Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bir, 72, onbinler

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Bir, 72, onbinler

Bize hep, büyük görünenlerin küçük görünenlerden daha büyük olduğunu anlattılar yıllarca, görünenden başkasını göremeyenler. Hep niceleiğin muhteşemliği kararttı gözlerini ve gözleri kararmış olanlar kararttı nice gören gözleri.

Çokluğun sefası şımarttı gönüllerini. Çokluğa güvenip çoğalttılar günahlarını. Herkes herkesin yaptığını yapmakla normalleşti, anormalleşen dünya düzeninde. Galat-ı meşhur oldu sahiplenince herkes, bütün hatalar.

Düzenler bunun üzerine kuruldu, beşeri sistemler böyle icad olundu. Daha çok olan daha haklı, daha güçlü oluyordu maddiyata batmış ruhlar zemininde. Kim daha çok füzeye sahipse o daha büyük güç, kim daha çok yere sahipse o daha büyük devlet oluyordu.

Okullarda güce tapanlar, çokluğa iman edenler öğretiyordu 1<2<3'ten diye. Bir küçüktü onlar için, bir yetmezdi o yüzden. İki, üç, ve daha fazlası hedefleriydi ulaşmak istedikleri.

Bu yüzden yetmedi tek tanrı, evlatlar ürettiler, üçlediler, yetmedi yeni putlar edindiler para, mal, mülk, şan şöhret misali. Çünkü gördükleriyle sınırlıydı algıları ve gördüklerini dahi anlamamışlardı.

Oysa herşey Bir'le başladı ve Bir'le kaim, bilemediler. Bir'den öncesi yok, Bir'den sonrası kaos. Bir'i bilmeyen bilemez başka hiçbirşeyi. Bir'dir herşeyi vareden ve Bir'dir birri sevdiren.

Ve Bir'e ulaşmak için çoktan geçmek gerekir. "La" demeden "illallah" denemez çünkü. Çoğu, inkardır Bir'e inanmanın özü. Bir büyüktür herşeyden, Bir'den büyük olduğunu düşünenlerden, alemlerden. Bir varedendir sonrasını, çokluğa can verendir. Ve dönülecek en son duraktır, tek başına , yalnız gömüldüğünde.

Bir'i bilen, Bir'e dayanan her az, Bir'den habersiz her çoktan daha güçlüdür, muzafferdir her dem.

Bundandır 72 büyüktür onbinlerden, 72 galiptir onbinlerin karşısında ve mesaj sahibidir sonraki tüm azlara. 72 fedakardır, cesurdur, vefakardır, azametlidir, basiretlidir Bir'e bağlandığı için. Onbinler hep mağluptur Bir'i bilmedikleri için. 72 susuz da olsa, biçare, bağrı yanık da olsa dimdiktir.

Tek bir sevdanın sesidir 72 "heyhat! minezzile" Ve Bir'e ulaşma sevdasıdır yüreklerindeki tek arzu. Herşeyleri tektir, Bir'dir, çünkü hedefleri Bir'lemektir, çoklaşan yaşamları sarsmak uyandırmaktır, hatırlatmaktır.

72 bir kurbandır bir ümmet için. Bir sözdür hakkı söyleyen her dil için, bir vicdandır hakka bağlı her kul için. 72 bir mesajdır çağlar üstü, her çağa hükmeden bir mesajdır.72 tefsiridir "La" demenin, ilahlaşmaya çalışanlar karşısında ve 72 tek yoludur "illallah" demenin.

Her asır gebedir 72'li azlara. Milyonların yüreğine girse de 72'nin Bir sevdası, milyarların önünde az oluşun haklılığını taşırlar sırtlarında. Ve her 72 bir kıyamın, bir inkılabın habercisidir bu çağda sahip olduğumuz gibi.
    Çoklar dünyasında Bir'e bağlı bir İnkılabın temelidir onbinler karşısında 72.

"...Nice az sayıdaki topluluk, çok sayıdaki topluluğa karşı Allah'ın izniyle galip gelmiştir..." (bakara 249)
    KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Bir, 72, onbinler

Allah razı olsun kardeş çok güzel bir yazı size mi ait..

ancak bu tür yazıları Muharrem özel bölümünde konu açıp orada belirtirsek daha kullanışlı olur..

Yorum

Bir, 72, onbinler

dün gece uykuyu haram eden düşünceler zincirinin tezahürüdür hocam. yazı benimdir ama içeriği, ilhamı, ümmetin gözbebeği, Seyyidi Şuheda efendimizindir.

siteyi kullanmayla ilgili acemilik yaşıyorum hakkınızı helal edin. düzenleyeceğiniz herhangi birşey olursa gönderilerimin tümü size aittir. istediğinizi yapın. ben hakikaten biraz internet özürlüyüm.

Yorum

Bir, 72, onbinler

[quote author=yüzük24 link=topic=18685.msg112634#msg112634 date=1292591928]
        dün gece uykuyu haram eden düşünceler zincirinin tezahürüdür hocam. yazı benimdir ama içeriği, ilhamı, ümmetin gözbebeği, Seyyidi Şuheda efendimizindir.

siteyi kullanmayla ilgili acemilik yaşıyorum hakkınızı helal edin. düzenleyeceğiniz herhangi birşey olursa gönderilerimin tümü size aittir. istediğinizi yapın. ben hakikaten biraz internet özürlüyüm.
        [/quote]
        ALLAH C.C RAZI OLSUN KARDEŞİM...
        ÇOK GÜZEL BİR YAZI OLMUŞ...
        YÜREĞİNE GÖNLÜNE SAĞLIK...

Yorum

Bir, 72, onbinler

maşaAllah kardeşim ne güzel bir yazı ben başkasının diye çok dikkatli okumamıştım.. yüreğinize sağlık inşaAllah devamlı olur..

ayrıca güveniniz için de teşekkür ederim. ben ya da başka bir yönetici arkadaş yazıda düzenleme yaptığında yine sizin adınızla kalır mesaj sizin olur. Sadece mesajının en altında son düzenleme falanca diye not bulunur.. bu arada yazınıza tekrar bakayım bakalım yazımda bir sorun var mı?..

yazıya dokunmadım gayet güzel bir iki harf hatası gözüme çarptı onları düzelttim bir de ayetin nosunu yazdım.. altta gördüğünüz gibi son düzenleyen diye bir cümle oluştu...

Yorum

Bir, 72, onbinler

hocam Allah razı olsun düzeltmeleriniz için. dediğim gibi mesajın benim olması gibi bir kaygım yok mesaj onu yazmama vesile olanındır. bizimkisi bir iç dökmedir sadece.

Yorum

Bir, 72, onbinler

MaşAllah çok güzel bir yazı yüreğinize sağlık çok güzel anlatmışsınız inşAllah daha çook görürüz bu paylaşımlarınızı bu arada sizden bir ricam var yazınızı çok beğendim face sayfamda paylaşabilirmiyim imzalı yada alıntı olarak izin var mı acaba
              "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
              "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Bir, 72, onbinler

Allah razı olsun beğendiğiniz için. yazının benim elimden bu sayfalara dökülmesinin hiçbir manası yok benim açımdan. yazı nerede nasıl faydalı olacaksa o şekilde kullanılabilir, daha önce de dediğim gibi mesaj onu yazmama vesile olanındır. bizimkisi bir iç dökmedir sadece.

Yorum

Bir, 72, onbinler

İmam Hüseyn a.s. nice aşıklarına başka hiç bir beşeri kaynağın yapamayacağı ilhamı yapmaktadır. Bu ilham masumiyet bilgi ve inançlarıyla çerçevesi çizilmiş saf, menfaat gözetmeyen, insanlar için bir hidayet ve coşku vesilesi olan niteliktedir. Tarih boyunca o hak ve adalet aşıklarının başını dik etmiş kurumayan bir pınardır. belki adalet hak ve özgürlük gibi kavramlar ancak O Hazret'in kıyamıyla anlam buldu. Hikmet terazisi onunla kuruldu.. Ancak bu kadar cesaret ve mazlumiyet yanyana gelebilirdi.. bir can ancak kendini Hüseyncesine kendini tehlikeye atabilirdi.. Zahirle batın ancak bu kadar zıt yönlere gider ama asla çatışmayabilirdi..

İmam Hüseyn dünya üzerinde hesapların yeniden yapılmasını sağlayan bir kontrol memuru bir aşk tufanı idi..

ve ondan sonra insanlık az çok diye anlamsız kavramlarda yolunu yitirmemesi gerektiğini gördü anladı.. Anlamayanlarsa zaten akletmeyenler aşktan nasip almayacaklardı..

Yorum

Bir, 72, onbinler

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18685.msg112701#msg112701 date=1292625727]
                    İmam Hüseyn a.s. nice aşıklarına başka hiç bir beşeri kaynağın yapamayacağı ilhamı yapmaktadır. Bu ilham masumiyet bilgi ve inançlarıyla çerçevesi çizilmiş saf, menfaat gözetmeyen, insanlar için bir hidayet ve coşku vesilesi olan niteliktedir. Tarih boyunca o hak ve adalet aşıklarının başını dik etmiş kurumayan bir pınardır. belki adalet hak ve özgürlük gibi kavramlar ancak O Hazret'in kıyamıyla anlam buldu. Hikmet terazisi onunla kuruldu.. Ancak bu kadar cesaret ve mazlumiyet yanyana gelebilirdi.. bir can ancak kendini Hüseyncesine kendini tehlikeye atabilirdi.. Zahirle batın ancak bu kadar zıt yönlere gider ama asla çatışmayabilirdi..

İmam Hüseyn dünya üzerinde hesapların yeniden yapılmasını sağlayan bir kontrol memuru bir aşk tufanı idi..

ve ondan sonra insanlık az çok diye anlamsız kavramlarda yolunu yitirmemesi gerektiğini gördü anladı.. Anlamayanlarsa zaten akletmeyenler aşktan nasip almayacaklardı..
                    [/quote]

Allah razı olsun.

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X