Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kuran ve Ehl-i Beyt araşt. aşura makalesi.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kuran ve Ehl-i Beyt araşt. aşura makalesi.

Her gün aşura! Her Yer Kerbela.
    Kuran ve Ehl-i Beyt araşt. aşura özel makalesi.
    Hz. Adem (a.s.)'ın Varisi
    [/color]
    [/color]İmam Hüseyin (a.s.): 974 [/color]
    [/color]
    [/color]Sünni Âlimleriyle[/color] Tartışmamız [/color]Konumu:
    [/color]
    [/color]Sünni âlimlerinden birine dedikim ki: [/color]2[/color]
    [/color]
    [/color]Bunu bilmenin sana ne yararı vardır? dediler ve şu ayet ilkelerini okudular:
    [/color]
    [/color]‘’Onlar bir ümmet idiler gelip geçtiler, kendi işlerinin sorumlusu kendileridir ve siz de kendi işlerinizin sorumlususunuz ve onların yaptıklarından siz asla sorumlu tutulmayacaksınız.’’[/color][/color](al-Bakara Sûresi. 142.nci ayet ilkeleri.)
    [/color]
    [/color]‘’Bu ayet ilkesinde geçen [/color](ve la-tes’elûn)[/color] kelimesini acaba [/color]‘’tes’elûn’’[/color] diye mi okuyacaksınız, yoksa [/color]‘’tus’elûn’’[/color] mu? dedim.’’
    [/color]
    [/color]‘’Tus’elûn’’[/color] olarak okunur dediler.’’
    [/color]
    [/color]Allah’a şükürler olsun ki,[/color][/color]‘’Tus’elûn’’[/color] okunur, dedim, yoksa ‘’tes’elûn’’ okunsaydı, tartışmak ve incelemek artık [/color]şer’an doğru[/color] sayılmazdı; ama ‘’tus’elûn’’ okunduğuna göre ayet ilkesinin manası şöyle olmuş olur: [/color]‘’Siz onların yaptıklarından dolayı sorumlu tutulmayacaksınız.’’
    [/color]
    [/color]Bu ayet ilkelerinin içerdiği anlamın aynısını ifade eden başka ayet ilkesi kerimelerinden de mevcuttur. Mesela şu ayet ilkelerinde ki kerime:
    [/color]
    [/color]‘’Herkes kendi kazancına bağlıdır.’’
    [/color]Ve yine şu ayet ilkelerinde olduğu gibi:
    [/color]‘’Gerçekten insan ancak çalıştığını alır.’’
    [/color]
    [/color]Ve yukarda görüldüğü gibi bu ayet ilkelerinde araştırma yapmayı men etmekle bir alâkası yoktur. Kur’ân-ı Kerim birçok ayet ilkelerinde bizi geçmiş ümmetlere ait haberler hakkında bilgi edinmemiz ve onlardan ibret almaya davet etmektedir. [/color]
    [/color]
    [/color]Allah’u Teala[/color] bir yandan Firavun, Hâmân, Nemrud ve Karun gibilerinin hayatlarını ve diğer diğer yandan da [/color]Hz. Peygamber (s.a.v.)’in hayatını Kur’ân-ı Kerim’de bize anlatmış oluyor. [/color]Şüphesiz ki bunları, yüce Allah bizi eğlendirmek için değil, hakkı batıldan ayırt etmemiz için zikretmişlerdir...
    [/color]
    [/color]‘’Bu konuyu bilmenin, sana ne yararı var?’’[/color] diyorsun. Oysa ki bu konuyu bilmemin benim için birçok yönden yararı vardır:
    [/color]
    [/color]‘’Evvela, Allah’ın velisini tanıyıp ona uyarım ve Allah’ın düşmanını tanıyıp ona düşmanlık ederim. Bu da, Allah’ın bize vacip kıldığı bir emirdir.’’
    [/color]
    [/color]İkinci [/color]olarakta, benim için önemli olan, Allah’ın istediği şekilde O’na ibadet etmektir. [/color]Ebu Hanife, Malik [/color]ve diğer müçtehidlerin istediği gibi değil.

[/color]
    [/color]Çünkü görüyorum ki,[/color] Malik namazda ‘’bismillah’ın denmesini mekruh götüyor’’ [/color]ve ötekisi ‘’bismillah’sız namazı batıl sayıyor.’’ Hâlbuki [/color]namaz dinin direğidir;[/color] eğer o kabul olursa, diğer ameller de kabul olur ve eğer kabul olmazsa, diğer ameller de kabul olmaz. Biz ise namazımızın batıl olmasını istemiyoruz... [/color]Yazan. imam Dikmen
    [/color]

Yorum

eski şekline sokmasanız size yazı göndermek mümküm olmayacak. şimdiden selamlar. imam dikmen

Yorum

selamunaleykum![/color]siz değerli arkadaşlarıma ben imam dikmen sizlerle beraber olmamayı ve velayet.com sitesindeki kuran ve ehl-i beyt araştırmalarıma son vermeyi uygun bularak ayrılıyorum. kuran ve ehl-i beyt sevgilerimle imam dikmen

Yorum

[quote author=imamhüseyin link=topic=1011.msg134860#msg134860 date=1320220315]
          sizlerle beraber olmamayı ve velayet.com sitesindeki kuran ve ehl-i beyt araştırmalarıma son vermeyi uygun bularak ayrılıyorum. [/quote]

acaba buna sebep nedir?
          [center]
          ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
          [center]
          Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
          Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X