Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ANILARIM

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ANILARIM

[img width=960 height=600]http://img205.imageshack.us/img205/1766/rehber17.jpg[/img]
    http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

[img width=900 height=600]http://img442.imageshack.us/img442/551/rehber18.jpg[/img]
      http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

Elif bacim yaptigin aciklama icin tsk. Allah razi olsun
        ahmedi necat baska insanlarda gördügümüz sevimlilik halinden daha farkli bir elektrige sahip
        müslüman olmayan, yani kalbinde iman olmayan bir tane (abartmiyorum) bir tane insan görmedim yüzünde o farkli güzellik olsun
        humeyniye bakinca (Allah güzel makamini genisletsin) bir hadisi hatirliyorum ve o hadisi onun yüzünde görüyorum "müminin ferasetinden korkunuz. zira o Allah'in nuru ile bakar...." (bu arada bu hadisin siideki yeri hakkinda bilgisi olan paylasirsa duaci olurum, kaynak sünni idi, siide henüz rastlamadim) ne olursa olsun, her halükarda böyle görüyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

ha bu arada deginmeden edemiycem
          elif kardesimizi veya evren kardesimizi bilemem
          ama benim bir baslangic, ilk görü izlenimi icin ölcüm o nurdur, o nuru illada görmem lazim, göremiyorsam temkinli olurum, zira kisi konustuklari ile yanilticidir, fakat fizyognomi yani kisinin mimikleri, tavirlari ve yüzünden yansiyan elektrik gercektir!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

İlginizden dolayı Allah hepinizden razı olsun

Yorum

sayın aşk kervanı kardeşim ,ayetlerde geçen nur ifadelerini ,'nur yüzlü' manalarına hamletmenize gerçekten şaşırmış bulunmaktayım.umarım ayette geçen nur ifadelerini konumuz gereği tartıştğımız manasıyla yorumlamıyorsunuz.

"müminin ferasetinden korkunuz. zira o Allah'in nuru ile bakar...." bu hadiste kast edilen bakıştır ,bakılan değil.bakılanın 'nur yüzünden değil' bakışın Allah eksenli oluşundan bahsediyor.hadis bu kadar sarih bir şekilde ortadayken ,bu denli yorumlamanız kendi düşüncenizi ispat etmek içinse , sizi daha fazla günaha sokmamak için bu konu üstünde devam etmeme kararı alıyorum.
              çünkü ölçünüzü belirttiniz.
              yunanlılardan devşirilmiş ,çinde geliştirilmiş ,hindistanda mistik bir halde beyan edilmiş ve islam ile montaj edilmiş fizyognomiyi ölçü almak sizindir ,alakam yoktur.baş tacı ettiğim tek şey vardır onun adı tevhidtir.
              bu konuya yazdığım son yorum olacak ,kendi düşüncelerini ispat için ayetleri ve hadisleri kurban edişinizi görmeye ,gönlüm razı değil.
              dua ile..

Yorum

evren kardes

bir noktaya takildiniz oraya cikmak icin elinizden geleni yapiyor cocukca tavir sergiliyorsunuz
                fizyognomiyi dahi nasil yorumlamissiniz, bu yorumlar sizin sahsiniza ait olmakla birlikte, nerede dogdugu, nerede yogruldugu önemli olmaksizin icerisinde barindirdigi gercekliktir

Allahin nuru ile bakmaya gelince, hiz yapmak yerine fren yapsaydiniz, bakilani degil bakani kastettigimi de anlardiniz

insanlari dis görünüsleri itibari ile degerlendirirken, tevhidi'mi degilmi anlayamazsiniz, ancak o insanda bazi belirtileri dikkate alirsiniz, tevhid-i olup olmadigi hakkinda bilgi sahibi olmaniz daha sonra mümkün olacaktir

lutuf buyurmussunuz, daha fazla ihsanda bulunup yorulmaniza da bizim gönlümüz razi degil

Yorum

Sayın Evren Kardeşim,

Foruma hoş geldiniz.

Elif :« 20 Temmuz 2011, 08:14:36 »
                  okuduğum Sünni kitaplar da peygamberimiz 4 halifeyi teker teker övdüğünde her bir halifenin bir diğerinden daha üstün olduğu düşüncesine kapılırsınız.
                  Oysa ki o hadiste ki söyleyiş biçimi peygamberimize yakışmıyordu.Bu yüzden o hadis bana tuhaf gelmişti.
                  Muhterem Evren Kardeşim, Nur yüzlü olma meselesine takılmışsınız da;
                  yukarıdaki yazıda örneğin "Peygamberimize yakışmıyordu" sözü zahirde (haşa) "Peygamber (saa) yanlış söyledi" diye de anlaşılabilir.
                  Ancak yazan kardeşim niyeti ve söylemek istediği aşikar olduğu için, buna cevap yazılmamış.
                  Nur yüzlülük meselesi de bu kapsamda düşünülebilir.

Evren : « 19 Şubat 2012, 17:44:45 » ilginç tespitler gördüm doğrusu.
                  nur yüzlü olmak sanırım sizin ölçünüz?.mezhepler arası geçişi ,sanki bir dinden başka bir dine geçiş kadar büyük görmeniz inanın beni çok şaşırttı.
                  Bu konuda yazı yazan hiç kimsenin, kişiyi değerlendirme bazının öncelik olarak "Nur yüzlü olmak" iddiasında bulunduğu yok. Sadece Elif Kardeşim, Uzakta olan, tanınmayan kişiler için bunun değerlendirilebileceğini söylemiştir ki; daha sonraki bir mesajında:
                  Gönderen: Elif235« : Bugün, 09:05:58 »
                  Kalbinde imanı olan kişinin yüzünde az çok nur olur kanaatindeyim.Fakat bazı insanların, yine bazı sebeplerden dolayı yüzlerinde nur olup olmadığı hakkında yanılabilmekteyiz. Bu sebepten nur yüzlülüğü ölçü almak doğru değildir.
                  diyerek konuya açıklık getirmiştir.
                  Evren : mezhepler arası geçişi ,sanki bir dinden başka bir dine geçiş kadar büyük görmeniz inanın beni çok şaşırttı.
                  Bu iddiayı hangi söze dayanarak yazdınız, ben bulamadım ?
                  evren« : 19 Şubat 2012, 23:55:05 »
                  bana çok takvalısın diyenlere hep derim ,görüntü aldatıcıdır.Elif hanım ölçünüz buysa ,yanlışsınız derim.
                  Sadece görüntü ile insanları değerlendirmek tabi ki yanlıştır. Ancak Samimi, dürüst, imanlı insanların ruh halleri ; az çok yüzlerine, davranışlarına, yaşantılarına da yansır, bunu gözardı etmemek lazım.
                  evren« : Dün, 00:22:26 »
                  bir insanın imanı hakkında ipucu veren ,gül yüzü ,kerametleri değil ,tevhide olan bağlılığıdır.benim tek ölçümde tevhidtir.
                  Tevhid, İtikad, İmanı küçümseyen yok, tabii ki bu konuda haklısınız, önce bunlar gelmeli ,kıstas bunlar olmalı.Bunları inkar eden yok ki.
                  evren« : Bugün, 00:44:50 »
                  görmüyor musunuz tutuklanan kişinin tutuklanma nedenini bilmeden , bakışlarının güzel olmayışında ,amelinin kötülüğünü görmesini?
                  Tutuklanan kişi hakkında kısaca bilgi vereyim: Ayetullah Montazeri :İmam Humeyni'ye yakın bir isim idi. Lakin İmam Humeyni'yi eleştirmiş, Seyyid Ali Hamaney'in Ehliyetini kabul etmemiş, Batı ile olan restleşmeye karşı çıkmış, İrandaki Muhalefetin en büyük dayanağı olan bir kişidir. Türk gazeteleri Montazeri'yi; Sovyet Rusya'nın zalim Diktatörü Stalin ile mücadele eden ve bu mücadeleyi kaybeden Sosyalist Troçki'ye benzetmiştir. Gazeteler Montazeri için "İran'ın Troçki'si" diye manşet atmışlardır. Şimdi Elif Kardeşimiz, bu gerekçelerle 5 yıl ev hapsine alınan bu kişiyi bunları öğrendikten sonra, bu yazıyı yazsaydı o zaman yazdıklarınızda haklı olurdunuz. Ancak tüm bunlar olmadan ve bu kişiyi tanımadan, yüzünü gören Kardeşimiz ;O'nda nurani bir sima bulmadığını, yüz ve hal tavırlarının içine sinmediğini ifade etmiştir. Ve ileride bu şahıs İslam Cumhuriyetine muhalif oluyorsa, (tek ölçüt bu olmasa da) bu, Elif Kardeşimin ferasetini gösterir. Katıksız ve güzel kalbiyle, Müminlere güzel bakan Kardeşimiz, bu şahısta bu elektriği ve yansımayı alamadığını ifade etmiş. Kısaca, Müslümanların geneline; Güzel baktığı için, güzel gören; kalbi güzel bir Kardeşimizin yazılarıdır bu.
                  ahmedinejad ,çirkin ,nur yüzlü olmamasına rağmen ,ona karşı sempati duyuyorum ve kendisini seviyorum.
                  Güzellik, çirkinlik, Allah'ın takdiri, fıtratın çeşitliliğidir. Nur yüzlü, samimi olup olmamak bakan kişiye göre değişebilir. Mahmud Ahmedinejad hakkında yukarıda 3 foto bıraktım. Bu fotoğraflarda ve yaşantısında; gösteriş, riyâkarlık ve karanlık mı hakimdir ? Yoksa aydınlık, mütevazilik, alçak gönüllülük ve İmanlı bir Şahsiyet görünümü mü vermektedir ?
                  ama ne benim sevgim ,gözümü kör edip gerçeği görmemi engeller(engellememeli) nede nefretim adil davranmama-ma neden olur.ki olmamalı
                  Güzel Kardeşim, Tevhid ile ilgili sözlerini inkar eden yok. Liderler de, devletler de masum değildirler, yanlış yapabilirler. Ancak bu yazıda, gözlerini kapatıp yanlışlara doğru diyen kimseyi de, yazısı da yok.
                  Elif :İmam Humeyni'ye ve Ahmedinnecat'a gelince (görebilenler için) onların yüzlerinden nur akar.
                  Konu İslami liderlere gelince, katkı sağlamak için 3 foto ekledim. Ahmedinejad'da Nurani bir yansıma, sempatik bir tavır, manevi bir atmosfer var mı yok mu? Gözler önüne serdim.

Yorum

Evren : sayın aşk kervanı kardeşim
                    Hitap şekliniz ve nazik girişiniz için teşekkür ederim.

ayetlerde geçen nur ifadelerini ,'nur yüzlü' manalarına hamletmenize gerçekten şaşırmış bulunmaktayım.umarım ayette geçen nur ifadelerini konumuz gereği tartıştğımız manasıyla yorumlamıyorsunuz
                    Öyle çok bilgili bir insan değilim. Ancak cahil biri de değilim. Endişe etmenize gerek yok, iddia ettiğiniz gibi bir yorumum da yok.
                    Sadece Ahmedinecad'ın ve bir çok İslam büyüğünün, Allah'ın (cc) nurundan nasiblendiğini ifade ediyorum.

"müminin ferasetinden korkunuz. zira o Allah'in nuru ile bakar...." bu hadiste kast edilen bakıştır ,bakılan değil.bakılanın 'nur yüzünden değil' bakışın Allah eksenli oluşundan bahsediyor.hadis bu kadar sarih bir şekilde ortadayken ,
                    Tamam işte aynı şeyi söylüyoruz : Ben ve bir çok arkadaş Ahmedinejad'ın "Allah'ın nuru ile baktığını,
                    Allah aşkıyla dolu olduğunu, Allah için hakka ve halka hizmet eden" bir insan olduğunu düşünüyoruz.

bu denli yorumlamanız kendi düşüncenizi ispat etmek içinse , sizi daha fazla günaha sokmamak için bu konu üstünde devam etmeme kararı alıyorum.
                    Yeterince hatta hadinden fazla günahım olduğunu biliyorum, bu nedenle ruhumu, bedenimi Rabbime adadım.
                    Tek bir cümle yorum bile yazmadan, günaha girdiğimi söylüyorsunuz ;
                    Günah işlemekten ve Rabbimin razı olmadığı en küçük bir hareketi yapmaktan Allah'a sığınırım.

çünkü ölçünüzü belirttiniz.
                    Güzel kardeşim; Temel ölçüt imandır, tevhiddir.
                    Müslümanları değerlendirirken de objektif, tarafsız olmak lazım, ideolojik ve ön yargılı olmamak lazım.
                    Bunları anladık, yazdık. Ancak nur yüzlü olmak ve Allah'ın nurundan istifade etmenin de bu ölçütlerden sonra değerlendirilebileceğini söylüyorum.
                    Lütfen insanları daha yorum bile yapmadan belli kalıpların içine koyacak şekilde yorumlamayanız.

yunanlılardan devşirilmiş ,çinde geliştirilmiş ,hindistanda mistik bir halde beyan edilmiş ve islam ile montaj edilmiş fizyognomiyi ölçü almak sizindir ,alakam yoktur.baş tacı ettiğim tek şey vardır onun adı tevhidtir.
                    Fizyognomi (Yüz tanıma sanatı) ile ilgili çalışmam, takıntım yok.
                    Belki beni tanımıyorsunuz: Ben İslam ile ilgili tartışmaları, mümkün mertebe, İslami sınırlar içinde görselleştirmeye çalışırım.
                    Bunun için video, resim, foto, harita, tablo ve grafikleri çok sık kullanırım ki, konu daha iyi anlaşılabilsin.
                    Görsel materyalleri kullanma ile ilgili forumda bir çok çalışmam mevcuttur.

baş tacı ettiğim tek şey vardır onun adı tevhidtir.
                    Yorum yazmıyorum. Çünkü tekrar etmekten ben bıktım, okuyucuları da bıktırmak istemiyorum.

bu konu üstünde devam etmeme kararı alıyorum.
                    bu konuya yazdığım son yorum olacak
                    İlmi olmayan hiç bir tartışmaya girmeyeye çalışıyorum ve bu tür konuların uzaması beni de rahatsız ediyor.
                    Zaten yorum da yazmamıştım. Sadece cevap verme hakkımı kullanıyorum.
                    Ben de "İlmi Münazaralarda Sizden istifade etmek dileğiyle." diyorum...

kendi düşüncelerini ispat için ayetleri ve hadisleri kurban edişinizi görmeye ,gönlüm razı değil.
                    Ayeti örnek göstermeme tepki gösteriyorsunuz, cevap olarak hadisi örnek gösteriyorsunuz !
                    Evren Kardeşim : Ayet ve Hadisleri, yanlış olan bir düşünceye kurban etmek gibi bir dünce yok, benim haddime de düşmez.
                    Ben o Ayet ve (Sahih) Hadisleri kurban etmem, onlara kurban olurum.

dua ile..
                    Bi mukabele...
                    Hakkımdaki iddialarınıza katılmasam da hitap şekliniz ve nazik söyleminize yine teşekkür ediyorum.
                    Keşke Mümin bayanlara da aynı hitap ile başlasaydınız.
                    Art niyetli olmadığınızı düşünüyor, daha ilmi ve faydalı paylaşımlarda buluşmak dileğiyle...

Rabbim günahlarımız bağışlasın, doğru istikamette bizleri buluştursun.
                    Saygılar, Allah'a emanet olun...

Yorum

BAZI OLAYLAR VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
                      Biraz gayret gösterince,(umudu kaybetmeden) bir şeyler değişebiliyor hayatta.Allaha şükür yaklaşık bir
                      senedir,oğlum namaz kılıyor.Birkaç aydır da kızım örtündü.Ondan evvel kızımı, hiç istemediği halde İ.H.L'li yaptık.Sonradan okulunu çok sevdi.İkisi de henüz Şii olamadılar.İlk örtündüğümde ilk namaz kıldığım zamanlar da bir çok imsanın benden etkilenip namaza başladığını,örtündüğünü görmüştüm.Hele bu olay akrabada domino ekisi yapmıştı.Ancak nedense henüz kimseyi Şii yapamadım.Gerek çalışıyor olmam,gerekse ayrı şehirlerde,ayrı ülkelerde olmamızdan dolayı kardeşlerime Şiiliği doğru dürüst anlatamadım.
                      Artık anılarımı ya da Velayet'e herhangi bir şey yazarken biraz olsun tedirgin olabiliyorum.Çünkü en son yazılarım sansasyona sebep olmuştu.Beni eleştiren bazıları saygı kurallarını ihmal edebiliyorlardı.Örneğin,''Taksim Mitinginin Ardından''başlıklı yazım için eleştiri yağmuruna tutulmuştum.Tabii bu eleştirilerden bazıları çok çirkince idi.Beni eleştirenler, Ermeni Soykırımı için her sene protesto eyleminde bulunan Hüseyin Hatemiyi hiç mi duymadılar acaba?

Yorum

Muhterem Elif Kardeşim, Şayet belirttiğiniz gibi aksaklıklar olmuş ise, bu göremediğimiz, zamanında müdahale edemediğimiz için, yönetim adına sizden özür diliyorum. İnşaallah bu konuda daha dikkatli olmaya özen göstereceğiz.

Yorum

şii olamayan çocuklarınızı buraya yönlendirin. biz onları şii yaparız bi iznillah..

Yorum

Bu seferlik af dileyenleri bağışlıyorum.Umarım bir daha saygısızca eleştirenlere hadlerini bildirirler.

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X