Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ANILARIM

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

ANILARIM

Selamün aleyküm;
    Değerli Velayet.com üyeleriyle ve ziyaretçileriyle paylaşmak istediğim iki anım var.Uzun zamandır bu anılarımı yazmak istiyordum.Nasip bu güneymiş.İnşallah okunmaya değer bir yazı olur.
    OTOBÜSTE
    Velayet.Com üyeleriyle, geçen aralık ayındaki buluşma bitmiş evime dönüyordum.Eminönü'nde Kurtuluş otobüsüne bindim.Otobüste(Buluşmada verilen)kitabı açıp incelemeye başladım.Esasen böylesine önemli kitapları kalabalık yerlerde, göstere göstere okumayı, incelemeyi bilinçli olarak yaparım.Meğer yanımda oturan kişi hem kitap okumayı seven hemde Ehlibeyt dostuymuş.Elimdeki kitabı çok sevmişti.Defalarca ''Ay ben kitap okumayı çok seviyorum,ay ne güzel kitap''demeye başladı.Lafın arasında Caferilikle ilgili sorular sormaya başladı.Bende onu aydınlatmaya( bildiğim kadarıyla)çalıştım.Israrla kitabın hangi yayınevine ait olduğunu sordu.Belliydiki bu kitabı mutlaka alıp okumak istiyordu.Yine belliydiki Şiiliğe ilgisi vardı.En sonunda onu fazla söylettirmeden kitabı ona verdim.Çünkü nasıl olsa ben Ehlibeyt yoluna girmiştim.Onunda bu kitabı okuyarak bu yola girmesine sebep olmak istedim.Ve ona dedim ki;'' Madem okumayı çok seviyorsun o halde bu kitabı sana hediye ediyorum''Çok mutlu olmuştu.Bende birisinin hidayetine vesile olacağım için çok mutlu olmuştum.İçinde oturduğumuz otobüs çok kalabalıktı ve ben yanımdakiyle konuşurken başkalarınıda düşünerek konuşuyordum.Otobüsten indikten sonrada bana dinle ilgili birkaç soru sordu.Bende onları cevapladım.
    Nereliydi?Neden Şiiliğe ilgi duyuyordu?Bu soruları soramamıştım.
    ZEHRA TV
    Bir seneden fazla Zehra TV'yi izlerim.Bu TV sayesinde çok şey öğrendim.Bir gün canlı yayına bağlanıp bende duygularımı söylemek istedim.Telefon açtım. Fakat sunucu Yaşar Topkaya ve o günkü konuğu Mehdi Aksu ile konuşamamıştım.Çünkü o gün banttan yayın yapılmıştı.Sadece bir yetkili ile telefonda görüştüm.Ona konuyla ilgili duygu ve düşüncelerimi söylemiştim.O gün yapmam gereken çok önemli 4-5 işim vardı.İyi hatırlamıyorum ama galiba bu, hastane, devlet dairesindeki işler gibiydi.Yalnız emin olduğum bir şey varki o da işlerin gerçekleşmesinin şans işi olduğuydu.Ona rağmen o gün bütün işlerim o kadar kolay oldu ki hayretler içersinde kaldım.Demek oluyor ki Allah benim odavranışımdan razı olmuş.Ehlibeyt davasına gösterdiğim küçük bir alaka bile Allahın rızasını kazanmamya yetebiliyor.vesselam

Ynt: ANILARIM

ilgiyle izliyorum

Yorum

selamün aleyküm
      Bundan 18 sene evvel kuran kursunda hocalık yaptığım dönemler de kendi hocam bana kursun panosuna dini yazılar yazmamı istemişti.Yani ayet,hadis yazıları yazmamı istemişti.Ne yazık ki o dönemler de elimde sadece klasik Sünni ekolündeki kitaplar vardı ve zaman da kısıtlıydı.O zaman ki bilgimle, yazdığım bir hadis hariç diğer yazılarım bana normal gelmişti.
      Adana'lı bir talebem vardı.Beraber yazıları okuyorduk.Bana da tuhaf gelen;haşa kitapta hadis olarak geçen:''Ümmetimin en büyüğü Ebu Bekirdir.Sonra Ömer,sonra osmandır.En küçüğü ise Ali'dir'' Yazısını tallebem görünce üzüldü.Niye Hz. Ali en küçük oluyor?dedi.Bir şey diyemedim.Aslında bu yazı(O zaman ki cahilliğime rağmen)bana da doğru gelmemişti.Çok geçmeden Adanalı talebem bir daha kursa ayak basmadı.

Yorum

simdi olsa büyük ihtimal sizde o kursa ugramazdiniz degilmi
        bundan bir kac yil öncesi, burada sii cemaat sorunu oldugu icin
        kizlarimi en azindan kendileri gibi müslüman genckizlarla ayni ortami paylasabilmeleri ve bazi davranis bicimlerini anlayabilmeleri vs. gibi sebeplerden dolayi nur cemaatine göndermistim, sohbet esnasinda muaviye ye hazret vs. denilince büyük kizim duramamis, o adam imam Hasanin katili degilmi demis, tabi kisa bir tartisma gecmis, karsidakiler her ne kadar daha bilgili olsalarda kisacik bir kac kelimenin altindan kalkamayip konuyu degistirmisler
        her ne kadar, söylediklerini almak zorunda degilsiniz, müslüman kiz cocuklariyla vakit gecirmeniz sizin icin iyi olur dedimse de olmadi, bir daha oraya gitmediler
        "imam hasanin katilini insanlara sevdirmeye calismalarini izleyemeyiz" dediler

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Oturduğum sokakta öyle bir kuran kursu var.Zamanında çok çağırmalarına rağmen hiç gitmiyorum.Eğer gidersem onca saçmalığa tahammülüm olmadığı için kavga çıkartırım.

Yorum

S.A
            Yanlış anlaşılmaya sebep olabilecek şu noktayı açıklamak istiyorum.Öncelikle kuran kursuna gittiğim o dönemlerde 4 halife sıralamasına kesin olarak inanıyordum.Yani o devirler de Sünniliğe kesin inanıyordum.Fakat o hadisin bana tuhaf gelmesi şu yöndendir; Sünni cemaatlere gittiğim dönemler de,okuduğum Sünni kitaplar da peygamberimiz 4 halifeyi teker teker övdüğünde her bir halifenin bir diğerinden daha üstün olduğu düşüncesine kapılırsınız.Oysa ki o hadiste ki söyleyiş biçimi peygamberimize yakışmıyordu.Bu yüzden o hadis bana tuhaf gelmişti.

Yorum

herkes birseyler söylüyor iste, herkes her söylediginin farkinda olsa muaviye ye hazret diyenlerin sayisi bu kadar cok olmazdi

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Selamün aleyküm,
                Bu yazacağım anım, bilmiyorum okunmaya,yazmaya değer mi?Çok önceden bu anımı yazmak istemiştim ama belki okunmaya layık bir yazı olmaz diye bu güne kadar yazmamıştım.Uzun zamandır siteye birşey yazmamak site arkadaşlarımla soğukluğa sebep olacağından ben en azından bir anımı paylaşmayı gerekli gördüm.
                AŞURA MERASİMİ
                Geçen sene aylardan muharrem ayıydı.İlk defa Aşura'ya gidecektim.Çok heyecanlıydım.Evden biraz geç çıkabildim.Ben Şişli de oturmaktaydım.Yolun yarısında Sefaköy otobüsü bozuldu.Başka bir otobüs olmadığından hepimiz otobüsün tamir olmasını bekledik.Derken 45 dakika geçmişti.Ben otobüste tanıdığım bir hemşehrimle koyu sohbete dalmıştım.Nihayet Aşura meydanına yakın bir yerde indim.Baktım,benimle beraber bir başka hanım da indi.Oysa otobüs hınca hınç doluydu. Aşura'ya giden sadece ikimizdik.Yanımda ki kadın uzun boylu,çekik gözlü,yoksul ve köylü görünümlü birine benziyordu.Onu annemin akrabalarından birine benzetmiştim.
                Taa...Sultanbeyli'nden yalnız gelmişti.O benden daha çok heyecanlıydı.''Meydandaki konuşmaları,öğrendiklerimi eve gidince çocuklarıma da anlatacağım''diyordu.Sonradan yakın köylüm olduğunu öğrendiğim bu kadını takdir etmiştim.Çünkü yıllardır dini eğitim alıp da Ehlibeyt yolunun kıymetini bilmeyen o kadar profesörler,sözde alimler varki...Bu köyden indim şehire misali hanımefendiyi takdir etmemek mümkün müydü?
                Selam ve dua ile

Yorum

Allah razı olsun..

Yorum

İRANLI YETKİLİLER VE NUR YÜZLÜ OLMAK
                    Babam eskiden beri her gün haberleri mutlaka T.V.'den izlerdi.Televizyonun sesini de biraz fazla açardı.Bu yüzden olsa gerek benim siyasi görüşlerim biraz erken şekillenmişti.Televizyon sayesinde İmam Humeyni'yi ve İmam Hamaney'i(canım onlara feda olsun) gördüm ve onları sevdim.
                    Yanılmıyorsam Turgut Özal zamanıydı.İran'la ilgili haberleri dikkatlice izlerdim..Ülkemize gelen İranlı müslüman bakanlar ve siyasetçilerin ortak özellikleri nur yüzlü oluşlarıydı.Hiç unutmam ülkemize soyadı Montezari olan bir İranlı bakan(ya da yetkili iyi hatırlamıyorum)Bu adam diğer İranlı meslektaşları gibi nur yüzlü görünmüyordu.Gülüşünü hiç beğenmemiştim.
                    Çok geçmeden duydum ki Montezari ülkesinde tutuklanmıştı.Belli ki yaptığı işler de bakışları gibi güzel değildi.

Yorum

maşaAllah...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=20056.msg142733#msg142733 date=1328948745]
                        maşaAllah...
                        [/quote]

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=20056.msg121314#msg121314 date=1301263901]
                          ilgiyle izliyorum
                          [/quote]
                          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                          İmam Ali (a.s)

Yorum

yarın üç ayrı yerde Ehlibeyt programları var. kutlu doğum ve vahdet haftası nedeniyle:

1- esenyurt, tabela camiinde saat 1de program

2- halkalı marriott otelde saat 1de konferans

3- Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezinde 9.30-18.30 sempozyum

Ehlibeytin bu yoğun günlerinde pazar tatilimi evde değil böyle bir programda geçirmek istiyordum. her biri kaçırılmayacak programdı. ama daha yeni bebeğimiz olmuş ve yoğun çalışma nedeniyle evi hep ihmal etmiş biri olarak yarın dışarı çıkacağım deme cesaretini bulamıyordum. zaten hanımın bu konuda bizi ihmal ediyorsun eleştirilerine vicdanımda hak vermiş ve bu yüzden gitmek istediğimi belirtme cesaretini bile gösterememiştim.

evde otururken bir ses geldi: keşke yarın senin bir programın olsaydı.

hayırdır hanım dedim..

yarın misafirlerimiz gelecek de senin evde olmaman iyi olurdu..

çok sevindim dedim yeter ki sen Ehlibeyt aşkıyla yan işte o zaman düz olur tüm yokuşlar..

elhamdulillah.

böyle olayları defalarca yaşadım, ve Ehlibeytin açık gaybi yardımını çoğu kez görüp şaşırdım..

Yorum

Öncelikle yeni doğmuş bebeğiniz için sizi ve eşinizi tebrik ederim.Ben daha çok Validehanda ki ve İran konsolosluğunda ki programlara katılabiliyorum.Ev hanımı olduğumuz için fazla serbest olamıyoruz.Bu ara da ilginiz için teşekkür ederim.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X