Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Aleviyiz Caferiyiz

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Aleviyiz Caferiyiz

Hak yolunda gidenleriz aşığ-ı peygamberiz

Ikrar verdik bezm Eleste biz Ali´ye Kamberiz

Ayrılmayız Ehlibeytten ölsek de beraberiz

Sonsuz nimetler sahibi yüce feyyaz bizimdir

Hanemiz Al-i abadır başka kapı çalmayız

Süleymanın servetini verseler de almayız

Kabemiz insandır bizim .kin nefreti bilmeyiz

Severiz arabi farsi çerkez kürt laz bizimdir

Varlığına inandık biz, Allah´tır penahımız

Muhammed-ul Mustafa´dir bizim padişahımız

İmamimız Ali Haydar odur güzel şahımız

Ehlibeytin aşkı ile çalınan saz bizimdir

Al-i abanın zikriyle geçiyor her anımız

Al-i Muhammed aşkıyla kaplı dörtbir yanımız

Beytullahta gözün açan Ali´ye imanımız

Aşıklara kıble olan kabe hicaz bizimdir

Iblise kanıp uymayız heva ile hevese

Vazgeçmeyiz bu sevdadan varsak ta son nefese

Açık Ehlibeyt dergahı arzu eden herkese

Dil ırk renk ayırmayız biz siyah beyaz bizimdir

Arzu CETINKAYA

Ynt: Aleviyiz Caferiyiz

Alevi Caferi lafından çok rahatsızlık duyuyorum. Birine alevi caferiyim derseniz, sen alevisin semahta çekiyor musunuz diye sorarlar. Siz Hz.Ali'yi (a.s.) peygamberden üstün mü görüyorsunuz derler!

Bence bu yolda bir ayrıma gidilmeli, biz Caferiyiz. Alevi Caferi değiliz. Çoğu kitapta da Caferi mezhebi diye tanınıyoruz. Böyle diyerek ön yargı oluşturmayalım. Onlar ayrı bizler ayrıyız.
    wesselam

Yorum

Neden ayrı olalım, Aynı itikata sahibiz,

BİZ 12 İMAM ŞİASIYIZ,

Ameldeki uygulama farklılıkları ortadan kalkar bi gün BİRİZ BİZ...
      [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

türkiyede alevi denince akla semah vs.. gibi şeyler gelebilir. ancak diğer islam ülkelerinde alevilik bu şekilde değiştirilmemiştir. onlar asıldır. gerçek ibadetlerini yapıyorlar. tr deki alevilik inancı maalesef içler acısı.
        [center]
        ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
        [center]
        Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
        Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Ben gördüm ve fotoğrafladım. Lakin forumda kargaşa ve karışıklık çıkmasın diye başlık açıp konuyu aktarmadım ilk ve son kez yazıyorum, bu ispatla tanıştığım ANADOLU ALEVİSİ kardeşlerime hakikatleri anlattım ve gönül rahatlığıyla kabul ettiler.

NEVŞEHİR HACIBEKTAŞ İLÇESİ,
          HACIBEKTAŞİ VELİ TÜRBESİ MÜZE BÖLÜMLÜ'NDE MÜHÜRLERİN sergilendi vitrinde 1000 yıllık KERBELA TOPRAĞI'ndan Mühürleri gördüm.

Ayrıştırmadan vazgeçin ve anlatın,

Ayetullah Sistani'nin sözünü hatırlayın,
          "Siz Aleviler İmam Ali(as) türbesinin güvercinleri idiniz, uçurdular sizi buralardan geri dönme vaktiniz gelmedi mi?"

Biz de bekliyoruz yârin sevdalılarını sonsuz bir heyecanla....
          [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

amin ecmein. inşaallah rabbimtezlikteduanızı kabul etsin.
            [center]
            ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
            [center]
            Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
            Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

"Aleviler ve kürtler bu ümmetin yetimleridir"

Aleviler inançta bizimle aynı. Fıkhı zorbaların zulmü sonucu darmadağın edilmiş. Ancak hızla düzelmekte. ayrışma değil birleştirme gerekir... Alimlerimizin de yaptığı budur. Alevilerin hiç Muhammed doğduğu gece semahını izlediniz mi? nasıl içten söylüyorlar. iman olmasa bu nasıl olacak?

Yorum

Gülce kardesim..Sizden ricam bana alevi kelimesini aciklar misiniz?

Yorum

[quote author=segaleyn date=1385732443 link=topic=25303.msg171570#msg171570]
                  Gülce kardesim..Sizden ricam bana alevi kelimesini aciklar misiniz?
                  [/quote]

Alevi'den kastım bu olmadığını anlamışsınızdır. Ben türkiye de ki alevilik ile karıştırıldığını belirtiyorum. Siteyi başkalarına öneriyoruz, sizin yazdıklarınızı görünce siz alevisiniz diyorlar, sonra anlat dur biz o alevilerden değiliz vs.vs.
                  Bizim o alevilerden bir ayrımımız olmalı mesela bizi artık caferi diye tanıyorlar. Öyle de kalmalı. Benim görüşümdür.

Yorum

BİSMİHİ TEALA
                    HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHLİ BEYT (A.S) OLSUN LANETİ İSE ONLARIN EBEDİ DÜŞMANLARINA OLSUN
                    RABB'İMDEN SÖZÜN EN DOĞRUSUNU DİNLEYİP, HAKKI BATIL'DAN AYIRMAYI MUAVVAK KILSIN

Selamun Aleykum AzizCan Gülce Kardeşim;

Sorsalar ki sen kimsen,
                    Deki: biz Aleviyiz-Caferiyiz,
                    Peygamber-i Ekrem (s.a.a) aşığıyız,
                    Sıddık-i Ekber Ali Şia'sıyız,
                    Yönümüz Kıble' gah,
                    Kerbela secde gah,
                    Dillendir İmam Seccad nidasi,
                    Ki görsünler, Müselman serveri, Amel ehl-i,ni
                    indi bundan böyle bilsinler,
                    Alevi - Caferi, ayrılırmı hiç et ve deri,
                    İnanmazlarsa baksınlar onlarca yatan ruhsuz kemiklere,

Ayrılmayız Ehlibeytten ölsek de beraberiz
                    Sonsuz nimetler sahibi yüce feyyaz bizimdir.(Arzu CETINKAYA)

Allah'a emanet olunuz...

Yorum

bu arada tartışmalara söz konusu olan şiiri yeni okumayı akıl ettim desem inanır mısınız

Arzu kardeşim helal size,.. gönlünüze sağlık ne kadar mükemmel bir şiir
                      sanki eski şair üstadlar dirilmiş de bu gün yeniden gönülleri kıyama kaldırıyorlar gibi

güçlü bir şiir

Rabbim daim etsin. Mazlum Ehlibeytin sesi ruhu etsin.. gönlünüzü onların şefaatiyle daha da zengin etsin...

Yorum

Allah razi olsun selmanican kardesim.

Yorum

Muhterem Segaleyn Kardeşim,
                          Duygu yüklü şiiriniz için Sizi kutlarım.

Gülce Kardeşin çekince ve düşüncelerine Ben de katılıyorum...
                          http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

Aslında bu insanları tanımak için tarihi bilgilere bakmak gerekir ki Osmanlı idaresinde Alevi-Şii-Caferi oldukları için kayıtlara geçirilen tabirlerde hoş görülmedikleri anlaşılmaktadır. Keza Alevi-Şii-Caferi olarak tanımlanan bu toplum için katl fermanları arasında "Osmanlı" kayıtlarında yaşayış tarzları inançları hakkında kısıtlı da olsa bilgi mevcut.

Meselâ 9 Haziran 1908 tarihli bir arzda “... bu aşiretler nezdinde umûr-ı diniyyeye bakacak kimseler olmayub seyyid nâmlarında içlerinde bulunanların efsanelerine kapılarak bunların irâ’e itmekde oldukları târika sülûk ile delâlette kalub ...” şeklinde verilen ve devam eden bilgilere bakılacak olursa, seyyid bir din adamı sayılmamıştır.

Osmanlı Devleti Sünnî anlayışı temsil ettiği için, bunun dışında kalan anlayışlara, Yavuz Sultan Selim döneminden itibaren anlayışlı davranmış değildir.

"Bununla beraber aşiretler bilhassa Kızılbaşlık vardır. Kızılbaşlar, Hz.Ali’ye çok bağlı olub ve Oniki İmâma pek ziyâde hürmetkârdırlar. Sabahleyin erkenden, daha ilk ışıklar ufku aydınlatmadan, kalkınca elbiselerini giymeden evvel şarka teveccüh ile güneşin ışığı hangi taşın ve toprağın üzerine düşerse oraya karşı hürmet gösterirler. Ellerini semâya kaldırarak, Duâlar ederler. Bu i‘tikâd şu efsâneden kalmıştır. Hz.Ali şehîd edilince güneşe kalb oldu ve göklere çıktı. O mübârek şahsını incitmemek için güneşe karşı bazı merasim yapılmalıdır.

Şubat içinde Oniki İmam nâmına oruç tutarlar ki, Ca‘ferî olanların hemen tamamı bu vecîbeye uyarlar. Çocuklarını sünnet ederler. Muharrem ayında “Aşûre” orucu nâmıyla oniki gün oruç tutarlar. Senede oniki gün de imamlar orucu tutarlar. Hz. Ali nâmına kurban kesmek oruç tutmak ve daimâ kendisinden istimdâd etmek gibi haller mevcuttur.

Ma’nevî kudret ve kerâmetlerine kâ’il bir takım adamlar da vardır ki, bunlara Seyyid nâmı verilmektedir. Seyyid ve Dedelerin ecdâdlarının Horasan’dan gelmiş sülâle-i Tâhire’ye mensûb olduklarına kâ’ildirler. Sebebine gelince, İmam Rıza’nın Horasan’da medfûn olması ve Horasan’ın da İranîler elinde bulunması hasebiyle, İranîler bunları kendilerine bağlamak için yaptıkları propagandadır.

Seyyid ve Dedeler çok zekî insanlardır. İmam Hasan ve Hüseyin sakalına makas vurmadığı için, saç ve sakalları birbirine karışmış olduğu halde kesmezler.

Muharrem ayında tuttukları oruç müddetince kan akıtmak, yıkanmak ve çamaşır değiştirmek, aile ile temasda bulunmak kat’iyyen memnû’dur. İmam Hüseyin susuzluktan şehîd olduğu için bu müddet içinde mümkün olduğu kadar su içmemeğe gayret ederler."

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X