Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

KOVMA ALLAHIM

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

KOVMA ALLAHIM

KOVMA ALLAHIM
    RABBIM AF DILEMEGE YÜZÜM KALMADI
    KAYBETTIM KENDIMI ÖZÜM KALMADI
    BAHANE EDECEK SÖZÜM KALMADI
    BENI HUZURUNDAN KOVMA ALLAHIM

RAZIYIM CEHENEME YAKSADA BENI
    INAN KORKUTMUYOR ATES BEDENI
    ISTIYOR BU GÖNÜL ILLADA SENI

DAYANSA BEDENIM CEHENNEMINE
    DAYANAMAZ KENDINDEN AYRI ETMENE
    YA RABBIM DUAMI GERI CEVIRME

SEYTANLAR ÇOĞALDI AMAN VERMİYOR.
    NEFSİMİN İŞİNE AKLIM ERMIYOR
    NE OLUR YARDIM ET GÜCÜM YETMIYOR

Arzu cetinkaya

Ynt: KOVMA ALLAHIM

ALLAH razı olsun
    çok güzel olmuş abla :'(

yüreğine sağlık
    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=2512.msg12559#msg12559 date=1237985687]
      ALLAH razı olsun
      çok güzel olmuş abla :'(

yüreğine sağlık
      [/quote]

Allah sendende razi olsun

Yorum

Yazanaın yüreğine saglık
        ALLAh razı olsun paylaştıgınız için
        YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
        YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
        AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
        MEVLANA

ιηѕαηℓαя уαℓαη кσηυşмαктα, нιℓєкαяℓıктα νє ιкιуüzℓüℓüктє σ кα∂αя υѕтαℓαşмışℓαякι şєутαηıη вυ кσηυℓαя∂αкι şöняєтι υηυтυℓυρ gιтмιş...

Yorum

Allah sizdende razi olsun insaAllah

Yorum

Emeğinize sağlık Allah razı olsun..

Yorum

bir sünni rivayet var nasıl karşılarsınız bilmiyorum ama burda anlatmam lazım çünkü kişileri kaldırırsanız olay doğru:
              Peygamberimiz s.a.a. buyuruyor ki başınıza gelen hiç bir musibet yoktur ki kendi yaptığınız bir kötülük nedeniyle başınıza gelmiş olmasın, hatta ayağa diken batması bile... Bu musibetler günahın bedelidir ve bu sayede günahlar bağışlanır...
              Ebubekir bunun üzerine O zama Ey Allah'ın Resulü s.a.a. ben Allah'a dua edeceğim benim hiç bir günahımı öteye bırakmasın bedelini ödemem için bu dünyada musibet göreyim..
              bunun üzerine Peygamber s.a.a. hayır ey Ebubekir öyle isteme buna gücün yetmez şöyle dua et: Rabbim bize dünyada da ahirette de hayır ver bizi ateşin azabından koru...
              yaklaşık olarak anlamı böyle.
              Konya Yunakta görev yaptığımda oranın yerli halkından meşhur bir adam varmış şair. amatör olarak da kitabı basılmış. bir şiirinde demiş ki Allah aşkının cuşu huruşa geldiği bir anda
              Ya rabbi bana vereceğin aşkın için her bedeli ödemeye razıyım:
              Eyyubun hastalığını bana ver
              İbrahim gibi ateş atılmayı
              Adem gibi kovulmayı yarimden ayrı kalmayı
              zekeriyya yahya gibi biçilip doğranmayı
              ....
              şiir hoş güzel görünmüş bir coşkuyla yazmış ama
              sonuç?
              ölmüne yakın Allah ona öyle bir hastalık vermiş ki
              anlatan abimize
              ya acaba çok mu istedik ....
              demiş...
              bir başka hadiste aşırı gitmeyin siz usanmadıkça Allah usanmaz diyor...
              Allah cehennemi bir tehdit olarak kafirlere sunduğu gibi Kur'an'da müslümanlara da anlatıyor
              mü'min bir kalp bundan titrer
              Biz imamlar gibi olamayız
              onlar masumdu
              İmam Ali a.s.'a bir helva getirliyor o da eline alıp bakıp kokluyor:
              ne güzel kokuyor kim bilir tadı nasıldır?
              yemiyor, hayatı boyunca hiç tatmamış tadını bilmiyor
              diğerleri de buna benzer sıradan insanlar için aşırılıkları taklide kalkınca bunu doğru görmeyip kendilerinin farklı olduğunu öğretiyor
              İmam Ali a.s. 'ın aşkı herşeyi geçebilir korkusuna galip gelebilir
              ama biz öyle olamayız
              hep iyiyi isteyin, Allah dilediğine hesapsız verir hem aşkını hem cennetini istemek dururken neden...
              Allah'ın mı gücü yetmez yoksa o cimri midir yoksa siz layık değil misiniz cehennem ile Allah aşkının bir arada olması muhal değil midir
              eğer kasıt Allah aşkını çekiciliği güzelliği ve yüceliğini ifade ise onu da aşırı gitmeden meşru yollardan anlatın... tek yolu o mu...
              o yüzden Allah'tan hayır dilemekten başka ne gelir elimizden
              cehennem'den korkmamak da neyin nesi
              ben korkuyorum valla...
              aklım çıkıyo hem de...

Yorum

ehlibeytin izinde kardesim.Samimi yorumunuz icin cok tesekkür ederim.
                Ama takdir edersiniz ki siir dilini siz güncel konusmalarla bir tutamazsiniz.
                Tabiki cehennemden korkuyorum..hemde cokk aklima geldikce gözyaslarima hakim olamiyorum..
                Ama su varki rabbim beni huzurunda kovmasa zaten cennete girerim insallah.Ben onun icin cehennemden korkmuyorum

Yorum

şiir dilini de şiiri oluşturan duyguları da çok iyi bilirim
                  bir keresinde mehmet Akifin: gelen cehennem olsa göğsümüzle söndürürüz mısralarını sordular bir sempozyumda bana
                  dedim: şiir duyguları coşturur. bu anda şeytanın vesvesesine daha açık ve savunmasız kalır şair, o yüzden Allah şuara suresinden şairleri bilip bilmedikleri her vadide at koşturan kafası göğe kalkık şeklinde tabir eder...
                  yani şair şiir yazarken enaniyet sahibidir enesi kabarır kendini bi şey zanneder olmadık havalara girer, duyguları coşmuşsa kendini çok güçlü zanneder...
                  işte bu anda şair normal insanlara göre 200-250km hız yapan bir araba gibidir. Allah'ı bir an unutur onun sınırlarını aklıyla yoklamazsa uçar gider...
                  kontrolü çok zordur, sonra cehennem de durduramaz sizi Haşa başka şey de...
                  şiiir dilidir derken, Allah'ın sınırları biraz daha bu alan karıştırılmamalı demek değil kastettiğiniz sn müddessir
                  biri çıkıyo medyaya karıştırmıyor Allah'ı biri çıkıyor devlet düzenine karıştırmıyo biri tıp alanına biri maça biri müziğe, klibe şarkıya,... biri ticaretine biri rüyasına, biri özel hayatına biri...
                  böylece din silinip gidiyor hayattan aman bu hataya düşmeyelim.
                  madem şair güçlü duygulara sahiptir öyleyse söyledikleri de o derece tartışmasız dini hakikatler olmalıdır. Mesela madem Allah aşkını yazıyor şair o zaman Allahın iyi dediğini öyle iyi göstermeli ki kalp hiç kuşkuya yol bulamasın Allah'ın korkuttuğuyla öyle korkmalı ki hiç bir rahatlık görülmesin,
                  duyguların da hesabı vardır çok mal çok hesabı getirdiği gibi yoğun duygular da Allah'ın çizdiği sınırları en akıllıca anlamayı getirmelidir...
                  riske girmeye gerek yok akıllı adam risk almaz... aşık ise hiç almaz
                  çünkü aşık akıllıdan daha çok Allah'a yakındır... ya da öyle olmalıdır...
                  müslüman şair şiir yazmak için oturmadan önce öncüllerini şartlarını duygularına dayatır bu şartlarla kelimelere dönebilirsiniz diye...
                  duygularını eline alır şeytana ve duygularına kendini vermez...

Yorum

Allah razi olsun.Ehlibeyt izinde kardesim.Tavsiyerinize uyacagim insallah...
                    Yanliz sunuda yazayim . Malumdur.Ameller niyetlere göredir......Bu siiri yazarken yada genel anlamda siir yazarken kulun icinden gecenleri yanlizca kendisi ve rabbi bilir.. Sura suresinde bahsi gecenler sairler ise ,Allahtan gayrisina siir yazarak, ilahlastiranlar olabilir.Bence buradaki ölcü siirin muatabinin kim oldugudur..

Yorum

sn saqaleyn kardeşim
                      "Sura suresinde bahsi gecenler sairler ise ,Allahtan gayrisina siir yazarak, ilahlastiranlar olabilir.Bence buradaki ölcü siirin muatabinin kim oldugudur.."
                      demişsin
                      1- şura değil şuara suresi.
                      2- dediğin doğru Allah'tan gayrisine şiir yazmak ve onlara tabi olmak geçebilir ayette ancak geçen ve kınanan sadece bu yönü değil şairlerin.
                      ayetlere bakalım:
                      Şairlere de, sapıklar uyarlar. onların her vadide şaşkın şaşkın dolaştıklarını ve yapmadıkları işleri söylediklerini görmez misin? İman edip doğru işler yapanlar, Allah'ı çok ananlar ve zulme uğradıktan sonra haklarını alanlar müstesna, zulmedenler, hangi dönüşe döndürüleceklerini yakında bileceklerdir. (şuara 224-227)
                      3- ayette şairlere tabi olmaktan bahsediyor.
                      4- ayette (ki bahsettiğimi konu tam olarak budur) şairlerin her vadide dolaştığını, yapmadığı şeyleri söylediğini ifade ile, onların her konuda şiir yazdıklarını bilip bilmeden ilham dedikleri heveslere uyarak birşeyler yazdıklarını ve en önemlisi yapmadıklarını söylediklerini söylüyor.
                      "yani cehennem olsa gelen göğsümüzle söndürürüz"
                      hadi ordan söndür de görelim
                      mecazmış
                      mecazla mı Allah'ın şiddetle öğüt ve korku için dağların bile parçalandığı Kur'anın etksini azaltacaksınız.
                      bir ifadedeki abartıyı illa kutsala çatarak onun öğesini kullanarak mı anlatmak zorundasınız.
                      Allah Cehennemin feciliğinin böyle mecazlarla küçümsenmesine mi razıdır yoksa savaştaki kahramanlığın gösterilmesi için cehennem tehdidinin kullanılmasına mı razdır.
                      İmamlarımız da çok çetin konuları teşbih yoluyla açıklamışlar bakın usulü kafide öyle sorular soruluyor ki diyorsun bu nasıl açıklanır ki
                      ama öyle güzel teşbihler var ki
                      mesela iman ve islam farkını imandan ve islamdan çıkma farkını harem bölgesi ile kabe örneğiyle açıklanıyor okuyun lütfen...
                      onların ifadeleri bize ışıktır.
                      dibil ehlibeyt acılarının şairidir onda var mı böyle mukaddesata yönelik yanlış kullanımlar...
                      şair bir kere duygusu yoğunlaşınca yapmadığı şeyleri yapıyormuş gibi atıp tutmaz mı
                      ayette bu durum kınanıyor...
                      müslüman şair buna çok dikkat etmeli
                      yoksa yuvarlanır gider aşağılarla birlikte...

Yorum

Uyarilariniz icin tesk ederim.Ehlibeyt izinde kardesim.Insallah bundan sonra yazacagim siirlerimde tavsiyelerinize uymayac calisirim.

Yorum

Rabbim gönlünü daima diri tutsun
                          mazlumların dili ol
                          ehlibeytin a.s. acılarını onlara ulaştıran köprü
                          hakikatin şahidi ol
                          zalime Hakkı söyleyen
                          duygularını acısıyla kar ehlibeytin fikirlerini yol göstericiliğiyle
                          kalemin hep dolu olsun onların sevgisiyle...

Yorum

Allah razi olsun EHLIBEYT IZINDE hocam.Bilmukabele

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X