Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ANILARIM

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ANILARIM

ilginç tespitler gördüm doğrusu.
    nur yüzlü olmak sanırım sizin ölçünüz?.mezhepler arası geçişi ,sanki bir dinden başka bir dine geçiş kadar büyük görmeniz inanın beni çok şaşırttı.

Yorum

[quote author=evren link=topic=20056.msg143167#msg143167 date=1329666285]
      ilginç tespitler gördüm doğrusu.
      nur yüzlü olmak sanırım sizin ölçünüz?.mezhepler arası geçişi ,sanki bir dinden başka bir dine geçiş kadar büyük görmeniz inanın beni çok şaşırttı.

[/quote]

İnançlar insanların bireysel tercihleridir ve bu durum bütün ülkelerde evrensel insan hakkı olarak tanınmıştır Kardeşimiz İslamın Ehlibeytten gelen yolunu kendi iradesi ile seçmişse bize saygı duymak düşer. Ve bir de bizlerde merak uyandırması gerekir. Bu insanlara neler oluyorda şii oluyrlar değil mi?
      Nur yüzlülüğe gelince inan Elif kardeşimiz çok haklı. Mümin siyah bir zencide bile imanın parıltısını yüzünde görebilmekteyiz ama, imansız sarışın mavi gözlü beyaz tenli gavurlarda bunu göremiyoruz.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

bana çok takvalısın diyenlere hep derim ,görüntü aldatıcıdır.Elif hanım ölçünüz buysa ,yanlışsınız derim.

Yorum

Sayın Evren
          Nur yüzlü olmak Müslümanın nişanelerindendir.Yakından tanımadığımız insanlar için ölçü nur yüzlülük olabilir.Neden olmasın?Genel de politikacılar iki yüzlü,çıkarcı güvenilmez vs. olurlar.O yüzden görünüşleri(istisnalar hariç)nur yüzlü olmaz.Fakat İran'ın politikacıları,devlet adamları farklıdır.Bu sebepten yüzlerinde nur olması doğaldır.

Yorum

elif bacim cok haklisin

namaz icin günde bes kez yüzüne su degen ve kalbinde Allah aski bulunan bir insanin bu bereketin yüzüne yansimamasi mümkün degildir, yine senin oradaki ifadelerinle, nur yüzlülügü ölcü almaktan ziyade, insanin bir baskasina yönelik icinde olusan ani bir pozitif hissiyattan kaynakli oldugunu ifade etmeye calistigini anliyorum
            günde bir kez ya su yüzü gören ya da görmeyen, kalbinde yalan ve yalanci olan metaya yönelik sevgiden baska birsey bulunmayan bir insaninda, degersiz degerlerinin coklugu ve derinligi ölcüsünde yüzüne yansiyan birseyler mutlaka olacaktir
            bunda yadirganacak hic birsey yok
            Allah razi olsun, gönlünde basiret ve Allaha teslim olanlara sevgi bereketli olsun

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Elif235 link=topic=20056.msg142693#msg142693 date=1328912568]
              İRANLI YETKİLİLER VE NUR YÜZLÜ OLMAK
              [/quote]

İrandayken İmam Humeyni r.a türbesine gitmiştik. türbe askerler tarafından korunuyor. yani burda ki gibi özel güvenlik yok.
              İlk defa imamın heremini ziyaret edecektim.

girişte bir güvenlik veya emanet masası vardı.
              bir asker oturuyordu.
              Rütbeli bir konutan olduğu belliydi ki diğer erlerle aynı elbiseyi giymiyordu.
              Sakallıydı. uzun olmasına rağmen o kadar güzel ve düzgün bir sakalı vardı ki.
              sakalı taralıydı. yüzünü görünce o kadar etkilenmiştim ki.
              bu gün o komutanın yzü sakalı hala gözlerimin önünde.
              bu sadece nurlu iranlı yetkililerden askerlerden birisiydi.
              hiç unutamam
              [center]
              ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
              [center]
              Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
              Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=20056.msg143336#msg143336 date=1329820621]

İrandayken İmam Humeyni r.a türbesine gitmiştik. türbe askerler tarafından korunuyor. yani burda ki gibi özel güvenlik yok.
                İlk defa imamın heremini ziyaret edecektim.

girişte bir güvenlik veya emanet masası vardı.
                bir asker oturuyordu.
                Rütbeli bir konutan olduğu belliydi ki diğer erlerle aynı elbiseyi giymiyordu.
                Sakallıydı. uzun olmasına rağmen o kadar güzel ve düzgün bir sakalı vardı ki.
                sakalı taralıydı. yüzünü görünce o kadar etkilenmiştim ki.
                bu gün o komutanın yzü sakalı hala gözlerimin önünde.
                bu sadece nurlu iranlı yetkililerden askerlerden birisiydi.
                hiç unutamam
                [/quote]

İslamı Aziz kılanları Allah aziz kılar.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

S.A.
                  Allah hepinizden razı olsun

Yorum

aleykumselam.

çok yakışıklı ,nur yüzlü çok tanıdığım insan var ,akrabalarım ,arkadaşlarım ama bunların bir kısmının yanlış yolda olduğunu bizzat kendim müşahade etmekteyim.
                    bir insanın imanı hakkında ipucu veren ,gül yüzü ,kerametleri değil ,tevhide olan bağlılığıdır.benim tek ölçümde tevhidtir.

Yorum

evren kardesim
                      bu gerginlik nedendir sizde anlamis degilim
                      elif kardesimiz nerede "benim ölcüm nur yüzlülüktür" dedi gösterebilirmisiniz? nerede "ölcüm bir insanda gül yüzü ve kerametleridir, tevhid-i anlayisi beni ilgilendirmez" dedi?

nur yüzlü olmak sanırım sizin ölçünüz?

bu sözler size ait, siz öyle sanmissiniz, hem bir varsayim ortaya koyuyorsunuz, daha sonra da bu varsayim üzerinden tartisiyorsunuz!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

elif : Ülkemize gelen İranlı müslüman bakanlar ve siyasetçilerin ortak özellikleri nur yüzlü oluşlarıydı.Hiç unutmam ülkemize soyadı Montezari olan bir İranlı bakan(ya da yetkili iyi hatırlamıyorum)Bu adam diğer İranlı meslektaşları gibi nur yüzlü görünmüyordu.Gülüşünü hiç beğenmemiştim.

Çok geçmeden duydum ki Montezari ülkesinde tutuklanmıştı.Belli ki yaptığı işler de bakışları gibi güzel değildi.
                        ...
                        görmüyor musunuz tutuklanan kişinin tutuklanma nedenini bilmeden , bakışlarının güzel olmayışında ,amelinin kötülüğünü görmesini?
                        elif kardeşimiz iran camiasına sempati ile baktığı için ,onları güzel görmekte.belki de gerçekten güzeller.
                        ben imam humeyniyi resimlerde gördüm hiçte nur yüzlü değil ,ama ben onu çok severim.ismini her andığmda kendisine dua ederim..
                        ahmedinejad ,çirkin ,nur yüzlü olmamasına rağmen ,ona karşı sempati duyuyorum ve kendisini seviyorum.
                        ama ne benim sevgim ,gözümü kör edip gerçeği görmemi engeller(engellememeli) nede nefretim adil davranmama-ma neden olur.ki olmamalı

Yorum

bir insana baktigi zaman onu güzel görmesi, nur yüzlü görmesi
                          nur yüzlülügü "ölcü" aldigi anlamina gelmiyor!

Yorum

Kalbinde imanı olan kişinin yüzünde az çok nur olur kanaatindeyim.Fakat bazı insanların, yine bazı sebeplerden dolayı yüzlerinde nur olup olmadığı hakkında yanılabilmekteyiz.Bu sebepten nur yüzlülüğü ölçü almak doğru değildir.
                            İmam Humeyni'ye ve Ahmedinnecat'a gelince (görebilenler için) onların yüzlerinden nur akar.

Yorum

[quote author=Elif235 link=topic=20056.msg143559#msg143559 date=1329980758]
                              İmam Humeyni'ye ve Ahmedinnecat'a gelince (görebilenler için) onların yüzlerinden nur akar.
                              [/quote]
                              [center]
                              ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                              [center]
                              Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                              Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X