI GÖRÜNMEMEKTE İNSANLAR TARAFINDAN.AMACIM ÖN YARGILARI YIKMAKTIR.YOKSA BİR KESİMİ YADA BİR TOPLUMU KÖTÜLEMİYORUM.
              En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 09.08.2020, 23:03.

Yorum

[quote author=fatih kahramani link=topic=1809.msg8016#msg8016 date=1235515783]
                ancak,sizlerden istediğim tek unsur var,şimdi herkes,bu şiirin imam humeyniye ait olduğunu düşünüp,tekrar düşüncelerini ve yorumlarını yazsın.[/quote]

Peki Şiir sana ait olmasına rağmen, bu sözü neden yazdın?

Yorum

öncelikle değerli dostum Kahramanî'nin şiirini gönülden bir beğeni ile destekliyorum. Öte taraftan camilerdeki herkes böyle değil ki, diyen arkadaşlara şöyle bir soru soracağım, bir şair aşkı anlatırken onun aşk tasfirine ama aşkların hepsi böyle değil ki, diğerek ya da Victor Hugo'nun Hernani methiyesini okurken oradaki hıristiyanlık yorumlarına tüm hıristiyanlar böyle değil ki diyerek ya da Fûzuli'nin mersiyelerini okurken ama tüm şialar böyle değildir diye soru soran kaç kişi vardır. Bağışlayın ancak Allah'ın Hz. Resul'e o bir şair değildir demesinin altında neler yattığını anlarsak bir şiiri de nasıl değerlendirmemiz gerektiğine daha fazla vakıf oluruz. Bir şiir ancak ilhamdır, histir... Ne hakikattin tümüdür ne de hakikatten bağımsızdır. O bir parçadır. Bir şiir tüme değil her zaman yazarın hayal dünyasının erdiği kadarına hitap eder. Bu açıdan da bu şiiri sevmedim ya da sevdim demek okuyucuya aittir. Ancak burada yazanların hepsi böyle değil demek bir şiiri makaleye çevirir sanırım... Vesselam...

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=1809.msg8056#msg8056 date=1235569288]
                    ancak,sizlerden istediğim tek unsur var,şimdi herkes,bu şiirin imam humeyniye ait olduğunu düşünüp,tekrar düşüncelerini ve yorumlarını yazsın.[/quote]

[/quote]

saygıdeğer abicim,az çok bilirizki,kendi dalında uzmanlaşmış kişileri eleştirmiyoruz.Bu sözü yazmamdaki kasıt,imam humeyninin sözü olan,kapatın medreseleri,açın meyhaneleri adlı şiirine gönderme yapmamdır.çünkü onu okuyanlar şiirine yorum yapmak sanki imama söz söylemek gibi algılarlar.tabi imamı eleştirmek değil amacımız.ama nedense uzmanlaşmış kişilerin sözlerini,eğer o yazmışsa bir bildiği vardır deyip geçiştirmemizdir.eğer bu şiiri imam humeyni yazsaydı nasıl olurdu tavrımız bunu anlatmaya çalıştım.eğer imam humeyninin şiiri olsaydı acaba insanlar ön yargı ile kendi fikirlerini yazarlarmıydı diye böyle bir sözü söyledim
                    En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 09.08.2020, 23:04.

Yorum

şiir peygamber efendimizin (saa) bugünden haber veren bir hadisini hatırlatıyor ;

' O zaman öyle kimseler olcak ki evleri cami olacak( yani çoğu zamanlarını camide geçirecekler) fakat zekat vermeye yanaşmayacaklar, yetimi doyurmayacaklar, gözleri dünya hırsıyla dolacak.

burda camiye gitme olayını değil, camiye giden insanların halleri vurgulanıyor ve camiyle yaptığı işlerin uyuşmadığını belirtiyor.

şiirde ise insanların yaptığı işlerden dolayı camiye gitme olayı kötü gösteriliyor.bu noktada eleştiriyorum ve insanların yaptıkları hatalar yüzünden caminin kötü gösterilip gitmemeye teşfik edilmesinin yanlış olduğunu savunuyorum.
                      insanları iyi olmaya teşfik edip insan olan insana göre bir yer olan camiyi hak etmeye odaklansak Hakkın daha çok hoşuna gider.
                      Doğrusu takva kalplerinizin hastalığının devası ve kalp gözlerinizin körlüğünün basiretidir. Hz. Ali (as)

Yorum

[quote author=fatih kahramani link=topic=1809.msg8067#msg8067 date=1235575905]
                        [quote author=Mufazzal link=topic=1809.msg8056#msg8056 date=1235569288]

[/quote]

saygıdeğer abicim,az çok bilirizki,kendi dalında uzmanlaşmış kişileri eleştirmiyoruz.Bu sözü yazmamdaki kasıt,imam humeyninin sözü olan,kapatın medreseleri,açın meyhaneleri adlı şiirine gönderme yapmamdır.çünkü onu okuyanlar şiirine yorum yapmak sanki imama söz söylemek gibi algılarlar.tabi imamı eleştirmek değil amacımız.ama nedense uzmanlaşmış kişilerin sözlerini,eğer o yazmışsa bir bildiği vardır deyip geçiştirmemizdir.eğer bu şiiri imam humeyni yazsaydı nasıl olurdu tavrımız bunu anlatmaya çalıştım.eğer imam humeyninin şiiri olsaydı acaba insanlar ön yargı ile kendi fikirlerini yazarlarmıydı diye böyle bir sözü söyledim
                        [/quote]

Anlaşılmıştır.
                        En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 09.08.2020, 23:04.

Yorum

[quote author=hüseyin behesti link=topic=1809.msg8065#msg8065 date=1235575215]
                          öncelikle değerli dostum Kahramanî'nin şiirini gönülden bir beğeni ile destekliyorum. Öte taraftan camilerdeki herkes böyle değil ki, diyen arkadaşlara şöyle bir soru soracağım, bir şair aşkı anlatırken onun aşk tasfirine ama aşkların hepsi böyle değil ki, diğerek ya da Victor Hugo'nun Hernani methiyesini okurken oradaki hıristiyanlık yorumlarına tüm hıristiyanlar böyle değil ki diyerek ya da Fûzuli'nin mersiyelerini okurken ama tüm şialar böyle değildir diye soru soran kaç kişi vardır. Bağışlayın ancak Allah'ın Hz. Resul'e o bir şair değildir demesinin altında neler yattığını anlarsak bir şiiri de nasıl değerlendirmemiz gerektiğine daha fazla vakıf oluruz. Bir şiir ancak ilhamdır, histir... Ne hakikattin tümüdür ne de hakikatten bağımsızdır. O bir parçadır. Bir şiir tüme değil her zaman yazarın hayal dünyasının erdiği kadarına hitap eder. Bu açıdan da bu şiiri sevmedim ya da sevdim demek okuyucuya aittir. Ancak burada yazanların hepsi böyle değil demek bir şiiri makaleye çevirir sanırım... Vesselam...
                          [/quote]
                          Aynen katiliyorum

Yorum

ALLAH RAZI OLSUN,GERÇEKTEN ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNİLMİŞ...

Yorum

selamun aleykum;
                              anlayısınız ıcın tesekurler.bunca yazılanlardan sonra daha acık anlatmak ıstedım dusuncemın sebebını .oncelıkle bu yorumum tartısma yaratmak ya da kardesıme karsı yapılan bırsey degıl.yazarı bana gore dedıgınız gıbı onemlı degıl yanı sızın veya baskasının yazması dusuncemı degıstırmez tandıgımız alim bırısıde yazsa aynı yorumu yapardım ben.ama bı noktada dıger sıtelere baktım ıyıcene abartmıslar bu kadar tartısma yaratma ve ısı amacından saptırmak gercekten cok yanlıs ozelıkle bu yorumlar benı yarumumu braz daha acmaya ıttı.
                              BU yorumum belkıde camıde en cok huzur buldugum ıcındır kımılerı evde namaz kılmaktan kımılerı cemaatle kımılerıde camıde Rabbıyle basbasa olmayı sever emınım cogumuz camıde kılmyı severız ama bulundugumuz konum sehır belkıde camıler bıle bunun tadını farkını gosterıyor.yanı camılerımız olmadıgı ve bı camı gordugumde bogazıma bseylerın dugumlendıgını hısedıyorum bu yorumum sebebı buydu yanlıs anlasılmasın ve yanlıs anlamayın ınsaallah
                              wesselam...
                              Ey ateş!
                              Seninle ululuk tasladı şeytan.
                              Ve ey insan!
                              Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X